Agresívny otec

17. aug 2022

Otec má milenku, mamu nechce pustiť z domu no ukončiť to s milenkou nemieni. Mama sa rozhodla zbaliť a odísť ale napadol ju. Teraz sme u rodiny a všetky veci mame doma a bojime sa tam pre ne vratiť.

viestta
17. aug 2022

Mama nech vola políciu, ak jej spôsobil zranenia, tak k lekárovi, nech ma dôkazy o tom, že jej ublížil. Ú polície žiadať vykazanie z domácnosti pre otca.

ls56
17. aug 2022

Toto mi pride ako rozpravka….

izabela1273882
17. aug 2022

Bežte na políciu nech mama povie o čo sa jedná že si chce ísť pre veci kvôli takým a takým dôvodom a bež sňou aby si to dosvečila.

autor
17. aug 2022

@ls56 všetko čo neni ružové, spojené s tehotenstvom, detmi a nádchami musí byť hneď vymyslené?

izabela1273882
17. aug 2022

Tu to tak býva niektoré nevedia pomôcť ale len urážajú...

autor
17. aug 2022

@viestta a možu ho vykázať z vlastného domu? Dom je/bol totiž jeho ešte pred manželstvom.

autor
17. aug 2022

@izabela1273882 to som si všimla. Je to velmi nepekné keď si ludia prechádzajú aj ťažkými situáciami v živote. Človek žiada radu namiesto toho je tu označovaný za klamára

babovka2321
17. aug 2022

Nechcem spochybnovat tento prispevok. Ale neviem si predstavit, ze ako dieta (neplnoleta osoba) som v takejto situacii, neviem co bude a idem o tom len tak do plena napisat na modry konik. Ved v tom prispevku nie je ani ziadna otazka. Len zapletka a na, diskutujte.

ls56
17. aug 2022

@babovka2321 presne tak…preto mi to pride ako rozpravka…a to nie je ziadna urazka
@izabela1273882 . Urazky vyzeraju dost inak.
Navyse. Ja si neviem predstavit ze nic vo veci nerobim ale pisem na modry konik…pane boze vsak mam usta..idem na policiu,poviem co sa stalo..s doprovodom si idem po veci,byvam zatial u rodiny…idem do podnajmu…idem do centra pre matky a deti…hladam riesenie a nie pisat na konika a nic nerobit len cakat…

viestta
17. aug 2022

Áno, môžu až na 14 dní. Za tan čas sa vy s mamou zbaliť. Potom budete riešiť ďalšie veci

zdenkastanka
17. aug 2022

Keby ho aj nevykazali (neviem ako to presne chodi) prisla by v doprovode policajtov si po tie veci.treba im povedat ze je agresivny, ze mamu napadol a potrebujete si ist po veci... snad uspejete, lebo tato nasa policia😏

thea4
17. aug 2022

okrem vykázania, môžu ho zadržať na 1 či 2 dni (neviem presne) v prípade, že zavoláte hneď, ako napadne, ale on sa môže vrátiť po tých dňoch, aj ked je oficiálne vykázaný. Čiže mohli by ste mať 1 alebo 2 dni na zbalenie. A po veci si ísť s niekým z rodiny - pred treťou osobou si napadnúť možno nedovolí, a ak hej, je svedok a ochranca - najlepšie tam ísť s chlapom (ujom, dedkom, dospelým synovcom/bratrancom, ak by boli ochotný pomôcť) a so slzným sprejom (jemu to neuškodí, nebáť sa použiť). Kamerovať od začiatku na mobile pre prípad, aby bol dôkaz o pokus o napadnutie, a ak hneď volať políciu a počkať ich vonku, povedať všetko, ukázať video, povedať, že si nemáte ako vziať veci, a aj všetko, čo tum predchádzalo (minulé napadnutia) a že sa pokúšal napadnúť pri tom, a pri prítomnosti polície sa zbaliť rýchlo do tašky a ísť preč. Aj keď prídu, určite čakať na to, čo povedia - ked budete mať dôkez z videa plus od tretej osoby, oni tomu veriť budú, lebo sa to všetko ráta ako dôkaz. Čiže pôjdu minimálne z aním a ked tam oni budú s nim hovoriť, vtedy schmatnúť veci rýchlo a spolu s políciou odísť.

