90 % tichá domácnosť. Máte to aj vy doma?
Myy sa doma nehadame len zrazu ostane ticho a oduta huba a vela krat ani neviem preco.Ako teraz 25,12.2012. az doteraz mame tichu domacnost a neviem ani preco.
@erika160669822 o tom hnevaní som písala liane 😉 ale máš pravdu
@erika160669822
Ignorancia je formou psychickeho tyrania. Je to forma vydierania. Mlcanim pred druhym hovori: "Ak nebude vsetko po mojom, nie si hoden mojej lasky". Je to vlastne urcita porucha osobnosti, samotny clovek si to nemusi uvedomovat, ze je to vlastne patologicke a ze sam nici vztah, ze ten druhy sa na tom nepodiela. Moze sa spajat s velkou naladovostou. Takyto clovek "riesi" problemy vo vztahu tak, ze pred nimi uteka a po case ich berie tak, ze ked sa o nich nerozprava, tak su vlastne vyriesene.
Da sa to zmenit, len ak sa chce zmenit ten samotny clovek. A obycajne je to iba vtedy, ked sa udeje nieco naozaj vazne a on uveri, ze jeho spravanie nie je v poriadku - napr.prejavia sa mu rozne psychiatricke poruchy (panicka porucha, depresia, bipolarna porucha...), pri ktorych je mu aj fyzicky zle, alebo sa mu rozpadne manzelstvo a on nechce vyslovene o partnera prist, popr.dieta ho odmieta a pod alebo vazne ochorie a pod...
Skus sa s nim o tom porozpravat v case, ked uz bude "odrazeny" a bude sa s tebou bavit. Porozpravaj mu triezvo a vecne, ze ta to nici, ze normalny partneri vztah buduju a nenicia ho hlupostami a ze ked sa nezmeni, budes si zivot riesit inak.
@jarus1 musim suhlasit. Je to tak. Tichom sa nikdy nic neriesi, len sa kulminuje napatie a v oboch stranach, najma v tej zhovorcivej, rastie pocit krivdy. Vztah a city, sa tym uplne oslabuju. Ticho je sposob vydierania. Tiez ho nemam rada. Ale zda sa mi, ze muzi vo vseobecnosti sa nevedia hadat, absolutne sa vyhybaju konfliktom a su uplne v rejzi ak sa nejaky objavi. K tomu ak je este nejaka tvrdohlava letora, tak pohroma je na svete. Uprimne, tiez to neznasam. Ja mam rada ultra rychle poriesenie konfliktu 😀 , krik, zloba a uzavretie "kauzy" a za dve hodky mozme pit spolu v mieri kavicku. 😀
@erika160669822
odpoved na otazku znie NIE, my to doma tak nemame.....ten, kto sa ofuci som zvycajne ja....a moj mm nevydrzi ani 5 minut byt ticho....a kedze ma zmysel pre humor, tak ja vyfucim velmi skoro.....
ale to co pises, tak takeho mam otca...hocikedy mu sadne mucha na nos....
@felixa Vsetko si to presne vystihla vsetko sadlo ako zadok na serbel.Porozpravat sa s ni o tom uz nema cenu uz som mu to vsetko povedala x-krat a uz sa opakovat nemienim.Vie velmi dobre ze ked si ja poviem dost tak bude dost.Uz som od neho raz odisla a vie ze sme to bez neho zvladly.Ked som sa s detmi mala vratit tak som mu povedala ze uz len koli malemu uz koli nicomu inemu.Ked neni oduty da sa to s nim je starostlivy zodpovedny uvari uprace postara sa o maleho ale to jeho oduvanie mi uz lezie na nervy.Uz ma to nebavi.Budem chudobna ale spokojna.
@jabadaba Aj ja som bola presne ako ty.Pohadat sa povedat si a je pokoj.To on ma naucil byt takou ako on.A takto nas vztah dopadol na H........
