icon

26-ročná dcéra nemá prácu a ani vyhliadky

13. jan 2026

Dobrý den,
som uplne nanič zo svojej dcéry.
Bude mat na jar 26 rokov, bude končit vysokú školu v externej forme teda a inak? Ja neviem. Škola jej celkom ide, hádam ju zvládne, myslieť jej ide, ale tá práca. Býva v Bratislave a síce pracu má, ale je to tak, že hneď má, hneď nemá, má len brigádu, zarobí málo, vyložene z rúk do úst. A my jej prispievame na nájom, inak nevyžije. Stále len láta a láta. Hovorí, že je to dočasne, škola je prednejšia, až bude mat diplom, tak snád nájde niečo kvalifikovanejšie, ale ked sa pýtam teda kde a co, tak krčí plecami, že nevie. A ja sa vždy radujem, že niečo konkrétne má vo výhľade. Sadnúť si so mnou a prejst si finančnú situáciu, to odmieta. Stále len, že musí dokončit školu, čo je poriadku, ale čo potom? Pritom všetci v okolí majú prácu, alebo brigádu, teda brigádu tí, čo sú na strednej cez leto. Inak všetci, úplne všetci pracujú aj u nás v zapadákove. A ona v Bratislave, má problémy. Teraz prácu má, ale takú, kde pracujú aj dochodkyne, na tom sa stavat nedá, stále, že je študentka vlastne, tak jej to stačí, pritom na externej forme by mohla mat niečo lepšie, je taká laxná, je jej to jedno, ani deti nikdy nechce mat, mala jeden vztah, ten jej skončil. Neviem, bude ako taká túlavá mačka chodit celý život po prenájmoch.

alica110
Autor odpoveď zmazal
autor
15. jan 2026
@123profil321

@anonym_autor naučili ste ju, že jej všetko dáte a nemusí nič. Tak teraz nelamentuj. Už dávno ste jej nemali platiť ani školné, ani nájom. Keby má nejakú ťažku školu, časovo náročnú, nepoviem. Ale takto? Kamarátka má tri deti, vek pod 9 rokov, prácu na plný úväzok a študuje už druhú školu

@123profil321 to zase nie, to neuznavam. A kde je ta hranica, ktora škola je hodná financnej pomoci a ktora nie? Či len medicína alebo právo? A tej kamaratke 3 deti asi tiez niekto pomáha, minimálne strazenie deti, manžel alebo babky. A co také studuje? Dufam, že aspon medicínu. Inak studuje zbytocne.

anonym_a235fa
15. jan 2026

@anonym_autor prepáč autorka, ale chceš Ty vôbec aby dcera pracovala alebo aby ste ju kľudne dotovali a sem si sa prišla len posťažovať? Nech Ti tu navrhli akúkoľvek pracu tak svoju dceru ospravedlňuješ, zručná v kuchyni nie je, toto je len taka práca na leto atď., do zahraničia nie lebo čo ak z nej bude prostitutka, toto nie lebo…? Dcera je lenivá lebo snažiť sa nemusi, lebo jej neschopnosť snažit sa mamička vzdy obháji. Prepáč, ale poznám mladšie baby - kamošky, moje kolegyne, dceri kolegyň ktore studuju externe- bývajú niektore doma alebo s partnerom v podnajme a este aj na pekne žiju a od rodičov fakt nepýtajú ešte im skôr dajú

autor
15. jan 2026
@alica110
Odpoveď bola zmazaná

@alica110 tak doma na to mala čas celý víkend. Tam sa s tým mohla vyhrat, nikto nad nou nestal, ci jej to trvá hodinu alebo hodiny tri. Mala na starosti len to, co bolo vytrenie prachu, luxovanie a zehlenie aspoň svojich veci a ucenie. Nic viac. Ale v kaviarni, hoteli tam sa musí obracat. Tam sa nesmie s jednou vazou hodinu hrat a rozmyslat, kam položit. Tam musí frcat. A tam je taka prispata. Až neskor priznala, že v kaviarni niesla na tacke colu a kávu a pánovi vyliala obsah na kolena. Nastastie bol chápavý a nebol z toho humbuk.

