Ach, tá svokra
Ahojte bývame pri svokre ale fakt že kusocek je to tak že z kuchynského okna vidí rovno k nám na dvere. Ale to mi nejako nevadí. Máme dvojmesačného syna a ja neviem či som po pôrode taká nervózna, ale všetko mi ide na nervy a najviac to keď k nám príde bez zaklopania len vojde dnu máme z vonku kľúčik lebo na dverách je madlo rozmýšľala som už vybrať kľúčik ale neviem no 😒 ale naviac čo má dva dni už zožiera je že nastupuje naspäť do práce kde robila a každý večer bude treba pre ňu chodiť. Priateľ robí na zmeny takže dni kedy bude v robote by som mala chodiť ja ale to som rovno povedala že nie lebo ja toho malého nebudem stále dávať do auta a z auta von. Nahnevalo má to skrz to že vôbec nieje samostatná zo všetkým sa spolieha na nás nič si nevie zariadiť neberie podľa mňa do úvahy ani to že sme už rodina a chceme mať ten svoj kľud. Rada jej pomôžem keď sa dá ale príde mi cez čiaru aby sa zas po ňu chodilo každý večer do roboty keď máme zrovna kúpať a uspávat dieťa..
Jej komentár bol k tomu však doteraz sa po ňu chodilo áno chodilo ale koľko hádok bolo okolo toho
@balihara veru svätá pravda nemyslela som nato... Alebo skôr som si myslela že to bude iné
@majuska3521 si spolumajitelkou domu a pozemku?
@majuska3521 jooooj to si viem, živo predstaviť...to mala celý život moja mama so svojou svokrou...urazený odutý ksicht ked nebolo po jej, poprípade trieskanie dverami...a na vine bola večne moja mama z ocovho pohľadu...lebo šak mamička toho až tak veľa nechcela...len hento toto a tamto...mojim rodičom tá stará striga zničila manželstvo doslova a do písmena...mne ničila tiež život pretože tieto nálady svoje prenášala aj na mňa a nie vždy sa chovala zrovna ako milá stará matka...veľa krát mala dokonca poznámky na moju mamu...škoda, že som bola dieťa...teraz by skúsila...a autorke znova zopakujem, že si musí spraviť poriadok teraz lebo svokruša tu môže byť ďalších 30 rokov...
@majuska3521 no niečo také je u nás. Najprv povie, že j ho mama nič nerobí že by už mohla aj ona niečo pomôcť a potom však ona toho tak veľa nechce. Včera to vyústilo v to,že sa vlastne už ani nerozprávame lebo on musí počúvať mňa a aj jeho mamu že k nám nemôže chodiť. Nikdy som nepovedala že k nám nemôže chodiť len proste nie 10x za deň bez klopania.
Nakoniec som vlastne najhoršia ja lebo však stále mám s niečím problém a keby som mu radšej tak pomohla.
Kossím dvor okolo jeho matkinho domu keď bolo drevo popilene som furikovala a ukladala pre jeho mamu dieťa vonku v kočíku ktoré stále plakalo stále som musela utekať ku kočíku cez kopu dreva ale pomohla som aby mal menej roboty. Ma psa ktorý keby nie som tak by už zdochol. nikdy od pôrodu by sa nestalo že by mal doma bordel nemal teplý obed nemal opraté a pritom fakt mám náročné dieťa od ktorého sa koľko krát nedá vzdialiť ale vlastne stále málo robím a tak nebudem robiť nič rezingnujem proste.
@majuska3521 skús fakt nič nerobiť, veď aj tak nič nerobíš. Obriaď seba a dieťa, svoje a detské veci, navar, uprac, iba vaše, a už to bolo veľa že si mu doteraz okolo riti behala, akoby bol nesvojpravny, dolámaný, a ručičky digitálne.
Kto maka, ešte mu naložia...
A okolo materí dupľom. Kde bola ona keď ste drevo robili, kosili dvor ? Áno pomôcť, porobiť ale nie na svoj úkor a už dupľom nie na úkor dieťaťa.
