icon

26-ročná dcéra nemá prácu a ani vyhliadky

Dnes o 12:22

Dobrý den,
som uplne nanič zo svojej dcéry.
Bude mat na jar 26 rokov, bude končit vysokú školu v externej forme teda a inak? Ja neviem. Škola jej celkom ide, hádam ju zvládne, myslieť jej ide, ale tá práca. Býva v Bratislave a síce pracu má, ale je to tak, že hneď má, hneď nemá, má len brigádu, zarobí málo, vyložene z rúk do úst. A my jej prispievame na nájom, inak nevyžije. Stále len láta a láta. Hovorí, že je to dočasne, škola je prednejšia, až bude mat diplom, tak snád nájde niečo kvalifikovanejšie, ale ked sa pýtam teda kde a co, tak krčí plecami, že nevie. A ja sa vždy radujem, že niečo konkrétne má vo výhľade. Sadnúť si so mnou a prejst si finančnú situáciu, to odmieta. Stále len, že musí dokončit školu, čo je poriadku, ale čo potom? Pritom všetci v okolí majú prácu, alebo brigádu, teda brigádu tí, čo sú na strednej cez leto. Inak všetci, úplne všetci pracujú aj u nás v zapadákove. A ona v Bratislave, má problémy. Teraz prácu má, ale takú, kde pracujú aj dochodkyne, na tom sa stavat nedá, stále, že je študentka vlastne, tak jej to stačí, pritom na externej forme by mohla mat niečo lepšie, je taká laxná, je jej to jedno, ani deti nikdy nechce mat, mala jeden vztah, ten jej skončil. Neviem, bude ako taká túlavá mačka chodit celý život po prenájmoch.

sova7
Dnes o 16:20
@maranta_leuconeura

@motylik2559 presne. Cim viac info, tym viac mi to vyznieva tak ako tebe, hnida leniva co studuje blbost a ani sa v odbore neplanuje uplatnit (aha peniaze na skolstvo, co mohli byt inde pouzite) a este externe, takze sa tam nepretrhne a popri tom AZ brigaduje, ale nema dost peniazkov na zivot v Bratislave, no chudinka.
A bachorky o pisani zaverecnej prace na takuto skolu kazdy den... Tak urciteeee.

@maranta_leuconeura a prečítaj si komentáre autorky. Dcéra auto nemoze mať ešte sa na nom zabije príklad z rodiny na výletnú loď nemohla ísť príde domov 35 kilova. Tam sa bez mamy mladá nemôže pohnúť na všetkom najde chybu a problém baba rezignovala

strelkyna1
Dnes o 16:22
@anonym_autor

@vilma7 tak po nemecky daco ano, z toho maturovala a skor anglicky, na nejaku prácu by to stačilo. Dokonca má nápady, že pojde robit chyznu na výletnu loď. To sa mi tiez nepozdava. Nebude tam mat co jest a po sezone ju odvezu s vahou 35 kil do nemocnice.

@anonym_autor Neneguj jej vsetko, musi dievca same vyskusat, co je pre nu a co nie.

anonym_ac24cd
Dnes o 16:26

@anonym_autor no po promócii ju prestanete finančne podporovať a ona sa bude musieť postarať o seba sama

pikachu999
Dnes o 16:29

Autorka prepáč ale máš čudné zmýšľanie a v živote ju brzdis a robíš pohodlnou ty..

danica2711
Dnes o 16:30
@eva8

@anonym_autor poznam mlade, ktore sli robit chyzne na vyletnu lod, vypracovali sa na manazerky, pekne zarobili, potom si kupili byt na Slovensku. Nech skusi, ale cez overenu agenturu. Ma 26r., trochu ver sebe aj dcere, ze si ju dobre vychovala

@eva8 no veď práve, nemá čomu veriť, nevychovala ju dobre. Vychovala lenivú babu, majsterku sveta vo výhovorkách, zjavne neschopnú a hlavne neochotnú postarať sa sama o seba. Matka je vicemajsterka sveta vo výhovorkách a ospravedlňovaní mladej a ešte k tomu priposratá z celého sveta, všade vidí len to, čo by sa nemožnej dcére mohlo stať, no tak potom kto by sa mladej čudoval...

