26-ročná dcéra nemá prácu a ani vyhliadky
Dobrý den,
som uplne nanič zo svojej dcéry.
Bude mat na jar 26 rokov, bude končit vysokú školu v externej forme teda a inak? Ja neviem. Škola jej celkom ide, hádam ju zvládne, myslieť jej ide, ale tá práca. Býva v Bratislave a síce pracu má, ale je to tak, že hneď má, hneď nemá, má len brigádu, zarobí málo, vyložene z rúk do úst. A my jej prispievame na nájom, inak nevyžije. Stále len láta a láta. Hovorí, že je to dočasne, škola je prednejšia, až bude mat diplom, tak snád nájde niečo kvalifikovanejšie, ale ked sa pýtam teda kde a co, tak krčí plecami, že nevie. A ja sa vždy radujem, že niečo konkrétne má vo výhľade. Sadnúť si so mnou a prejst si finančnú situáciu, to odmieta. Stále len, že musí dokončit školu, čo je poriadku, ale čo potom? Pritom všetci v okolí majú prácu, alebo brigádu, teda brigádu tí, čo sú na strednej cez leto. Inak všetci, úplne všetci pracujú aj u nás v zapadákove. A ona v Bratislave, má problémy. Teraz prácu má, ale takú, kde pracujú aj dochodkyne, na tom sa stavat nedá, stále, že je študentka vlastne, tak jej to stačí, pritom na externej forme by mohla mat niečo lepšie, je taká laxná, je jej to jedno, ani deti nikdy nechce mat, mala jeden vztah, ten jej skončil. Neviem, bude ako taká túlavá mačka chodit celý život po prenájmoch.
Pytam sa jej, co teda s tou školou chce robit a ona nevie. Ja teda tiez neviem
.
@anonym_autor vsak si pisala o jej napadoch. A ano, poradila si jej zle, lebo si ju od vsetkeho odhovorila.
Ta tabulka, jej daj v skratenom tvare, ju moze nastartovat. Ale aj odradit, ked sa zameria na zapory.
Nechaj ju uz vydychnut, daj si pauzu od bombardovania dcery otazkami. Nechaj ju vydychnut, nechaj ju tak. Opytaj sa na pocasie, co ma oblecene (nekritizuj ju), aky ma uces a podobne. Ina tema.
.
@anonym_autor stopni dotovanie a hneď bude vedieť čo má robiť, nemá 18 aby sa správala jak decko
Hovori mi, že v BA už bývat nechce, nic jej to nedáva, ale tiez nevie, co dalej. A kam by chcela ist. Minulý mesiac spominala východ Slovenska. Nenašla riadnu prácu v BA a v hladovej časti už len najde.
Hovori mi, že v BA už bývat nechce, nic jej to nedáva, ale tiez nevie, co dalej. A kam by chcela ist. Minulý mesiac spominala východ Slovenska. Nenašla riadnu prácu v BA a v hladovej časti už len najde.
@anonym_autor Paneboze pomahaj😄😃
@anonym_autor a ona si myslí, že na východe máme lacnejšie nehnuteľnosti? Poprad 1 izbový byt začina na 100tisic, Košice od 150tisic za 1izbák.
@anonym_autor a ona si myslí, že na východe máme lacnejšie nehnuteľnosti? Poprad 1 izbový byt začina na 100tisic, Košice od 150tisic za 1izbák.
@summer138 to teraz neriesi, ide o práce, že tam by našla.
Cele SK sa stahuje do BA kvoli praci a tuto autorkina dcera ide na vychod🤦♀️ najma, ked "hladala a hladala" v BA a NR a chuderka proste NIC nenasla...tak toto je zvrat v teme, co by ani hollywoodski scenaristi nevymysleli🤣
.
@anonym_autor je Vám až tak velmi na príťaž ( finančne) keď to riešite pokial ešte študuje?
Čo tak rozvinúť jej záluby, teší sa chodiť domov? Nemá obavy ísť domov ak počúva len kritiku?...
@anonym_autor je Vám až tak velmi na príťaž ( finančne) keď to riešite pokial ešte študuje?
Čo tak rozvinúť jej záluby, teší sa chodiť domov? Nemá obavy ísť domov ak počúva len kritiku?...
@maxxim tak niekedy začne aj sama.
Cele SK sa stahuje do BA kvoli praci a tuto autorkina dcera ide na vychod🤦♀️ najma, ked "hladala a hladala" v BA a NR a chuderka proste NIC nenasla...tak toto je zvrat v teme, co by ani hollywoodski scenaristi nevymysleli🤣
@luccys no zaobalila to tak, že ked vsetci odisli, tak tie miesta tam zostali volne. A že aj tam žiju ludia a velké mesta Košice a Presov a tam musí niekto pracovat
@luccys no zaobalila to tak, že ked vsetci odisli, tak tie miesta tam zostali volne. A že aj tam žiju ludia a velké mesta Košice a Presov a tam musí niekto pracovat
@anonym_autor Ano, s jej skolou sa tam o nu potrhaju😝 inak ten jej argument, to je ako keby dajaky svako z valalu zadrel.
@anonym_autor zo Slovenska kazdy odchadza, teda na Slovensku je kopec pracovnych prilezitosti..... 👍
Radsej praca na lodi, chyzna v Rakusku, ako nezamestnana na vychode Slovenska.
