icon

50 ročný chlap nechce dieťa

27. nov 2021

Veľmi túžim ešte po jednom dieťati mám 40 r muž bude mať 50 tku.Nechce o tom ani počuť, že nebude možno zdravé, že sme starší, že bude starý dedo, keď dieťa bude mat 20 r či sa vôbec dožije, že kto mu bude finančne pomáhať, že skončí VŠ a on bude mať 75 rokov no same negatíva.Este, aby nestačilo som čítala článok, že po 50 tke je viac rozšírený autizmus.Nevidi jediný pozitívny bod stať sa ešte raz otcom.Nikdy som si nemyslela, že budem banovat, že mám staršieho chlapa, ale pristihla som sa, že mi to zacina robiť veľké problémy.Syn má 8 rokov.....ja to cítim, že dieťa veľmi chcem bojujem s tým už rok nemám čas nazvyš a som ako v slepej uličke.Chcem a túžim a zároveň viem, že muž už nie je najmladší.

ailiba
28. nov 2021

Podľa mňa nejde tak úplne o vek. Sú muži ktori dieťa chcú a ktorí nechcú. A problém je asi v tom, že tvoj muž nechce a ty chceš. Keď človek nechce, vždy si nájde dosť výhovoriek (priliz mladý, starý, zlá doba, nevhodný čas...). Ú nás to bolo podobne, ale sme trosku mladší... Len mne sa ho podarilo nakoniec ukecat a už som tehulka. Uvidíme, čo bude, keď sa drobec narodi.
Ale úplne ta chápem, túžba po dieťati vie byť veľmi silná a žena v tomto prípade nemysli na nič ine. V tomto smere sa ani nedá urobiť kompromis.
Ale čo s tým? To je tazke.Bud sa ti ho nejako podarí presvedčiť, alebo nie.... Pripadne mu skus navrhnúť nejaký časový horizont. Keď sa vám nezadari do istého času, tak to prestanete riešiť. Ved to nemusí vyjsť.

oblecenie99
28. nov 2021

Keďže som nikdy v živote nepociťovala neprekonateľnú túžbu mať dieťa, neviem aké to je, a ťažko to viem preto pochopiť.. AJ keď chápem, že to musí byť náročné. Muža chápem, nie je starý, ale už je vo veku, kedy nechce riešiť nočné vstávanie a detský plač, plienky, ale chce mať konečne pokoj. Práve preto, že ešte nie je starý, ale už má svoj vek, si toto obdobie chce v pokoji užiť, po svojom - hoci aj lúštením krížoviek. Už chce byť sám sebe pánom a nebyť obmedzovaný, kým príde staroba. Sucho, tvrdo napísané, ale je to pravda.

diusqa761
28. nov 2021

Úprimne sa mužovi vôbec nečudujem. Predsa len s pribúdajúcim vekom sú aj pribúdajúce zdravotné ťažkosti , čo ak bude musieť ísť v 60tke na predčasný dôchodok ? Budeš sama školy a všetko 10 ročnému dieťaťu platiť a ty zarábať? Aj keby nešiel skôr , cirka v 65 pôjde na dôchodok to by vaše dieťa malo 14 alebo 15 rokov. Ako mu chcete strednú a neskôr vysokú školu z dôchodku platiť ? Alebo sa má muž pomaly do 80tky drieť , ničiť si zdravie lebo ty sis vydupala ďalšie dieťa? Možno kvôli zdraviu ani nebude mať takú možnosť. Moja mama ledva do 62 vydržala kvôli zdraviu a mlela z posledného , keby jej niekto povedal že má ešte 18 rokov tam trpieť tak by sa chúďa ani toho dôchodku asi nedožila. Uvedom si že nie každý sa pekného veku dožije. Čo ak sa nedaj bože muž pominie skôr ako ti dieťa školy dokončí? Ako utiahneš sama mu vysokú školu , dom , stravu ? Urobiť dieťa nieje problém , vychovať ho je iná pesnička. Ty konáš pudovo, tvoj muž rozmýšľa nad všetkými rizikami čo to obnáša a to že ty neakceptuješ jeho názor a jeho strach ukazuje že jediná Sebecká si ty. Nikdy by som nenútila partnera do dieťaťa lebo sa ti môže ľahko stať že aj keď ho obídeš a si ho na truc s ním spravíš že ostaneš na to dieťa sama s pár € výživným a potom si môžeš hlavu trieskať. Prestaň myslieť len na seba a ber v podtaz pocity a názory iných. Buď rada že máte zdravé šťastné dieťa a ste kompletná rodina. Veľa iných by za to vďačných bolo

