Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
ahojte moze te mi pomoct? chcem sa spitat,ak sa zvysi RP povec ma tych 300e a ja chcem dat moje dieta do mat,skolky ale nie sukromnej lebo my sukromnu ani tu nemame, tak ta suma plati aj pre nas? vopred dakujem 😉
no baby oplati sa nam za tuto vladu chodit do roboty???? 😠
@zuzkat1 ale to nie sú peniaze na vyžitie a nájomné.....to sú peniaze pre dieťatko
@zuzkat1 ono to je cele zle.
Najlepsie by bolo, aby prijmy boli na takej urovni, ze si vies na obdobie kedy chces byt s dietatom doma usetrit a RP beries skutocne ako podporu statu, nie jediny prijem. Ci vyssi, ci nizsi, lepsie ako drotom do oka. Ale to by znamenalo ze zijeme v bohatom state,a ten by nas podporoval az-az. Juuj ako si tu fantazirujem.... 😅
@crazybabenka si mimo🙂 my sme o inom pisali...
@crazybabenka tak to nie su peniaze pre dieta ani nahodou. Potom by si na vsetky deti do 3r. poberala RP, ale ak je mama doma s 2 detmi do 3 r. pobera len 1RP. Je to podpora statu rodicom starajucim sa o dieta, nie peniaze pre dieta. Ale to by nebolo zleee, mat RP ma kazde 😉 Superrodicky by poberali aj 3 naraz 😀
no baby kritizuje tu tych co si neplatili alebo enmohli platit atd...ale to ze ci sa oplati robit alebo nie....ale neviem ako vy ale my tu na vychode ani nebudeme mat kde ist do roboty ☹ vy niektore aspon pojdete do roboty nieco zarobite dostane 300 E na jasle +RP ...ja som rada ze mi aspon o torsku zvyslili RP hoci mi je luto ze vam ho znizili 😠
tak kočenky ako?
ktorý list posielame? 😀
okrem toho tie co sa stazujete, ze vas dali na rovnaku uroven s nikdy nepracujucimi matkami...celkom to tak nie je...ved hlavny rozdiel uz odjakziva je predsa v materskej...na tu nepracujuce narok nemaju 😉

@maggie2 baby.....nechcem byť zlá......ale s týmto by ste sa ďaleko nedostali.....zase by sa našli šikovnice, kt. by založili skupinu prečo oni áno a my nie 😀