icon

18 ročný vekový rozdiel vo vzťahu a problém s rodičmi

leonika838
11. apr 2021

Ahojte, mám 17 rokov a môj frajer 35. Chodíme spolu pol roka. Bývame v rovnakej dedine, takže naše rodiny sa trochu poznajú. Viem, že moja mama mala jeden konflikt s jeho rodičmi, ale to tu nebudem radšej písať. Veľmi si rozumieme, máme veľa spoločných záľub a ľúbime sa.
Problém je v tom, že moji rodičia nechcú, aby som s ním chodila, ani aby sme boli v kontakte, chcú aby sme sa rozišli. Hneď ako sme spolu začali chodiť, mama si prečítala naše správy v mojom telefóne a vtedy to celé začalo...Tak sme spolu ďalej chodili, ale potajomky, aby o tom moji rodičia nevedeli. Po čase mi mama našla ďalšie správy. Dozvedela sa aj, že sme sa už spolu milovali. Bolo to krásne a z lásky...Takto to ide stále ďalej. Mama mi na noc berie môj telefón, cez deň mi ho dá kvôli škole. Nikam má nepustí, lebo si myslí že pôjdem za ním. Nemôžem sa ísť ani bicyklovať do prírody, ani na prechádzku. Niekoľko krát mi dala facku a šticovala ma, keď bola nahnevaná, že sme spolu stále neskončili. Raz ma chcela aj zbiť a aj niečo horšie mi spraviť, ale tatino ju zastavil. Často sa mi vyhráža, že keď s ním budem pokračovať po 18ke ma vyhodí z domu, alebo si niečo spraví. U nás platí väčšinou to čo povie mamina, takže tatino s ňou vo väčšine vecí súhlasí.
Nepáči sa mi, že musím takto rodičom klamať a bojím sa čo sa stane po mojej 18ke. Ale nemôžem a nechcem sa s ním rozísť. Veľmi sa ľúbime. Bojujem zaňho ako sa dá. A on za mňa tiež.

Rada by som vedela váš názor na môj problém. Budem vďačná za vaše odpovede.

alexandra1990
11. apr 2021

Inak ma celkom zaujala aj predstava chlapa a šperkov.Normálny chlap nosí tak retiazku a obrúčku.Pokial sa nebavíme o olášakoch,ktorý sú ovešaní zlatom alebo o bižuterii typu kožené náramky.Šperky patria na ženu, nie na chlapa.

zuzanockamt
11. apr 2021

@natyreggae to sú tvoje kritériá na partnera? vzhľad? tetovania, postava, šperky? nuž čo dodať...stále s každou odpoveďou sa potvrdzuje jedno - nezrelé naivné decko ... bábika na hranie

zuzanockamt
11. apr 2021

@alexandra1990 možno práve o takého ide 😂

21oktober
11. apr 2021

vravím večer pri správach mužovi .. že predstav si že by naša Rxxx si našla v 17 rokoch 35 ročného , čo by sme robili ? A on mi na to ako myslíš 35 ročného chlapa ? Papuľu by som mu rozbil . Hm , otcovský pud k dcéram je silný .

vevesh
11. apr 2021

@21oktober tak to by mm tiez nerozdychal a dotycny odvazlivec nerozchodil🤐 ked som bola mlada a hlupa, vek tiez pre mna nehral rolu (nevyhladavala som, ale ani nemala problem, ak by sa takyto muz pritrafil). Teraz s vekom a skusenostami si uvedomujem, ze jednoducho 35 rocny nema co a o com so stredoskolackou okrem rozmnozovacieho pudu. Ale to mladym nastkam nevysvetlis, lebo su na koni, ze "maju poriadneho chlapa" oproti rovesnikom -ale o tej psychickej, rozumovej prevahe si nedaju povedat🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ ako tu uz bolo spomenute- mudri sa ucia na chybach inych, hlupi na vlastnych...

betty_image
11. apr 2021

Nie vždy je taký vzťah chybou, na ktorej sa treba niečo učiť...teraz môžeš mať o 17 rokov staršieho, potom príde do života iný, povedzme rovesník alebo ešte o pol roka mladší, slečna sa zamiluje a na o 17 rokov staršieho si spomenie len ako na bývalý vzťah. Nerobme tu z toho tragédiu sveta, že mladá baba si začne so 40tnikom, no hold, vyskúša, prežijú spolu čo to pekné a potom pôjde každý svojou cestou. Ak si navzájom veľmi nejako neublížia, ona sa nevykasle na svoj život a vzdelanie, nemajú spolu deti a rodinu, tak v tom nijakú tragédiu sveta naozaj nevidím. Niekto na výške chodí každý víkend piť, niekto si občas dá jointa, niekto si užíva friends with benefits so spolužiakom z výšky a niekto vyskúša vzťah s výrazne starším...