mandarinka555
28. nov 2021

Nebuď sebecká....prečo nemôžeš mať koníčka ? To tvoje "chcem" a "chcem" za každú cenu je také detinské...Ja ako starká ti opíšem pocity tvojho muža....po 50-ke chce mať pokoj a ticho...nie behať za zadkom dieťaťu....v noci vstávať a prebalovať....a tú božskú trpezlivosť na malé dieťa ľudia po 50-ke už nemajú...ja vnúčatá aj povarujem, aj postrážim, aj cez prázdniny vezmem, ale aby som nonstop behala okolo dieťaťa, tak to ani omylom.

oli18
28. nov 2021

Autorka, nie je tragedia byt jedinacikom. Moj muz nim je a nikdy nepocitoval potrebu mat surodenca. Nemal ani maniere jedinacika a nebol mamickar. Ja surodenca mam, s ktorym nevychadzam od detstva, takze som vlastne jedinacik tiez. Mali sme vela priatelov, stykali sme sa s bratrancami a sesternicami. Ti nam pomohli a my im. Takze tvoj syn sa zacleni, najde si svoje miesto v zivote aj bez surodenca. A kolko ludi ma surodencov na opacnej zamegule a nema ich pri sebe, ked ich najviav potrebuje? Preto su tu priatelia a dobri ludia.

evaplev
28. nov 2021

Môj otec mal 56 rokov keď som sa narodila. Bol veľmi šťastný že ma má a nikdy mi nič nechýbalo. Samozrejme že sa určite bál že sa nedožije mojej dospelosti... A aj jeho okolie mu to hovorilo. Otec zomrel minulý rok ako 94 ročný vychoval mňa a aj moje tri deti si užil. Až do konca bol samostatný a vitálny. Ja mám tretie dieťa môj manžel mal v čase narodenia 49 rokov . Báli sme sa ako to budeme zvládať predsa dve staršie deti už sú samostatné. Teraz má malá skoro tri roky a je to náš miláčik aj pre súrodencov aj pre nás . Niekedy premýšľame že možno ešte jedno by mohlo byť. Ale na druhej strane v dnešnej covidovej dobe nikdy človek nevie čo sa stane.

hejyou
28. nov 2021

Ahoj .... ale co tak to vziat do vlastnych ruk, a hups zadarilo sa...poznas tie pripady...vo vazeni zena otehotnela,dieta cez striekacku a pod? Najdi si tu tie stranky..ved si hadam nejaka sikovna doktorecka ktora si poradi....drzim ti palce verim ,ze to vyjde. Milosrdna loz nieje zla obcas 🙂

zmrzlinka2021
28. nov 2021

@hejyou
prosim?
Od cloveka, ktoremu verim, je loz a de facto podvod OK? ups...
Cize ak chlap si spravi na kondome dierku "natajnasa" a zena otehotnie proti svojej voli, tak vlastne "to nie je zle"? ☹

panelacikova
28. nov 2021

autorka.... aj ja na teba ešte poslednýkrát zareagujem: si egoistická, vždy muselo byť všetko po tvojom, zrazu nie je a je oheň na streche.... a ako zlá a zatrpknutá ti posielam úsmev a prajem pekný zbytok nedele 🙂

hejyou
28. nov 2021

@zmrzlinka2021 to je zle, pokial uz zena nechce,lebo predsa tie vsetky starosti okolo dietata nesie zena a to uz nevravim o porode...zenu chapem,ked nechce,nechce,ale ked chce a je schopna toto vsetko zas obetovat,prebdene noci a pre mna smrt porod 😉 tak nech ide do toho,aj na tajnasa. Chlap nic z toho neabsolvuje,starostlivost,vynosenie ostava na zene

zmrzlinka2021
28. nov 2021

@hejyou tu nejde kto co robi, aj ked dnes bezne muz robi vsetko co zena okrem kojenia. Tu ide o doveru, o vztah, o to, ze ty tomu cloveku veris a ocakavas od neho ferovy pristup k tebe. Prave partner ti ma byt najblizsi clovek v zivote, nie rodic, nie dieta, nie super kamaratka... ale partner - toho mas na cely zivot a tam musi byt maximalna dovera.