@erika160669822 ved to je prave to co vztah totalne nici. Aj moj muz mava sem tam tendencie mlcat, nastastie nie dlho, ale teda viem podla seba ako ma to neskutocne vytaca a potom sa divi, ze clovek vrieska. Ak by som sa aj ja zacala spravat podbne, zrejme to dotiahneme do bodu v akom je vas vztah. Ono jedno mlcanie sem, jedno tam a casom z toho zacne byt suvisle ticho z oboch stran a to je uz potom zaciatok uplneho konca. Nasich rodinni znami takto fungovali. Otrasne nieco. Nakoniec sa nebavili niekolko rokov spolu! Rodicia styroch deti, obaja vzdelani a takto sa navzajom deptali. Ale chyba bola na strane toho chlapa. On bol neskutocny somar. Roky sa nebavili len vedla seba existovali. Ja uz by som bola v cvokhause alebo v areste za ublizenie na zdravi. 😀 No a na stare kolena su uz kazdy osve. Zivot v prdeli, totalne ho premrhali svojim spravanim voci sebe. 😝
@erika160669822 Tak s takymto podobnym som zila 9 rokov....Hocikedy sa jednoducho rano zobudil a bol zduty. Ked som sa ho nieco spytala, bol ticho. Ked som sa ho spytala, co mu je, preco je zduty a nerozprava sa so mnou, povedal, ze nic...A ja som mu nosila modre z neba, snazila som sa o rozptylit, rozveselit...no, ako krava. Raz som spravila pokus, ze som sa mu nevtierala a vydrzal sa so mnou nerozpravat skoro tri mesiace... Po tych troch mesiach mi povedal, ze "ked chces vediet, preco som sa s tebou nerozpraval, tak kvoli tvojmu bratovi, pretoze sa spraval na dovolenke ako debil a nechcelo sa mu hladat potraviny v Chorvatsku, ked bol hladny".... no koniec! A toto mi oznamil koncom novembra a na dovolenke sme boli v auguste...
Pred dvomi rokmi som sa zbalila a odisla a som uuuplne stastna, ze neriesim debiliny, nerozmyslam, co zas tomu mojmu preletelo cez nos, cim som ho nastvala ja alebo zvysok sveta!
@vadimka Tak to bol len fragment z toho vsetkeho..to by sa dala aj kniha napisat... On bol napriklad zduty aj na svojho syna z prveho manzelstva, ktory k nam chodil raz za dva tyzdne..a chudak maly sa ma len vypytoval, ze co je tatinovi a preco sa s nami nerozprava...blbec! Takze som sa malemu venovala ja, aj sa s nim ucila, isla s nim na vylet a tak...
Inak, ked som odisla, asi za pol roka si nasiel druhu babu, ale ta s nim vydrzala rok a odisla tiez od neho. Bola podstatne rozumnejsia ako ja, pretoze sa zbalila podstatne skor... 😎
Myslim, ze taketo typy sa nemenia a ako tu uz ktoresi kocky poznamenali, ide o citove vydieranie a ked sa nevies inak branit - proste odides...
...moj skromny nazor je, ze od narodenia syna nemam zaujem o prilisnu komunikaciu s mojou priatelkou...nastahovala sa do mojho s holym zadkom a s ohladom na jej spravanie aj voci detom..nemam potrebu riesit bezne problemy deti ani otazky investicii v mojom dome...a co sa tyka nazoru, ze je to druh tyrania, tak to je tiadna hovadina..ved ju nedrzim, ak sa jej nepaci..nech sa zbali a odide...