Celkom vazne - nech ide robit Au-Pair, aj ked ma hrozu z deti. Pomoze jej to a je to bezpecne. Overit si organizaciu nie je problem. Ak sa tak bojis, mas suseda, ktory ma znameho v Londyne. Tak nech ide dcera do Londyna, mozes poprosit susedovho znameho, nech overi spolocnost, ktora ponuka miesto pestunky
@anonym_autor zo Slovenska kazdy odchadza, teda na Slovensku je kopec pracovnych prilezitosti..... 👍
Celkom vazne - nech ide robit Au-Pair, aj ked ma hrozu z deti. Pomoze jej to a je to bezpecne. Overit si organizaciu nie je problem. Ak sa tak bojis, mas suseda, ktory ma znameho v Londyne. Tak nech ide dcera do Londyna, mozes poprosit susedovho znameho, nech overi spolocnost, ktora ponuka miesto pestunky
@eva8 Mam pocit, ze sa snazis zbytocne. Autorkinej dcere sa totiz pracovat nechce. Ak by chcela, mohla za tych x rokov v BA(v BA!) nieco najst. Aj v NR vraj "hladala"😝. Teraz skola a veget konci, tak panika a rozmyslame, ako by sme sa vyhli realnemu zivotu...tadaaaa, podme na vychod SK! S blbou skolou a malou praxou a s vysokou nezamestnanostou tam je to idealna kombinacia😄 no musim uznat, ze kreativna je, teda co sa vyhybaniu sa prace tyka😄 toto by mi nenapadlo. Tymto zenam je emancipacia na 2 veci. Mala sa narodit o 150 rokov skor, mala by v tomto veku uz 4 deti a nemusela by mat stres, ze aku pracu hladat. Co uz.
@eva8 nemá vobec vztah k detom, nikdy nerobila s detmi, je to pre nu obtazujuci hmyz, tak mi povedala. Tam nepojde.
@eva8 nemá vobec vztah k detom, nikdy nerobila s detmi, je to pre nu obtazujuci hmyz, tak mi povedala. Tam nepojde.
@anonym_autor nie je to preto, ze sa aj ona citi ako obtazujuci hmyz? Ma o sebe vytvoreny obraz: nemozne decko bez prace, ktore je od zaciatku na pritaz rodicom, ma same nedostatky...
Tak nech ide robit na lod, alebo chyznu.
@anonym_autor
Uz ste sa o praci Au-Pair vobec rozpravali? Alebo to odmietnutie vyvodzujes z toho, ze nechcela na pedagogicku?
@eva8 A este sa vlastne chodi na Au-Pair? Viem, ze to kedysi ficalo. Ale neviem, ako je to dnes. Ved v Angl. maju kopec Aziatov s lepsou anglictinou, nepotrebuju "vychodnu Europu". Okrem toho toto autorka viackrat razne zamietla, lebo bude hladovat, olupia ju, znasilnia etc...
@anonym_autor
Uz ste sa o praci Au-Pair vobec rozpravali? Alebo to odmietnutie vyvodzujes z toho, ze nechcela na pedagogicku?
@eva8 nemá deti rada, manžel hovori, že im hlavu utrhne.
@anonym_autor nie je to preto, ze sa aj ona citi ako obtazujuci hmyz? Ma o sebe vytvoreny obraz: nemozne decko bez prace, ktore je od zaciatku na pritaz rodicom, ma same nedostatky...
Tak nech ide robit na lod, alebo chyznu.
@eva8 chyznu robit nechce, že na to sa netrapila na škole, na lodi chcu prax ako chyzna, ona nikde za pár korun otročit nebude, pojde na východ Slovenska a hotovo.
@eva8 Mam pocit, ze sa snazis zbytocne. Autorkinej dcere sa totiz pracovat nechce. Ak by chcela, mohla za tych x rokov v BA(v BA!) nieco najst. Aj v NR vraj "hladala"😝. Teraz skola a veget konci, tak panika a rozmyslame, ako by sme sa vyhli realnemu zivotu...tadaaaa, podme na vychod SK! S blbou skolou a malou praxou a s vysokou nezamestnanostou tam je to idealna kombinacia😄 no musim uznat, ze kreativna je, teda co sa vyhybaniu sa prace tyka😄 toto by mi nenapadlo. Tymto zenam je emancipacia na 2 veci. Mala sa narodit o 150 rokov skor, mala by v tomto veku uz 4 deti a nemusela by mat stres, ze aku pracu hladat. Co uz.
@luccys 4 deti? Ona z deti chytá paniku
Každu tehotnu a kazdu mamku lutuje, že zničeny život.
@eva8 chyznu robit nechce, že na to sa netrapila na škole, na lodi chcu prax ako chyzna, ona nikde za pár korun otročit nebude, pojde na východ Slovenska a hotovo.
@eva8 A este sa vlastne chodi na Au-Pair? Viem, ze to kedysi ficalo. Ale neviem, ako je to dnes. Ved v Angl. maju kopec Aziatov s lepsou anglictinou, nepotrebuju "vychodnu Europu". Okrem toho toto autorka viackrat razne zamietla, lebo bude hladovat, olupia ju, znasilnia etc...
@luccys neviem. Este k tomu nie je v EU a po novom je potrebna registracia. Navrhla som to preto, lebo samu ju nikam nepustia a jediny zachytny bod bol susedov znamy v Londyne.
Ako som napisala na zaciatku: Kto chce, hlada sposoby, kto nechce, hlada vyhovorky 🙂
@anonym_autor ked nebude mat peniaze, tak aj takato praca jej nebude smrdiet... som mala spoluziacku na strednej, pomaly prepadala z anglictiny a teraz pracuje ako lektorka... nie vsetko, co sa najprv zda ako nerealne take v skutocnosti aj bude...
@anonym_autor tak to si mala napisat hned, ze nechce, nie pisat hluposti o znasilneni, hladovani. Tak jej uviaz batoztek s kuskom chleba na palicku a nech sa vyberie na vandrovku na vychod Slovenska
@eva8 Bude to vandrovka ina, bude to vandrovka po vychodoslovenskych uradoch prace😃😄

.