icon

2 roky mám priateľa a spoznala som iného chlapa

malamirca
1. dec 2015

Ahojte. Stala sa mi dost neprijemna situacia a som z toho dost na prasky :(

Mam chlapca, alebo priatela s ktorym sme asi dva roky, vsetko je dobre, zamerne pisem ze dobre, lebo nie vynikajuce. Nechodi domov opity, nepozera po inych, len mi po tej dobe akosi vychladlo srdiecko, ten vztah je dost monotonny. A v tejto dobe som spoznala noveho chlapca no skor chlapa, muža, o pat rokov viac ako ja, stretavame sa potajmne, piseme si. Neviem ci to napisat, ale je skoro z rozpravky, pripraveny na zivot, dobre zaraba (i ked toto nema byt dovod), vyzera, sportuje, ma rad deti a nema "že vraj" dievca. Pravda je, ze som u neho doma nebola, co ma dost odradza.

Ako vzdy nastava rozhodnutie, ktora z vas uz urcite riesila.
Ci skoncovat s byvalim pre daky ošial aky mi davam on. :(

spravili ste nieco uz take? ako ste dopadli?
bojim sa, ze ho prestanem bavit po roku :(

mawka
2. dec 2015

@tyssa preeeeeeesne 😀 ja nechapem, preco sa ludia na MHD pozeraju ako na prostriedok pre socky. kks. aj mne sa cuduju, preco k nasim (3 km) chodim busom. No preco asi. Lebo ma to stoji 60 centov, nemusim sa trepat cez mesto kde je plna rit aut a furt to tam stoji, navyse zastavku mam doslova pred barakom a nasi maju zastavku 50 metrov od domu. akoze naco by som zbytocne minala benzin?? LOGICKY. aj ako sestra som do prace chodila na 6.00 uz s busom o 5.00, cize som vstavala o 4.00 a to som mala uz dve deti. a vracala som sa po 12 hodinach o 19.00 hod. akoze ja niektych ludi vazne nepochopim... ze hladaju problemy tam, kde nie su.
@fidka79 zdielam tvoj nazor. len holt dnes si mladez asi mysli, ze to je ako vo filme. bohaty sa zamiluje do chudobnej. len tak... ehm. 😅

sissmiss
2. dec 2015

@tyssa tiez chodis do prace na stvrtu rano? 🙂 Je absolutne diametralne odlisne chodit na bicykli a mhd 20minut a mat v garazi auto, ale chodit tak lebo mi to viac vyhovuje, ako nemat v garazi auto a musiet chodit mhd hodinu a pol o stvrtej rano za kazdeho pocasia v tme cakat na spoj a vediet ze partner svoju polhodinku pohodlia neobetuje aby aj mne bolo fajn...

sandra551
2. dec 2015

@mawka Inak súhlasím s tým, že sa ľudia na MHD a celkovo verejnú dopravu pozerajú ako na spôsob cesty pre socky. Pričom na západe chodia všade ľudia v oblekoch metrom, vlakmi do práce, vedia že počas cestovania môžu rozložiť notebook a pracovať prípadne. To len tu každý potrebuje auto, aby sa pochválil "na čo má", resp. na čo nemá... Slováčikovia sa proste nezaprú no.

tyssa
2. dec 2015

dievčatá, ja som cestovala z dediny pri ba (dedina mimo hlavných spojov - 4 autobusy od pol 4 ráno do pol 8) a dieťa som musela dať do škôlky a prežila som, muž nemal žiadny spoj a na biku chodil 25 km ráno a 25 km večer - a to sme mali auto,.. preto sme kúpili byt v ba,.. ja ju nehodnotím, ja len nechápem-keď nie je niekto spokojný so svojou situáciou, tak nech si zarobí prachy sám a nie že natiahnem ruku,.. keď chcem auto, tak si zarobím,..

