Darček pre svokru vs. naša finančná situácia. Váš názor?
Ahojte, svokra ma okruhliny, je zabezpečená, berie dôchodok aj pracuje, čiže po finančnej stránke jej nič nechýba. Teraz ma okruhliny a švagriná jej vymyslela darček, kde by sme sa skladalai po 300 eur, naša finančná situácia nieje bohvieka, aj keď máme úspory. Ja som chcela prispieť, avšak môj muž je radikálne proti, že on nieje onasis a peniaze co mame nasetrene nebude míňať na svoju mamu, nakoľko mama je na tom veľmi dobre. Celý život jej vždy pomáhal, nebol nevdacny. V začiatkoch nám svokra pomohla, ale neostali sme nič dlzni. Vrchol bol ten, že sa nedávno chválila mužovi, že dostala prémie nejaké odmeny ci co a bolo to vo výške bežného platu, nášmu synovi nepriniesla ani sprostu čokoládu za 2eura, vlastnému vnukov, celkovo moc záujmu teda nejaví o vnúčatá. Aký máte na toto názor? Muž hovorí, že sa nebude hrať na granda, aby sebe odtrhal od huby, že dá normálny darček a žiadne skladanie. Váš názor?
@anonym_autor rešpektuj názor manžela. Svokra nejaví záujem a vy máte míňať stovky eur?
@anonym_autor Tiež sme mali podobnú situáciu. Švagriná si zmyslela kúpiť mojej mame nový televízor k sviatku (ten, čo mala, jej postačoval) a chcela sa skladať. My sme povedali, že my sa skladať nebudeme a my jej dáme vlastný dar. Všetci to akceptovali. Už si nepamätám, či tú novú telku oni kúpili, ale zdá sami, že nie.
Ale ono veľmi záleží od vzťahov v rodine a v tom, čo je po roky zaužívané. Ako to bolo u nás a prečo sme sa tak rozhodli, nebudem bližšie rozvádzať.
@anonym_autor Môj názor je, že más rozumnéhoo muža.
@anonym_autor súhlasím s názorom vyššie, dajte vlastný darček, nemusíte sa predsa skladať...
muž má pravdu neviem si predstaviť aký to môže byť darček ked sa skladáte po 300 € 🙄
aké darčeky dáva ona ?
dáva švagrinej viac ked chce tak rozhadzovať
A preco nesuhlasis s muzom? Vsak sama pises, ze nie ste na tom financne najlepsie.., tak nerozumiem, v com je problem
A preco nesuhlasis s muzom? Vsak sama pises, ze nie ste na tom financne najlepsie.., tak nerozumiem, v com je problem
@crazy_cat_lady momentálne máme zle obdobie, jasne ze mame úspory, pred rokom sme si kúpili nové auto, takže vedia ze niesme sociálny prípad, z toho dôvodu mi to je blbé, že budeme vyzerať pred svagrinou ako neschopni atd
muž má pravdu neviem si predstaviť aký to môže byť darček ked sa skladáte po 300 € 🙄
aké darčeky dáva ona ?
dáva švagrinej viac ked chce tak rozhadzovať
@minesasubu šperk za 900 eur, pritom má toľko šperkov, že keby ich predala, môže si kúpiť nové auto strednej triedy
To je aký dar? Čo to je? Lebo 600 eur je dosť
To je nejaký pobyt?
@crazy_cat_lady momentálne máme zle obdobie, jasne ze mame úspory, pred rokom sme si kúpili nové auto, takže vedia ze niesme sociálny prípad, z toho dôvodu mi to je blbé, že budeme vyzerať pred svagrinou ako neschopni atd
@anonym_autor ze Ta vobec napadlo rozmyslat ako "vyzeras pred svagrinou". To je nejaka novodoba verzia "co povedia ludia?"
Takže, keď nedá ona, tak nedáte ani vy. Ale že vám na začiatkoch pomohla, na to sa rychlo zabudlo. Zaujímavé. A to kde je napísané, že keď dostane odmeny, musí automaticky dať niečo aj vnúčatám? Vieš prečo má peniaze? Lebo pracuje. Snaží sa a na základe toho jej netreba nič dať, lebo prachy má…ja budem asi jediná, ale 300€ na okruhliny pre rodiča je tak akurát.
@anonym_autor muž dat nechce, ty dat nechces, nemáte poriadne z čoho dat. Tak o com sa tu vlastne ma diskutovat? Švagriná nech kúpi co chce a vy tak isto.
Co máš 15 rokov ze toto riešiš....
@anonym_autor muž dat nechce, ty dat nechces, nemáte poriadne z čoho dat. Tak o com sa tu vlastne ma diskutovat? Švagriná nech kúpi co chce a vy tak isto.
Co máš 15 rokov ze toto riešiš....