autor
Dnes o 16:35

Nemyslím si, že je hnida, to zase krivdite. To s tou loďou, ona je také nikde nic. Malá, chudá, pletu si ju vsetci s dietatom. A na lodi je makačka. Aj vtedy v lete v zahraničí ked bola delegátka sa vraj tazko narobila, na tej lodi to bude asi este tazsie. Možno si myslí, že uvidí kus sveta, že to bude mat ako dovolenku, ale aj tak bude celé dni v kajute a bude upratovat ktovie po kom. Vsetko to znie tak neisto. A na vysoku školu chcela ist, tak isla. V tom jej nik nebránil.

anonym_9e5cb1
Dnes o 16:36
@anonym_autor

Nemyslím si, že je hnida, to zase krivdite. To s tou loďou, ona je také nikde nic. Malá, chudá, pletu si ju vsetci s dietatom. A na lodi je makačka. Aj vtedy v lete v zahraničí ked bola delegátka sa vraj tazko narobila, na tej lodi to bude asi este tazsie. Možno si myslí, že uvidí kus sveta, že to bude mat ako dovolenku, ale aj tak bude celé dni v kajute a bude upratovat ktovie po kom. Vsetko to znie tak neisto. A na vysoku školu chcela ist, tak isla. V tom jej nik nebránil.

@anonym_autor veď ju nechaj žiť aj padnúť na hubu

autor
Dnes o 16:36
@anonym_ac24cd

@anonym_autor no po promócii ju prestanete finančne podporovať a ona sa bude musieť postarať o seba sama

@anonym_ac24cd bude musiet, bude nutena. Alebo domov a úrad práce.

krasneleto
Dnes o 16:37
@anonym_autor

@anonym_autor ked neskusi, nebude vediet... mozno nevie , co by ju bavilo, ale moze zistit , co rozhodne nie je pre nu... pokus- omyl

simca06022011
Dnes o 16:37

no hadam to ju nenapadne sa domov vracat...

autor
Dnes o 16:42
@simca06022011

no hadam to ju nenapadne sa domov vracat...

@simca06022011 radsej by som bola aby se nejako sama zariadila
Dokonca spomenula, že moze byt influencerka každý je na nu zvedavý.

maranta_leuconeura
Dnes o 16:48
@sova7

@maranta_leuconeura a prečítaj si komentáre autorky. Dcéra auto nemoze mať ešte sa na nom zabije príklad z rodiny na výletnú loď nemohla ísť príde domov 35 kilova. Tam sa bez mamy mladá nemôže pohnúť na všetkom najde chybu a problém baba rezignovala

@sova7 akoze nemoze pohnut bez mamy? Ved mama jej nestoji za zadkom, mlada byva sama v inom meste. Matka si zatial naivne mysli, ze mlada sa kazdy den uci a pise pracu 😆 Preboha ved ma 26 rokov, nie 16, ak sa naozaj pyta matky na nazor a da na jej skvele rady nikam neist a nic nevyskusat, tak je naozaj ako jej cecok.

sova7
Dnes o 16:51
@anonym_autor

@simca06022011 radsej by som bola aby se nejako sama zariadila
Dokonca spomenula, že moze byt influencerka každý je na nu zvedavý.

@anonym_autor ty takéto demotivacne reči vedies aj s dcérou a aj jej hovoris že na ňu nikto nie je zvedavý a strašis ju nehodami a všetko s čím príde jej znechutis? Čo tým vlastne sleduješ? Lebo toto je v podstate kontrola s tvojej strany ty fakt týmto dosiahnes že uplne rezignuje alebo príde nejaký opacny extrém. Ty ju vlastne neustále týmto prístupom drzis v pozicii dieťaťa

simca06022011
Dnes o 16:55
@anonym_autor

@anonym_autor vsak uz ju tolko neochranuj, tak sa narobi, no a? tak zosilnie a spevnie a hlavne sebavedomie si zvysi v pracovnej oblasti... vsade sa treba otacat a robit. VSADE. ak sa dorobila ako delegatka, co je skor psychicka zataz ak ma nosit ludi hore dole, riesit urazky, choroby, problemy, ale ak ma system v tom, je pripravena a vie co kde sa riesi, nema predsa problem to niekto obvolat, obehat. NIe je to o nic narocnejsie ako nejaka asistentka, manazer tu u nas vo firmach... preco si nerozmyslala o otm co bude robit ked isla maturovat? ked isla na strednu? teraz ju budes blokovat, vtedy si mala riesit, doucovanie, riadne predmety a nie same vyhovorky, ochranovat, toto jej nejde, hento jej nejde, aj kuchyni sa doreze :D proste si sa opozdila a teraz ju chces priviazat tu k.. hocicomu co bude bezpecne, nebude potrebovat nic nebezpecne robit, soferovat ani nic..

