icon

19-ročná priateľka je tehotná. Ako zvládnuť finančnú situáciu?

heidy___
Dnes o 02:06

Ahojte neni som žena ale potrebujem poradiť.
Priateľka mi oznámila že je tehotná asi 7týždeň no bol som prekvapený ale stane sa…..to by ma netrápilo ale trápi ma celková situácia a neviem akým smerom sa pohnúť. Ja mám 23 a priteľka 19 ona má odpracované minimum a ja stále pracujem….máme 2izbák (podnájom) a ako ako poznáme Slovensko plať nič moc ledva na nájom,naftu a strava. Ale kedže ja priateľka rozhodla si malé nechať kludne jej rozhodnutie ale problém je jej rodina…..odstahovali sme sa pred rokom any sme mali svoje a hlavne klud ale jej mama jej stále komanduje život….malé sa ešte ani nenarodilo a jej mama stále vyvoláva ako sa bude malé volať alebo aké meno sa jej páči nie nám aby sme čo najskôr zistili čo to bude. Stále mi jej mama hladá lepšiu prácu a kludne aj 40-50mimo nás (to čo sa jej hodí) byt samozrejme musím poriešiť ale momentálne nemám len tak 1000€ na depozit…..keď som priateľke povedal že finančne to bude hodne o hubu tak navrhla sa odstahovať k jej rodine ale to som odmietol. No najväčší problém je to že jej mama sa stále do všetko pchá práca,naše bývanie,strava,nečakaná návšteva za deň kludne aj 10 volá stále mi vešia na uši že 500€ za dvojizbák v meste je príliš veľa a k ním ísť nechcem aby mala všetko ako na podnose. Vždy keď poviem že to bude dosť finančne náročne tak počujem len odpoveď máš možnosť odísť a hovorím to preto že mám ešte dlh ale platím len je trocha väčšína keď si všetko vypočítam tak rezerva je 0…..ale vždy sa ohradí tím že jej mama povedala že bude mať minimálne 480€ príspevok… neviem nevidím to týchto vecí. Dnes mi jej mama na dérovku povedala že mi dá čísla a obvolať a zaplatiť a vyhlásiť osobný bankrot. Keď sa niečo stane tak vždy to jej mama vie skôr ako ja. Keď jej poviem či my budeme mať malé a chcem aby sme už riešili naše rodinu a bez ostatných tak odpoveď je ale keď nám bude najhoršie oni nám pomôžu,u nás v rodine to takto bolo vždy a podobné takže neviem s nou pohnúť.. poradíte čo robiť ? Ďakujem

Strana
z2
anonym_e6cb50
Dnes o 16:12

Do roku 89.boli pary vo vasom veku bezne, dnes ste ucha a deti budu mat deti, no dieta bude rado za mladych ridicov, ked dovtedy vydrzite... zenu si uorac-1 telefonat s matkou denne, viac krat nech ju nedviha. Kludne moze este 6m pracovat a bolo by to ziaduce, je mlada, mohla by tehu dobre zvladat. Pories si dlhy, kolko si ich nasekal a co si zadovazil? Budes tatko a to je radost💕

hankm
Dnes o 16:58
@martinka13

Tak nech sa frajerka nasťahuje k matke a Ty choď makať do zahraničia. Za 2-3 roky niečo hádam našetriš a postavíte sa na nohy. Aj ona bude už po materskej a bude môcť ísť do práce. Trochu vychcané voči jej rodičom, ale zrejme jediné riešenie. Ty tam žiť evidentne nedokážeš a tiež nedokážeš momentálne zabezpečiť rodinu. Takže tak.

@martinka13 uplne presne to takto vidim ja. Mlada bude spokojna doma, nie je pripravena zit plne samostatne s partnerom. To co mali doteraz bol detsky tabor s a sukacka. On moze dozriet, zaribit a nabrat prax aby mohol potom tu zarobit viac. No ci to odlucenie vydrzi…. Ukaze sa sila vztahu.

Strana
z2