icon

2 roky mám priateľa a spoznala som iného chlapa

malamirca
1. dec 2015

Ahojte. Stala sa mi dost neprijemna situacia a som z toho dost na prasky :(

Mam chlapca, alebo priatela s ktorym sme asi dva roky, vsetko je dobre, zamerne pisem ze dobre, lebo nie vynikajuce. Nechodi domov opity, nepozera po inych, len mi po tej dobe akosi vychladlo srdiecko, ten vztah je dost monotonny. A v tejto dobe som spoznala noveho chlapca no skor chlapa, muža, o pat rokov viac ako ja, stretavame sa potajmne, piseme si. Neviem ci to napisat, ale je skoro z rozpravky, pripraveny na zivot, dobre zaraba (i ked toto nema byt dovod), vyzera, sportuje, ma rad deti a nema "že vraj" dievca. Pravda je, ze som u neho doma nebola, co ma dost odradza.

Ako vzdy nastava rozhodnutie, ktora z vas uz urcite riesila.
Ci skoncovat s byvalim pre daky ošial aky mi davam on. :(

spravili ste nieco uz take? ako ste dopadli?
bojim sa, ze ho prestanem bavit po roku :(

lanugo
1. dec 2015

Dievcata, nechapem co je na tom zvlastne, ze zene imponuje chlap, ktory ju ekonomicky zabezpeci.Ved v davnoveku to bol lovec a ochranca a teraz to je to iste.Evolucia nezmenila svoj vzorec! Ked mas chapa, kt. nie je schopny vstat o blbu pol hodinu skor, aby si si ty mohla pospat, tak si viem predstavit ako fungujete. Za mojich studentskych cias, ked som sa viezla v elektricke, tak som pozorovala z okna auta a rozmyslala, v ktorom by mi bolo dobre.Nebudem riesit svoj zivotny pribeh, ale medzi svoje priority som zaradila aj financie.A nelutujem.Moj muz je uspesny, inteligentny, velmi slusne zaraba a v neposlednom rade je vynikajuci manzel a otec. Aj takto to moze fungovat, pan Boh zaplat.Takze moja rada znie : presvec sa ci naozaj niekeho nema a skus to

whitecat666
1. dec 2015

@luuubik ja sa vobec nehadam len som napisala ako to vidim ja z informacii, ktore nam poskytla (ze mat dvoch naraz nie je spravne si mysli asi kazda z nas).
Nie je to chrapun, len myslim, ze ked je ten muz uz raz taky, ze si zije sam pre seba, tak casom alebo v manzelstve to uz lepsie nebude (a myslim, ze kazda normalna, zena chce muza, ktory bude ochotny spravit vsetko co je v jeho silach pre nu a pre ich deti, aby zili najlepsie vramci moznosti). Vadi jej, ze sa nesnazi. A prave to pisala, ze na strechu ani na plot si peniaze neodklada (a stve ju, ze dava peniaze do inych veci ako do domu, ktory by mal byt zaciatkom spolocnej buducnosti).
Ona bola z jeho spravania frustrovana a tak sa uchylila k najubohejsej moznosti a nasla si ineho. Podla mna ani jeden z nich nie je uplne OK.

mawka
1. dec 2015

@whitecat666 vies, lenze my nevieme vsetko. mozno to teraz je vsetko skreslene. lebo ona ma potrebu sa opeknit, aby zmiernila trosku poondene svedomie. vieme my naozaj, ze je ten jej priatel taky ako ho opisuje? co kked je to normalny chlap a ona mozno ta, co vystrkuje rozky, chlap, ktory mozno tie peniaze drzi a nechce jej ich dat lebo ma dovod? co ak ona nedotuje v dome nic? ja by som bola v tomto opatrna. ked je clovek v pruseri osobnom, malokedy si nakyda aj sam na seba. radsej druhu stranu vyfarbi ako totalneho idiota ci kravu.. aby to bolo zneistelnejsie...

whitecat666
1. dec 2015

@mawka vychadzala som z toho, ze ked je to anonymne (nepotrebuje sa stavat do lepsieho svetla) povie situaciu tak ako je, lebo chce pocut od niekoho objektivny nazor. Ale moze to byt samozrejme aj inak, to sa ale nedozvieme.

