icon

28 ročná dcéra je nezodpovedná, neviem si s ňou rady

19. jún 2020

Prajem pekný deň.
Prišla som sa poradiť ohľadom mojej dcéry (28 rokov).
Žije mimo domu už zopár rokov. Odišla pracovať do zahraničia pred 5 rokmi, pracovala 2 roky vo Veľkej Británii. Viac nepracovala ako pracovala. Momentálne je v Českej republike spolu s priateľom, nepracuje. Neprihlásila sa na zdravotnú poisťovňu a nikde nemá zdravotné poistenie. Ak by sa prihlásila na Slovensku, musela by si spätne doplatiť dobu, počas ktorej nebola poistená, teda asi dva roky. Nemá ani lekára. Ako jej vysvetliť, že takto to nejde? Má dosť rokov, ale ako vidím, rozum žiadny.
Nerada by som, aby jej naskákali dlhy, ako to riešiť?

Strana
z6
autor
19. jún 2020

@jaass Slepý nebude, živí ju dobrovoľne. Je to jej rozhodnutie, jej život, mňa nepočúva. Bude musieť spadnúť na hubu. Tiež jej hovorím, že mladá a krásna večne nebude. A poprosím Vás nepísať tak ponižujúco, nie je schopná len rozťahovať nohy, je lenivá.

jaass
19. jún 2020

Je zrejme lenivá a neschopná v jednom.
Vy ste jej mama, verím, že vás to trápi ale vy nemôžete zato aká je teraz v dospelosti. Netrápte sa. Ničíte sa tým.

autor
19. jún 2020

@jaass Keby chcela, veľa vecí by vedela, naučila sa. Hlúpa nie je. Rozhodne je lenivá, fakt netuším ako môže mladý a zdravý človek nepracovať a nechať sa vydržiavať mužmi.

jaass
19. jún 2020

Sú aj také. Ja mám takú v rodine a muž ju "miluje". Nerozumieme tomu a nechapeme to. Máme ju za blbku, ktorá ho len zneužíva. On jej kupuje veci atď.... A jej mamka sa tiež trapila neskutočne.

Musíte sa sama nastaviť tak, že áno, je to vaša dcéra ale trápiť sa nemôžete!

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
19. jún 2020

@miriam11 Sociálne nie je povinné, iba to zdravotné keď nepracuje. S priateľom sú spolu 4 roky, asi mu to nevadí, inak si to neviem vysvetliť. Debata s ňou nie je žiadna. Urazí sa a nekomunikuje.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
19. jún 2020

@miriam11 Jej to je jedno, naposledy sa urazila a nedvíhala mi telefón tri mesiace, ani neodpovedala na smsky. Ona sama od seba mi nikdy nezavolá. Ja som tá, ktorá sa snaží komunikovať. Bohužiaľ. Neviem prečo je taká.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
19. jún 2020

@miriam11 Nie, osobne sme sa ešte nestretli.

oktoberbaby2020
19. jún 2020

Tiez som bola prekvapena!!!! Ja nechapem ako vobec na to dosli zrazu po x rokoch.. Ani pobyt na ak som nemala. Rovno list do rakuska mi prisiel.

majkeel
Autor odpoveď zmazal
ajka0207
20. jún 2020

@majkeel 28 rocna zena nie je ziadny milenional, narodila sa v 92. Ja som o rok mladsia a nejak nespadam do tohto tvojho popisu.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
majkeel
20. jún 2020

@miriam11 Oprava textu ;)
Mas to tazke, kazda rada draha. Kebyze mas syna a flaka sa, vypakujes ho z domu, potom si musi najst pracu, lebo chlapa nikto zivit nebude.
Niektore zeny za mlada takto zivi partner. Lebo vie, ze ho inak jednoducho opusti a bude hladat ineho, co ju bude zivit. Zaplatit byt, stravu, oblecenie, bezne vydavky, obcas dovolenku je pre neho v poho. Kym nie su zobrati, ... by ho vysla drahsie.
Dievca zistilo vyhody a mysli si, ze takato selanka bez prace a povinnosti bude do dochodku. Vseho do casu, ako hovoria nasi zapadni susedia.
Ak sa pritrafi dieta, dieta vie rozbit aj zdravy vztah, lebo skonci pohodlie pre obe strany. Miesto jedneho dietata, sa on musi starat o dve. On robi, prestane tolerovat flakanie, ocakava, ze o dieta a domacnost sa ako zena postara ona. Ona nezvyknuta chodit do prace, zrazu sa musi starat sa cely den. Dieta place, vyzaduje starostlivost nonstop, su to dalsie naklady, pridu nervy, rozidu sa a dcera este pride s placom domov aj s dietatom. Kym nema deti, tak jej vsetci mozu fukat ... Ked ich bude mat, najneskor vtedy dostane rozum ...
Takze odkladaj nabok mesacne nabok zdravotne, aby mala potom na vyplatenie dlhov a modli sa, aby co najrychlejsie otehotnela. 🙂

autor
20. jún 2020

Neviete prosím ako je to s tým cestovným poistením? Aspoň to by som jej doporučila uzavrieť a nebudú od nej vymáhať 70€ mesačne. Alebo to takto nefunguje?

sima979797
18. dec 2025
@mogaa

@marlent len v Afrike (teda čo viem tak vo väčšine štátov tam)poistenie ani ako také nemajú......u lekára platíš v hotovosti a keď nemáš smola....mne tam pracuje synovec, najskôr bol v Nigérii, teraz je v Siera Leone....pozerá v robote ako tam hclapík behá pri linke a cvičí, tak sa ho pýta že či mu šibe, že však je v robote tak čo tam cvičí....no chlapík - šak mám maláriu, musím sa vypotiť😉tam sa takto tí chudobnejší liečia😉inak malária je tam fakt ako u nás chripka, bežne v lekárni na ňu kúpiš liek len oni ak zarobia 50eur/mesačne a majú dať 10za liek - tak nedajú....

@mogaa ani na balkane neni zdravotka povinna

Strana
z6