icon

21-ročná dcéra rozhadzuje peniaze

11. dec 2025

Moja 21-ročná dcéra míňa 200€ mesačne na súkromné online hodiny s lektormi. Vraj sa vzdeláva, učí sa jazyk. Podľa mňa je to strašne veľa peňazí. Neviem, či investuje rozumne, alebo len rozhadzuje. Sú to jej peniaze, ale mohla by ich minúť aj na niečo rozumné. Čo si o tom myslíte vy?

Strana
z3
ljmmm
11. dec 2025
@janulik2008

@pikachu999
@ljmmm lord of the dance. Uz 3x som s mamou bola 😀

@janulik2008 bomba. Tak to si vari uz aj dake tie kroky a figury pochytila ;)

jana_eyre_2
11. dec 2025

hej, mala by radšej kúpiť každý deň niečo zo sinsay, ísť ku kadernícke a manikerke.. čo si má čo míňať na vzdelanie.. pfff..

missviolet
11. dec 2025
@anonym_43c21f

@missviolet až tak zas nepreháňaj. Ja pracujem 35 rokov a žiadny jazyk neviem.

@anonym_43c21f ja neprehanam. Vsetky prace som mala vdaka jazykom. Pozicie, kde sa jazyk nevyzadoval, ma ani na pohovor nepozvali. Mam spanielske bilingvalne a anglictinu C1. Nemam rozum na IT alebo nejaku vysoku odbornost, aby som si dobre v tomto svete zarobila. Cize myslim to tak, ze s platom predavacky (o tejto pozicii viem, ze by som ju zvladla - brigadnicila som pocas studia) by som bola na ulici.... tak mi povedz teda, ktora pozicia bez jazyka mi zarobi 2000 v cistom, ked to nie je IT, pravnicina, medicina, farmakologia? Pokojne moj nazor vyvrat

cyneric
11. dec 2025
@queendixie

@cyneric peniaze minuté na koncerty sú podľa teba zbytočne minuté?

@queendixie Záleží od človeka, ak je to forma zábavy bez ktorej sa dá zaobísť tak áno, sú to zbytočne minuté peniaze. Ak to má hlbší význam pre daného človeka (emočný, umelecký, profesný, sociálny) tak v tom prípade nie.

missviolet
11. dec 2025
@anonym_d411a8

@anonym_43c21f a kde pracujes? len tak zo zaujmu sa pytam, na akej pozicii? a kolko zhruba zarabas? len tak pre info, ved sme anonymy. 🙂

@anonym_d411a8 toto inak aj mna zaujimalo. Lebo ja nemam ziadnu realnu odbornost (hmm, aj hej, ale ta je extremna malo platena, tak akoby ju ani nemam), nemam kvality na medicinu a spol (a vlastne akukolvek oblast si predstavim, vzdy ju znalost jazyka obohati...tym, ze si clovek moze citat studie, dalsie zdroje atd), tak kde si obstojne zarobit v dnesnych casoch, keby som nevedela jazyky? Lebo plat predavacky mi nezarobi a na tovaren nemam zdravie... tak ktovie, akou profesiou nas autorka nabije.... ja mam vdaka jazykom 2k cisteho...

denithestrange1993
11. dec 2025

@anonym_autor akoze za mna su aj lacnejsie kurzy,ale pokial nemina z tvojho tak v com je problem. Navyse je dospela,podla mna uz aj olutovala ze ti povedala kolko stoja.

viestta
11. dec 2025
@ljmmm

@ljmmm ja sa chytam treti krat na Draculu, Labutie jazero som videla za cely zivot najmenej 5x a ani jedno nepovazujem za zabity cas a vyhodene peniaze.

janulik2008
11. dec 2025
@ljmmm

@ljmmm ej cosi 🤣 ja tam kvoli tanecnikom chodim 😏😀

anonym_d411a8
11. dec 2025
@missviolet

@anonym_d411a8 toto inak aj mna zaujimalo. Lebo ja nemam ziadnu realnu odbornost (hmm, aj hej, ale ta je extremna malo platena, tak akoby ju ani nemam), nemam kvality na medicinu a spol (a vlastne akukolvek oblast si predstavim, vzdy ju znalost jazyka obohati...tym, ze si clovek moze citat studie, dalsie zdroje atd), tak kde si obstojne zarobit v dnesnych casoch, keby som nevedela jazyky? Lebo plat predavacky mi nezarobi a na tovaren nemam zdravie... tak ktovie, akou profesiou nas autorka nabije.... ja mam vdaka jazykom 2k cisteho...

@missviolet neodpovie, asi vie prečo

katica06
12. dec 2025
@viestta

jaj, mamicka🙄 Mala by nakupovat damaskove obliecky na periny, aby mala vybavu ako sa na poriadnu nevesu patri, vsak?

@viestta nuž našich končinách nakupujú výbavu mamy dcéram. Keď som sa v roku 2006 vydala,dostala som haldy obliečok, utierok, osušiek a uterákov, ktoré ešte mali na štítku KČS v takom krúžku, staršie ročníky si to iste pamätajú. Vzhľadom na to množstvo a reálny výber tovaru v tej dobe to musela moja mama kupovať od čias môjho útleho detstva.
Ale obávam sa že reakcie ,, mamičky,, sa.nedočkáme.

lentakyterapeut
12. dec 2025

Teba by som za matku nechcel. Fakt. Zamysli sa nad sebou. Vazne skus to iba. Ak ti toto vadi ze dcera minie ako pises SVOJE PENIAZE na studium tak si zla matka. Kludne si tvoju dceru osvojim a este jej budem prispievat nwch sa vzdelava.

lentakyterapeut
12. dec 2025
@janulik2008

@ljmmm ej cosi 🤣 ja tam kvoli tanecnikom chodim 😏😀

@janulik2008 aj toto je spravne. Investujes do seba. Kupujes si cas byt s atraktivnymi muzmi 🙏🤣

cacianka
12. dec 2025
@lentakyterapeut

@janulik2008 aj toto je spravne. Investujes do seba. Kupujes si cas byt s atraktivnymi muzmi 🙏🤣

@lentakyterapeut to radšej chippendales (či ako sa to píše) chlapcov : -) 🙂 🙂 chápeme sa 🙂

janulik2008
12. dec 2025
@lentakyterapeut

@lentakyterapeut co ti poviem. Este keby som tak ich stretla v meste. Chcelo by to foto aspon s jednym z nich 😇 ale mam take "predsavzatie" ze vzdy ked som na koncerte si ich cvaknem a tu foto si davam na titulnu fotku na FB 😀

autor
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3