icon

34 ročný mamičkár

katarinapekna
12. nov 2015

vidím, že sa tu rozoberá kadečo, tak ma v nadväznosti na istú moju súkromnú debatu ma napadlo, že to dám aj tu, možno na zamyslenie a zafilozofovanie si, kde sa stala chyba? čo si myslíte o chlapovi, mladý pohľadný 34 r. muž, ktorý odjakživa razí teóriu, že sa nemieni ženiť, mať deti, s nikým spoločne žiť, iba so svojou mamou? táto jeho životná filozofia sa nezmenila ani po tom, čo sa zaľúbil (prvýkrát a celkom tak vážnejšie) a podľa neho stretol "lásku svojho života", s ktorou tvoril niekoľko rokov pár. pýtam sa teda, môže takýto človek skutočne ľúbiť a nechcieť zmeniť svoj život a názor? nie je to v tom živote nastavené tak, že keď človek skutočne toho druhého ľúbi tak by to malo prirodzene vyústiť nielen do zmeny postoja, ale aj života? čítam tieto problémy denne a stále dookola tie isté témy, ľudia sa rozvádzajú, nachádzajú nové vzťahy, odchádzajú od velikých záväzkov ako deti a manželka a na druhej strane človek, ktorý nevie odísť, hoci je slobodný a tak mám takú filozoficku chvíľku a rozmýšľam, že asi sa niekde stala chyba v programe.

0silvia0
12. nov 2015

@alaguema pre mňa tieto mamičkovskosynáčikovské vzťahy sú extrém, ja fakt nikoho vo svojom okolí s takýmto správaním nepoznám. Keby som nečítala občas príspevky tu na MK, ani neviem čo je život 😀
Ja skôr zo svojho okolia poznám následky studeného odchovu chladných rodičov 😒

0silvia0
12. nov 2015

@jolinka presne, aj môj syn má zárodky byť "mamičkárom", ale ja si to uvedomujem a nepodporujem ho v tom. Každá normálna matka vie, že nevychováva syna pre seba, ale pre život. Problémom je, že nie každá matka je "normálna"

katarinapekna
autor
12. nov 2015

@maslenka47 už som si všimla zopár tvojich príspevkov aj v iných diskusiách, niektoré ti museli zmazať a v tých nezmazaných je len kopa agresie. prečo? až tak veľmi ťa život sklamal? a k téme....no vieš, môže mi to byť prd, ale neni, nakoľko je to človek z môjho blízkeho okolia a viem, že sa tým tak trochu trápi...síce po svojom, ale predsa....téma bola založená skôr pre ženy, ktoré sa chcú zamyslieť nad tým či už z pozície matiek, z pozície mileniek, z pozície rovnakej životnej skúsenosti, z pozície ženy, ktorá ľúbi a ktorá je ľúbená, ale bol by takýto problém....prajem ti viac šťastia v živote, nech máš dôvod byť viac pozitívne naladená

maminuska
12. nov 2015

Minule mi syn povedal že čo si ty za mamu keď mi ani nezašiješ dieru na teplákoch . 😀, už aby som sa oženil a zašila mi to žena.
Jaj môj zlatý ty si sa nenarodil na to aby si prešiel z jedného hotela do druhého , tam je ihla a niť , zaši si sú to len tepláky. 😀 .
Mama ty si hrozná , už aby som odtiaľto vypadol ... Aj ja ťa ľubim synu aj ja. 🙂

Takto prebiehal náš včerajší rozhovor so synom , má takmer 16 rokov a dúfam že v živote bude samostatný a s každou kravinou nebude behať za mnou a bude si žiť ten svoj život.

cacianka
12. nov 2015

@maminuska krásny rozhovor. 😀

mimi1237
18. nov 2015

@maminuska tak za toto sto bodou :D

zuzanamisinko
2. jan 2017

@sardinka335 ach boze ty ani nevies ako presne si bohuzial opisala otca mojho syna...☹

lubkavargova1
2. jan 2017

Nuz ano, je to klasika. A vies kde je chyba? Teda v programe: je chyba - priatellka/snubenica. Nie mamicka alebo on. Nie, tam je problem: priatelka.
Mala som takeho frajera a je to najhorsie na svete. Jeho najlepsi priatelia mi raz poslali konverzaciu co si s nimmi pisal a tam jasne deklaroval, ze unho bude na prvom mieste jeho mamica tiez. No dostal dovi-dopo-dopi....
Momentalne, je zenaty, ma aj dvojicky: ale ziju asi tak, ze jeho pani manzelka v jednom meste a on od pondelka - do piatku u mamicky. teda lepsie povedane, chodi na tyzdnovky, takze vyraza od nej. Domov pride v sobtu a ide domov k mamicke, kde sa zlozi, nasledne ide za manzelkou a v nedelu naspat k mamicke. A odtial do prace na turnus....
Ze dokedy to vydzi? No to netusime, ale mne strasne odlahlo ze toho debila ja nemam na krku...samozrejme po rozchode som bola ja ta najhorsia, a bla-bla-bla....

