icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

weronyca
28. sep 2010

@jasminet aj ja to tak chapem..tak radsej nech sa o nasich drobcov stara niekto; cudzi

sylviq
28. sep 2010

@zuzkat1 ahoj, prenáša, ale ja som si ju nemala kedy vyčerpať a mám 40 dní, čiže sa mi budú zbytočne krátiť, takže uvidím, či to bude podľa nového zákona takto možné, podľa starého to nešlo

stastickova
28. sep 2010

čítala som to v hospodárskych novinách.
ak budeš pracovať a dieťa bude s mamou teda nevydokladuješ sumu akú dávaš na opatrovanie tak budeš dostávať tých 190, a ak bude v materskej či jasliach tak ti preplatia maximálne do výšky 300..ale to musíš zdokladovať..

zuzkat1
28. sep 2010

@boddez urcite napis kedy to bude🙂 pozrieme si to

sylviq
28. sep 2010

@cicimon jasné, to chápem, ale čítala som, že popri RP od nového roka môžeš poberať plat, tak či by to takto nešlo

zuzkat1
28. sep 2010

@sylviq jej ja keby som mala tolko si necham..pre pipad ze mala bude chora...ale ja mam asi 3 dni🙂

bamarama82
28. sep 2010

@stastickova a kedy dostanes tych 41.1 pre babku???

sylviq
28. sep 2010

@dusika111 tak toto poznám, sestra má dvojčatá a presne tieto veci hodnotila ako ty, je to úplná pravda, človek sa v dnešnej dobe mnohokrát ledva dieťatka dožije, aj my sme sa dobre dlho načakali, a potom ťa rozčuľujú tým, že ti nedajú, čo ti patrí a zoberú aj to málo, čo prednedávnom pridali

boddez
28. sep 2010

@zuzkat1 dnes večer v novinách...na jojke... 🙂 🙂 🙂

stastickova
28. sep 2010

@bamarama82 tých 41 eur dostaneš ked pôjdeš na úrad práce a do žiadosti naopíšeš že sa o dieťa bude starať fo..tam nič nedokladuješ..

sylviq
28. sep 2010

@zuzkat1 ja teda počkám do nového roka, lebo sa mi to inak ani neoplatí, materskú mám do 20.12., potom sviatky, víkendy a tak, čiže by som mohla čerpať len minimum a ak by to šlo, poriešim v januári - vo februári, inak si ju prenesiem, len ma aj to hnevá, že som si ju vyčerpať nemohla, poctivo som odrobila a ešte by sa mi aj krátiť mala 😢

zuzkat1
28. sep 2010

@sylviq no mohli ti to zapaltit v poslednej vyplate u nas tak robia ked poziadas...

tinara23
28. sep 2010

takže takto to bolo na http://hnonline.sk/ekonomika/c1-46619480-bude-m..., čiže buď RP, alebo príspevky na jasle, alebo 41,10 bez dokladovanie. Škoda myslela som, že aspoň 190+41,10, ale podľa tohto článku nie.

cicimon
28. sep 2010

@sylviq no asi nie, oni to RP myslia ak pojdes riadne pracovat a dieta das do skolky,,nemozes byt doma s dietatom, poberat RP a zaroven dovolenku

bamarama82
28. sep 2010

@stastickova no lebo poberanie RP vylucuje poberanie prispevku na starostlivost, co 41.1 e je, takze neviem ci dostaneme aj RP 190 aj 41e prispevok ked sa to vylucuje...

janka_michal
28. sep 2010

zienky ja to moc nesledujem,lebo ma to cele nenormalne vytaca..ale tych 190€ kazdej bez rozdielu je uz schvalene ci nie?

ninny
28. sep 2010

@bamarama82 maš na výber, buď sa rozhodneš pre poberanie RP alebo príspevku na starostlivosť, oboje naraz nie je možné..
@janka_micha je to schválené, viď:
http://www.employment.gov.sk/index.php?SMC=1&mo...

bamarama82
28. sep 2010

@ninny tak kedy potom davaju tych 41e? ved kazda matka kt pojde do prace a zrovna nevydokladuje jasle si radsej ponecha 190e RP ako by brala 41e kt. da babke. Lebo mne dievcata tu na MK pisali, ze k tym 190 si mozem poziadat o 41 ak pojdem robit a nevydokladujem jasle.

ninny
28. sep 2010

@bamarama82 no veď práve, každá rozumná mamina si ponechá v tomto prípade RP.
Dievčatá sa mýlia, nemôžeš poberať oba tieto príspevky naraz.

zvonkohra
28. sep 2010

@boddez a bol si tam...ty kokos no nic sak my uz nemusime dostat ani korunu tomu chujkovi je jedno ci zijeme alebo nie 😠

boddez
28. sep 2010

@zvonkohra no jo ..doslova je mu to jedno on sa rozhodol a my sa mozeme aj na hlavu postavit..doslova... 😢 😢

lara1705
28. sep 2010

@boddez bol si dobry aj tvoj anjeliček je zlatučky.

janka_michal
28. sep 2010

@ninny dakujem..jaaaaaaj nervy mam..akoze super, my co sme pracovali tak mame o taku sumu menej..zatazi to nejednu rodinu..vsak to je vela penazi..a zase tí.... občania si prilepsia.ako no nemam slov.odkedy je nova vlada ide vsetko len k horsiemu..zvysuje sa vsetko a to dolezite ako su platy a prispevky ako vidime,tak bud stoji na jednom mieste alebo sa dokonca znizuje..nemam slov..je to na zaplakanie..budeme chudaci

boddez
28. sep 2010

@lara1705 a pridali mojej malej sofinke na veku..ma len dva a pol mesiaca nie 4🙂) 😖 😖 😖

fabiana
28. sep 2010

Vie mi niekto poradiť? Čo sa robí v prípade, keď dieťa, ktoré ešte nedovŕšilo 3 roky chodí na 3 hodiny denne do štátnej mš? V súčasnosti - príde mama o rodičovský príspevok alebo nie?

lara1705
28. sep 2010

@boddez všimla som si že povedali že ma 4 mesiace. boli ste zlaty obaja.

janka79
28. sep 2010

no toto, som poriadne zaspala dobu...som myslela, ze prispevok sa znizovat nebude, ked to p. Radicova povedala pri obhajobe p. ministra, ze to boli len jeho uvahy...takto klamat bez mihnutia oka 😒 ...to nedokaze len tak hocikto...mala byt radsej ticho, vyzerala by aspon lepsie

boddez
28. sep 2010

@lara1705 Hodinu po odvisielani novin mi vola týpek čo tu bol robit reportaz ze sa mu ozvaliludia či nemôžu sofinke prispieť plienkami peniazmi vecičkami🙂)))..a zajtra mi zavola týpek ze hce môj pribeh urobit repiortáž o mne o sofinke ako čo bolo že koncom týždna by cheli niečo prist natočit dyg hviezda SOFI?🙂))) 🙂 🙂 🙂 🙂

ukkereve
28. sep 2010

Aj ja mám strašné nervy! my už totiž chudáci sme a ešte aj to málo čo máme nám zoberú, to zvýšenie sa týka nechcem vyznieť ako rasistka ale cigánov, my čo sme pracovali, snažíme sa dať deťom všetko čo sa dá nám uberú a tí čo to aj tak preflákajú a prehajdákajú tak im pridajú. Je to nespravodlivé! A je to na zaplakanie, táto vláda nás asi chce zlikvidovať! ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

lara1705
28. sep 2010

@boddez ved to je super, od malička hviezda, vlastne vy obaja. Prajem veľa šťasti, zdravia a lasky vam obom.