26-ročná dcéra nemá prácu a ani vyhliadky
Dobrý den,
som uplne nanič zo svojej dcéry.
Bude mat na jar 26 rokov, bude končit vysokú školu v externej forme teda a inak? Ja neviem. Škola jej celkom ide, hádam ju zvládne, myslieť jej ide, ale tá práca. Býva v Bratislave a síce pracu má, ale je to tak, že hneď má, hneď nemá, má len brigádu, zarobí málo, vyložene z rúk do úst. A my jej prispievame na nájom, inak nevyžije. Stále len láta a láta. Hovorí, že je to dočasne, škola je prednejšia, až bude mat diplom, tak snád nájde niečo kvalifikovanejšie, ale ked sa pýtam teda kde a co, tak krčí plecami, že nevie. A ja sa vždy radujem, že niečo konkrétne má vo výhľade. Sadnúť si so mnou a prejst si finančnú situáciu, to odmieta. Stále len, že musí dokončit školu, čo je poriadku, ale čo potom? Pritom všetci v okolí majú prácu, alebo brigádu, teda brigádu tí, čo sú na strednej cez leto. Inak všetci, úplne všetci pracujú aj u nás v zapadákove. A ona v Bratislave, má problémy. Teraz prácu má, ale takú, kde pracujú aj dochodkyne, na tom sa stavat nedá, stále, že je študentka vlastne, tak jej to stačí, pritom na externej forme by mohla mat niečo lepšie, je taká laxná, je jej to jedno, ani deti nikdy nechce mat, mala jeden vztah, ten jej skončil. Neviem, bude ako taká túlavá mačka chodit celý život po prenájmoch.
@anonym_autor toto vobec nie je dovod... preco by nevedela dochadzat do skoly, co byvate na marse? ja som chodila cast studia externe a 90% ludi dochadzalo z celeho slovenska, ti co boli najdalej si zabezpecili v piatok prespanie, konzultacie si vybavili rozne, to sa nerobi kazdy tyzden , a kniznice tiez = su aj v inych mestach :D a knihy sa poziciavaju. Ziadny dovod musiet byt v BA v podnajme. Ale hlavne, myslim, ze v ba su moznosti = keby bola sikovna a chcela = pracu ma.
@simca06022011 brigádu má, ale takú že tam pracuje s dochodkyňami a je to len tak tak na prežitie. A vybavit prespanie - akurát na hoteli, nikoho tam tak nemá, že by mohla uňho nocovat, toto je lacné bývanie na túto dobu, to nemože pustit.
@simca06022011 mala aj práce v cestovke, ale že slabo platia, potom vymýšlala a opustila dobrú prácu a išla inde, kde ju po skúšobnej vyrazili, aby sa takto upínala na nejaké zazobanca, to tiež nechceme, náhodou sa rozídu a zase nemá nič, ešte by jej dieťa spravil a hotovo. Nemusí zarábat milióny, ale že by sa sama uživila aspoň by na začiatok stacilo.
@anonym_autor , ale to výchova pokrivkáva keď slečna sa odmieta starať o seba. Teraz jej ešte pomôžete. ale čo bude keď vy tu už nebudete. možno ste ešte mladí, ale stať sa môže kade čo.
súrodenci sa nie vždy idú potrhať aby pomohli najbližšiemu.
@simca06022011 brigádu má, ale takú že tam pracuje s dochodkyňami a je to len tak tak na prežitie. A vybavit prespanie - akurát na hoteli, nikoho tam tak nemá, že by mohla uňho nocovat, toto je lacné bývanie na túto dobu, to nemože pustit.
@anonym_autor vydržať do leta a oznámiť jej, že končíte dotovanie dospelého dieťaťa a začínate si šetriť na dôchodok a na zuby a pohreb.
@klotildabazarik to je jediné riešenie, ten podnájom si tam nechat, bývat doma, v piatok odcestovat tam, nech sa v sobotu ráno do tej školy dostane, a potom nedela pondelok domov. do tej doby si prácu može samozrejme hladat ci už doma, alebo tam.
@anonym_autor to co je za blbost vy jej budete platit najom, sak nech dochádza z domu ved i tak studuje externe to tam nemusi byt kazdy den
Čo vlastne robí zvyšok týždňa?keď má len akú-takú brigádu, moje spolužiačky majú popri externom štúdiu full tíme prácu,rodinu niektoré aj deti
@anonym_autor vydržať do leta a oznámiť jej, že končíte dotovanie dospelého dieťaťa a začínate si šetriť na dôchodok a na zuby a pohreb.