sissmiss
2. dec 2015

Jaaaj, zase kazda ktora na to dnes ma a ma prachy radi mladej ktora je schopna ulovit zabezpeceneho ze fuj, no no no. Co ak je to prave ten ich, alebo, v duchu hesla, mne je dobre, ale viac si to uzijem na pozadi tych ktorym nie je.
Kazda zena si vyberie schopnejsieho jedinca, nemusi to byt prave o financiach, ale ak nema deti, vybera lepsi material, vybera urcite fyzicke znaky ktore jej imponuju a tiez takeho ktory ma zdroje alebo vlastnosti ktore predpokladaju ze sa postara o potomstvo. Ak je niekto lenivy a nemieni sa nikam dalej pohnut, vidi len seba a kasle na partnerku a pride iny ktory je snazivy, ma nejake vysledky, a ma zaujem o zenu, tak ona by si mala dat spiatocku a zostat s tym prvym, lebo mu kedysi kdesi dala pusu a povedala ze ho lubi a zili stastne az do smrti? Ak si ho vezme a za dva roky sem bude pisat ze jej nedava peniaze na dieta, ze sa o nic nestara tak jej zase tie iste mudrlantky napisu ze kde mala oci, ze to mala vidiet uz predtym kam to smeruje...a dnes nie, dnes drz hubu a krok, ty sa viac snaz ked on nie je schopny, ty zarob, ty kup, ty sa postaraj. A potom bude, si ho tak naucila, jasne ze nic nespravi ked vidi ze ty vsetko....
A najtadsej mam tie "zabudol vol ze telatom bol". Komedia.

mawka
2. dec 2015

@sissmiss iste, v prvom rade ale treba vediet stat na vlastnych nohach a urobit si ten svoj zivot fajn, podla mojich predstav. ani lepsie zarabajuci, sarmantnejsi, akcnejsi chlap nie je zarukou "stastne az do smrti". v kazdom pripade je asi lepsie ujasnit si, co clovek chce, co nechce a podla toho sa zariadit.
a peniaze su potrebne, kto tvrdi opak je naivny. ale dolezite si tie peniaze vediet zarobit najprv sam a potom nieco ocakavat od druheho. su zeny, ktore aj z lemry lemravej vedia spravit plnohodnotneho chlapa a su zeny, ktore neurobia nic a skacu od jedneho k druhemu a stale nieco nie je podla ich predstav.

sandra551
2. dec 2015

@sissmiss Presneeeeee 😅 😅 😅 Dobre si to vystihla s tými teliatkami. Proste baba chodí s chalanom, objavil sa niekto o pár levelov vyššie a ona je v podstate slobodná bez záväzkov a idete ju tu ukameňovať, že chce meniť chlapa. Ako keby to nebolo od prírody a dávkoveku dané, že každý človek si k sebe vyberá čo najkvalitnejšieho jedinca.

tyssa
2. dec 2015

len ja som s mužom preto, že ho aj po 10 rokoch ľúbim, možno aj viac ako v prvý deň (nie sme na sebe finančne závislí), vyriešili sme a prežili kopu problémov, aj keby sme o všetko prišli, tak si to znova vybudujeme,.. ps-žiadny boháč si nezoberie za manželku chudobnú myšku, ak sa to náhodou stane, tak myška bude držať hubu a krok,..

sardinka335
2. dec 2015

@sandra551 vieš čo napr. u mna je to vyslovene o pohodlnosti...ja so nešla MHD fúúha...aj vyše roka to bude na beton...proste nepotrebujem tak chodit , nechce sa mi čakať na zastavke a aj tak furt niekoho veziem - deti, robím nakupy tak nemam nejaku potrebu chodiť ,,sockou,, ale napr. ked ideme raz za uhorský rok do centra mesta napr. na zabavu s mužom tak vzdy ideme autobusom lebo je to najlepšie, nerieši sa drahé parkovanie, moze sa dať poharik. A niekde v Pekingu alebo kde tam chapem ze idu radšej metrom - tie zapchy čo tam maju im za to asi nestoja.
Ale mam napr. 2 kamošky čo nejazdia a teda je to naročne z mojej strany pri deťoch - bud chodia busmi alebo furt bedakaju ako ,,sa nemaju ako dostať,, ...ale tak ja vravim pohodlnost musí byť väčšia ako strach potom možno aj šoferovať začnu.