marsmykkok
17. aug 2022

Otec nerobí? Chodte ked bude v práci, ale najlepšie s nejakým mužom z rodiny ak by náhodou bol doma. Ak bude v robote v pohode sa pobalíte, ak doma uvidíte či dovolí, ak začne byť agresívny odídte (napríklad do auta a chodte o ulici dalej) a volajte políciu a pobalte sa za prítomnosti polície.

thea4
17. aug 2022

ešte si vopred porozmýšľať a napísať, ČO vziať a KDE to je položené - to najhlavnejšie, ak by nebolo viac času: doklady, diplomy, notebook, mobil, lieky, par kusov oblečenia, vetrovku, čižmy (ked sa ochladí), hračku ak je tam dieťa a podobne.

thea4
17. aug 2022

aj keby ste slzný sprej použili, ak by Vás napadol alebo sa pokúsil, nemusíte sa báť zavolať políciu.

galioska
17. aug 2022

@ls56 mne vsetky temy tuna, nic seriozne. Seriozny clovek riesi kde ma, nie takto.

thea4
17. aug 2022

ešte jedna možnosť by mohla byť, ak nechodí do práce, čiže je stále doma, tak na nákup ísť musí , skúsiť odsledovať bytovku/dom hoci aj celý deň (ak máte voľný deň, či neodíde), kedy odíde, a jeden nech sleduje zvonka (kde vás nemôže prekvapiť - aby Vás mohol alarmovať) a dvaja (vrátane tej tretej osoby, ktorá bude aj hned kamerovať len pre prípad) nech idú domov zbaliť narýchlovku a stopnúť si 15 minút alebo 10 a stačilo, padáme. Ak má také zvyky, že chodieva denne niekam het, ale určite byť pripravený aj na zavolanie polície, slzný sprej, kamera, ísť tam aj s treťou osobou, rýchlo odísť a zavolať

marsmykkok
17. aug 2022

@thea4 No presne, treba sa snažiť ked nie je doma. Ale ak sa nedá alebo to nevyjde, jednoducho ked začnú len slovné útoky odísť preč do bezpečia a volať políciu. Nehádať sa a nestupňovať to. A volať políciu, polícia musí prísť ked človek zavolá a potom sa za ich prítomnosti rýchlo pobaliť a dovidenia.

thea4
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thea4
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miriam11
17. aug 2022

Je potrebné ísť na políciu, vysvetliť situáciu a bude vám pridelený pracovník, s ktorým si pôjdete do domu pre vecí. Z domu ho vykázať nemôžu, je právne jeho.

lujza123
17. aug 2022

Určite najskôr k doktorovi zdokumentovať zranenia (ak nejaké viditeľné sú, aj úplne malé ako modriny, škrabance) a s dôkazmi na políciu.
Nenechajte sa odbiť, žiadajte nech je všetko zapísané.
Žiadať o vykazanie násilníka z domu, dajú mu zákaz priblíženia na dva dni. Aj keď je dom iba jeho, stačí ak tam mate trvalý ci prechodný pobyt, čo minimálne deti maju

Vasu situáciu budú mnohí zlahcovat, či už na polícii, v rodine alebo aj na fóre. Je to celkom bežné, nevšímajte si to. Kto sám nezažil nepochopi

lujza123
17. aug 2022

@miriam11 kamoška riešila podobnú situáciu a chlapa vykázali aj keď bol dom iba jeho. Na dva dni. Na zobratie veci staci

laska86
17. aug 2022

🤦ach jaj..otcovi jebnut lopatou po hlave...asi jasneee ze zavolam policajtov..

laska86
17. aug 2022

@galioska asi tak..

katkami123
17. aug 2022

Možem ešte jednu klasickú debilnu otázku, ktorá je v každej téme? A tiež nijak nikomu nikdy nepomohla? “A načo ste si urobili ďalšie?”

A teraz k veci. Nebojte, určite to riešte s políciou, mama urobila veľký krok, ze sa konečne rozhodla odísť. Hlavne aj, aby ju časom neprehovoril, ze sa zmení a nech sa k nemu opäť vráti.