kamatopo
28. nov 2021

@zmrzlinka2021 pekne si to napísala. Takúto vec by som ja natajnasa určite neurobila. Aj keby to uhram ako náhodu ja by som o tom vedela a raz keby sa to vráti v zlých vzťahoch asi by som to brala ako karmu. Ale keby sa to stane náhodou určite by som to brala tak že to tak má byť a bolo by to o niečom inom.

retatka
28. nov 2021

@hejyou Je to podvod.Raz sa to človeku vráti,skôr či neskôr... Nefer voči mužovi.Nikdy by som sa takto neznížila.Treba rešpektovať aj mužove rozhodnutie,a nie SEBECKY len a len ja,ja,ja

elizabet173
28. nov 2021

@hejyou fakt úžasný nápad, jej manžel asi nie je celkom na hlavu padnutý, nemyslíš? Môže to dieťa časom milovať, ale môže jej pri akomkoľvek probléme s ním pripomínať . ty si ho chcela, staraj sa. A už ani nechcem domyslieť, ak by sa narodili deti dve, nebodaj dieťatko choré alebo postihnuté.

sylka
28. nov 2021

Sny sú na to, aby sa plnili. Same sa nesplnia.
Ja mám 42r jedno dvojročné a ďalšie čakám. Manžel taktiež po 50. Mám aj staršie deti,ale tie už mladšie nepotrebujú. Skôr žiarlia,i keď nemajú dôvod. Čakalo by ťa to isté. 8r syn už mu súrodenec nechodí po rozume.

janage
28. nov 2021

Moje prvé dieťa bolo tak náročné, že som ľutoval, že som ho nemala v 20, aby som to lepšie zvládala. A to bolo zdravé. Návrat do práce, hoci na pol úväzku bol pre mňa dar z nebies😁 Druhé bolo oproti prvému slniečko "za odmenu" Ale poznám baby čo to mali opačne a ich slovami, ak by to druhé bolo prvé, druhé už nikdy nemajú.
Tiež poznám prípad, keď po 40 sa dieťa a nie prvorodené narodilo s genetickou chybou.
A prepáč, ale Tvoje predstavy o adopcii dieťaťa sú dosť idylické. Často ide o deti, ktoré si problémy nesú od narodenia a za mňa ich majú adoptovať tí, ktorí IM chcú dať domov a nie tí, ktorí si nimi niečo chcú kompenzovať.
8 ročný chce súrodenca? Nuž hej, páči sa mu tá predstava aj Tebe, ale akoby ste videli len tie pekné stránky.
Pripisujem to tomu, že Tvoj syn bol "dobré dieťa" a úprimne on nemá reálnu predstavu čo ho čaká.
Môžeš mať milé zdravé bábätko, ale tiež náročného revača, či dieťatko choré. Nikto z MK sa o to dieťa starať nebude. Len ty a jeho otec. A možno aj sama s jedným platom a do prace budeš musieť ísť omnoho skôr.
Ty máš teraz pred očami idylické obrázky 4 člennej rodinky s bábätkom. Ale realita môže byť tomu na hony vzdialená.

0silvia0
29. nov 2021

@jaga18 no veru, uz druhy rok ziadna "dochodkyna" nemusi svojim detom robit na stuzkovej "hanbu" 🙄... tiez mi uz lezu na nervy tieto dristy o stuzkovej.

calin
29. nov 2021

@0silvia0 trefa 😂 akoby bol zivot o stuzkovej a to medzitym len prazdno a skratka nic podstatne.. pekne si to napisala..
Dalsia vec, ktora ma zaraza - preco sa tu vyjadruju zeny co to nezazili - to je zo iste akoby tu milionar riesil svoje investovanie s niekym kto nema absolutne nic v tomto smere. Vsak je logicke, ze prakticky zivot a teoria su dve odlisne veci. Ja som zazila starsieho otca, kt bol pysny, ze 60tke mal 11 rocne najmladsie dieta a uz aj vnucky...my sme boli rozmaznavane a otec konecne si deti mohol uzivat, kedze uz menej pracoval..nic nam nechybalo.
Zelam autorke, aby muz prehodnotil ...lebo v tejto situacii su obaja za tych egoistov - obaja maju svoje dovody...lenze tu kompromis nie je. Tu je ci bol slub. Navyse neziju v podnajme nie je to otazka financii.. nikto nevie ako dlho tu budeme...skratka nezazil si nepichaj tam ani nos, lebo to vsetko je len teoria..