autor
15. jan 2026
@anonym_a235fa

@anonym_autor prepáč autorka, ale chceš Ty vôbec aby dcera pracovala alebo aby ste ju kľudne dotovali a sem si sa prišla len posťažovať? Nech Ti tu navrhli akúkoľvek pracu tak svoju dceru ospravedlňuješ, zručná v kuchyni nie je, toto je len taka práca na leto atď., do zahraničia nie lebo čo ak z nej bude prostitutka, toto nie lebo…? Dcera je lenivá lebo snažiť sa nemusi, lebo jej neschopnosť snažit sa mamička vzdy obháji. Prepáč, ale poznám mladšie baby - kamošky, moje kolegyne, dceri kolegyň ktore studuju externe- bývajú niektore doma alebo s partnerom v podnajme a este aj na pekne žiju a od rodičov fakt nepýtajú ešte im skôr dajú

@anonym_a235fa práve manžel hovori, že kam s nou. Asi fakt len cestovky oslovit jedna za druhou alebo hotely. Ale ona place, že na recepcii ju to maximálne nebaví. Tiez sme mysleli, že v novinách, v tyzdennikoch, bola na pohovore a prijali ju na poziciu inzertnej manažerky a nenastupila. Ale to nelutujeme. To boli len inzeráty, ona chcela poziciu redaktorky. A plat úplne minimum.

alica110
Autor odpoveď zmazal
anonym_9e5cb1
15. jan 2026

Ofukujete ju jak keby mala 15 na to že je vo veku kedy väčšina žien už majú rodinu a pracujú....ja som po škole začala robiť len aby som vypadla z domu presne od takých rodičov ako ste vy

autor
15. jan 2026
@alica110
Odpoveď bola zmazaná

@alica110 tak osupala zemiaky, vie spravit puding, cestoviny, krupicu. Sice chcela začat s varením na podnájme, že ušetri na jedle, ale bojím sa že podpáli byt a kde zozenieme miliony na úhradu? Spolubyvajuci pridu a tam bude zničeny byt.

sova7
15. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_a235fa práve manžel hovori, že kam s nou. Asi fakt len cestovky oslovit jedna za druhou alebo hotely. Ale ona place, že na recepcii ju to maximálne nebaví. Tiez sme mysleli, že v novinách, v tyzdennikoch, bola na pohovore a prijali ju na poziciu inzertnej manažerky a nenastupila. Ale to nelutujeme. To boli len inzeráty, ona chcela poziciu redaktorky. A plat úplne minimum.

@anonym_autor 1. Ma 26 vás s manželom by už vôbec nemalo zaujímať čo a kde robí je už dávno dospela. 2. Na post redaktorky sa väčšinou treba vypracovať z nižších pozícii a zohnať skúsenosti.

sova7
15. jan 2026
@anonym_autor

@alica110 tak osupala zemiaky, vie spravit puding, cestoviny, krupicu. Sice chcela začat s varením na podnájme, že ušetri na jedle, ale bojím sa že podpáli byt a kde zozenieme miliony na úhradu? Spolubyvajuci pridu a tam bude zničeny byt.

@anonym_autor 🤣🤣🤣🤣🤣po tomto si myslím buď že si nejaký unudeny chlap čo sa tu na nás zabava. Alebo ak nie tak to je prúser lebo v tom prípade ty naozaj potrebuješ psychiatra. Nemáš ten id na psychiatrickú diagnózu? Lebo v tom prípade treba zmeniť liečbu aj lekára prípadne doplniť psychológa a aspoň dva krát do týždňa vyjsť z domu medzi ľudí do mesta mimo svoju bublinu

alica110
Autor odpoveď zmazal
eva8
15. jan 2026

Nuž, ... 😉

anonym_9e5cb1
15. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor daj sa liečiť

autor
15. jan 2026
@sova7

@anonym_autor 🤣🤣🤣🤣🤣po tomto si myslím buď že si nejaký unudeny chlap čo sa tu na nás zabava. Alebo ak nie tak to je prúser lebo v tom prípade ty naozaj potrebuješ psychiatra. Nemáš ten id na psychiatrickú diagnózu? Lebo v tom prípade treba zmeniť liečbu aj lekára prípadne doplniť psychológa a aspoň dva krát do týždňa vyjsť z domu medzi ľudí do mesta mimo svoju bublinu

@sova7 raz robila chlieb co vajíčku. A nevedela, že na panvicu musí dat olej alebo maslo. Pol dna se vetralo. A ona nevedela. Tak základnu vec.

sova7
15. jan 2026
@anonym_autor

@sova7 raz robila chlieb co vajíčku. A nevedela, že na panvicu musí dat olej alebo maslo. Pol dna se vetralo. A ona nevedela. Tak základnu vec.

