icon

18 ročný vekový rozdiel vo vzťahu a problém s rodičmi

leonika838
11. apr 2021

Ahojte, mám 17 rokov a môj frajer 35. Chodíme spolu pol roka. Bývame v rovnakej dedine, takže naše rodiny sa trochu poznajú. Viem, že moja mama mala jeden konflikt s jeho rodičmi, ale to tu nebudem radšej písať. Veľmi si rozumieme, máme veľa spoločných záľub a ľúbime sa.
Problém je v tom, že moji rodičia nechcú, aby som s ním chodila, ani aby sme boli v kontakte, chcú aby sme sa rozišli. Hneď ako sme spolu začali chodiť, mama si prečítala naše správy v mojom telefóne a vtedy to celé začalo...Tak sme spolu ďalej chodili, ale potajomky, aby o tom moji rodičia nevedeli. Po čase mi mama našla ďalšie správy. Dozvedela sa aj, že sme sa už spolu milovali. Bolo to krásne a z lásky...Takto to ide stále ďalej. Mama mi na noc berie môj telefón, cez deň mi ho dá kvôli škole. Nikam má nepustí, lebo si myslí že pôjdem za ním. Nemôžem sa ísť ani bicyklovať do prírody, ani na prechádzku. Niekoľko krát mi dala facku a šticovala ma, keď bola nahnevaná, že sme spolu stále neskončili. Raz ma chcela aj zbiť a aj niečo horšie mi spraviť, ale tatino ju zastavil. Často sa mi vyhráža, že keď s ním budem pokračovať po 18ke ma vyhodí z domu, alebo si niečo spraví. U nás platí väčšinou to čo povie mamina, takže tatino s ňou vo väčšine vecí súhlasí.
Nepáči sa mi, že musím takto rodičom klamať a bojím sa čo sa stane po mojej 18ke. Ale nemôžem a nechcem sa s ním rozísť. Veľmi sa ľúbime. Bojujem zaňho ako sa dá. A on za mňa tiež.

Rada by som vedela váš názor na môj problém. Budem vďačná za vaše odpovede.

bluka2
11. apr 2021

@bmuller tak snáď si rozumný človek dá viac prihlášok a niekde, kde chce, sa dostane

21oktober
11. apr 2021

@bluka2 ja v 24 rokoch pri 5 ročnom VŠ a pol roka v zahraničí na obdobnej VŠ bez prerušenia. Po promóciach som zbalila kufre a išla som do podnájmu .

ivaa_
11. apr 2021

@bluka2 mala som 3 prihlášky a nezobrali ma ani na jednu ,,, tak asi nie som rozumná 🙂 tiež som musela rok pracovať a až potom skúsiť isť na výšku o rok ..... ty si samizdá privelmi múdra 🙂

jvasenka
11. apr 2021

@natyreggae sorry 35r pracujuci chlap co uz ma za sebou vztahy, zivotne a pracovne skusenosti sa nema velmi o com bavit so 16r..jedine ze si z neho paf a hltas kazde slovo ..a ty mu vravis o com? mnoho ludi nemalo len pekne detske casy ale nejdu sa z toho posrat...svet sa nezruti lebo si nemala idealne a stastne detstvo ani ja a co mam tu vyplakavat a lutovat sa?🤦Ano tvoje problemy su tragicke pretoze ine si nezazila tak nevies...skus sa rozpravat so zenou co uz co to prezila(deti, rozvod, tyranie atd atd atd) a mozno prehodnotis ...

bosorka2302
11. apr 2021

kazdopadne nech zakladatelka diskusie o polroka napise, ci ten byt dotycny pan ma.

luxinka777
11. apr 2021

Len tak mimo, zaujímal by ma skupinový hovor so zúčastnenými v tomto fóre 😂

ivaa_
11. apr 2021
littlebubble
11. apr 2021

@21oktober Pokiaľ je človek sám, pomáha rodičom a rodičom nevadí, že ich dieťa žije ešte u nich tak v tom nevidím žiaden problém.Ja som tiež nemusela odísť, ale ak som chcela mať prácu tak som sa musela odsťahovať inak by som potrebovala auto a nedávalo mi zmysel platiť nájomné rodičom a dochádzať keď som mohla byť bližšie a za tú istú sumu.Môj muž toto riešiť nemusel a bolo zbytočné ísť do podnájmu a aj drahé.Rodičia tiež nechceli aby platil cudzím ľuďom hypotéku.Byt sme nadobudli spoločne a ja som rada, že to nie je jeho byt, ale náš.