sense
1. dec 2015

Precitala som si len par prispevkov...ako moj muz tvrdi typicka zenska...nevie co chce a neprestane kym to nedostane...
1. Muza som ani tak trochu ani inak nepodviedla

henamichal
1. dec 2015

Zeny, zeny, vzdy vam ide len o velke prachy. Chlap, ktory vsetko plati,pozyva vas do restiky a vzdy plati,plati a plati.... dufam,ze taku nevestu si moj syn nevyberie lebo si pokazi cely svoj zivot.

sense
1. dec 2015

Odoslalo to skor ako som dopisala
Skor ci neskor kazda zamilovanost ta prvotna pominie
Nie si ferova k sucasnemu priatelovi a ani uprimna
Co sa tyka toho druheho chlapa co ta 4 mes. Venci von a dava ti to co sucasny partner nie....aj tu zamilovanost raz pominie a domov k nemu ta neberie preto ze tam moze mat zavazok - rodinu a tebou si vyplna zrejme to co doma nema...

Nevravim ze mas ostat s niekym koho nelubis, nevyhovuje ti a vadi ti vo vztahu ostat cely zivot ale ked uz tak som za upratanie si v jednom vztahu a potom zacat druhy a nenechavat si poistku co ak.... neviem ci by sa tebe pacilo keby ti to robi chlap co ty jemu

cecil36
1. dec 2015

Minule mi znamy povedal, ze on ocakava od zeny platenie (kino, restika, divadlo....) pomer 2:1, cize 2x zaplati on 1x ona. Takeho asi dnesne dievcata nehladaju, lebo je furt sam...
@malamirca ked ti prvy frajer nevyhovuje vymen ho za druheho, ale netahaj to naraz. A hlavne nenechavaj si zadne dvierka a stoj za svojimi rozhodnutiami. Aj keby ta ten druhy poslal docerta len co dosiahne co chce...

sense
1. dec 2015

@cecil36 ja som bola asi divna ale nemala som problem zaplatit aj ja .....alebo som bola blba...

jumama
1. dec 2015

@ malamirca A co tak trochu poezie? V tejto casti Valkovej basne z vody je pre teba pochopenie tvojej situacie: http://naturaslovaka.wix.com/ocami-mizantropa#!...

holubicka28
1. dec 2015

@sense My sme sa v plateni v pohode striedali..

haimi
1. dec 2015

@malamirca mam pocit, ze uz si sa rozhodla, tak tu uz netreba nic pisat, ani argumentovat. Poviem len tolko, ze kazda zena aj napriek vonkajsim frazam pred ostatnymi vo svojom vnutri vie, co naozaj chce. Ja som raz urobila velke rozhodnutie a cela rodina si myslela, ze mi siblo v bedni. Po troch rokoch vztahu, ked uz ma vsetci videli s prstenom som stretla chalana o 4 roky mladsieho. Urobila som rozhodnutie, nikto nechapal a dnes sme spolu, stastne manzelstvo, 2 deti..., najlepsie rozhodnutie, aj ked to tak vtedy mozno nevyzeralo. Zamysli sa a rozhodni sa

sissy27
1. dec 2015

@malamirca no ak čo len rozmýšľaš nad rozchodom, tak to urob čím skôr... vieš, vzťah je ako trávnik - treba ho polievať, strihať, plieť burinu, skrátka starať sa, aby bol pekný ... občas sa stane, že príde nejaká Krava, ľahne si a všetko zničí... v tomto prípade to vyzerá, že tou kravou by si mohla byť ty sama... čo si urobila ty pre to, aby bol váš trávnik pekný, zelený? zamilovanosť vyprchala, to sa stane pri každom jednom, otázne je, čo príde potom... ale už samotný fakt, že sa venuješ inému chlapovi napovedá, že z tvojej strany to až také pevné nie je... miesto toho, aby si sa snažila udržať a zveľaďovať to, čo ste si spolu budovali dva roky, tak hľadáš iskru inde... ale tipujem, že si ešte mladučká, nevybúrená 🙂
a že ťa ten nový nechce pozvať domov? no ak vie, že niekoho máš, tak ja sa ani nečudujem... môžeš to brať ako prejav úcty, že nechce zvádzať stále zadanú babu... alebo je stará škola a hnusí sa mu zasunúť tam, kde včera zasunul iný... možno má doma ženu a deti... možno, možno, možno... je veľa možností 🙂
na tvojom mieste sa nerozhodujem medzi dvoma chlapmi, ale rozmýšľam, čo vlastne chcem... chceš byť s aktuálnym priateľom, lebo ho stále ľúbiš a chceš váš vzťah pestovať? alebo s ním chceš byť len preto, že zrovna nič lepšie nie je? alebo s ním nechceš byť vôbec akurát nemáš gule na to aby si to férovo ukončila?

