icon

18 ročný vekový rozdiel vo vzťahu a problém s rodičmi

leonika838
11. apr 2021

Ahojte, mám 17 rokov a môj frajer 35. Chodíme spolu pol roka. Bývame v rovnakej dedine, takže naše rodiny sa trochu poznajú. Viem, že moja mama mala jeden konflikt s jeho rodičmi, ale to tu nebudem radšej písať. Veľmi si rozumieme, máme veľa spoločných záľub a ľúbime sa.
Problém je v tom, že moji rodičia nechcú, aby som s ním chodila, ani aby sme boli v kontakte, chcú aby sme sa rozišli. Hneď ako sme spolu začali chodiť, mama si prečítala naše správy v mojom telefóne a vtedy to celé začalo...Tak sme spolu ďalej chodili, ale potajomky, aby o tom moji rodičia nevedeli. Po čase mi mama našla ďalšie správy. Dozvedela sa aj, že sme sa už spolu milovali. Bolo to krásne a z lásky...Takto to ide stále ďalej. Mama mi na noc berie môj telefón, cez deň mi ho dá kvôli škole. Nikam má nepustí, lebo si myslí že pôjdem za ním. Nemôžem sa ísť ani bicyklovať do prírody, ani na prechádzku. Niekoľko krát mi dala facku a šticovala ma, keď bola nahnevaná, že sme spolu stále neskončili. Raz ma chcela aj zbiť a aj niečo horšie mi spraviť, ale tatino ju zastavil. Často sa mi vyhráža, že keď s ním budem pokračovať po 18ke ma vyhodí z domu, alebo si niečo spraví. U nás platí väčšinou to čo povie mamina, takže tatino s ňou vo väčšine vecí súhlasí.
Nepáči sa mi, že musím takto rodičom klamať a bojím sa čo sa stane po mojej 18ke. Ale nemôžem a nechcem sa s ním rozísť. Veľmi sa ľúbime. Bojujem zaňho ako sa dá. A on za mňa tiež.

Rada by som vedela váš názor na môj problém. Budem vďačná za vaše odpovede.

Strana
z8
littlebubble
11. apr 2021

@21oktober Ešte k tomu som si vybavila po známosti bývanie za oveľa nižšiu sumu takže to sa nedá porovnávať s podnájmom v cudzom byte.A po škole som lietala hore dole aj po svete takže raz za čas som sa ocitla aj doma, ale od cca 21 som už žila sama.

bluka2
11. apr 2021

@21oktober pokial viem, 1 generácia sa zvyčajne udáva ako 30 rokov u ľudí. 17 je teda približne polovičná doba... Ale tu sa proste nezhodneme, nevadí

bluka2
11. apr 2021

@littlebubble len tak zo srandy, nie je to ten veterinár na MZV? Lebo to má vždy tak (nič v zlom) pobavilo, že máme na Slovensku diplomata veterinára

littlebubble
Autor odpoveď zmazal
littlebubble
11. apr 2021

@bluka2 Nie, on ani nemá vyštudované veterinárske lekárstvo, ale iný odbor na veterine 🙂, ale dobre vedieť 😂

janezz
12. apr 2021

@bluka2
@21oktober nechcem sa zastávať autorky diskusie ale mm sa sťahoval v 34 od rodičov. Medzi nami je rozdiel 10 rokov a sme spolu už 12 rokov. Žijeme spolu už 7 rokov, neviem o žiadnej jeho vade alebo úchylke. Máme krásny vzťah a 6 ročnú dcéru a čakáme momentálne 2 bábätko. Tým chcem len povedať, že netreba hádzať všetkých, čo žijú po 30tke s rodičmi do 1 vreca ako divnych, vadnych a uchylakov.