@victory1 ..áno, byť ticho je chlapské...lebo máme spolu deti a okrem toho mám na starosti aj nevlastného o ktorého by sa nebola schopná postarať....veď koloval od tatka k ade tade , keď ona naháňala trtkáčov...Okrem toho mám svoj vek a ukáž mi prstom na tú, ktorá je lepšia..?...tá, ktorá za to stála bola moja manželka a tá je nanešťastie už 13 rokov po smrti a snáď si nemyslíš, že v mojom veku si budem stavať vzdušné zámky...veď v súčasnosti ide ženám hlavne o zábezpeku a pravidelný prísun vitamínu c...a ani o ten vitamín nejde..hlavne že je volnosť a prachy...Aj pred chvílou sa priateľka chcela pritúliť a vyčítala synovi, že ho ku mne nepustí..vraj uprednostňujem deti..a ja jej na to..nehovor, keď si v pôrodnici rozťahovala doktorovi nohy, a išla si rodiť, tak si ma nepotrebovala.a akoby si sa za mňa hanbila....uprednostnila si cudzieho...a teraz doma skrytá pred svetom ma tu balamútiš a tlačíš kaleráby ako ma ľúbiš...No a výsledok..?...odtiahla sa a mám pokoj lebo som brnkol na tú správnu strunu a vvie že mám pravdu...je to faľoš a klamstvo...a som jej dobrý lebo sa staram o deti, zabezpečujem bývanie a zarábam... 🙂
@didi44 Vies co ked citam co pises tak sa musim velmi zdrzat aby som tu nenapisalaco by som velmi rada.Zeny nohy roztahuju a vam ked sa postavi tak sa vam ten muuuuudry rozum zastavi.Chudaci. 😀 😀 😀
@victory1 Aj ten moj presne ako tvoj.Ako by si o mojom pisala.Ja uz ale neriesim a nenosim modre z neba.Uz vlastne pre neho nerobim celkom nic.Mne zatial ticho vyhovuje,Dokedy este neviem.
@didi44
Chlapske je predovsetkym hovorit o svojej partnerke s uctou. Ze Ta hanba nefackuje ... ak aj je taka ako sa ju tu snazis verejne vykreslit, preco si ju vydrziavas? Na co je dobra ona Tebe?
Mozno si to neuvedomujes, ale to, aku zenu si si "pritiahol domov", je v Tvojom veku a pri Tvojich skusenostiach do velkej miery aj Tvojim vlastnym zrkadlom ... tak ju radsej moc neosocuj, lebo tak znevazujes sam seba ...
A to dieta, ktoreho problemy s nou riesit a komunikovat nemienis, nie je tak nahodou aj Tvoje?
"je to faľoš a klamstvo"
To, co robi ona alebo to, co robis Ty?
@zamyslena41 ...nefackuje ma hanba, lebo ja sa pri pohlade do zrkadla na rozdiel od iných za seba hanbiť nemusím...a ak už hovoríš o úcte, ja si ctím toho, kto mi za to stojí...A rovnakú otázku kto koho vydržiava sií kladiem aj ja...a neviem o akom vydržiavaní točíš...nikoho násilím nedržím, do ničoho ju nenútim...a v ničom jej život neriadim...a to že s ňou nemienim rozoberať vymyslené a vykonštruované problémy, ktoré sa vyliahnu v ženskej hlavičke, ešte neznamená nezáujem o dieťa ...tak ti odporúčam najskôr sa zamysli, a až potom reaguj...okrem toho mi tvoj výkrik do tmy pripadá ako nejaký striktný príkaz, že muž si musí ctiť ženu a to samozrejme kaj tú, čo mu poskytuje službu v salóne...ale v kaderníckom som na mysli nemal...
@erika160669822 ...vieš...chudák je v ženskom vnímaní práve ten, čo mu nestojí...a nepoznám chlapa čo by zasunul, keď mu stojí...ak mu žena neroztiahne...tak bude lepšie ak sa zdržíš... 😀 😀 😀
@zamyslena41 100X paci sa mi to!!!
@didi44 😀 😀 😝 😝
@erika160669822 som presne toho istého názoru ako adrika72, ticho nič nevyrieši a tiež nie je dobré ked sa s tým zmieriš, so situáciou. Takéto ticho musí niečomu predchádzať, sadni si s ním a porozprávajte sa. Nikdy nebuď v pozadí, veď aj ty si osobnosť aj ty si niekto...