@anonym_autor a kto ju mal tieto základné veci naučiť hm? Lenže ty si nechcela aby si ublížila a ešte si jej povedala že to urobíš sama radšej aby to nepokazila že ? Ty máš doma skrátka výsledok tvojho myslenia a výchovy

autor
15. jan 2026
@sova7

@anonym_autor a kto ju mal tieto základné veci naučiť hm? Lenže ty si nechcela aby si ublížila a ešte si jej povedala že to urobíš sama radšej aby to nepokazila že ? Ty máš doma skrátka výsledok tvojho myslenia a výchovy

@sova7 radsej som chcela, aby sa učila. A ona sa nikdy o varenie nezaujímala. Že stačí, co maju v škole.

crazy_cat_lady
15. jan 2026

Takze ona ani nevari v tom podnajme? Prepac, ale mne pride, ze ty ju strasne chranis/brzdis, uz len to, ze aby nevarila doma, aby nevybuchla a nemusela platit skody mi pride od veci..

sova7
15. jan 2026
@anonym_autor

@sova7 radsej som chcela, aby sa učila. A ona sa nikdy o varenie nezaujímala. Že stačí, co maju v škole.

@anonym_autor takže si jej mala vysvetliť že celý život sa nebude stravovať v škole a učenie v živote nestačí.

autor
15. jan 2026
@sova7

@anonym_autor takže si jej mala vysvetliť že celý život sa nebude stravovať v škole a učenie v živote nestačí.

@sova7 myslím ucenie v škole. V 7.triede mali varenie a na strednej dva roky. Dokonca z toho mala skusky

1sally12
15. jan 2026

"chcela začat s varením na podnájme, že ušetri na jedle, ale bojím sa že podpáli byt"
tak toto je konečná🤣🤣🤣
A čo jedáva? Chodí po reštikách ktoré jej financujete predpokladám vy.
A že si nechcela aby sa učila variť? No tak sa nečuduj že teraz nevie že na panvicu treba dať olej🤦‍♀️

sova7
15. jan 2026
@1sally12

"chcela začat s varením na podnájme, že ušetri na jedle, ale bojím sa že podpáli byt"
tak toto je konečná🤣🤣🤣
A že si nechcela aby sa učila variť? No tak sa nečuduj že teraz nevie že na panvicu treba dať olej🤦‍♀️

@1sally12 a mala skúšky z varenia 🤦

autor
15. jan 2026
@1sally12

tak toto je konečná🤣🤣🤣

@1sally12 no tak stravu nefinancujem, to si musí sama. A že sem tam nieco vari, ale v akej kvalite neviem.

zuzana76
15. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ženo, či chlape, no neviem, co ti na toto povedat, toto je ine vydanie temy "kopce a zakruty"

autor
15. jan 2026
@zuzana76

@anonym_autor ženo, či chlape, no neviem, co ti na toto povedat, toto je ine vydanie temy "kopce a zakruty"

@zuzana76 kopce a zákruty mna nezaujima.

lienka.7
15. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor počuj, ty si riadne mimo🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ podpali byt? Co keby radšej ráno ani z postele madam nevstala?

hanka_se
15. jan 2026

Tu podla mna nejde o skolu, o pracu, tu ide o vas ako rodicov. Ok, doma asi moc nepomahala, max. klasicke domace prace a varila mama. Samozrejme ako vsade, resp. vo vacsine rodin. Ale tu uz je dcera leniva, zavisla na vas a vy si ju stale obhajujete. Ja mam len strednu skolu, v 24 sme si s priatelom vzali na uver byt, obaja sme robili. Ked som mala 29, narodila sa nam dcerka. V 36 sme sa rozhodli stavat dom, svojpomocne, popri tom sme byvali v 2-izb. byte, na ktory sme mali stale hypo. Mam 40, byvame v dome, byt sme predali, vyplatili uver na byt, mame uver na dom a ide sa dalej. A myslite, ze ako mlada som mala zaujem pomahat v kuchyni? Ani nie. Ale, musela som sa naucit, ano varenie sprvu pokus-omyl, ale naucila som sa. Peniaze sme mali len tie, co sme si zarobili, podotykam ja pomaly len s minim.mzdou, nikto nam nic nedal, nepozical, nepomohol. Len babky sem tam pri strazeni dcerky, pri chorobe, prazdninach.
Takze, vy dceru stale len nejako ospravedlnujete, obhajujete....nechajte ju, je dospela, urcite aj sikovna, ale tym, ze ma vo vas takuto oporu, nema sama tendenciu sa komplet osamostatnit.

