Zvýšený prídavok na dieťa
po včerajšom zvýšení prídavku na dieťa registrujem u mamičiek rozhorčenie, že prečo tak malo a otazky čo si za to kupite a bla bla. prečo na Slovensku vacsina caka od štatu pomoc lebo ma dieťa? rodičovský prispevok do 3 rokov, ktorý nieje v žiadnej inej krajine, nestačí? ved maš dieťa je to tvoje dieťa tak sa staraj nie? či kebyze nemate ten pridavok tak ani dieťa nemate? to ozaj ste odkazate od štatu ? myslite že v iných krajinach vam da niekto len tak 100e lebo mate dieťa?
s tymu bludmi bohuzial nic nenarobis, bolo to tak, je to tak a aj to tak bohuzial bude. treba sa od toho vediet proste odosobnit a nejak to neriesit. naco si robit zbytocne vrasky, ked netreba
@tehulka2011 si odpovedala na otazku vytrhnutú z kontextu tak ako to tebe pasuje a dalej ti odpovedať nebudem 🙃
@maciatkolulu ty vobec nechapem na ktory moj prispevok alebo myslienku reagujes 🙂
@monismie Sak toto, vzdy sa nájdu majsterky sveta
@tehulka2011 ty vobec nechapem na ktory moj prispevok alebo myslienku reaguje s - nerozumiem co sa pýtaš... Ale odpovedám na všetky. Skus použiť základnú matematiku, ak to zvládneš a potom pochopíš.
@maciatkolulu ty si ma zacala oznacovat ako prva a pisat mi vety uplne od veci, ale ok
Že kde toľko dostávajú? V susedných štátoch viac a že o 100%viac. A dane??? Prosím ťa ,tu sú vyššie.Ci ty neplatis?
Ja nie som z tých čo čakajú navysenia ale ty si akú blbosť napísala..ženské sa tu oháňajú len s materskou že máme do 3rokov ale o 200 eurových pridavkoch do dospelosti už mlčia.
@sickynickyobsadene 🤦♀️🤦♀️🤦♀️Nekomentujem
Dobre robíš, túto diskusiu si vytvorila čisto na rypanie.
Ježiš máš pravdu🙈 napísala som 100% ach jaj, 25eur-200 eur ,no neviem počítať,napíš koľko to je %? 😂😂
@sickynickyobsadene Najdi si robotu radsej 😅🤦♀️
@tehulka2011 Ved presne koli tym priadavkom chodia zeny hlavne z vychodu opatrovat do Rak. lebo sak dostanu ovela viac na deti ako tuna na Sk.
Ty si nájdi prácu,ja tu takéto hlúposti nezakladam, téma ako vyšitá nadávať na ženy ...či v robote sa už s tebou nikto nechce baviť? Tak hľadáš zvadi tu?👏
@sickynickyobsadene opäť píšem tých 180 eur mne nepostaci na pokrytie mesačných výdavkov na školu, keďže družina stojí presne 200 eur. Dievčence, zase píšem, najprv si zistite a potom píšte a nemyslite si, že nejaké pandemickej OCR, predĺžené rodičky boli, alebo sú, tak sa kľudne pýtajte, čo co stoji, rada napíšem, od fotím, aby ste pochopili. Alebo viete čo, prídite do Mníchova, Salzburgu, nakúpte bežný nákup všetko ale, mäso, chlieb, ovocie a zeleninu. Možno potom pochopíte.
@maciatkolulu presne a taka dane by tu ziadna platit nechcela, ale skoda im to vysvetlovat, lebo to je v kuse len, ze ake maju platy🙂
Lebo zeny potrebuju dostat kres papulu a palit po 6stonedeli do roboty a dieta dat do jasiel
.. A potom vyplakavat ako dobre bolo...
@silvike a preto im to aj indexuju👋🤣😉. Lebo je jasne, ze náklady na dieťa žijúce v Rakúsku sú vyššie ako náklady na SK.
@maciatkolulu Otazkou neboli naklady na dieta ale ci niekde daju na dieta aj viac ako u nas.
Hej zahranicne pridavky zavidia, ale ze vacsina tych zahranicnych matiek supne dieta do jasli v 6m a idu pracovat a nie byt doma 3r na rodicaku 🤣🙄 to sa mi tak rata 🤷♀️ Ano je tu uplne zle nastaveny system. Nedostatok skolok toboz jasli. Neviem ako tie co sa rozculuju nad kazdym zvysenim, ale ja som si deti nerobila kvoli pridavkom. Ano tych par€€ cloveka nespasi, vsetko ide hore. Ja som tiez doma lebo jednoducho z mojho platu by som na sukromnu skolku nemala, respektive cely moj plat by siel na sukromnu skolku 🤣🙏 takze za mna ani keby nic nezvysili zily mi to netrha, radsej keby pridali ucitelom aby mal v tych skolach/skolkach ucit a zatraktivnit tak to povolanie.