@anonym_e7737d my už s manželom na dochodku sme. Teda manžel starobný a ja ešte invalidný, na pohreb nachystané máme, lebo človek nikdy nevie a zuby? Tak my už paráda nespravime, nejako bude.
@maranta_leuconeura pardon, diplomovou prácou.
Čo vlastne robí zvyšok týždňa?keď má len akú-takú brigádu, moje spolužiačky majú popri externom štúdiu full tíme prácu,rodinu niektoré aj deti
@anonym_0bd720 Chvalabohu, že nemá deti, ešte to tak. V práci je od 8 do 14 hodiny, co mi hovorila, potom je doma, že sa učí a píše diplomovú prácu. Skúšala kadečo, aj OVB finančné poradenstvo, realitky, Amway a všetko skoro nechala, že toto nie.
@anonym_autor Ale ak študuje externe a nie dennou formou, tak nemá štatut študenta predsa. Veď na ňu ani rodinné prídavky nedostavaš už. Takže by mala pracovať na TPP a nie nejaké brigády. Plus ten vek 26r.
@mysicka36 aspon zdravotné poistenie jej platí štát, ale len do leta. Aspon to. Ale co bude robit, ked dostuduje, to fakt netuším. Pýtala sa aj v tých múzeách, ako tu zaznelo a to tam chodí tak, že sa tá práca dedí a odovzdáva. A veru som nikde inzeráty nevidela, že by hľadali. A ženy si tam tie miesta držia a potom odovzdajú niekomu v rodine.
prepáč, ale začínaš "vychovávať" neskoro, mladá je lenivá, hľadá len výhovorky, aj tú školu študuje len preto, aby nemusela pracovať, pretože s takou školou sa neuplatní asi nikde (isteže, mohla by robiť aj v inom odbore, ale to by chcelo nejakú invenciu a snahu, ktorú ona ale zjavne nemá). Ostáva asi len počkať, kým doštuduje a potom jej dať termín, dokedy si musí nájsť prácu. Potom prestať podporovať, pretože ak sa nebude musieť konečne postaviť na vlastné nohy, tak sa táto story nikdy neskončí
@anonym_2c2eae IT - nemá logické myslenie a matematika s doučovaním trojky, ekonomika to isté matematika ju brzdila, hoci skúšky tam spravila. Možno aj titul pomoze, jej bratranec robí v automobilke na vedúcej pozícii a študuje politologiu, že len kvoli titulu, aby ho nenahradili niekým, kto titul má.
@anonym_autor vies, toto co pises su presne ti zbytocni studenti na vysokych skolach... ale teda to nechcem riesit.
Uz teraz je neskoro na nejake cirkusy, ale treba si pohovorit aku ma predstavu, uz ked konci ma asi aj kopec ucenia a tak, len aby mala uz nejaky plan a predstavu. Okrem toho myslim, ze tu by bol vacsi sok prestahovat sa spat domov, ked je zvyknuta tam si uzivat volnost a bratislavu:D lebo realne tam sa viac zabava ako pracuje viditelne... a mensi problem s tym dochadzanim. tiez by som z ba neodisla, keby mamina posielala na najom...
A lacny najom je co? lebo ubytovna v ba stoji do 30eur na noc.. to mas za 4 soboty, aj to sa neuci kazdu sobotu podla mna, 120eur mesacne... a okolo veci, tiez netreba riesit, stravu a tak.. Tu nejde o peniaze, tu ide o to, ze by ju to hnalo pracovat na sebe a najst si riadnu pracu, aby mala prax v tom co chce robit, aj ked za nizsiu mzdu. Takto ma plny zivotopis sprostosti a co jej to da do kariery?
Teba trapi to ze nema deti, ale to by bolo mozno pre nu vykupenie, by bola zodpovednejsia a tym padom motivovanejsia. Malo by ta trapit, ze nema predstavu o svojej kariere. malo ta trapit aj to, ze si vybrala obor aky si vybrala.. Mna napr ako mamu aktualne trapi najviac to a riadne zasahujem do rozhodnuti dcery, lebo ja viem, ona nevie = co ma a nema buducnost. A zbytocne do skoly chodit nebude, ani na strednej :DD my sme este len tam.