ivec16
1. dec 2015

Necitala som vsetky komenty, kolko mas rokov? V podstate su vsetci chlapi rovnaki, sedia dlho na zachode a citaju noviny, spinave ponozky neodnesu do pradla, o dieta s postaraju hlavne ked ty ako matka zmiznes z dohadu. Ak teda nie je jeden z nich nasilnik ci inak narusena osobnoat tak uz je len na tebe ci zahodis 2 rocny vztah (asi si na nom vela nepracovala ked sa ho ides takto lahko vzdat) a zacnes s niekym inym ak ti este netikajunbiologicke hodiny a mas cas experimentovat a budovat novy vztah aj napriek tomu ze v tom povodnom ti nic nechyba tak smelo do toho... Ja mam kamaratku ktora odisla od snubenca pre motyle v bruchu. A skoncila sama, teda zatial. Su tomu 2 roky, bud mat 30 rokov a ako vieme cim viac rokov tym tazsie sa hladaju partnery a nas zeny pomaly aj tie bio tik tak dohanaju... Ale hlavne jednaj s ludmi fer

miriam11
Odpoveď bola odstránená
emakiki
1. dec 2015

Podla mna si strasne blba.., prepac... Ale toto je take sproste, ze az.., mna by zaujimalo, co na to hovori ten akoze ,,novy " objav... On sa k tomu nijako nevyjadril? Co ked jemu o nic nejde, len o prijemne straveny vecer, alebo den... Lebo chlap ktory stoji za to a ty jemu, chce byt s tebou kazdu minutu svojho zivota, teda aspon zo zaciatku... On ti povedal ze chce byt s tebou? Podla mna nie... Lebo nechce... 4 mesiace randite a nikde ste sa nepohli? Jemu nevadi ze mas priatela? Podla mna riesis nieco co je nerealne... Co ti on hovori?

katarinapekna
1. dec 2015

Zas sliepkam niekto hodil kvalitné zrno 🙂

sandra551
1. dec 2015

@cecil36 Inak ako prišiel na ten pomer platenia tvoj známy? Len tak ma to zaujíma. Podľa mňa by pomer platenia mal závisieť hlavne na pomere príjmov. Ak napríklad chlap zarobí dajme tomu 10 krát viac ako žena, žena má platiť pol na pol? To by bol nezmysel. Ono väčšinou keď tí chlapi pozývajú ženy do drahších reštaurácií a na luxusné dovolenky tak platia, pretože jednoducho na to majú a je to ich životný štandard, ktorého sa kvôli partnerke nebudú vzdávať... Nič viac nič menej.

emilia25
1. dec 2015

No moj muz ked sme spolu chodili má nikdy nenechal platiť raz som zaplatila pivo a to mi hned povedal ze sa citi trápne ze zena by nemala platiť tak isto ked prišiel k nám domov teda k mojim rodicom urobil nákup.a ked sme začali spolu zit proste to bral hned ze naše nie jeho ja som bola skoro rok bez prace a vzdy mi dal výplatu.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
radsej_knihu
1. dec 2015

@malamirca Nechces kocik z bazaru a dovolenku v Besenovej? Tak si zarob na lepsie!

Boze ja tak nemozem vystat prizivnikov a podobne socky co len hladaju, na koho by sa pricucli, a zarabaj na mna (jedno ci je to chlap ci zena). Je mi normalne na grc ked vidim ludi ktori takto rozmyslaju.