@silvike aha🤣🤣🤣🤣, tak to je fakt inteligentné. To je super, také klasické slovenské. Keď príde na fakty, tak pretacat. Áno dajú viac a aj zoberú viac. Kebyže na sk dajú 30 a chcú za družinu 300 eur na štátnej škole, kebyže je na sk strana jednotka pre skolkara 5 eur na deň, tak vtedy poviem, že waaaw, hrôza. Ale no tak, babeny, trocha súdnosti🤣🤣🤣. Véd vás fakt nikto nedrží doma XY rokov a nenúti rodiť 3 x za 9 rokov a následne lapiet na zadku a fnukat... Štát nenesie zodpovednosť, štát PRISPIEVA
@maciatkolulu Jeeejda, ved tu len slo o to ze autorka sa zamyslala nad tym, ze nikde inde vo svete neexistuje to co tu, ze zena dostava 3roky !!! rodicovsky (rozumej rodicovsky prispevok). Ze nikde neni taka super pdpora ako u nas a i tak sa poniektorym zda malo a a chceli by viac. No a na to napisala tehulka, ze ano sice zeny nikde inde po okolitych statoch nedostavaju rodicovsky prispevok do 3 rokov, ale stedrejsie pridavky do dospelosti (resp. ukonceniu studia) dietata. Cize aj tam stat dava nieco rodicom za to ze maju deti.
@silvike áno, to isté, čo na sk....ked porovná náklady a popritom nedostávajú 3 roky rodiča, na to zase poukazujem ja. Myslím, že každý, kto pozná reálne príspevky zahraničia vie o čom píše, rovnako ako každý, kto nepozná o com píšeš ty.
Ale pochybujem že prejde tento návrh v parlamente
@maciatkolulu my sme zacali nakupovat v Rakusku namiesto Bratislavy,od mlieka,masla,chleba,cestovin,oleja..drogeriu ani nehovorim...nehovorim ze vsetko je v rakusku lacnejsie,ale mnozstvo veci ano..a k tomu porovnaj platy tu a tam..
@zuzinabila tak nákupu všetko a uvidíš. 🤣Nezabudni zaplatiť poistku na auto, nájom, elektrinu, vodu a veeeela iného a potom porovnaj, ved som písala, že nehovorim o avivazi a masle z hofera....
Materskú 6 mesiacov a rodičovský príspevok do 3 rokov nám možno môžu inde "zavidiet" , ženy sa musia vrátiť do prace oveľa skôr, ale rodinné prídavky sú na SK veľmi nízke v porovnaní s inými krajinami, a zvyšovali sa roky po centoch, veľmi málo.
@maciatkolulu z ktorejkolvek strany sa na to pozries, ano, aj pri vyssich cenach -ale aj neporovnatelne vyssich platoch!! maju obyvatelia v Rakusku vyssiu zivotnu uroven. Neviem, aký nájom máš na mysli ty, ale len vo Viedni žije 60% obyvateľov v nájomných mestských bytoch , kde neplatia komerčné nájmy samozrejme. Je zaujímavé, že žiješ v AT, ale nevnímaš problematiku komplexne...Pardon, bude to asi naopak. Nežiješ na SK, takže nevnímaš problematiku komplexne u nás...Rakúsko je dlhodobo krajina, ktorá je na popredných miestach v rebríčkoch čo sa týka životnej úrovne. Absolútne to nesúvisí s tým, že my máme platenú RD do 3 rokov a oni majú sociálny systém nastavený síce inak alesuma sumarum- lepšie. Takže keď sa bavíš o nejakej platenej či neplatenej RD, vnímaš to veľmi, veľmi obmedzene.

@tehulka2011 myslíš, že dostaneš do troch rokov ten prídavok. Alebo, že si ostaneš doma a vytiahnes nejakú tú diagnozicku do šesť rokov dieťaťa a ešte ho za pár drobných natriwskas na celý deň do škôlky? Ojojoj. Pripadne ostaneš 6 rokov doma a do troch ti niekto platí dokonca rodiča a do šesť odvody a ešte aj škôlku na 4 hodiny? Zisti si predtým ako niečo napíšeš. A najmä tie náklady. A nie iba avivaz a maslo z hofera😉