@mamina7070 nemá sa ako dostat od nás do školy v sobotu a na konzultácie s bakalárskou prácou a taktiež chodí do univerzitnej knižnice.
@anonym_autor to je s prepacenim uplna blbost akože nemá ako dostat v dnešnej dobe? Vlak, bus, zdielana jazda? Ak je z ke môže ist aj lietadlom
@anonym_autor si nanic z vlastnej dcery?
co tak dat jej zivot do jej ruk? mozno sa nechce o niektorych veciach s vami rozpravat. nechaj ju dokoncit skolu, potom jej povedzte ze na prenajom jej uz nebudete prispievat. a nech zacne robit to co chce. domov nech sa urcite nevracia, to by bol krok spat.
@anonym_autor vies, toto co pises su presne ti zbytocni studenti na vysokych skolach... ale teda to nechcem riesit.
Uz teraz je neskoro na nejake cirkusy, ale treba si pohovorit aku ma predstavu, uz ked konci ma asi aj kopec ucenia a tak, len aby mala uz nejaky plan a predstavu. Okrem toho myslim, ze tu by bol vacsi sok prestahovat sa spat domov, ked je zvyknuta tam si uzivat volnost a bratislavu:D lebo realne tam sa viac zabava ako pracuje viditelne... a mensi problem s tym dochadzanim. tiez by som z ba neodisla, keby mamina posielala na najom...
A lacny najom je co? lebo ubytovna v ba stoji do 30eur na noc.. to mas za 4 soboty, aj to sa neuci kazdu sobotu podla mna, 120eur mesacne... a okolo veci, tiez netreba riesit, stravu a tak.. Tu nejde o peniaze, tu ide o to, ze by ju to hnalo pracovat na sebe a najst si riadnu pracu, aby mala prax v tom co chce robit, aj ked za nizsiu mzdu. Takto ma plny zivotopis sprostosti a co jej to da do kariery?
Teba trapi to ze nema deti, ale to by bolo mozno pre nu vykupenie, by bola zodpovednejsia a tym padom motivovanejsia. Malo by ta trapit, ze nema predstavu o svojej kariere. malo ta trapit aj to, ze si vybrala obor aky si vybrala.. Mna napr ako mamu aktualne trapi najviac to a riadne zasahujem do rozhodnuti dcery, lebo ja viem, ona nevie = co ma a nema buducnost. A zbytocne do skoly chodit nebude, ani na strednej :DD my sme este len tam.
@simca06022011 tak naštastie tie deti teraz nemá, ale do budúcnosti by som bola aj rada, keby sa vydala, ale to zatiaľ nie je na programe dňa. To počká. Skor to, že vobec nevie, kde bude pracovat, to mňa trápi viac. Domov sa vrátit nechce, že tu prácu nenájde, tak aj tu žijú ľudia, je jasné, že v Bratislave je ponúk oveľa viac, ale čo z toho, ked nevie, čo s tým. Pracovat na hoteli nechce, že ju to maximálne nebaví, v cestovke málo zarobí a je tam celé dni, aspon čo povedala, takže vždy zostaneme na mŕtvom bode.
co tak dat jej zivot do jej ruk? mozno sa nechce o niektorych veciach s vami rozpravat. nechaj ju dokoncit skolu, potom jej povedzte ze na prenajom jej uz nebudete prispievat. a nech zacne robit to co chce. domov nech sa urcite nevracia, to by bol krok spat.
@anonym_2fa635 no to ona stále dokola omieľa, že vrátit sa domov, to by bol krok spat, o ničom inom nepočujem.
Takýchto “večných” študentov som videla veľa. Slečna je rozmaznaná a nezvyknutá naozaj robiť. Zrejme ste sa vždy snažili, aby mala ľahší život. No a to je cesta do pekla. Neverím, že jej dokážeš stopnúť financovanie, takže sa z tohto len tak nevyhrabe. Chápeš, ze normálne vychovaný človek by sa od hanby prepadol nechať sa v 26 rokoch živiť od rodičov. Kokos. Odporúčam všetkým - nezametajte deťom cestičku, lebo vychováte nezodpovedných neschopákov.
@anonym_autor to je s prepacenim uplna blbost akože nemá ako dostat v dnešnej dobe? Vlak, bus, zdielana jazda? Ak je z ke môže ist aj lietadlom
@klotildabazarik Pozerali sme spoje a od nás by musela íst niekoľkými spojmi a v sobotu je to stratené. A zdieľaná jazda? Tak od nás zo zapadákova takto nikto nechodí, alebo o nikom nevieme. Najskor sa tam dostane az na pol desiatu, škola začína o osmej. Samozrejme plno prestupov.