sissmiss
2. dec 2015

@mawka ano, zeny su vselijake, aj prelietave kvoli sexu, kvoli nezaujmu, kvoli peniazom. Aj take ktore trpia a cakaju ze snad sa zmeni. No hadam nie je zena zodpovedna za to aky je chlap. Nemala si aj ty nahodou lemraveho nezodpovedneho ktoreho si opustila? Ak si najdes dobreho kvalitneho partnera ktory na tom bude financne lepsie tak verim tomu ze ta niekto bude kamenovat ze si na peniaze a blaa blaa, to ze predch.nechcel zadky deckam utierat lebo sa mu hnusilo a radsej si cigarety kupil nez by dietatu dal nieco navyse, to uz nikto nevidi.

mawka
2. dec 2015

@sissmiss ano, mala a preto som sa dostala po vsetkom do stavu, kedy si radsej sama na vsetko najskor zarobim a nebudem sa na chlapa spoliehat. ale je to moje. nemusim ocakavat. ak stretnem fajn chlapa, s ktorym pojdeme zivot fifty fifty, bude to len pekny bonus. preto hovorim, ze dolezite je urobit si zadne vratka a neocakavat len, ze on sa postara. lebo my nevieme, kto je ON. casto to netusime cele roky.

sandra551
2. dec 2015

@sardinka335 Tak ja chodievam diaľkovými spojmi pracovne, pretože pracujem po cestách. Kebyže mám šoférovať tak nespravím po ceste nič - zabitý čas. V rámci mesta taxíky a busy alebo spolujazda. Keď sa chce tak sa dá...

sissmiss
2. dec 2015

@sandra551 keby slo len o prachy, poviem si ok, babenka je prilis mlada, mozno neskor zisti ze lasku vymenila za prachy, ze nic moc teda, ale ona tu pise ze momentalny sa o nu prilis nezaujima, nevyjde jej v ustrety, kasle na nu, nema zaujem nieco viac dosiahnut, co je sice mile aky je so svetom spokojny a vyrovnany ale ak im strecha padne na hlavu, asi to uz take zlate nebude. A tiez ze zarob ty a oprav strechu. Vo vsetkych povolaniach na sk je nepomer v platoch, muz zaraba viac. Ak by si ona vzala uver, opravi strechu a ma v tom prachy, rozidu sa, zas tu budu mudra ze naco bola sprosta a investovala do niecoho co nebolo jej a teraz bude splacat... Proste za kazdych okolnosti kritika a tristne je to ze tie okolnosti za ktore ju skritizuju o dva tri roky, jej dnes ony same radia.

sissmiss
2. dec 2015

@mawka pises ze su zeny ktore vedia aj z lemry lemravej spravit plnohodnotneho chlapa...Nemyslim ze sa da z niekoho spravit nieco, ani pri detoch to nie je take jednoduche, kdeze pri dospelom chlapovi. Mozu sa trochu zladit, ale zena urcite nema moc chlapa menit. Nie je dobre si brat zodpovednost za to aky je partner.

sardinka335
2. dec 2015

@sissmiss v tomto suhlasím - len na začitaku prispevku sme tieto suvislosti nevedeli. Ak je to typ chlapa ze ,,muchy zedzte ma,, a radšej sedi za PC ako by niečo aj porobil, neni strecha, neni plot...tak je to na povazenie či s takým chlapom planovať deti - rodinu. Ja to nevnimam cez optiku penazi, ale skor tak, ze ked vidim snahu, zaujem zveladiť si byvanie na ,,slušne,, nehovorim o ziadnom luxuse...ked vidim ze chlap sa snazi tak aj ked nie je nejako extra pri peniazoch tak v tom nevidim problém. Ale ak je to lajdák tak to problém je. Lebo ako sa mu nechce teraz tak potom sa mu tiež chcieť nebude a všetky starosti bude mat na krku zena plus jej k otmu pribudnu deti. Samozrejme nikto z nás do vztahov nevidí. A take ze ,,našpor si a kup si,, ako sorry.... 🙂