Poriadny rozhovor, a nové pravidlá, nech si svokra aj sama porobi, drevo ukladať mohla s vami , si rob iba okolo svojho , prípadne uvazuj o inom domove. Lebo toto prestáva byť tvoj domov, keď nie si rešpektovaná ale využívaná ako slúžka svokre.
Ja byť u vás na návšteve, tak si neodpustím komenty, hoci má je do toho prd
@cacianka nemôžem zas povedať on je šikovný všetko porobi vyzná sa ale povedať mi že keby som radšej niečo pomohla keď som tu ani nebyvala tak som zbierala zhnité jablká a vozila ich preč zo záhrady každý rok som na jeseň čistila záhradu moja robota bola vždy aj keď som tu nebyvala kosiť a s drevom robila som to rada a aj to robím pokiaľ sa dá ale vyznelo to ako keby som nikdy nič neurobila. Nasťahovali sme sa sem bola som v 7 mesiaci sama som si musela umyť okná vyriadit všetko nikto mi nepomohol a nikoho som ani o to nežiadala lebo nie som typ človeka čo s každou hlúposťou otravuje...
@majuska3521 ja to chápem,
Aj môj otec bol šikovný, na všetky možné remeslá, okolo domu porobil, dvor,dielňa, auto, drevo,uhlie, ale nikdy mame nepovedal že nič nerobí, lebo nebehá s ním .
Ona obriadila domácnosť, otec ani lyžičku neumyl, a vždy keď mohla, pomohla mu s drevom,uhlím, hnojom, ...
Ty sa chystáš do práce, porobis, postaraš sa a vyčíta ti ! To je ten rozdiel, že ten tvoj má blbé reči, neuzná a nevidí tvoju robotu, alé že jeho matka si ešte aj riť nechá vyvážať , zdravá žena potrebuje muklicu aby jej dvor a záhradu vygruntovala, to kde sme. A milostpani stojí na zastávke, pozerá ako autobus odide, nenastúpi, len čaká že po ňu príde vládna limuzína ,!
Mňa by nestala ťa robota, urobím, porobim, ale tie blbé reči by ma rozzurili do biela.
Aj ja som podobne dopadla z svokrovcov. Môj chlap pomôže a porobi u mojej mami všetko čo stihne a vie.tak som aj chcela u nich, predsa 80tnici,.
Vygruntovali sme pivnicu, časť suterénu, fakt sme makali ako hovädá veľa x. Potom raz sme sa pustili do špajze čo 20r nebola dotknuta. Možno 30.
Piatok Vyniesli sme za kontajner veci. Dezinfikovať, 2x vymalovali po rebríku aj na bruchu. Že kým vyschne vytriedime veci. V sobotu umyť všetky police, podlahu, netušili sme že príde švagriná s rodinou, svokra ani Muk, len po desiatej začala pobehovať, že variť treba ,dcerenka príde, budú vyhladovaní, po hodine autom.... Ja nastrihany voskovy papier na police, tak som ho narýchlo šupla, spratala stôl a okolo, a prestrelka, nech neumru.
Nadžgali sa a kým som ja ,v ich rodine upratovala po obede, švagor začal mudrovat v špajzi, strhol papiere, a z ničoho nič ziapal po mne bludy výčitky a urážky. Švagriná ešte po rečiach zapotila, že nie som ich rodina... Svokra bola v záhrade, muž s dcérou vybehli do obchodu, takže svedkovia neboli. Ja hubu padnúť že čoooo, tak som spratala naše osobné veci, pobalila tašku, volala mužovi že odchádzam na vlak. Uveril mne, prehovoril má že mám počkať kým sa vrátia, že ideme spolu, nebudem predsa utekať. Neviem či si povedali vnútri, veľa asi nie, len svokra vyšla von že čo sa deje. Len som sa jej ospravedlnila že som rozrobila a nedokončila, ale že nebudem v dome kde ma nechcú a odkiaľ má vyhadzujú. A všetci odisli. Je to takmer 10 rokov. Ja si srať na hlavu nedám

@mandzula áno súhlasím,ale dotyčná vedela do čoho ide už na začiatku a na dôsledky nepomyslela