@anonym_9e5cb1 No má také nápady, že Nový Zéland, Francúzsko, ale to sa mi nezdá. Nemá s kým ísť a poslať samé mladé dievča do sveta, aby nedopadla tak, že bude prostitútka niekde, koľko dievčat tak išlo a zle sa to skončilo. To by som neprežila.
@anonym_autor Moja sesternica bola totálne neschopné rozmazmané decko, čo jej mama pomaly zadek utierala v 20rokoch. A vtedy si zmyslela, že ona ide na ročný štúdijný pobyť do Francúzska, pričom francúzsky nevedela ani ceknúť. Vrátila sa odtiaľ totálne šikovná, milá, rozhľadená žena. Vašej by tiež bolo trochu ju nechať, nech padne na hubu, lebo zdá sa, že ju len ofukujete. Nemá na život v Bratislave, tak tam nemôže žiť. To čo študuje, jej na 99% bude totálne na veľké nič, to jej robotu neprinesie a keď, tak zarobí málo. Keď nemá schopnosti a vedomosti na vysokú, nech ide robiť. Keby mala 20, ok, ale ona má 26, študuje externe a brigáduje …. Ženy s troma deťmi za riťou si spravia vysokú školu. Kočka potrebuje DOSPIEŤ, ale vy jej to nejako nechcete dovoliť.
Takýchto “večných” študentov som videla veľa. Slečna je rozmaznaná a nezvyknutá naozaj robiť. Zrejme ste sa vždy snažili, aby mala ľahší život. No a to je cesta do pekla. Neverím, že jej dokážeš stopnúť financovanie, takže sa z tohto len tak nevyhrabe. Chápeš, ze normálne vychovaný človek by sa od hanby prepadol nechať sa v 26 rokoch živiť od rodičov. Kokos. Odporúčam všetkým - nezametajte deťom cestičku, lebo vychováte nezodpovedných neschopákov.
@anonym_d50f88 uplne ju nezivíme, len jej prispievame na nájom, tu brigádu si drží, ale na tom sa nedá stavat, to je také látanie.
@anonym_autor Moja sesternica bola totálne neschopné rozmazmané decko, čo jej mama pomaly zadek utierala v 20rokoch. A vtedy si zmyslela, že ona ide na ročný štúdijný pobyť do Francúzska, pričom francúzsky nevedela ani ceknúť. Vrátila sa odtiaľ totálne šikovná, milá, rozhľadená žena. Vašej by tiež bolo trochu ju nechať, nech padne na hubu, lebo zdá sa, že ju len ofukujete. Nemá na život v Bratislave, tak tam nemôže žiť. To čo študuje, jej na 99% bude totálne na veľké nič, to jej robotu neprinesie a keď, tak zarobí málo. Keď nemá schopnosti a vedomosti na vysokú, nech ide robiť. Keby mala 20, ok, ale ona má 26, študuje externe a brigáduje …. Ženy s troma deťmi za riťou si spravia vysokú školu. Kočka potrebuje DOSPIEŤ, ale vy jej to nejako nechcete dovoliť.
@yoxinka No, ked počúvam tie príbehy, ako dievčatá išli robit au- pairky, hostesky a neviem co všetko a skončili v cluboch ako prostitúky na drogách, až mi zle príde. Keby aspon šla s niekým, všade sa píše, nech nikto neodchádza sám. Ideálne, ak v tom státe niekoho má z rodiny, kamaráta, ale ona nikde nikoho. Tak nemože niekam naverímboha ísť. Ked šla robit tú delegátku predsa len tam mala všetko zaistené. Aj tak som sa bála, ale nebol to podfuk.
@anonym_2fa635 studuje extrene...cize ak sa jej nechce robit, je leniva.
ja by so m jej podnajom rozhodne neplatila
@anonym_9e5cb1 No má také nápady, že Nový Zéland, Francúzsko, ale to sa mi nezdá. Nemá s kým ísť a poslať samé mladé dievča do sveta, aby nedopadla tak, že bude prostitútka niekde, koľko dievčat tak išlo a zle sa to skončilo. To by som neprežila.
