30tka na krku - nemám deti, ani vlastné bývanie
Neviem čo robiť. Nemám deti, nemám ani vlastne bývanie. Nemám ani kamaratov, občas si napíšeme a to je tak všetko. Nemám sa s kym normálne porozprávať. A strácam človeka, ktorého mám veľmi rada (neklape to). Dookola všetci riešia deti, rodiny, bývanie a ja si neviem nájsť ani poriadnu prácu. Depka obdobie ☹️
@zmrzlinka2021 veď mne to ani tak neprišlo že mi niečo chýba... No začala som si všímať, ze mi to čoraz častejšie začali podhadzovať, prečo nemám vlastný byt, malo zarábam, nikde nechodím, nikoho nemám 🤷🏽♀️
Joj na tieto otázky sa priprav, po 30 sa to ževraj začne zhoršovať (viem od starších a skúsenejších), ja sa na ne tiež psychicky pripravujem 😁
@domini404 a kedy svadba, a kedy deti 🤷🏽♀️🤷🏽♀️🤷🏽♀️ Neviem či si to tí ľudia neuvedomujú, alebo čo
V com ti to neklape s priatelom? tak zapracujte na vztahu... kolko ste spolu?zrejme to upadlo do nejakého stereotypu?
@zdenkastanka malo sa vidíme… posledné obdobie to bolo už dosť dlho. Ja ho nechcemlen tak nechať odísť, a ani on nevie čo bude
tak je ti s nim dobre, alebo niektore veci neklapu? To je dost podstatny rozdiel.
@elizabet173 som s ním rada, len sa malo vidíme... A sú veci, kde si nevieme správne sadnúť alebo ako to pomenovať
Kočka mladá,máš život pred sebou,stoneš akoby si mla 50 a vidinu rodiny a detí za sebou a život premrhaný...ešte bude toľko lások,neboj sa ty,Vyjdi zo svojej komfortnej zony,nefunkčné ukonči a tá pravá láska príde keĎ to nebudeš čakať..
@retatka aj si hovorím, či mi nebude lepšie bez neho, či to neskusim ukončiť. Ale mám ho rada a doteraz som nestretla muža ako je on
Tiež počúvam rovnaké reči, už by si mal mať priateľku a deti a to som muž ( je to asi naučená fráza starších ľudí )tiež som skôr introvert a pracujem v mužskom kolektíve a tá pravá partnerka mi ešte neprišla do života . Je doba , kedy si nájsť svoju polovičku ( na celý život) je neskutočne ťažké , lebo všetci chcú mať po svojom boku osobu podľa svojích predstáv a nechcú poväčšinou robiť kompromisy .
To sú normálne reči... Teda nie normálne, ale nič, čo by dospelú osobu malo deptať...rovnako ako keď je dlhodobý vzťah sú otázky kedy bude svadba, potom kedy bude dieťa.... Ked je dieťa, kedy bude druhé... A podobne. Stále je niečo a zažije si to takmer každý, tak treba sa vzchopit, nebyť ako kôpka nešťastia a naučiť sa normálne fungovať v živote. V prvom rade práca, ak to chceš tak začať riešiť vlastne bývanie, ak nie tak je to ok, byť aj v podnajme, pokiaľ v 30tke nevysíš na krku rodičom bez práce, tak je to vsetko fajn.... A aj keď si samotársky typ, tak neznamená ze treba naťahovať nefungujúci vzťah. Je to tvoj prvý vaznejsi vzťah, ak skončí budeš to dosť prežívať, ale aj to k tomu patrí a je to prirodzené. Nie vždy všetko funguje... Lepšie skončiť v tomto veku a bez deti, ako neskôr riešiť rozvod a rozpad rodiny... Jednoducho treba na sebe popracovať, lebo týmto vyjadrovaním pôsobíš zúfalo a takýto pristup ti nikdy nič dobré v živote neprinesie. Si mladá baba bez záväzkov, treba sa sústrediť na seba, na koníčky, na kurzy, na všetko načo chceš... Teraz máš nato priestor tak ti využi naplno.

Z Bratislavy, pokojne napíš aj správu 🙂