Namiesto toho aby môj muž platil za podnájom (do ktorého by ho ani nevzali so zvieraťom) tak investoval do ďalšej nehnuteľnosti ktorá raz bude jeho.

Vie sa postarať o celú domácnosť sám aj všetko prerobiť ak treba.Vie variť, upratovať, šiť.Nie, že vie.On sa o domácnosť stará tak isto ako ja.

Nejde o to kto koľko žil u rodičov, ale k čomu dieťa rodičia viedli.Tak isto upratoval aj u rodičov aj im pomáhal.Žiadny mamahotel.

littlebubble
11. apr 2021

@21oktober A áno ako 21 ročná som nám bežne varila aj robila všetky veci ktoré bežne ženy v domácnosti robia a muž mal po 30tke.
Nebol to môj prvý vzťah ani prvé spolunažívanie a môžem spokojne prehlásiť, že máloktorá má doma tak schopného, vzdelaného chlapa ktorý si nevie sadnúť na zadok lebo vždy niečo robí pre rodinu.

Neškatuľkovala by som.Dôveruj, ale preveruj.

bluka2
11. apr 2021

@ivaa_ hm, tak jedna prihláška sa dáva "na istotu", ale tak vidím, že nie všetci v tom vidia význam alebo čo..

21oktober
11. apr 2021

@littlebubble pozri , ja to mám nastavené inak . Pre mňa 30 tnik doma , bez vážnych dôvodov nie je partner pre mňa a teda ani nebude lebo som vydatá. Každý ako mu po chuti . To je teraz taká móda byť doma čo najdlhšie, často sa hlavne muži pozabudnú že to bolo dočasne a nie do 40 tky . A pokiaľ si pamätám ty si bola rýchlo samostatná , veľmi skoro na ubytovni a bývali ste s mužom dlho oddelene . Ale to je jedno , som rada že tvoj partner nespadol do kategórie rizikových a že sa mu v tej veterine darí .

bmuller
11. apr 2021

@bluka2 rozumny clovek ano... no nemozes vsetkych hodnotit podla seba 😉

ivaa_
11. apr 2021

@bluka2 radšej budem mať prihlášky tam kde chcem a čo ma bude naplnať ako si dať na istotu nejakú školu len aby som mala nejkaý titul 🙂 a výšku

alexandra1990
11. apr 2021

@bluka2 keď si vo veku jej frajera vieš si predstaviť,že by si si nasla frajera,ktorý by mal 17 rokov?vieš si predstaviť, že by si ho predstavila svojim rodičom, kolegom, kamarátom, že by ta on predstavil svojim rodičom ako svoju partnerku?Ty 35, on 17 v pohode by si už mohla byť jeho matkou

bluka2
11. apr 2021

@alexandra1990 v tomto je to obrátene, dievčatá dospievajú skôr než chlapci, preto sa to nedá porovnávať...

bluka2
11. apr 2021

@ivaa_ ja myslím, že sa dá spojiť oboje, ale tak chápem, možno sme v úplne odlišnom odbore. Ja som si dala na istotu, takú, kde som nakoniec aj bola a bola to aj dobrá skúsenosť, aj keď som odtiaľ odišla po bakalarovi. Ten bakalar mi otvoril aj dvere na školu snov (v zahraničí) na magisterské.tak neviem, čo by si robila, keby tie školy, ktore by ťa jedine bavili viac rokov nevzali

21oktober
11. apr 2021

@bluka2 ja si myslím že sa to porovnávať dá , len táto kombinácia je spoločensky velmi málo akceptovaná . A aj keby sa to nedalo teda porovnať, 17 rokov je v tomto prípade tak veľa že nie je priesečník kde by sa mentálne stretli .

