icon

26-ročná dcéra nemá prácu a ani vyhliadky

Dnes o 12:22

Dobrý den,
som uplne nanič zo svojej dcéry.
Bude mat na jar 26 rokov, bude končit vysokú školu v externej forme teda a inak? Ja neviem. Škola jej celkom ide, hádam ju zvládne, myslieť jej ide, ale tá práca. Býva v Bratislave a síce pracu má, ale je to tak, že hneď má, hneď nemá, má len brigádu, zarobí málo, vyložene z rúk do úst. A my jej prispievame na nájom, inak nevyžije. Stále len láta a láta. Hovorí, že je to dočasne, škola je prednejšia, až bude mat diplom, tak snád nájde niečo kvalifikovanejšie, ale ked sa pýtam teda kde a co, tak krčí plecami, že nevie. A ja sa vždy radujem, že niečo konkrétne má vo výhľade. Sadnúť si so mnou a prejst si finančnú situáciu, to odmieta. Stále len, že musí dokončit školu, čo je poriadku, ale čo potom? Pritom všetci v okolí majú prácu, alebo brigádu, teda brigádu tí, čo sú na strednej cez leto. Inak všetci, úplne všetci pracujú aj u nás v zapadákove. A ona v Bratislave, má problémy. Teraz prácu má, ale takú, kde pracujú aj dochodkyne, na tom sa stavat nedá, stále, že je študentka vlastne, tak jej to stačí, pritom na externej forme by mohla mat niečo lepšie, je taká laxná, je jej to jedno, ani deti nikdy nechce mat, mala jeden vztah, ten jej skončil. Neviem, bude ako taká túlavá mačka chodit celý život po prenájmoch.

Strana
z6
anonym_bd563d
Dnes o 12:24

@anonym_autor aku skolu robi externe, ze nemoze mat lepsiu pracu?

krasneleto
Dnes o 12:25

@anonym_autor mslim, ze ak prestanete platit najom, bude nutena si najst lepsiu pracu

autor
Dnes o 12:29
@anonym_bd563d

@anonym_autor aku skolu robi externe, ze nemoze mat lepsiu pracu?

@anonym_bd563d najprv študovala európske štúdia alebo také niečo, a teraz má kultúru a služby. V lete bude končit.

autor
Dnes o 12:31
@krasneleto

@anonym_autor mslim, ze ak prestanete platit najom, bude nutena si najst lepsiu pracu

@krasneleto tak zase chceme, aby tú školu dokončila. Ak by nemala žiadnu prácu, tak bolo riešenie, že by bývala u nás doma, ale ten podnájom by si musela nechať, protože od nás zo zapadákova se tam v sobotu ráno nemá ako dostat. Na skromné prežitie to tam má, je to spolubývanie, čiže tak hrozne drahé to nie je, že by mala na súkromné bývanie, to by sa musela inak oháňať, aspon že má chápavým spolubývajúcich a v tomto si nesťažuje, ale naveky to nebude.

klotildabazarik
Dnes o 12:33

@anonym_autor tak sa pekne zbali a pojde prec z Bratislavy, to su presne tie dnesne "decka" studuju a naco doslova nanic, este jej aj prispievate, 🙄ked mi to nevychadza tak asi nieco preto robim

anonym_08bfa8
Dnes o 12:37

myslíš že s tou školou nájde prácu? Kvalifikovanú ? aby neštudovala zbytočne, kde s takým odborom.

anonym_f45991
Dnes o 12:37

treba ju cim skor vydat.

roxana280
Dnes o 12:43

@anonym_autor veď je to jej život

janickacrazy
Dnes o 12:45

@anonym_autor no keď dokončí školu, tak jej dajte 2 mesiace, aby našla poriadnu prácu, potom prestaňte dotovať nájom, ona si poradí, bude musieť

roxana280
Dnes o 12:45
@anonym_08bfa8

myslíš že s tou školou nájde prácu? Kvalifikovanú ? aby neštudovala zbytočne, kde s takým odborom.