Ja cim dalej ta citam, tym mam pocit ze sa tu bavime so staromodnou babickou, co ochranuje male vtacatko.. ta sa chuda aj snazi najst si cestu, vymysla profesie, miesta... a mama to vsetko zlikviduje, zakaze, lebo sa boji. A dcera sa snazi aj vyhoviet ... najlepsie ona spravi, ked s rodicmi nebude rozoberat nic, oznami a pojde. Zaujimave su tieto debaty, kde sa veci vlastne otocia..

autor
Dnes o 16:56
@sova7

@anonym_autor ty takéto demotivacne reči vedies aj s dcérou a aj jej hovoris že na ňu nikto nie je zvedavý a strašis ju nehodami a všetko s čím príde jej znechutis? Čo tým vlastne sleduješ? Lebo toto je v podstate kontrola s tvojej strany ty fakt týmto dosiahnes že uplne rezignuje alebo príde nejaký opacny extrém. Ty ju vlastne neustále týmto prístupom drzis v pozicii dieťaťa

@sova7 každý hovori, nechodit nikam sama, vždy aspoň dvojica. Náš sused mal výhodu, ked siel do Londýna, že tam mal bratranca. To je najlepsie. Ona ale nikde nikoho nemá, pride niekam a kam pojde? Kde sa podeje? Mladá baba len tak do sveta.

sova7
Dnes o 16:57
@maranta_leuconeura

@sova7 akoze nemoze pohnut bez mamy? Ved mama jej nestoji za zadkom, mlada byva sama v inom meste. Matka si zatial naivne mysli, ze mlada sa kazdy den uci a pise pracu 😆 Preboha ved ma 26 rokov, nie 16, ak sa naozaj pyta matky na nazor a da na jej skvele rady nikam neist a nic nevyskusat, tak je naozaj ako jej cecok.

@maranta_leuconeura myslím že je. Kontrolovať môžeš niekoho aj na diaľku. Jemné poznámky ako čo tam chces robiť prosím ťa kto je tak na teba zvedavý určite auto sa niekde zabiješ nie? A podobne. Nič s čím dcéra prišla autorka neschválila všade našla prekážku. Je to taká veľmi jemná manipulácia na ktorú je baba zvyknutá a zrejme sa nevie pohnúť a tak prečo by rozmyslala keď v podstate nemusí rozmýšľa za ňu niekto iný. Ako chlapi čo žijú aj po 30 s mamičkou s heslom mamička má vždy pravdu ! A prestanú myslieť majú externý mozog aj sa vyvyjat zaseknu sa mentálne na úrovni 5 ročného

sova7
Dnes o 16:58
@anonym_autor

@sova7 každý hovori, nechodit nikam sama, vždy aspoň dvojica. Náš sused mal výhodu, ked siel do Londýna, že tam mal bratranca. To je najlepsie. Ona ale nikde nikoho nemá, pride niekam a kam pojde? Kde sa podeje? Mladá baba len tak do sveta.

@anonym_autor no s týmto prístupom ju budeš mať doma ešte v 40 ke poznám pár takýchto veľkých deti

sova7
Dnes o 16:59
@simca06022011

@anonym_autor vsak uz ju tolko neochranuj, tak sa narobi, no a? tak zosilnie a spevnie a hlavne sebavedomie si zvysi v pracovnej oblasti... vsade sa treba otacat a robit. VSADE. ak sa dorobila ako delegatka, co je skor psychicka zataz ak ma nosit ludi hore dole, riesit urazky, choroby, problemy, ale ak ma system v tom, je pripravena a vie co kde sa riesi, nema predsa problem to niekto obvolat, obehat. NIe je to o nic narocnejsie ako nejaka asistentka, manazer tu u nas vo firmach... preco si nerozmyslala o otm co bude robit ked isla maturovat? ked isla na strednu? teraz ju budes blokovat, vtedy si mala riesit, doucovanie, riadne predmety a nie same vyhovorky, ochranovat, toto jej nejde, hento jej nejde, aj kuchyni sa doreze :D proste si sa opozdila a teraz ju chces priviazat tu k.. hocicomu co bude bezpecne, nebude potrebovat nic nebezpecne robit, soferovat ani nic..