21oktober
11. apr 2021

@vevesh mne stačilo keď jeho kamarát mu povedal že ako ta tvoja dcéra rastie do krásy, také pekné plné pery má a žmurkol na neho a on mu povedal že ešte slovo a zuby bude zbierať po ceste 🙂 , že ju určite nechová pre neho. Inak môj muž je veľmi citlivý na svoje dcéry a viem že ich nápadníci a budúci partneri to u neho nebudú mať ľahké .

akbara77
11. apr 2021

@leonika838 napokon sa vždy ukáže,že rodičia mali pravdu.

luxinka777
11. apr 2021

Vy čo tu píšte o osratých hajzloch, o nekonečnom varení, praní, žehlení, upratovaní. To píšete o svojom vzťahu? Môj perie, uprace celý byt, pomáha pri varení.

bmuller
11. apr 2021

Ja neviem, zas to tak nehrotte - mne sa sice taky rozdiel vobec nepaci, ani ma o tolko starsi nikdy nepritahovali, ale nerobme zo 17-rocnej uplne decko a z 35-rocneho uchylneho dochodcu. Ona moze vyzerat a byt vyspela na 20, a on zmyslanim, vyzorom a zivotom nezrely na 30... Uplne zavisi od konkretneho pripadu, tohto aj inych, ake maju predstavy o zivote atd. Keby nam to napisala 25-rocna, nikto nebude 35-rocneho tu davat za starca 😀 Neobhajujem ju ani jeho, ani sa nedivim jej rodicom (teda okrem bitky), ale nerobme z ucastnikov nestvury 😀

betty_image
11. apr 2021

@bmuller Amen!!! Extremne hroty už niektoré dávajú...

natyreggae
11. apr 2021

@jvasenka ak si si nevšimla tak som napísala nielen o vzhlade ale aj o spoločných zálubách a vedieť sa porozprávať o živote..a prepáč kto si ty keď vravíš že neviem čo je život? Ver tomu že neboli len pekné detské časy v mojom živote a nevieš čo som zažila ale nechcem sa to u tom baviť keďže mi to je nepríjemné... ver tomu že niekto si to nezažije za celý život🙂

21oktober
11. apr 2021

@luxinka777 aj môj , ale nežil s matkou do 35 rokov, tam sa neprechádza z jedného hotela do druhého .

natyreggae
11. apr 2021

@zuzanockamt písala som aj o inom ale ty si si vybrala len to svoje😉

natyreggae
11. apr 2021

@zuzanockamt mne sa páčia šperky ale samozrejme s mierou a nie nejde o olašáka a keby aj hej... čo je teba do toho?😇

21oktober
11. apr 2021

@bmuller ale nikto tu zo 17 ročnej nerobí decko , ona decko je , jednoducho je . Dozrievaš životnými skúsenosťami , ktoré dievča pre vek nemala ako nadobudnúť. Každá z nás rozmýšľa inak v 20, inak v 30 a inak v 40 tke . Niekedy naozaj nie je na škodu počúvať tých starších , normálni rodičia nám nikdy nechcú zle.

betty_image
11. apr 2021

@natyreggae Šperky sú aj pekné a kvalitné hodinky, keby to trebalo niekomu pripomenúť 😉

natyreggae
11. apr 2021

@betty_image alebo náušnice🙂

natyreggae
11. apr 2021

@21oktober aha takže aj keby 35 ročná je doma nezamestnaná u rodičov tak je decko lebo nemá žiadne skúsenosti v živote hej???😂

zuzanockamt
11. apr 2021

@betty_image keby myslela iba hodinky, použije singulár, no vyjadrila sa v plurále

21oktober
11. apr 2021

@natyreggae neviem o čom píšeš , a úprimne u teba je mi to jedno . Tebe niet pomoci . Choď , bývaj , užívaj . Som rada že nie si moja dcéra.

bmuller
11. apr 2021

@21oktober nam je to jasne, jej este nie.
ja len, ze tu nerobme z 35-rocneho stareho uchylaka, ked ho vobec nepozname (okrem ineho je aj otazka, preco si chce 17tku uviazat na krk). no ale ja si napriklad vobec neviem predstavit, co spolocne by som mala v 17tich s roky pracujucim chlapom absolutne inej generacie, a uz vobec nie s nim ist byvat. ale zas kazdy sme nejaky a v situacii autorky by mi asi oci neotvorilo to, ze mi mama ide rozbit hlavu, ale racionalne dovody, preco ten chlap - okrem veku - nie je pre mna vhodny

natyreggae
11. apr 2021

@luxinka777 presne .. a že kto tu má zlého chlapa😀 možno je odomňa starší a v niektorých veciach sa nezhodneme ale aspoň mi pomôže s domácnosťou a nebojí sa domácich prác a nenechá všetko na mňa lebo si ma váži a vie že niesom jeho otrokyňa😉