sissmiss
2. dec 2015

@sardinka335 jasne, ten zaciatok rozohrala tak ako rozohrala a take dostala aj odpovede, aj ked...tam podla mna hrach na stenu, ak je taka ako to vyzeralo, nic nepomoze, ibaze niekto si dojde kopnut, no ak je zlatokopka fakt fest ju preberie ze jej to nejaka za vodou napise a zvozi ju...ano, to ju zmeni a bude svetovy mier...nie, len si nejaka panicka ulavi.

deltaa
2. dec 2015

@mawka toto mi pripomenulo moju stretavku zo strednej ked som povedala ze uz pojdem ide mi autobus tak na mna pozreli a ze ty ides MHD?? 😀 akoze nechapala som to ich prekvapenie ze v malom meste tu vsetci vlastnia auta ale ja som z BA a my tu vacsinou chodime MHD tak mne to prislo normalne 😀 😀 jedna kamoska mi povedala to pre teba nikto nepride? :D ako keby som mala 6 rokov ze po mna musi prist rodic :D niekedy nechapem ludi sak sme zdravi a mladi a nie je polnoc :D cim dalej tym je pohodlnejsich ludi co bez auta nespravia ani krok

fidka79
Odpoveď bola odstránená
vladinka
2. dec 2015

@fidka79 súhlasím...ja by som nezniesla, aby ma nikto dotoval, vydržiaval...brrrrr....veď to je také ponižujúce :(

mawka
2. dec 2015

@deltaa no, na mna tak reaguju aj kvoli mikrovlnke. stylom JAJ TY NEMAS MIKROVLNKU? no nejde o to, ze by som si ju nemohla dovolit, kludne z fleku aj dve kes, ale mne odkedy sa pokazila stara pred 4 rokmi a vtedy so nemala na novu, tak som si zvykla ohrievat na sporaku resp. varit cerstvo. takze mi ani nechyba. ale som exot. robim v DE, ale chodim busom, vlakom, nemam mikrovlnku a tak dale 😀 😀 😀 asi tak, ze nemusim mat to, co maju vsetci za kazdu cenu aj ked to sama nepotrebujem 🙂

womankc
2. dec 2015

@vladinka presne to napadlo aj mňa
@malamirca je mi čudné , že mužovi , ktorý o teba prejavuje aktívny záujem nevadí , že ty máš priateľa . V očiach tvojho súčasného priateľa by si na mojom mieste stratila úctu. Neviem pre mňa je neprípustné ťahať vo vzťahu na dve strany..Myslíš , že tvoj súčasný partner si to zaslúži? alebo teda , tebe by sa páčilo, kebyže to robí tvoj priateľ??.
Čo sa týka tvojho objavu, neviem ja mám z neho pocit , že hľadá len rozptýlenie na voľné chvíle......... po štyroch mesiacoch by za normálnych okolností podľa mňa ťa partner skôr lákal k sebe na nejaké tie súkromné chvíľky........ možno som len staromódna.........
Neber nič v zlom, čo som ti napísala ja prosto mám len rada čistú hru............ a prajem ti , aby si sa dobre rozhodla.
ja osobne by som ako prvé zvolila veľmi otvorený a úprimný rozhovor so súčasným partnerom........

deltaa
2. dec 2015

@mawka a umyvacku riadu mas? mne savv praci jeden kolega chvalil ze ako svadobny dar dostali umyvacku riadu a mi povedal ze nech si ju kupim aj ja 😀 som mu povedala hej a kupim si 3x set tanierov a priborov aby som to tyzden zbierala kym ju zapnem lebo sme iba 2 😀 nechapem naco je 2 ludom umyvacka riadu to ja povazujem za luxus, tie 2 taniere pribory a 2 salky v pohode umyjem rukami v rukaviciach do 3 minut.