@anonym_autor o akom mladom dievčati to hovoríš??? Ty si uvedom, že svojim prístupom jej vôbec neprospievaš, skôr škodíš 😨
riesis ju ako keby mala 16 a nie 26.
je davno dospela, nechaj jej zivot na nu. ak bude tulava macka tak co? tvoj pristup je tragicky
@yoxinka No, ked počúvam tie príbehy, ako dievčatá išli robit au- pairky, hostesky a neviem co všetko a skončili v cluboch ako prostitúky na drogách, až mi zle príde. Keby aspon šla s niekým, všade sa píše, nech nikto neodchádza sám. Ideálne, ak v tom státe niekoho má z rodiny, kamaráta, ale ona nikde nikoho. Tak nemože niekam naverímboha ísť. Ked šla robit tú delegátku predsa len tam mala všetko zaistené. Aj tak som sa bála, ale nebol to podfuk.
@anonym_autor týmto postojom ju ale brzdíš. Musíš si uvedomiť, že ona je dospelá, nie dieťa. Ty už za ňu nie si zodpovedná. Ona musí robiť svoje rozhodnutia a svoje chyby, z ktorých sa poučí a niekam sa posunie. Neodhováraj ju od všetkého. Mňa rodičia nikdy neodhovárali. Študovala som v Prahe, pracovala som v Prahe, neboli mi rodičia za zadkom. Bola som aj na blinc v Británii jedno leto, prácu som si zohnala sama a bola to pomerne veľká životná skúsenosť. Nechaj dcéru, nech robí, ako myslí.
Tak ale mlada ma asi tolko vyhovoriek ako matka. Komu niet rady tomu niet pomoci - vo vasom to plati na vas obe
@anonym_autor
Ja myslím, že v sa tak celkovo o ňu bojíte a aj to je dôvod, prečo má 26 a je totálne nesamostatná. Tipujem to na jedináčika, dlho vytúženého. Ak sa mýlim, ospravedlňujem sa za nesprávny predpoklad.
@anonym_autor
Ja myslím, že v sa tak celkovo o ňu bojíte a aj to je dôvod, prečo má 26 a je totálne nesamostatná. Tipujem to na jedináčika, dlho vytúženého. Ak sa mýlim, ospravedlňujem sa za nesprávny predpoklad.
@yoxinka dlho vytúžená bola, ale jedináčik nie . Ale o to nejde.
@klotildabazarik Pozerali sme spoje a od nás by musela íst niekoľkými spojmi a v sobotu je to stratené. A zdieľaná jazda? Tak od nás zo zapadákova takto nikto nechodí, alebo o nikom nevieme. Najskor sa tam dostane az na pol desiatu, škola začína o osmej. Samozrejme plno prestupov.
@anonym_autor a skadiaľ ste?určite niekto ide cez vaš, "zapadakov"
@anonym_autor týmto postojom ju ale brzdíš. Musíš si uvedomiť, že ona je dospelá, nie dieťa. Ty už za ňu nie si zodpovedná. Ona musí robiť svoje rozhodnutia a svoje chyby, z ktorých sa poučí a niekam sa posunie. Neodhováraj ju od všetkého. Mňa rodičia nikdy neodhovárali. Študovala som v Prahe, pracovala som v Prahe, neboli mi rodičia za zadkom. Bola som aj na blinc v Británii jedno leto, prácu som si zohnala sama a bola to pomerne veľká životná skúsenosť. Nechaj dcéru, nech robí, ako myslí.
@anonym_d50f88 ešte tá Praha by šla, ale tú nespomínala. Ale íst takto niekam sama. Viem, že je dospelá, ale je toľko prípadov, ako dievčatá zle skončili. Ved ona nemá nič zaistené. Aj mala vyhliadky, že by šla hoci aj upratovat do Nemecka či Rakúska. Potom zistila, že tá agentúra len robila nábor na kurzy nemčiny, ktoré by si musela platit a prácu by jej aj tak nezohnali. Potom mala veľké ambície, že bude podnikat a bude mat cestovnú agentúru, potom bedničkový predaj od farmárov, tie rozne pyramídy, že sa dostane na vrchol, nikdy z toho nič nebolo.

@simca06022011 dobre situovaného frajera? Dobre situovaný bude mať financie pre seba a nie pre druhých. Poniektorí ani manželkám nedajú eurá, chcú mať všetko len pre seba.
@anonym_08bfa8 tak ked sa jej nepaci v praci, co ine jej ostane?? :DDDD a zase ma netreba brat doslovne.. :D co robilo dievca xrokov?