21oktober
12. apr 2021

@janezz pokiaľ viem ja som nič také nenapísala že sú úchylní , alebo vadní. Pre mňa sú to rizikoví partneri , kde by som teda s nimi do vzťahu nešla. A ako napísala moja kolegyňa , je ich asi 5 % čo z bývania po 30 tke s rodičmi vyviaznu bez ujmy a sú normálni .

derdia
12. apr 2021

Mama ma pravdu... Raz na to prides. Ale musis este pockat takych 16 rokov....

leonika838
autor
Autor odpoveď zmazal
bluka2
12. apr 2021

@janezz ja suhlasim, su aj normalni, ale aj to riziko tam je. Treba si takých trochu preklepnúť (ako aj iných z iných varovných znakov )

ivangeline
12. apr 2021

Citam si diskusiu a zrazu mi dojde...ze ani moj muz este nema 35. :D :D Je to riadne trafene..keby behal za 17tkou. Skutocne je muz nezrely...ale to neznamena,ze spolu nemozu dozriet,ak to myslia obaja vazne
🙂 Neda sa to vidieet len negativne.. no je to velmi riskatne a davala by som si pozor! Nezabudaj na svoju buducnost,dokonc si skolu,rozvijaj zaujmy,neurob dieta a planujte spolu buducnost. Prajem nech to vyjde. Btw,zalubenie niekedy odchadza az po 2 rokoch vztahu,tak dovtedy by som sa velmi nehrnula nikam. ;) A s rodicmi si to vies vydiskutovat nejako uz len... Coskoro mas 18. 🙂

taga
12. apr 2021

@21oktober fuuuuuha, dufam, ze aspon v tej chvili tvoja mamina vstala a sestre na mieste par vytala, lebo tam uz ina odpoved nie je na mieste

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
taga
12. apr 2021

@leonika838 az teraz citam
- tvoja mama mala nieco s jeho otcom?
- tvoja mama je silno proti tvojmu vztahu?
- tvoj ocino mal 46, ked si sa narodila?
- tvojmu ocovi tvoj frajer ako clovej nevadi, len vekovy rozdiel?

Ani raz ti nenapadlo PRECO je mama tak zasadne proti? Ked mala nieco s jeho otcom?

oli18
12. apr 2021

@leonika838 je tu velky predpoklad, ze si frajerova nevlastna sestra, ak sa mama takto striktne stavia proti nemu.

kofolala
12. apr 2021

@leonika838 za par rokov si budes plieskat hlavu o stenu aka si bola....potom si znova precitaj prispevok , rady žien a rady vlastnej matky

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
alexandra1990
12. apr 2021

Dievča zlaté tu je veľmi veľká pravdepodobnosť, že ste nevlastní súrodenci a pravdepodobne to nevie ani tvoj otec a asi ani otec tvojho frajera preto mama tak vyvádza.Aj keď v tomto prípade musí byť aj tvoja mama mimo,keď ťa nechá spávať s bratom len aby nemusela povedať pravdu.Nepoznáme ake su vztahy u vas v rodine a co by nastalo keby mama povedala pravdu.Lebo takto vyvádzať len pre vekový rozdiel sa mi nezdá.

akirlu
19. apr 2021

Nechapem, preco by mu mala viest domacnost, ked sa k nemu nastahuje. Ja som v 21 rokoch byvala tiez s o dost starsim muzom, ale domacnost som mu rozhodne neviedla, kazdy den mi nosil ranajky do postele, casto varil a umyval riady a pral a upratoval si sam. Ja som si tam pripadala skor ako na navsteve.

marsmykkok
11. dec 2021

mám 33 a že si teraz narazím 15-16 ročného suseda, no fakt si neviem predstaviť ved je to decko pre mňa ešte. Mne to príde ako skrytá pedofília že niekoho priťahujú deti tak si narazí decko čo už je nad trestnou hranicou.

ella_price
11. dec 2021

Ty sama sa ešte vyjadruješ ako malé dieťa. Ja neviem čo od neho čakáš a viem, že si tu žiadne rady nezoberieš k srdcu, ale najlepšie je, keď sa človek učí na vlastných chybách a rozhodnutiach. To, či si potom budeš trieskať hlavu o stenu a písať na koňa uvidíš neskôr.

derdia
12. dec 2021

@leonika838 a co mala s jeho otcom?

Strana
z8