friday13th
2. dec 2015

ja to poviem narovinu, tak ako to je z mojej strany...tiež by sa mi nepáčilo žiť s niekým, kto “žgrie biedu”, páči sa mi keď je muž schopný sa o seba postarať, aby mohol žiť taký život, aký sa mu páči a nie taký aby musel prežívať.....avšak NIKDY by som sa nenechala vydržiavať, mojím cieľom je mať prácu, prostredníctvom ktorej môžem takto žiť tiež, bez toho aby som od niekoho bola nútená niečo pýtať alebo sa spoliehať na cudzie peniaze.....veď uvedom si sama...s terajším sa rozídeš kvôli novému, ktorý je dobre zabezpečený, starší atď., budeš sa spoliehať na jeho peniaze, zvykneš si na určitý štandard a čo potom spravíš, keby to nevyšlo a ty by si zrazu musela žiť bez tohto štandardu ? navyše keď je starší a zabezpečený, čo ak toto robí pravidelne? nájde si mladšiu, užije si, strávi s ňou pekné chvíle a keď nájde zaujímavejšiu tak to skúsi s ňou....byť tebou namiesto chlapa riešim skôr seba samú

emilia25
2. dec 2015

Baby inac co má napadlo ten chlap musí byt riadne slepý ked to nevidí ze sa mu zena po nociach flsks.u nás by sa take co si hned prevalilo keďže muz chodi rovno z prace domov a je s nami doma alebo ja ked idem do mests povecsinu niečo platiť alebo po doktoroch a potom sme doma vsetci spolu aj ked ide niekde muz vždy mi povie no noci trávi s nami v posteli alebo ns nocnej.ako má to pred očami a nevidí.ja to ale nechspem prosté ako mozu byt ľudia taký slepý.

mawka
2. dec 2015

@deltaa no nemam 😀 vadna som. ja nemam tolko veci, ludia to riesia a mne je to uplne fuk. nemam ani hriankovac 😀 ani mixer, furt si poziciavam od mamy 😀 su proste veci, ktore idu mimo mna, bez ktorych viem zit a nepridu mi nejako dolezite. pre mna je dolezita pracka, sporak, chladnicka a normalne vybavenie domacnosti. neznasam kopu nabytku, potom to vyzera ako by som nan nemala. ale razim teoriu, cim menej ulozneho priestoru, tym menej bordelu sa sklada. holt ale o detskej izbe sa to povedat neda. tam je hadam vsetko 😀 😀
ale tak boli casy, kedy som chcela mat vsetko, kedy som si myslela, ze ten je pravy, ze ako fasa zaraba ako sa postara a ako nam bude fajn. nakoniec som pochopila, ze je to o niecom inom 🙂

mawka
2. dec 2015

@emilia25 aj mna to napadlo inak. ako sa toto da tutlat...

katarinapekna
2. dec 2015

@mawka a o čom to je? Že nechce kvôli tebe opustiť matku?

deltaa
2. dec 2015

@mawka to je normalne ja a moj muz nemame ani vodicaky a to sme uz maximalne divni 😀 ako bez toho mozme byt? ako sme sa vobec zamestnali? 😀 no tak vidis zamestnali vzali nas 😀

mawka
2. dec 2015

@katarinapekna dobry pokus,ale nepisala som o poslednom priatelovi 🙂

katarinapekna
2. dec 2015

@mawka ja sa normálne pýtam, nemám potrebu rýpať, ja nechápem, čo ťa na takom chlapovi priťahuje???? ale z príspevkov v inej téme, už neviem presne v ktorej, cítiť, jak ho ľúbiš a jak ťa to trápi..... ja byť chlapom, tak ti poviem, že pri takom sa mi ani nepostaví a to fakt doslovne myslím 😅 ja mám akosi blok voči takýmto chlapom, prídu mi ako zaseknutí v puberte