@anonym_08bfa8 Mc Donald to istí

klotildabazarik
Dnes o 12:48
@roxana280

@roxana280 neviem neviem mna do mcd nechcel i zobrať ale asi preto ze nemam vs,🙄 cize ona bude mat sancu mozno aj ako junior manager hranolky 😂

anonym_06c033
Dnes o 12:48
@roxana280

@anonym_autor veď je to jej život

@roxana280 jej život, ale žije za peniaze rodičov🤪
V Ba nemôže mať núdzu o prácu, dostuduje a už dopredu nech si pozerá prácu.Studuje externe zatiaľ jej to asi stačí, ale mala by mať v sebe chtic mať sa lepšie.Dnes sa ľudia v 30 tke správajú ako 20 r či sa chce či nie rozprávať ja by som jej povedala, že nemôžeme ju dotovať stále a nech si hľadá prácu.

autor
Dnes o 12:51
@klotildabazarik

@anonym_autor tak sa pekne zbali a pojde prec z Bratislavy, to su presne tie dnesne "decka" studuju a naco doslova nanic, este jej aj prispievate, 🙄ked mi to nevychadza tak asi nieco preto robim

@klotildabazarik to je jediné riešenie, ten podnájom si tam nechat, bývat doma, v piatok odcestovat tam, nech sa v sobotu ráno do tej školy dostane, a potom nedela pondelok domov. do tej doby si prácu može samozrejme hladat ci už doma, alebo tam.

la_dolce_vita
Dnes o 12:53

Dostuduje onedlho a uvidi sa. Este by som vydrzala. Moj syn tiez konci vš ako 26 rocny a to studuje dennou formou. Dovtedy pomaham ako sa da a potom uz to bude na nom, ale nebojim sa o neho, studium ho uzivi.

anonym_9e5cb1
Dnes o 12:56

Nechápem čo nejde do zahraničia keď ju tu nič nedrží

kavasmliekom
Dnes o 12:57
@anonym_autor

@krasneleto tak zase chceme, aby tú školu dokončila. Ak by nemala žiadnu prácu, tak bolo riešenie, že by bývala u nás doma, ale ten podnájom by si musela nechať, protože od nás zo zapadákova se tam v sobotu ráno nemá ako dostat. Na skromné prežitie to tam má, je to spolubývanie, čiže tak hrozne drahé to nie je, že by mala na súkromné bývanie, to by sa musela inak oháňať, aspon že má chápavým spolubývajúcich a v tomto si nesťažuje, ale naveky to nebude.

@anonym_autor dokončí školu a koniec dotovania.

autor
Dnes o 12:58
@roxana280

@roxana280 ale kdeže, bola na pohovore a nevzali ju. Navyše ona manuálne zručná nie je, čo v kuchyni do rúk chytí, to jej horí. Bola aj v jednom fastfoode, porezaná na 3 miestach, poslali ju domov, že bieda.

maranta_leuconeura
Dnes o 12:58

Kultura a sluzby? No to moze robit bud v muzeu, galerii (nech sa pripravi na minimalku), alebo si vybavit preukaz sprievodcu a sprevadzat turistov, pripadne delegatka pre cestovku? Lenze toto vsetko uz mohla robit pocas skoly, cez leto, pri externom aj normalne cez rok.
Prestante ju dotovat, prinuti ju to sa osamostatnit, nech uz si najde pracu akukolvek.

autor
Dnes o 12:59
@anonym_9e5cb1

Nechápem čo nejde do zahraničia keď ju tu nič nedrží

@anonym_9e5cb1 No má také nápady, že Nový Zéland, Francúzsko, ale to sa mi nezdá. Nemá s kým ísť a poslať samé mladé dievča do sveta, aby nedopadla tak, že bude prostitútka niekde, koľko dievčat tak išlo a zle sa to skončilo. To by som neprežila.

mamina7070
Dnes o 12:59

nechapem potrebu podnajmu ak chodi do skoly externe
minimalne by ste na tom usetrili a brigadu mohla mat aj v zapadakove

autor
Dnes o 13:00
@maranta_leuconeura

Kultura a sluzby? No to moze robit bud v muzeu, galerii (nech sa pripravi na minimalku), alebo si vybavit preukaz sprievodcu a sprevadzat turistov, pripadne delegatka pre cestovku? Lenze toto vsetko uz mohla robit pocas skoly, cez leto, pri externom aj normalne cez rok.
Prestante ju dotovat, prinuti ju to sa osamostatnit, nech uz si najde pracu akukolvek.