Ja cim dalej ta citam, tym mam pocit ze sa tu bavime so staromodnou babickou, co ochranuje male vtacatko.. ta sa chuda aj snazi najst si cestu, vymysla profesie, miesta... a mama to vsetko zlikviduje, zakaze, lebo sa boji. A dcera sa snazi aj vyhoviet ... najlepsie ona spravi, ked s rodicmi nebude rozoberat nic, oznami a pojde. Zaujimave su tieto debaty, kde sa veci vlastne otocia..

@simca06022011 vystihla si to.

eva8
Dnes o 17:03
@anonym_autor

@simca06022011 chcela si velmi po autoškole kupit auto, ale však ani na benzín by nemala. A nemyslím, že by mala mat auto, este sa dakde zabije. Máme v rodine.

@anonym_autor vies, na co som prisla?
Dcera prebrala tvoj vzorec spravania sa. Tak ako ty vidis vo vsetkom prekazku, zameriavas sa na negativa, tak aj dcera sa v praci zamerala na negativa, teda nepacilo sa jej ani v cestovke.
Nesprotiv jej aj tu brigadu, ktoru ma teraz. Nieze jej povies nevhodnu poznamku na jej studium. Povzbud ju v tom, co si vyberie. Ak este nahodou bude mat nejaky napad, podpor ju, nehladaj negativa. Prilisnou ochranou ju ubijas. Ma 26. Kedy ma skusit svet, ak nie teraz? Ked bude mat rodinu, predsa nenecha dieta s otcom aby sla pracovat do zahranicia. Vsak ju nechaj dychat, kazda matka sa boji o svoje dieta. Ale musis mu dat volnost, neznic ju. Mozno si prezila nieco tragicke, ale tym zivot ostatnych nekonci ❤️

Moja dcera bude mat tento rok 26r. Povazujem sa za privelmi uzkostlivu mamu. Ale povzbudzujem ju, verim jej, verim v to, ze som do nej vlozila to, co vyuzije. Stala sa z nej az prilis samostatna osoba. Dolezite je, aby tvoja dcera verila v seba. Bude si verit, ak jej budes verit ty. Na mne sa kamaratky smiali (v dobrom), ze ake cierne scenare ma vzdy napadli. Nie si v tom strachu sama. Ale je potrebne sa pripravit. T.j. overit si agenturu, aby neskoncila na "ciernom trhu". Uz sa to da. Ak bude mat dcera z teba dost, ak bude chciet utiect, zbrklo si vyberie hocico, aby sa osamostatnila. Preto zmen pristup. Pisem z vlastnych skusenosti. Chapem tvoje obavi. Ale naozaj zmen pristup. Date to. Dceraskonci skolu, potom mozno zmenou prostredia (odchod do zahranicia) si oddychne, zdokonali sa v jazyku, osamostatni sa, nadobudne sebadoveru, najde sa a potom najde aj pracu na Slovensku. Vy mozte byt v kontakte kazdy den. Nechaj ju dychat.

Perlicka. Na moju mamku som sa hnevala, ze aj do kuchyne za mnou ide. Pritom tvrdila, ze len z nej nieco potrebovala. Vies, co mi dcera povedala?: "Mami, nemusis mi stat za chrbtom aj v kuchyni." Pritom som si len sla pre nieco do kuchyne 🙂 Ako som si v tej chvili spomenula na moju mamku 💙

Bude dobre, netrap sa 🍀

yoxinka
Dnes o 17:06
@anonym_autor

@anonym_autor
Jemine, že kde sa podeje … Má 26!!!!!! Ty o nej rozprávaš akoby mala 10 rokov. Tam sa narobí, hento nevie, na varenie je ľavá … by ma zaujímalo, kde a čo je, keď ani navariť si nevie. TY SI PROBLÉM, nie ona. Úplne si si pokazila decko. Všetky svoje strachy, neistoty, obavy prenášaš na ňu. Ona nevie, čo so sebou. Isto si jej hovorila nech neštuduje kooopec vecí, lebo to je ťažké a ťažká robota a neviem čo … tak jej ostala úplná somarina. Mám kamoša, študoval na FEIke v BA, po roku s tým sekol, že toto nie. Šiel do korporátu, kde zoberú hádam každého, kto vie anglicky. Naučili ho všetko, postupne sa vymakal, po pár rokokoch si aj výšku dorobil, aj v zahraničí žije, aj mu je super. Ale ty nakomplet všade vidíš problém a tak si ju totálne blokla a z nej je teraz len taká puťka, čo sa motá po svete. By ma zaujímalo, čo robí tvoje druhé dieťa/deti??? Tí tak mimo zrejme nebudú.