@erika160669822 moj ex bol tiez takyto..najskor som nechapala o co mu ide a ci mu nesibe ..po par rokoch som si zvykla..ono to bolo vzdy podla toho isteho nemenneho scenara
1.faza NASRATIE SA - dovod vzdy neznamy, splechol mi nejaku urazku, no nepovedal preca zaco
2.faza ZDUTIE SA - toto trvalo v rozmedzi den v extremnom pripade tyzden. Pocas tejto fazy sa so mnou vobec nebavil, nekomentoval preco sa nebavi, vsetko co som mu ponukla odmietal (caj, jedlo) a zasadne sa musel promenadovat tak aby som ho videla (nieze by niekam vypadol sa ukludnit, na prechadzku, na pivo alebo aspon do inej miestnosti ako ja) nie, musel mi nepretrzite davat najavo svoje utrpenie. Dramaticky vsetkym buchal, krutil ocami a vzdychal ako stara baba, lica zdute ako skrecok ked si ich napcha zradlom. Toto bolo postupne menej a menej intenzivne, prestal trieskat a tvarit sa ako keby ma v zadku ananas a zacal vyhladavat ocny kontakt. To som vedela ze je cas spytat sa ho co mu je...potom prisla
3 faza VYROZPRAVANIE SA povedal co ho trapilo a tym sa cela vec akoze uzavrela. Ziadna diskusia, ziadne co si o tom myslim ja, ako to vyriesime..nie povedal preco sa zdul a ako to dopovedal tak bol strasne mily, ochotny, tvaril sa ako keby sa v zivote nikdy nezdul a nic sa nestalo...a zvycajne nasledoval dost dobry sex kde sa snazil ako len mohol len aby sa mi to pacilo
@erika160669822 precitala som tvoje prispevky, aj prispevky ostatnych, zijem aktualne v rovnakom vztahu s muzom ktory miluje drzat tichu domacnost, ako keby ste pisali o nom. Tiez neviem co robit, mam tri male deti. Zit len kvoli detom s muzom ktory ma psychicky tyra? Stale tomu este chcem dat sancu kvoli detom a kvoli tomu ze to bola laska ako hrom na zaciatku, ale dochadza mi trpezlivost aj motivacia. Proste mam pocit ze sa ten chlap ktoreho som milovala niekde stratil a zmenil sa na tohoto muza ktoreho nepoznavam. Mame tichu domacnost od konca novembra 2012 doteraz a uz ma to uplne zabija. Len sa starame o deti a nerozpravame sa o nicom, len vedla seba zijeme lebo mne uz dosli pokusy o to aby sme sa pomerili. Je mi z toho na vracanie, je to psychicky neunosne.
@didi44 myslim si,ze mozno by si si mal taku co robi v salone vazit este viac,lebo ta tam je presne pre takych chudakov ako si napr. aj ty, o kt. by normalna zena ani bicykel neoprela a svedci o tom aj fakt, ze neschopni zakomplexovani chlapi si hladaju zeny v totalne najspodnejsej vrstve,aby si mohli na nej liecit svoje komplexy,ale to ti asi vysvetlovat nemusim,to vies z vlastnej skusenosti, je ale ubohe, ze sa s tym verejne prezentujes a zhadzujes tu svoju zenu co ti porodila dieta, ale ak je naozaj taka ako ju vykreslujes tak treba byt sebakriticky a uznat, ze na viac si jednoducho nemal a vazit si, to co mas.
@zamyslena41 1000x paci sa mi na tvoj prispevok
@miika U nas to este neni take hrozne ze az tak dlho ako vy.RADA?neviem ci existuje nejaka a od novembra je to uz velmi dlho.Aj ja som sa kedysi snazila to vyriesit ale uz nie.Nemam o to akosi zaujem.Tiez to neni ten chlap ktoreho som spoznala je to 1000 a jedna.Nuz co narobime.Poradit zial neviem lebo sama si stym neviem rady.Ticho je svojim sposobom o trosku mozno lepsie ako krik pred detmi.Ja to beriem tak.Drzkam ti palceky nech sa to nejako da do poriadku.

Dievcence opustam vas idem uz spat lebo rano o 4,30 vstavam do prace a pridem az vecer o 18,45.domov.Dobru nocku vsetkym a netrba sa pre chlapa trapit.Kaslat do nich.Krasne snicky vam vsetkym.