Co ti brani si makat na sebe a dopriat si potom znackove kociky a dovolenky na Seychelloch? Radsej budes snivat o bohatom princovi a zahybat priatelovi.

inuska16
1. dec 2015

Ak je tvoj vztah po dvoch rokoch stereotyp tak by i v nom nemala ostavat...to si myslim ja,taky skutocny vztah by mal byt zalozeny na laske,rovnakych hodnotach a dovere a podpore jeden druheho.U vas to uz teraz nie je...neprivstane si aby ste sli spolu do prace a raz za cas(aj ked mozno zijete skromne)by ta mohol pozvat do restiky alebo by ste mohli spolu absolvovat kino,nejaky sport.Ak to uz teraz nerobite na com stavat?Ak neciti,ze je to na nic,tak mozno jemu to takto vyhovuje...ak tebe tak preco by si v tom vztahu ostavala?Nie je hamba ak sa chces mat lepsie...len sa o to musis pricinit aj ty...a v neposlednom rade,ten novy co sa s nim schadzas nemusi byt aj tak ten pravy...ale kazda akusenost ta posunie aj dalej...a to ze s niekym chodis na kavu nie je podvod,ale ak si zalubena to uz je nefer voci tvojmu terajsiemu partnerovy...skus sa na to pozriet z jeho strany

aber
2. dec 2015

@malamirca nie, vieš aj keď vo vzťahu prevláda stereotyp, láska a úcta musí byť, ak aj jedno chýba, čo u teba obe, tak nie je o čom, keby si ho milovala,nedokazala by si myslieť na iného a nieto sa sním tajne stretávať,, nemala by si na to žalúdok. Chlap s ktorým akoze chodis a ešte ste spolu nespali, je čudné, nebudeš asi jediná v jeho živote. To by musel byť nejaký pobožný aby sa stebou nevyspal to nie je normálne. Terajšiemu priateľovi povedz, že je koniec ,netrap ho a buď s tým novým.

aber
2. dec 2015

@malamirca vieš láska je o niečom inom, ja žijem s mužom 6 rokov, naposledy sme boli na dovolenke v egypte a odvtedy sme nikde neboli, lebo na to nemáme peniaze a nikdy by som ho nevymenila za takého kto má, len pre luxus ktorý by som získala.

aber
2. dec 2015

@malamirca vieš láska je o niečom inom, ja žijem s mužom 6 rokov, naposledy sme boli na dovolenke v egypte pred 3 rokmi a odvtedy sme nikde neboli, lebo na to nemáme peniaze a nikdy by som ho nevymenila za takého kto má, len pre luxus ktorý by som získala.

jeennyv
2. dec 2015

podla mna to nie je o tom financom faktore, ale ze jej venuje pozornost atd. co jej v jej starom vztahu ocvidine chyba... pre kulturu ci nejaky emocny zazitok peniaze netreba, su prechadzky dnes uz podujatia aj zadarmo, ktore clovek moze navstivit staci chciet...
@malamirca povedz partnerovi co ti u neho chyba alebo ako si predstavuje vasu buducnost , pokial sa s clovekom neporozpravas on nevie co chces ty, co citis... nemozno si mysliet, ze ked tebe sa nieco nepaci bude to presne tak isto vnimat druhy...vyries si svoje veci s partnerom, lebo mne sa osobne tvoj pristup nepaci a ani ho nepovazujem za fer stykat sa s niekym niekolko mesiacov a vyzdvihovat ho pricom jedneho priatela uz mas...vsetko je len o tebe, preto uvaz akoby si sa citila v opacnom garde, keby tak konal tvoj priatel, problemy vo vztahu sa neriesia s inymi, ale so svojim partnerom a ked nie je ina moznost tak rozchod a novy vztah... podla mna ide cisto o to, ze nechces byt sama atd. lebo mas aj napriek tomu, ze sa ti to nepaci isty stereotyp, ale na druhej strane neistotu co sa ti paci.... no ale na dvoch stolickach sa sediet neda....