21oktober
11. apr 2021

@bmuller s racionálnymi dôvodmi v tomto veku a na začiatku vzťahu neobstojíš. Napríklad ja som mala veľmi dobrých rodičov , mali svoje chyby ale všetkých nás veľmi ľúbili , hlavne otec, ten by sa pre nás deti aj rozkrájal . Najmladšia sestra mala veľmi bujarú pubertu , nevedeli si naši s ňou dať rady , nepomáhalo nič a v 18 rokoch sa zbalila a odišla z domu , školu strednú nedokončila a za dva roky sa objavila môjmu bratovi pred dverami tehotná , úplne v koncoch . Naši ju vzali k sebe , kde bola vieme a kto je otcom malej nevie ani ona sama. Dokončila strednú školu , urobila si nadstavbu a keď moja mama povedala že je rada že sa všetko dostalo do normálu , len jej strelila do očí pred nami všetkými že to je ich chyba, že oni boli dospelí , mali mať rozum , mali jej pár vyťať alebo ju fajne strieskať že nemusela tak skončiť. Nuž čo na to povedať ?

littlebubble
11. apr 2021

@hipuska Noa? Môj tiež nemal záväzky v tomto veku.

luxinka777
11. apr 2021

@21oktober Je to všetko veľmi relatívne. Dievča nepoznáme. Nedávno v TV bol hodne nechutný párik, ona 17 on 47. To dievča bolo z detského domovu, v 12 vraj fetovala. V 17 mala decko. Jasné matka je otrasná, ten chlap je úchyl. Všetci nadávajú, ale ja som si uvedomila, že ona v živote mohla dopadnúť katastrofálne a už ani nemusela byť medzi živými. Netušíme z akých rodín baby sú. Možno ich vážne "život k tomu donútil". Nie každý je z usporiadanej rodiny a väčšinou hľadajú, to čo im chýbalo a až je to tak. Tak káranie nepomôže. Skôr psychológ, prípadne sa začať sám o problematikou nefunkčnej rodiny zaoberať. Samozrejme to tak nemusí byť, možno sa im len starší páčia. A na tom tiež nie je nič zlé. Popáliť sa môže aj na rovesníkovi, možno horšie. Základ je neotehotnieť.

littlebubble
11. apr 2021

No.Keď ty budeš mať aspoň 25 on už bude mať po 40tke.Nevravím, že to nemôže fungovať, všetko je možné.Aj ja mám vekový rozdiel, ale menší a do budúcna menej cíteľný a aj čo sa týka založenia rodiny tak kým ty budeš mať 30 on už bude ujo.

Nechceš radšej počúvnuť maminu? Nie v zlom.Tiež som pozerala po starších, ale nie až tak.
Aby to aspoň malo budúcnosť.

bluka2
11. apr 2021

@21oktober mne sa zdá skôr hlúpe premýšľanie, že hocijaká žena vedie domácnosť hocijakemu chlapovi a poskytuje mu sex. Snáď si domácnosť vedú muž a žena spolu a obaja si "poskytujú sex", ktorí si aj užívajú obaja. Takto napísané to znie, ze žena ona z toho nič nemá a robí mu službu... otras. Práveže si myslím, že s 35 ročným si to zrejme užíva viac, než s iným 17tnikom 🤭

zuzki1
11. apr 2021

Overte si hlavne či nie ste ozaj nevlastní súrodenci predtým nez sa rozhodneš, aj keď to znie akokoľvek absurdne, no nevyvratila si to na 100%🧐je tam aj veľký vekový rozdiel medzi tebou a tvojimi bratmi, akurát by to sedelo na nejaký úlet po rokoch 🙈
Keď do toho pôjdeš, nepal mosty s rodičmi, môže sa všeličo stat, vlastne sa môže stat aj odteraz do tvojej 18 kým sa rozhodneš...

bluka2
11. apr 2021

Nečítam všetky strany, ale nezdá sa mi v pohode, aby ti mama dávala facku a sticovala ťa. Ani čítanie správ nepovažujem za ok. Pre mňa neprístupné. Škoda, že takto narúša doveru, ktorá sa možno nikdy nevráti.
Ja som vo veku tvojho frajera a v tvojom veku ma tiez pritahovali starsi, aj ked skor vysokoskolaci, Tak o 10 rokov starsi. Ak ho mas rada a vyhovuje ti to, pokracovala by som v tom. Vekovy rozdiel zacne byt citelni tak ked budes mať ty 40 a dovtedy dlho. Dovtedy môžete mať 20 rokov fajn vzťah, alebo 10 rokov alebo 5, každopádne žijeme v prítomnosti a teraz by som sa vôbec nezaoberala tým, čo bude o toľko rokov. Koľko vzťahov vydrží tak dlho? Dosť málo... Takže, kašľať na to. A postav sa mame, nikto nemá právo ta bit.