eva8
15. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ale to nelutujete, ze tu ponuku do zamestnania (inzercia) dcera neprijala? VY nelutujete? Hadam dcera ma lutovat, alebo nelutovat. Zbavili ste ju svojpravnosti? Fakt, nechajte ju dychat.

Najomca ma byt urcite poisteny. Skola nevybuchla? Resp. skolu nepodpalila?
Ak ma taketo (ne)schopnosti, pre dobro dcery, navstivte s nou neurologa, alebo psychiatra. Cim skor bude odhalena nejaka diagnoza, tym skor jej bude poskytnuta odborna pomoc. A ked bude poberat ciastocny invalidny dochodok, nebudete za nu musiet platit nic, bude sediet doma, neublizi nikomu, ani jej nebude ublizene, ani nepodpali dom. Len hrozia dekubity, ked ju priviazete v posteli a zabudnete ju pretacat.
Toto chces mat z vlastnej dcery?

Fakt gratulujem k zaujimavej teme. Trochu na zamyslenie, odvedenie pozornosti od bezneho zivota. Aj taketo "brigady" existuju 🙂 Fantazia a flexibilita, udrzanie pozornost pracuju naplno 👍

autor
15. jan 2026
@eva8

@anonym_autor ale to nelutujete, ze tu ponuku do zamestnania (inzercia) dcera neprijala? VY nelutujete? Hadam dcera ma lutovat, alebo nelutovat. Zbavili ste ju svojpravnosti? Fakt, nechajte ju dychat.

Najomca ma byt urcite poisteny. Skola nevybuchla? Resp. skolu nepodpalila?
Ak ma taketo (ne)schopnosti, pre dobro dcery, navstivte s nou neurologa, alebo psychiatra. Cim skor bude odhalena nejaka diagnoza, tym skor jej bude poskytnuta odborna pomoc. A ked bude poberat ciastocny invalidny dochodok, nebudete za nu musiet platit nic, bude sediet doma, neublizi nikomu, ani jej nebude ublizene, ani nepodpali dom. Len hrozia dekubity, ked ju priviazete v posteli a zabudnete ju pretacat.
Toto chces mat z vlastnej dcery?

Fakt gratulujem k zaujimavej teme. Trochu na zamyslenie, odvedenie pozornosti od bezneho zivota. Aj taketo "brigady" existuju 🙂 Fantazia a flexibilita, udrzanie pozornost pracuju naplno 👍

@eva8 rozmyslam, či nie je naozaj autistka. Alebo nemá schizofreniu. No urazila sa, ked som to nadhodila a odislavz miestnosti.

eva8
15. jan 2026
@anonym_autor

@eva8 rozmyslam, či nie je naozaj autistka. Alebo nemá schizofreniu. No urazila sa, ked som to nadhodila a odislavz miestnosti.

@anonym_autor vsak uz si pisala, ze ju manzel nazval autistkou. Autisti sa neurazaju.

Pod schizofreniou myslis, ze vkuse pocuje vase hlasy "toto nie, lebo..., si taka malicka, vychudnuta, si ako decko, nic nevies, nie si autistka?... "

autor
15. jan 2026
@eva8

@anonym_autor vsak uz si pisala, ze ju manzel nazval autistkou. Autisti sa neurazaju.

Pod schizofreniou myslis, ze vkuse pocuje vase hlasy "toto nie, lebo..., si taka malicka, vychudnuta, si ako decko, nic nevies, nie si autistka?... "

@eva8 nic také nehovori, neviem. Ale ona je strašne nepraktická. Už jej teta ked k nej chodila na prázdniny povedala, že tak nepraktickeho človeka aby jeden hladal. K ničomu sa nevie postavit.