miadi
2. dec 2015

nie nikdy som nikoho ani trochu nepodviedla 😀 rovnako ako nemozes byt trochu tehotna...si bud tehotna alebo nie si..podvadzas alebo si verna. Podvadzas myslienkami slovami skutkami nie je to len o sexe ktory este nebol ved ty uz si si vysnivala novy krajsi zivot s inym..
Trochu divne ze sa stretavate 4mesiace a len pusa..neviem ci ta mam chvalit ze si dobra ze si nedala 😀
ale o vasni to teda nesvedci..
ked ty sama citis ze to snim nie je ako to on prezentuje inak by si uz davno sedela na jeho parniku a chlipkala mojito na ceste okolo sveta 😀
dilemma je z toho ze si este nevidela jeho dom ako zije ci je ozaj slobodny ci ma dost pekny dom..v nom miestecko pre teba.. neviem co tu ludia pisu ze vrabec v hrsti a holub na streche ked ja mam pocit ze nemas ani jedneho z tych vtakov na dosah..priatel...nie je tvoj manzel ten dom je asi jeho?Neda ti na auto par korun?tak si zarob alebo zober uver a nanho sa vykasli...Aj ja chcem byt milionarka ale nikdy som nechcela bohateho chlapa..chcela som svoje milioni 😀 raz sa k nim mozno dopracujem ..minat peniaze nie je ani tak dobry pocit ako ich zarobit..byt sniekym len preto ze co vsetko by si vdaka nemu mala...je zavyslost..ty by si vzdy mala len co by ti on dal..ako taky pes..co by si si vydrankala..a ked by si prisla onho prisla by si o vsetko...a co mas ty ponuknut?si mlada krasna sexy?aj to je vsetko pominutelne casom by to nemuselo stacit a nahradil by ta mladsi krajsi model..ked sa laska a cit zamiena s materiou a povrchom.. tak su ludia velmi lahko nahraditelni.. su ludia co maju kocik z bazara a na dovolenku nejdu nikam a predca su stastnejsi ako ini lebo sa lubia napriek kondiciam a svojim schopnostiam ci neschopnosti zabezpecit si vacsi materialny uspech...su stastni ze su zdravi ze maju krasne dieta a jeden druheho...toto asi nenajdes ani s jednym z tvojich panou lebo to nemas v sebe..ok sak nie kazdy vie byt skormne stastny.. podla mna ten prvy ta stve lebo za 2roky vas vztah nepokrocil na vyzsiu metu a tento novy kto ho vie ked ta nechce k sebe domov zobrat? Tak sa vykasli na oboch vrat sa k rodicom alebo chod do podnajmu zmen pracu vybuduj si zivot solventneho pana mozes stretnut este hocikedy ked budes slobodna...co ma on z toho ze chodi na vecere s babenkou ktora s niekym zije?Normalny chlap by stakou nechodil..bez urazky..toto robia zenaci co chcu podvadzat no neplanuju sa rozviest..

tyssa
2. dec 2015

nečítala som komenty, tak neviem či ti to už niekto napísal, ale chlap, ktorý chce ženu - tak chce s ňou byť stále a nerešpektuje iného obrábača /ospravedlňujem sa za výraz/ záhradky dotyčnej ženy,..vyhovuje mu že sa občas stretnete, ale nemyslím žeby s tebou plánoval niečo viac,..

tyssa
2. dec 2015

prečitala som si, že máš veľký problém chodiť mhd - tak to som sa už úplne pobavila🙂máme s mužom domy, byt v ba a aj autá, muž chodí do roboty na bicykli /od marca do novembra-inak bicykel stál nad 2 tis,..-to len pre tvoju info,. 😝 ./ a ja chodím mhd, pretože robím v centre /mám aj firemné parkovacie miesto/ - ale ma nebaví stáť autom v zápche, mhd prejde moju trasu rýchlejšie,.. a poznám veľa ľudí, ktorí sú finančne zabezpečení a k rodičom chodili vlakom /kým nemali deti/, pritom v garáži bmw, poprípade niektorí chalani drahé auto ani nekúpia /hoci na to majú a ani nepocítia žeby im pri kúpe niečo odišlo z účtu,../ a jazdia v bežnej strednej triede,..ty si asi veľmi mladučká a nevieš o čom je život a čo si treba vážiť,..si sprav živnosť zlatokopky a máš to vybavené 😀

sandra551
2. dec 2015

@tyssa Autorku témy neobhajujem a s tým, že je dnes moderné chodiť vo veľkých mestách MHD a verejnou dopravou a dokonca aj na biznis tripy a stretnutia - o tom nemám žiadnych pochýb, sama robím to isté. Ale mám skôr dojem, že problém nie je u autorky v MHD, ale ona písala že býva na dedine a chodieva na autobus o 4 či 5 ráno. Za prvé autobusové spojenia z dediny sú asi dosť o inom a neporovnávala by som to s tým sa dopraviť na 9tu do práce vrámci centra Bratislavy. Asi nemajú ani poriadne osvetlenie po ceste, zastávky a chodiť po tme tak skoro ráno teda nie je veľmi bezpečné, keďže ju môže chlap zaviesť autom ale pre jeho pohodlnosť to nerobí. Úprimne toto by som ani ja neakceptovala, aj keď tiež nechodím autom. Ide skôr o tú situáciu ako o odpor k MHD.