icon

2 piva na príjemnú náladu

12. sep 2022

Keď si dá môj muž podvečer 2 piva, je milý k deťom, aj ku mne. Keď si nedá, je nepríjemný. Som skôr odporcom alkoholu a nie je to ani dobry vzor, ale veľmi vážne uvazujem, že radšej nech pije ako nepije. Chceme žiť v kľude. Neviem ci takýto účinok vydrží dlhodobo. Co si o tom myslite? Netreba sa obávať o deti ak ostane s nimi a tými 2 pivami sam?

Strana
z2
autor
12. sep 2022

@elizabet173 no momentálne je dlhodobo v stave že napr. Si 2 týždne na dovolenke nedal a aj bol v pohode. Potom si dá, tak ze 2 x týždenne, ale tie dni medzitým je nepríjemný. Preto mi to logicky vychádza ze je nervny z bežného života.

autor
12. sep 2022

Čiže mam ďalej ignorovať jeho zle nálady? Len decká to už nedokážu. Potrebujú jeho pozitívnu pozornosť

autor
12. sep 2022

Alebo kompromis, že jedno pivo denne

viestta
12. sep 2022

Ja by som jeho nálady netolerovala. Alebo sa k nám budeš správať ako k ľuďom, alebo sa chod vyzurit niekde inde. Keď sa budeš takto správať, tak zamysli sa, dokedy ti bude prechádzať, lebo ani deti ani ja nie sme odkázaní na toto sa pozerať a toto trpieť.

doriiis
12. sep 2022

A takto bohuzial velmi vela zien podporuje alkoholizmus.Vola sa to tusim sekundarna zavislost...radsej nech si da aby bol klud.Bohovske riesenie.Nepochopim nikdy toto

irusa
12. sep 2022

Popravde...ani tu takú tému nezakladaj...vyhodnotia mu tu osobnosť ako agresívneho alkoholika...aj ja si dám pivo.... chutí mi a necítim sa ako alkoholička...taký vychladený čapak po práci je na nezaplatenie... samozrejme doma na dvore sediac na terase alebo hojdačke....ajuz si dá...sme na rovnakej vlne a nikto s tým problém nemá....ja napríklad ušetrím na káve...tu nepijem

viestta
12. sep 2022

@irusa nemiesaj hrušky s jablkami. Väčšina ľudí si dá. A veľká väčšina z nich má aj mieru. Ale keď si nedajú, tak normálne fungujú. Tam je ten rozdiel. Aj keď uznam, že toto je ten vzácny druh pijana (ešte nie je alkoholik), ktorý po alkohole nie je agresívny. On je agresívny keď si nedá.

irusa
12. sep 2022

@viestta podľa mňa mala čo tu napísať...tu je sama psychologička....

luccija
12. sep 2022

@irusa alkohol sa v nasej spolocnosti vzdy zlahcoval.Aj my si dame po praci vychladenu kofolu ci citronovu vodu vidis rozdiel?a je rozdiel denne a uz sa na to tesit.
Kedze ho poslala k psychologicke a je bez alkoholu nervozny asi ma nejaky problem s pitim.
@viestta vela ludi je po alkohole kludnych a vysmiatych uvolnia sa..ak by bol agresivny riesi to skor😆toto skor rodine vyhovuje

layla123321
12. sep 2022

Či už je alebo nie je alkoholik, je vlastne jedno. Podstatné je, že potrebuje piť, aby bol príjemný.... Čo ak sa niečo doma zomelie a budeš potrebovať, aby šoféroval? Alebo aby sa postaral o deti, prvá pomoc, rýchla jazda do nemocnice? Viem, že dve pivá nie sú štyri promile, ale už človek má trošku iné reflexy a je taký vláčny.... Podľa mňa rodičia, ktorí majú zodpovednosť už za viac ako len za seba by nemali piť. Ak to ma byť pre chuť, existujú aj nealko verzie.... Raz za čas, jasné, nech si každý dá, čo chce. Ale každý večer je už trochu veľa, nech je to akýkoľvek alkohol v akomkoľvek množstve.

doriiis
12. sep 2022

Precitala som si aj komentare autorky....zial,je spoluzavisla so svojim muzom.

viestta
12. sep 2022

@luccija ja celkom neverím ani jeho verzii, že psychologička mu 2 piva schválila.

zuzuliennka1
12. sep 2022

ja by som dieta nenechala s clovekom, ktory si musi vypit, aby bol ok.
mozes to tu zaobalit do neviemakych slovicok - toto je alkoholizmus, zavislost… a abstak, ked alkohol nema…
pokial si niekto musi vypit, aby bol “prijemny”, to by mi uz davno blikali vsetky kontrolky…..
len aby si na to, aj s detmi, neskor skaredo nedoplatila

oli18
12. sep 2022

Z psychologickeho hladiska je alkoholikom ten, kto pije pravidelne. Je jedno, ci male pivo, alebo liter. Takze psychologocka mu nic take povedat nemohla.

luccija
12. sep 2022

@viestta ja aj ano.Psychologicka potrebuje vediet jeho postoj k alkoholu a potrebuje si ho ziskat nech sa jej otvori.Kamarat bol u psychologicky, lebo vyfackal 3x zenu a psychologicka mu to tiez potvrdila, ze to nie je nic zle.Ak by mu na druhom sedeni povedala, ze je agresor viac ho neuvidi casom ho poriadne vydusila aj tak sa rozviedli

luccija
12. sep 2022

A autorka vie, ze pri 2 pivach casom nezostane

viestta
12. sep 2022

@luccija neviem, v každom prípade ak áno, tak si z toho pánko vzal co sa mu hodilo.

autor
12. sep 2022

@layla123321 Suhlasim s tebou, aj toto som riesila, vraj ak by bolo velmi zle, ze bestaci zavolat sanitku ku nam, ze by odsoferoval v takom stave. No, neukludnil ma.

galioska
12. sep 2022

otras pocitam ze tozo robi davno, hned si mala od neho odist

andrejka1974
12. sep 2022

Ale aby bola zmena po dvoch pivách to sa mi nechce veriť my si s mužom večer dáme po pive a vermi sme stále rovnaký či si dáme alebo nie

layla123321
12. sep 2022

@andrejka1974 to je potom presne o tom, že či je to ešte ok alebo závislosť. Ak to človek potrebuje, na to aby sa cítil v pohode, tak to nie je ok. Ak si dá len tak, vie bez toho prežiť a pritom nebyť mrzuty, tak je to ok.

solange7
12. sep 2022

Alkoholizmus. Vadil by mi aj ten smrad. Pritom pivo mam rada... Obcas si s muzom otvorime, hlavne vecer v lete... Ale urcite by mi vadil kazdy vecer ten smradlavy alkoholovy dych.

athom
Odpoveď bola odstránená
sono2
13. sep 2022

Ale 2 piva abstak?
Muž 2 piva nepomôže cítiť. A pije to absolútne denne? Leto, zima?
Sú ľudia čo si dajú denne víno k večeri.
Čo ja viem?

mandzula
13. sep 2022

Mily len ked si vypije? Dakujem pekne za takeho slabocha, ktory problemy riesi chlastom.

autor
13. sep 2022

@athom No, mozno mi klame a je ich viac

Strana
z2