icon

65 ročná mama čaká, že ju budem obsluhovať

majca1995
6. apr 2022

Ahojte v akom veku máte rodičov? Mne ocino zomrel dávno,ale mama má len 65 rokov. Správanie hrôza stále ma kontroluje rozkazuje napr daj si oprať je pekne. Čo ideš dnes varit ? Sprav toto... Príde mi už že je taká ako niektorý 80 ročný stále len jajka achka že ju niečo bolí ako nic nevládze ako sa narobila za celý život.. že musela ráno kravy kŕmiť potom utekať do roboty z roboty na pole. Najhoršie je na tom to že domácnosť ma v katastrofálnom stave snažila som sa jej pomôcť upratať ale o dva dni na to to isté. Ja niečo vyhodím.do smeti napr fľašu od šampona a vidím ju u nej doma... Chodím jej variť nakoľko sme sa už odsťahovali konečne ale príde mi že si ani to jedlo nedokáže dať zohriať a čaká pokiaľ ju niekto obslúži.
Čakám prvé bábätko ale neviem si predstaviť jej ho nechat postrážiť ako to robia iné dcéry že dajú mamine malinké pokiaľ si potrebujú niekam odskočiť...

Strana
z2
0silvia0
6. apr 2022

@stvura moja mama takto upadla po odchode do dochodku. Dovtedy to bola dobre vyzerajuca, starajuca sa o seba aktivna zena. Prisiel dochodok a zrazu ked ju nikto nevidi, nestara sa o seba, pribrala, len sa mota. Ale to je taka povaha, ona veci nikdy nerobila preto, aby sa citila spokojna, ale preto, aby to videli ostatni. Cize obecenstvo odislo, opustila sa aj ona.

rawmamka
6. apr 2022

@majca1995 Tvoja mama ťa citovo vydiera, bohužiaľ, na túto jej "hru" si pristúpila ty sama a jedine ty to celé môžeš stopnúť, lebo toto je cesta do pekla ako pre teba, tak aj pre ňu.

stvura
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
6. apr 2022

@stvura ono je najdolezitejsie aby clovek nasiel svoju silu a aktivitu sam v sebe. Moja mama desatrocia robila s ludmi, mala dost dolezitu agentu, takze aj ona sa citila dolezita. Ale sama seba na dochodku nakopnut nevie.
Tak by to malo byt ako to robi tvoj otec, aj moj otec je aktivny a pracovity, nastastie.

gabika128
6. apr 2022

Ja keď to tu čítam, myslím že moja mama smeruje k rovnakému výsledku 😱 má iba 53 ale už pár rokov narieka ako kedysi ľudia chodili do dôchodku už v 55 a že ona je už tiež vlastne dôchodca. Je na invalidnom dôchodku už pár rokov a teda vidím, že lepšie to už nebude.

mariejenka
6. apr 2022

@majca1995 no, mamka,ked ta vyruti na zem, vystrojim ti dôstojný pohreb,a každú nedeľu ti prídem zapáliť sviečku. Co uz narobim,ked zomries? Teraz, kým žiješ,zi! Nezacinaj prežívať!

mamamia80
6. apr 2022

@majca1995 ja by som sa na tvojom mieste vykaslala na nu, ak chce umriet nech umre....ti boz ked nechce k lekarovi, bud ju tam zavedies na silu alebi nejakym klamstvom ju tam dostat, alebo kasli na nu... uvedom si jednu vec ked su uz deti, deti su prednejsie bie matka co sa opusta.. treba hladiet do buducnosti....nie co zanika....zial ak niekto nechce a zatne sa nic s tym nespravis ani ty ani druhy.....je to o chceni, zit, alebo pre niekoho zit, nieco dosiahnut, zabavit sa.....uzit si co si nemohol pri detoch, uzit si vnucata...atd....