sova7
Dnes o 17:07
@yoxinka

@anonym_autor
Jemine, že kde sa podeje … Má 26!!!!!! Ty o nej rozprávaš akoby mala 10 rokov. Tam sa narobí, hento nevie, na varenie je ľavá … by ma zaujímalo, kde a čo je, keď ani navariť si nevie. TY SI PROBLÉM, nie ona. Úplne si si pokazila decko. Všetky svoje strachy, neistoty, obavy prenášaš na ňu. Ona nevie, čo so sebou. Isto si jej hovorila nech neštuduje kooopec vecí, lebo to je ťažké a ťažká robota a neviem čo … tak jej ostala úplná somarina. Mám kamoša, študoval na FEIke v BA, po roku s tým sekol, že toto nie. Šiel do korporátu, kde zoberú hádam každého, kto vie anglicky. Naučili ho všetko, postupne sa vymakal, po pár rokokoch si aj výšku dorobil, aj v zahraničí žije, aj mu je super. Ale ty nakomplet všade vidíš problém a tak si ju totálne blokla a z nej je teraz len taká puťka, čo sa motá po svete. By ma zaujímalo, čo robí tvoje druhé dieťa/deti??? Tí tak mimo zrejme nebudú.

@yoxinka perfektne opisane!

anonym_69c565
Dnes o 17:09
@anonym_autor

@klotildabazarik Pozerali sme spoje a od nás by musela íst niekoľkými spojmi a v sobotu je to stratené. A zdieľaná jazda? Tak od nás zo zapadákova takto nikto nechodí, alebo o nikom nevieme. Najskor sa tam dostane az na pol desiatu, škola začína o osmej. Samozrejme plno prestupov.

@anonym_autor to kde v zapadákove bývate? Mám pocit, že čo rada, to výhovorka, prečo nie. Čiže aká matka taká Katka...moja 16r dcéra si našla brigádu v zoo v lete. A to ešte nemusí. Tvoja musí a nechce. Bohvie ako to vlastne je a čo je na tej jej výške pravdy.

sova7
Dnes o 17:09
@eva8

@anonym_autor vies, na co som prisla?
Dcera prebrala tvoj vzorec spravania sa. Tak ako ty vidis vo vsetkom prekazku, zameriavas sa na negativa, tak aj dcera sa v praci zamerala na negativa, teda nepacilo sa jej ani v cestovke.
Nesprotiv jej aj tu brigadu, ktoru ma teraz. Nieze jej povies nevhodnu poznamku na jej studium. Povzbud ju v tom, co si vyberie. Ak este nahodou bude mat nejaky napad, podpor ju, nehladaj negativa. Prilisnou ochranou ju ubijas. Ma 26. Kedy ma skusit svet, ak nie teraz? Ked bude mat rodinu, predsa nenecha dieta s otcom aby sla pracovat do zahranicia. Vsak ju nechaj dychat, kazda matka sa boji o svoje dieta. Ale musis mu dat volnost, neznic ju. Mozno si prezila nieco tragicke, ale tym zivot ostatnych nekonci ❤️

Moja dcera bude mat tento rok 26r. Povazujem sa za privelmi uzkostlivu mamu. Ale povzbudzujem ju, verim jej, verim v to, ze som do nej vlozila to, co vyuzije. Stala sa z nej az prilis samostatna osoba. Dolezite je, aby tvoja dcera verila v seba. Bude si verit, ak jej budes verit ty. Na mne sa kamaratky smiali (v dobrom), ze ake cierne scenare ma vzdy napadli. Nie si v tom strachu sama. Ale je potrebne sa pripravit. T.j. overit si agenturu, aby neskoncila na "ciernom trhu". Uz sa to da. Ak bude mat dcera z teba dost, ak bude chciet utiect, zbrklo si vyberie hocico, aby sa osamostatnila. Preto zmen pristup. Pisem z vlastnych skusenosti. Chapem tvoje obavi. Ale naozaj zmen pristup. Date to. Dceraskonci skolu, potom mozno zmenou prostredia (odchod do zahranicia) si oddychne, zdokonali sa v jazyku, osamostatni sa, nadobudne sebadoveru, najde sa a potom najde aj pracu na Slovensku. Vy mozte byt v kontakte kazdy den. Nechaj ju dychat.