janulka1802
29. nov 2021

@calin súhlasím s Tebou. Máš to prežité a to je najviac. Veľmi pekne si to napísala.

ivkazba
29. nov 2021

@calin áno, súhlasím, ťažko sa súdi niekomu, kto to nezažil. Ja mám 43, deti nemám a tá potreba to dieťa ešte mať je brutálna. Lenže ja tie negatívne komentáre skôr pripisujem spôsobu, ako autorka otázky komunikuje - pôjdem aj cez mŕtvoly, rozvod, urážanie inej členky diskusie. Celá jej komunikácia je arogantná. Ja som zástanca toho, nech má človek deti vo veku 40+ ak sa na to cíti a chce. Ale má to byť rozhodnutie dvoch ľudí.

0silvia0
29. nov 2021

@calin presne, stuzkova je jeden jediny den v nasich zivotoch. Pre niekoho podstatny, pre niekoho uplne nepodstatny. A tych 19 rokov do stuzkovej je kde? Tie zrazu nie su dolezite? Rata sa len pripnuta stuzka a nejaka ceremonia okolo toho? Niekedy by sa mohli fakt ludia zamysliet aku dolezitost prikladaju nepodstatnostiam...

ivkazba
29. nov 2021

@0silvia0 lenže ak nemajú iný argument voči dieťaťu vo veku 40+, čo nemajú, tak potom ostáva jedine vytiahnuť stužkovú. A druhá vec, veľa ľudí žije životy podľa toho "čo ostatní povedia", veľmi sa zaoberajú tým, že sa na nich niekto pozerá a práve takí potom riešia tie nepodstatnosti.

0silvia0
29. nov 2021

@ivkazba mas pravdu, ludia by mali viac dat na svoje pocity a zit podla seba. Uz som to niekde pisala, nasa 44rocna suseda porodila stvrte dieta pred mesiacom. Otec cerstvy patdesiatnik. Senzacia trvala mozno mesiac a teraz je vsetko ako ma byt, nikto uz neriesi.
Aj tebe zelam aby sa ti tuzba splnila❤️

rawmamka
Autor odpoveď zmazal
calin
29. nov 2021

@0silvia0 ty tak krasne pises. Ono kym sa preluskas pod tarchou tych negativnych komentarov..kolko energie to autorke vezme.

0silvia0
29. nov 2021

@calin dakujem ti, ale mam uz dost rokov a vidim o com je zivot. A vidim, ze nie vzdy zivot ide po zabehanych kolajach. A niekedy tie tazsie skusenosti cloveka posunu viac ako tie lahke a hladke zivotne procesy. A vidim, ze nie vzdy je to
o racionalite v rozmyslani. Niekedy je vsetko uplne inak ako by malo podla logiky byt. A to, co sa zda dlhe roky idealne, sa ukaze po rokoch nespravne.

ave17
29. nov 2021

Ani sa mužovi nečudujem... Naozaj ma už svoj vek, už dávno mohol byť starý otec.. Za mňa tiež nie

miadi
29. nov 2021

Autorka ked Ta muz miluje tak sa k tebe prida. Budete mat dalsie dieta a on si ani nespomenie ze bol proti. V dnesnej dobe planovaneho rodicovstva je vela deti vydupanych. Vela chlapom by stacilo jedno dieta . Su od prirody egoistickejsi pohodlnejsi a nemaju ten pud potrebu mat mladatka. Nestracaj energie tu na zeny neprajne ktore sa same citia stare a myslia si ze oni vedia lepsie dokedy Su ludia plodni nez priroda. Malo kedy sa muzi citia na dieta ci maju 20 ci 30 ci 50 . Ak je dobry otec tomu prvemu bude aj tomu druhemu. Len musi vediet ako velmi Po tom tvoja dusa tuži. Kludne Bud sebecka ak mate dobry vztah dalsie dieta da vela vela radosti vam obom. Ak budes kojit tak u vas budu tiche noci nikdy nemusi chlap vstat prebalit nic ..

elizabet173
29. nov 2021

@ivkazba tá stužková ma najviac baví, keď sa spomenie, ešte ani nebola pandémia a už kopa tried stužkovú alebo neriešila vôbec, alebo im boli stužky rozdané napr. pod Eiffelovkou a pod. 😎

luxus10
29. nov 2021

mozno uz stuzkove o 20 r ani nebudu...🙂