bluka2
11. apr 2021

@21oktober pozri, puberta začína dievčatám vedecky podložene skôr. Tie hormóny majú vplyv aj na tvoju hlavu, pudy, rozmýšľanie. Existujú aj varianty, kedy majú ženy "zajačikov", ale mne dáva zmysel z tohto biologického hľadiska, že je ich menej

21oktober
11. apr 2021

@bluka2 a chlapca nemusí poblázniť mentálna zrelosť ten ide na hormóny , skúsenosti zrelšej ženy , a keby to bol nedajbože tvoj syn a tak veľmi veľmi by ju ľúbil a mala by krásne šperky , v 18 rokoch by sa zbalil a odišiel by k nej .

bluka2
11. apr 2021

@21oktober určite je priesecnik. Koľko je tu diskusií, kedy chlap v spoločnom dome sa nevie odpútať od matky a ísť s rodinou bývať samostatne. Pre mňa sú ako z inej planéty, ale očividne existujú. Ich mentálny vek je podľa mňa nižší než 17, sorry

alexandra1990
11. apr 2021

@bluka2 nie všetky dievčatá dospievajú skôr ako chlapci...takže sa to dá porovnať, tak ako môže byť autorka v 17 dospelá na vzťah s 35 ročným, môže byť 17 ročný dospelý na vzťah s 35 rocnou

21oktober
11. apr 2021

@bluka2 takého chlapca nebude ťahať mentálna zrelosť , tam bude kompas iný a proste bude ju milovať a privedie ti ju domov . Osobne mňa by asi odviezli v mrákotách 🙂

21oktober
11. apr 2021

@bluka2 keby si povedala že 10, no OK, stret tam môže byť ale nie 17 rokov, veď to je otec a dcéra a zas tí muži až tak sprostí nie sú .

bluka2
11. apr 2021

@21oktober vieš čo, mne ide hlavne o to, aby môj syn videl ženy ako rovnocenné bytosti, nikdy sa nesklonil k nasilu ako každý piaty muž atd. a ak mi v 17 tich predstaví nejakú ženu, čo ma trochu dobieha vekom (rovesníčka to nebude, lebo som ho mala ďaleko po 18), snáď to prekusnem 😃

bluka2
11. apr 2021

@21oktober 17 rokov rozdiel pre mňa nie je vzťah otec a dcéra. Väčšina chlapcov vo veku 17 nie sú ešte rodičmi

21oktober
11. apr 2021

@bluka2 ale byť by mohli , tu ide o tú možnosť.

bluka2
11. apr 2021

@21oktober nejde o možnost, ale o pravdepodobnost, ktorá je malá. Aj nejaká 6 či 8 ročná porodila v Perú, čize je možnosť, ale bežné to nie je vôbec

21oktober
11. apr 2021

@bluka2 ja si myslím že ide o možnosť splodiť potomka, tak sa rátajú aj generácie medzi psami , morčatami a aj koňmi . Ako nerada porovnávam zvieratá s človekom 17 ročný chlapec v drvivej väčšine už produkuje spermie ktoré sú schopné oplodniť ženu . V minulosti sa bežne takáto ľudia aj brali .

leuchtturm
11. apr 2021

moj nazor na tvoj problem? Dievca neblazni, ked sa na teba nalepi taky stary, urcite nema vsetkych pat pohromade.

littlebubble
11. apr 2021

@21oktober No ak by bol lenivé teľa tak by som ho kopla do zadku 😂 to mi ver.Ja by som žiadnemu okolo zadku nechodila.Neexistuje, že by som na celú domácnosť bola sama alebo na dieťa.

Ja som tiež bola takto nastavená, ale zmenila som názor keď som spoznala môjho muža.
Tak nechceli sme podnájom.Nakoniec sme chvíľu, naozaj len chvíľu žili u svokrovcov (chceli aby sme šetrili) a kúpili sme byt.
Mala som šancu zistiť ako funguje v domácnosti ešte pred spoločným bývaním vo vlastnom, ale nechcem tu písať všetko.
Ja som vždy chcela byť čo najrýchlejšie samostatná, aby som mala svoj kľud a svoje pravidlá.

On len vyštudoval veterinu 🙂.Robí niečo iné.