Perlicka. Na moju mamku som sa hnevala, ze aj do kuchyne za mnou ide. Pritom tvrdila, ze len z nej nieco potrebovala. Vies, co mi dcera povedala?: "Mami, nemusis mi stat za chrbtom aj v kuchyni." Pritom som si len sla pre nieco do kuchyne 🙂 Ako som si v tej chvili spomenula na moju mamku 💙

Bude dobre, netrap sa 🍀

@eva8 len aby autorke nejaký nádejný partner pre dcéru vyhovoval a nenašla na každom chybu. Väčšina takýchto detí ostáva sama. Ona ju podľa mňa pustiť nechce hovorí to ale vnútri má strasnu obavu ju pustiť nechať ísť nevie sa od dcéry odstrihnúť strašne ju drží pri sebe

anonym_6ae05a
Dnes o 17:10

@anonym_autor najväčší problém si ty, podľa tvojich ustráchaných a hlúpych výhovoriek sa dá súdiť prečo je tvoja dcéra neschopná...predpokladám, že ty z toho zspadákova si päty jakživ nevytiahla lebo nemáš poňatia ako svet funguje....akože býva v podnájme v ba a študuje v nr? ... tu je krásne vidieť vaša negramotnosť...

yoxinka
Dnes o 17:21
@anonym_6ae05a

@anonym_autor najväčší problém si ty, podľa tvojich ustráchaných a hlúpych výhovoriek sa dá súdiť prečo je tvoja dcéra neschopná...predpokladám, že ty z toho zspadákova si päty jakživ nevytiahla lebo nemáš poňatia ako svet funguje....akože býva v podnájme v ba a študuje v nr? ... tu je krásne vidieť vaša negramotnosť...

@anonym_6ae05a Top situácie z tejto diskusie: 1.bývanie v BA a študovanie v NR, 2. nemôže ísť na výletnú loď robiť, lebo TAM JEJ NEDAJÚ JESŤ!!!!!!

jazula
Dnes o 17:22
@anonym_autor

@maranta_leuconeura delegátka jedno leto bola, mohla íst znova, no kvoli frajerovi nešla, aj tak sa s ňou rozišiel. Ale je to len taká práca pre študentov na leto, alebo možno pre učiteľov. Učiteľstvo by ju ale nebavilo, nechce ani počuť.

@anonym_autor janlen k tomuto - baba v rodine robila delegátku roky a bola veľmi spokojná. So životom pri mori, aj platovo. A oni aj sprostredkovali prácu, mala čo robiť celý rok. Takže nemusí to byť len brigáda na leto, ale musela by byť šikovná.

som_realistka
Dnes o 17:24

@anonym_autor autorka, uvedomuješ si, že dcéra je vlastne nezamestnaná? pretože ak má ukončené štúdium maturitnou alebo inou odbornou skúškou a nenastúpila na denné štúdium na VŠ tak v podstate vypadla zo systému a buď sa zamestná alebo pôjde na UP. A toto, že študujem externe a popri tom pracujem je celé mimo, prečo si nenašla prácu na skrátený úväzok. Hovoríš, že má lacné bývanie, už dávno mohla byť samostatná, ak si neplatila ani zdravotnú poisťovňu, je možné že ju to nepekne dobehne.

autor
Dnes o 17:29
@som_realistka

@anonym_autor autorka, uvedomuješ si, že dcéra je vlastne nezamestnaná? pretože ak má ukončené štúdium maturitnou alebo inou odbornou skúškou a nenastúpila na denné štúdium na VŠ tak v podstate vypadla zo systému a buď sa zamestná alebo pôjde na UP. A toto, že študujem externe a popri tom pracujem je celé mimo, prečo si nenašla prácu na skrátený úväzok. Hovoríš, že má lacné bývanie, už dávno mohla byť samostatná, ak si neplatila ani zdravotnú poisťovňu, je možné že ju to nepekne dobehne.

@som_realistka zdravotnu jej platí stát, aj na externom

anonym_b534d9
Dnes o 17:32
@anonym_autor

@som_realistka zdravotnu jej platí stát, aj na externom

@anonym_autor to tazko stat za externeho studenta neplati

yoxinka
Dnes o 17:36
@anonym_b534d9

@anonym_autor to tazko stat za externeho studenta neplati

@anonym_b534d9 Skrz tú brigádu jej asi platí zamestnávateľ 🤷‍♀️.