Moja draha, od takeho ruky prec. Aj ked si myslis, ze laska ako hrom. Nikdy sa taky nezmeni. Jeho mamicka bude stale na prvom mieste. Bude stale varit lepsie, starat sa o domacnost lepsie...a ty aj ked sa poseres (pardon) budes stale ta druha... a ani dieta to nezmeni...bud to teraz cim-skor pochopis alebo potom trp a "drz hubu a krok"...nikdy nevyhrajes boj s jeho mamickou.

zuzanamisinko
Autor odpoveď zmazal
operaphantom
2. jan 2017

Ten chlap je divny (aj s jeho mamou), ale este divnejsia bude zena, ktora si s nim vobec zacne 😀

zuzanamisinko
Autor odpoveď zmazal
operaphantom
2. jan 2017

@zuzanamisinko Ved je to pravda. Ktora NORMALNA baba si najde taketo zaprdeneho mamickara? Normalna ziadna...

zuzanamisinko
2. jan 2017

@operaphantom len by si neveril ze tento zaprdeny mamickar-mimochodom krasne a vystizne spojenie ktore raz pouzijem-je naoko drsnak a ma dokonca kamaratov, zil v anglicku aj v ba bez mamicky...az ked sa narodilo babo objavil sa problem-odstrihnut pupocnu snuru. To ze chcel byvat u nich mi neprislo cudne ked vrazil peniaze do opravy toho domu a jeho sestra vzdy vyhlasovala ze chce ist byvat do bytu.

operaphantom
2. jan 2017

@zuzanamisinko Nuz, neskoro je plakat nad rozliatym mliekom....Navyse mamickar urcite nebude drsnak, ale tragicka figurka, ktora sa dovoli tvarit drsno na nejaku slabsiu zenu a pred nou robit machra.

natalym
2. jan 2017

@zuzanamisinko Sa na neho vyser a nájdi si iného.

eliska13
2. jan 2017

@zuzanamisinko chápem teba, ale aj jeho.On prevzal v rodine rolu otca a tým, že sestra je slobodná matka tiež jej chce byť asi nápomocný.On neodíde úplne od matky, ale je zle, že tým úplne odstavil teba a malého.Je mu matky ľúto a nechce sa na ňu vykaslat.Asi si myslel, že tam budete bývať spolu pri máme a bude vlk sýty aj ovca cela.poznam podobný prípad mojej kamarátky jeho rodičia bývajú v dome on so svojím bratom si nadstavili nad rodičmi.Obidvaja synovia teda majú už svoju rodinu malé deti, aj tak chodia po práci najprv k svojej mame sa najesť až potom hore domov.su to také typy rodín sudrzne až opicie a vždy to je pri chlapcoch synoch
Po 8 r ju to prestalo baviť a rozviedla sa.
A tiež je to chlap ako hora cvičí, má významné postavenie nie je to žiadny tutmak.A teraz ma napadlo, že ešte poznám takých ďalších dvoch a tiež bývajú hneď vedľa mamy s rodinou, ale viac sú doma ako v novej rodine.
Môj muž mal tiež také tendencie ešte sme len spolu chodili a aspoň 2x za týždeň mi povedal či nejdeme pozrieť rodičov zo začiatku som si hovorila super aký majú pekný vzťah.Ked sme tam s 2 m synom museli chodiť každý nedeľu, lebo mama ho chce vidieť všetci ho tam naťahovali maly nevedel spať som povedala dosť.Ked chcú nech prídu oni k nám nie,že ja balím vecí, oblečenie a nakoniec muž s mamou klebetí sám v kuchyni.Skoncilo to zle ja som zlá, že tam nechcem chodiť....

eliska13
2. jan 2017

@operaphantom Nemyslím, že máš pravdu.Ak sa vedel postarať o seba v zahraničí či v Ba nebude to taký ten typický mamickar

cacianka
3. jan 2017

@eliska13 no tak je asi prepnutý mamičkár 😝
@zuzanamisinko teraz machruje, ako sa musí starať o mamičku a o vlastné dieťa sa nestará, načo ti je taký chlap, skúsila si mu to vysvetliť že má svoj záujem a aktivity rozdeliť, skúsila rôzne spôsoby, tak ja by som už poslala jeho riť kadelahšie. nech si tam rodinka hrkúta, s tebou a s malým veru nie ste rodina, bohužiaľ. a radšej sami, ako sa takto trápiť a čakať ako za vojny, čo tatko roka, geroj sa vráti alebo padol za vlasť/maminku