@maranta_leuconeura delegátka jedno leto bola, mohla íst znova, no kvoli frajerovi nešla, aj tak sa s ňou rozišiel. Ale je to len taká práca pre študentov na leto, alebo možno pre učiteľov. Učiteľstvo by ju ale nebavilo, nechce ani počuť.

autor
Dnes o 13:01
@mamina7070

nechapem potrebu podnajmu ak chodi do skoly externe
minimalne by ste na tom usetrili a brigadu mohla mat aj v zapadakove

@mamina7070 nemá sa ako dostat od nás do školy v sobotu a na konzultácie s bakalárskou prácou a taktiež chodí do univerzitnej knižnice.

simca06022011
Dnes o 13:02

@anonym_autor preco je na externom studiu, a v podnajme ked nema stalu pracu? Vies.. toto ze je lava v kuchyni, nie je zrucna = to je vasa chyba, rovnako ako ze ju dotujete a ona ma moznost zarobit si ako delegatka, ale kvoli frajerovi nejde = tiez je to vasa vina. Je dospela, v jej veku su zeny casto matkami, manzelkami a riadia cele rodiny... takze deva ide domov, prec z podnajmu alebo si najde fixnu pracu.. to ci ju nejaka praca bavi/nebavi = to je otazka na strednu skolu. Ona na VS ma vediet co chce robit a co ide robit. Alebo si musi najst dobre situovaneho frajera, potom moze vymyslat :D

maranta_leuconeura
Dnes o 13:02
@anonym_autor

@mamina7070 nemá sa ako dostat od nás do školy v sobotu a na konzultácie s bakalárskou prácou a taktiež chodí do univerzitnej knižnice.

@anonym_autor bakalarskou pracou? To nie je magistersky odbor?

autor
Dnes o 13:03
@maranta_leuconeura

@anonym_autor bakalarskou pracou? To nie je magistersky odbor?

@maranta_leuconeura pardon, diplomovou prácou.

simca06022011
Dnes o 13:04
@anonym_autor

@anonym_autor toto vobec nie je dovod... preco by nevedela dochadzat do skoly, co byvate na marse? ja som chodila cast studia externe a 90% ludi dochadzalo z celeho slovenska, ti co boli najdalej si zabezpecili v piatok prespanie, konzultacie si vybavili rozne, to sa nerobi kazdy tyzden , a kniznice tiez = su aj v inych mestach :D a knihy sa poziciavaju. Ziadny dovod musiet byt v BA v podnajme. Ale hlavne, myslim, ze v ba su moznosti = keby bola sikovna a chcela = pracu ma.

anonym_2c2eae
Dnes o 13:05

@anonym_autor S takým titulom nemôže čakať zázračné peniaze. Mala si vybrať IT, ekonomiku, lekárstvo atď. V tomto sa dobre neuplatní.

autor
Dnes o 13:06
@simca06022011

@anonym_autor preco je na externom studiu, a v podnajme ked nema stalu pracu? Vies.. toto ze je lava v kuchyni, nie je zrucna = to je vasa chyba, rovnako ako ze ju dotujete a ona ma moznost zarobit si ako delegatka, ale kvoli frajerovi nejde = tiez je to vasa vina. Je dospela, v jej veku su zeny casto matkami, manzelkami a riadia cele rodiny... takze deva ide domov, prec z podnajmu alebo si najde fixnu pracu.. to ci ju nejaka praca bavi/nebavi = to je otazka na strednu skolu. Ona na VS ma vediet co chce robit a co ide robit. Alebo si musi najst dobre situovaneho frajera, potom moze vymyslat :D

@simca06022011 mala aj práce v cestovke, ale že slabo platia, potom vymýšlala a opustila dobrú prácu a išla inde, kde ju po skúšobnej vyrazili, aby sa takto upínala na nejaké zazobanca, to tiež nechceme, náhodou sa rozídu a zase nemá nič, ešte by jej dieťa spravil a hotovo. Nemusí zarábat milióny, ale že by sa sama uživila aspoň by na začiatok stacilo.

anonym_08bfa8
Dnes o 13:07
@simca06022011

@simca06022011 dobre situovaného frajera? Dobre situovaný bude mať financie pre seba a nie pre druhých. Poniektorí ani manželkám nedajú eurá, chcú mať všetko len pre seba.

autor
Dnes o 13:07
@anonym_2c2eae

@anonym_autor S takým titulom nemôže čakať zázračné peniaze. Mala si vybrať IT, ekonomiku, lekárstvo atď. V tomto sa dobre neuplatní.

@anonym_2c2eae IT - nemá logické myslenie a matematika s doučovaním trojky, ekonomika to isté matematika ju brzdila, hoci skúšky tam spravila. Možno aj titul pomoze, jej bratranec robí v automobilke na vedúcej pozícii a študuje politologiu, že len kvoli titulu, aby ho nenahradili niekým, kto titul má.

Strana
z6