@anonym_9750bc autorka pise v uvodnom prispevku ze muz chce dat normalny darcek, nie nic
Takže, keď nedá ona, tak nedáte ani vy. Ale že vám na začiatkoch pomohla, na to sa rychlo zabudlo. Zaujímavé. A to kde je napísané, že keď dostane odmeny, musí automaticky dať niečo aj vnúčatám? Vieš prečo má peniaze? Lebo pracuje. Snaží sa a na základe toho jej netreba nič dať, lebo prachy má…ja budem asi jediná, ale 300€ na okruhliny pre rodiča je tak akurát.
@anonym_bf0648 my sme tiež dosť pomohli, nič nedlzime, avšak teraz máme iné priority, nehovoriac o tom, že naše dieťa je veľmi často choré a ani raz ho nevarovala, narozdiel od druhej babky. Moja babka bola tiež taka, pracovala ale vnúčatá boli pre ňu prioritou, preto ju milujem a myslím na ňu každý deň aj keď je už dlho na druhom svete
@anonym_autor ty nie si vobec povinna , podla zelania pani svagriny sa skladat na okruhliny svojej svokry, toto mi pripada ako cisty povel a splň ho na vojne, zariad sa tak ako povedal tvoj muz a jej syn zaroven, od vas dostane dar separatne a taky aky vy sami uznate za vhodny, svagrina nech jej kludne kupuje aj dar za 5000€😎
@anonym_autor vsak ale ser na svagrinu, ved kazdy ma dat tolko, kolko ma/co mu dovoluje financna situacia.. a ak to svagrina nechape, tak je to jej problem
@anonym_bf0648 my sme tiež dosť pomohli, nič nedlzime, avšak teraz máme iné priority, nehovoriac o tom, že naše dieťa je veľmi často choré a ani raz ho nevarovala, narozdiel od druhej babky. Moja babka bola tiež taka, pracovala ale vnúčatá boli pre ňu prioritou, preto ju milujem a myslím na ňu každý deň aj keď je už dlho na druhom svete
@anonym_autor tak sa potom nepýtaj. Si sa pýtala na názor, tak som odpovedala. Ja by som dala.
Neskladala by som sa na spoločný darček. Kúpila by som niečo iné čo je v rámci nášho rozpočtu, myslím si že darček za 100€ bude úplne stačiť. Skladám sa iba v prípade že je to niečo čo si oslávenec želá ale v sume akú ja uznáme za vhodné.
@anonym_autor vôbec by som sa do toho nemiešala. Je to jeho mama, on nech rieši darčeky/nedarčeky. Ani by som to so švagrinou neriešila, povedala by som jej, nech sa dohodne s bratom. Vôbec nerozumiem, prečo to ty riešiš.
Ty nie si povinna davat 300 eurove darceky, ona nie je povinna sa delit s odmenami s kymkolvek.
Rob ako vam vyhovuje.
mozte kupit aj lacnejsi sperk, nemusi byt za 900 eur
Ako si môze niekto dovolit chciet rozhodovat aj za zvysok rodiny 😃. Vrchol
Kupte jej dar ktory chcete Vy
Tiež si myslím, že 100 eur je v pohode, fakt mame veľa výdavkov, oni to vedia, ale co uz.
Darček za 900 eur?! Fuha. Akože veď ak chcú, nech kúpia. Ja by som kúpila niečo podľa svojich možností.
@minesasubu šperk za 900 eur, pritom má toľko šperkov, že keby ich predala, môže si kúpiť nové auto strednej triedy
@anonym_autor
Totalna blbost
@anonym_autor že máš skvelého muža!
Ten môj by v tejto situácií dal tých 300eur, aj keby to znamenalo, že v jeden mesiac budeme iba na cestovinách! Takže švagrine povedzte, že prispejete iba toľko koľko si môžete dovoliť, alebo že ste už zakúpili iný dar.
u nas sa tiez rozhodli skladat na novy pocitac..vedela som ze ho nechce ale nedali si povedat .... nezlozila som sa -kupila som vlastny darcek .. a dodnes pocuvame naco jej to je ,ze ma telefon .. a darcek je zabaleny na policke bez povsimnutia.. nemam peniaze na rozhadzovanie a kupovanie blbosti
@anonym_autor Vies,ale to,ze netravi cas s vnucatami,neznamena,ze ich nema rada. Su take povahy,ktore si ziju svoj zivot. Ja by som prispela 300€. Rodicom,svokrovcom dam prve,posledne. My nekalkulujeme,kto nam co dal, kto s nami stravil kolko casu.
@anonym_autor Vies,ale to,ze netravi cas s vnucatami,neznamena,ze ich nema rada. Su take povahy,ktore si ziju svoj zivot. Ja by som prispela 300€. Rodicom,svokrovcom dam prve,posledne. My nekalkulujeme,kto nam co dal, kto s nami stravil kolko casu.
@marca12 Prispela by si? A čo keď je to darček, ktorý si ona ani neželá? (Veď pravdepodobne o tom ani nevie...) Potom si budú búchať hlavu, že sa minulo toľko peňazí na šperk, čo ani nepoužíva...

za prve by som sa neskladala a za druhe respektovala nazor muza je to jeho mama