majkeel
3. jan 2017

Vysvetli mi niekto? 😉
Takze, ak dospely chlap byva u mamy, pripadne casto navstevujuci mamu sa vola mamickar a je oznacovany ako nedospely. Ako sa vola z druhej strany trend zien, ked zeny hladaju zabezpeceneho partnera a chcu iba rodit, nie robit. Z opatery rodicov chcu iba svadbou zmenit stav do opatery manzelskej. A miesto mamicky sa vo vsetkom spoliehaju na partnera. Oznacujeme ich tiez ako nedospele? 😉

lucinocka
3. jan 2017

@majkeel to sa vola zlatokopka 🙂

simca06022011
3. jan 2017

@majkeel :D

@lucinocka 👍

@operaphantom divna je zena co toto dovoli, mne by toto moj chlap urobil, uz by viac domov chodit nemusel... a to tiez byval dlho u mamicky, s mamickou je denne v kontakte... ale odtial potial :D
@zuzanamisinko no a k tomuto: LUTUJEM TA. Este ho aj obranujes... ze prevzal "zezlo" hlavy rodiny doma ti moze byt ukradnute, on uz ma rodinu s tebou... a vianoce staravene s mamickou aj novy rok?? Vies co by u nas bolo? Vymenene zamky. Takehoto nevyspeleho fagana by som doma nestrpela ani minutu, dobre vravis, ak chce jeho matka vidiet maleho tiez moze prist... da sa prejst, ist na navstevu, raz za cas.. ale takto? A co je ona matka toho maleho? Nie.. uplne jej staci vidiet ho aj raz za mesiac, ak chce viac nech sa dotrepe ak ma nohy... Co ze pracuje? co ze cvici? je to tutmak... kopec zakomplexovanych podnikatelskych hviezd poznam, co sa s rodinou iba predvadzaju, vo fitku travia cas a pritom ked sa opyta niekto partnerky na "spoluzitie" tak je to na zaplakanie... lebo vobec s "rodinou" nie su...

@eliska13 keby matka byvala 100km od nich tak by to bolo pochopitelne a nie 10 minut...

teenushka
3. jan 2017

Ach jaaaj, tiez mi napadlo, ze ich takych zopar poznam😨 Inak v podstate ale pohodovi chlapi, ale asi len do urcitej vzdualenosti. Asi to bude o nejakej minoriadne silnej vazbe k mame a na druhej strane o prehnanej starostlivosti o syna, ci?

simca06022011
3. jan 2017

@teenushka ale aj vyplasenosti zo zien, kto vie co sa napocuvali :D ja ich poznam viac, jeden aj po 40tke sniva o topmodelke, skromnej, vzdelanej, samostatnej co mu bude skakat okolo pivneho pupka a necakat od neho nic... druhy 32 rokov ma paniku ked baba po nejakom case chodenia vyrukuje s nejakou otazkou o buducnosti.. a uz uteka mamicke :D nuz... :DDDD a takemu ked sa "zadari" niekde dieta nebodaj.. to musi byt potom vyhra...

san_dra11
3. jan 2017

@simca06022011 hahaha uplne som si pri tvojom komentari na jedneho mojho znameho spomenula 🙂 kamarat z detstva s jeho rodicmi sa pozname moc dobre a jeho tatko hovorieva, ze jeho si bude musiet nejaka ulovit, povedat mu ze budes byvat so mnou a toto hento a basta 😀 lebo inak bude sam nafurt 😀

lukrec
3. jan 2017

@zuzanamisinko zazila som nieco podobne, viem co prezivas. Mne uz svokra vdakabohu zomrela a uz mam tu rodinu ktoru som si z manzelom zalozila. No keby som vedela ake 4 roky ma cakaju utekala by som co najdalej.
Sice ma este 2 nesamostanych bratov po 50tke ktori nevedia zit no vdakabogu som uz aj ja z detmi v jeho hodnotovom rebricku.

simca06022011
3. jan 2017

@san_dra11 ved presne tak, len tym zenam to treba povedat :D lebo potom budu doma ako tutky cakat kedy chlap pride a ci vobec k stedrovecernej veceri dorazi... ja by som ho zabila...

dilino
14. júl 2019

téma je sice už stara ale ja poznám takého mamičkara že tak ho matka ľubila že si s nim splodila dieťa mamičkari sú najhorši.

mimi1237
14. júl 2019

@dilino Ako prosim?To vazne?A to dieťa bolo aj zdravé akoze?

dilino
14. júl 2019

@mimi1237 ma ma epilepsiu ale nič vážne to ma hoci kto

akecheta
Autor odpoveď zmazal