peter0123
6. apr 2022

@majca1995 moja ma 64. Dva krát doslova utiekla hrobárovi z lopaty, posledné roky pred dôchodkom už bola ztp. Vari , pečie, stará sa o vnúčatá, ma kurence, sadí záhradu aj keď nie takú veľkú ako keď sme boli doma štyria.

sissy27
6. apr 2022

@mamka34
@fijalenka moja 80r babi mala alzheimera aj stareckú demenciu, ale žiadne takéto cirkusy nerobila. Aj si uvarila, aj do obchodu zašla, neskôr do blízkej školy chodila na obedy, 2x do týždňa klub dôchodcov, v nedeľu kostol, v tv mala svoje obľúbené programy, upratovanie už teda bolo také všelijaké, ale to skôr kvôli zraku, aj na výlet nám ušla (to nebol vtedy úplne vtipný príbeh, ale zobrala sa a šla). Proste aj keď mala svoj svet, tak stále nebola taká pasívna ako mama zakladateľky. Tá ešte veľmi dobre vie čo robí s tým jej vydieraním…

euka210
6. apr 2022

@majca1995 moja mama ma cerstvo 70r, boli ju tiez vsetko mozne, ale mozme k nej prist my 5 a navari nam. Aj na prazdniny tam 2 deti boli, hoci brat sa viac hral s detmi, ale chodili na vlaky, vylet v ramci jej moznosti.
Svokra ma 64r stara sa o kozy a sliepky, byvame s nou, nikdy nemala problem postrazit aj male deti, nieto uz take velke 6-10r.

rawmamka
6. apr 2022

@sissy27 Presne, toto nie je Alzheimer, toto je skôr prípad pre psychológa, terapeuta.... vystihla si to už predchádzajúcim komentárom "unudená žena, ktorá stratila pracovné aj sociálne návyky a zmyslom jej nešťastného života je znepríjemniť ho aj ostatným. Bohužiaľ, lepšie to už nebude a tým ničnerobením jej aj mozgové bunky budú pomaličky odumierať (čo nepoužívaš, to ti zakrpatie), čiže starecká demencia s alzheimerom sú už na ceste k vám..."
Jej povahové vlastnosti vplyvom životných okolností, návykov prerástli do takejto apatie až lenivosti, stratila motiváciu a chuť riešiť život ako taký, je dosť egocentrická a veľmi málo empatická. Najviac by jej pomohol dobrý psychológ a podpora rodiny, ale nie v zmysle, že jej @majca1995 s prepáčením, skáčeš okolo zadku ako malému dieťaťu, tým jej skôr škodíte, lebo ju v jej pasivite, letargii nechávate pekne hovieť a jej robí dobre, keď prepadá sebaľútosti a vidí, že to u teba zaberá, takto totiž upriamuje tvoju pozornosť na seba a ty na úkor seba, svojho muža a čoskoro aj dieťaťa riešiš mamu, ktorá ani zďaleko nie je taká bezmocná ako sa hrá. Je mocná až príliš - má moc nad tebou napriek tomu, že si už dávno dospelá a to je na zamyslenie.......

fijalenka
7. apr 2022

@sissy27 Kazdy je predsa iny, ma iny stupen choroby, zasiahne inu cast mozgu, kazdeho moze zmenit inak. Moja babka sa zmenila na nepoznanie, stala sa z nej doslova zla a vypocitava zena. Choroba ju jednoducho zmenila. Nebolo mozne sa o nu starat doma. Prislo to postupne a bolo to velmi smutne.

sissy27
7. apr 2022

@fijalenka áno, u každého je to iné...ale na 99% toto alzheimer nie je 🙂

mariamagdova
7. apr 2022

@majca1995 Mám doma takú svokru...možno je to kôli tomu, že ostala sama bez muža sa trápi treba s ňou porozprávať, ale asi by to nepomohlo. Treba ju nechať samu a ona sa sama ozve vám skúste takú alternatívu a poproste susedu aby ju išla pozrieť na kávu.

Strana
z2