Má otec šancu získať na súde podiel z domu?
Moji rodičia sa pred časom rozviedli,. momentálne sa rieši majetkové vyrovnanie.. Môj otec hoc žije v novom vzťahu tvári sa ako veľké rozmaznané decko, ktoré chce mať všetko, ale k veci
Otec chce akýsi podiel s predaja rodičovského domu mojej mamy. Podal to už na súd. Odôvodňuje to tým že investoval do toho domu svoje peniaze za dvadsaťpäť rokov,čo tam býval.
Vec sa má tak, že mama otehotnela v maturitnom ročníku, obaja sú z mnohodetných rodín. Otec najstarší mama najmladšia, tak zostali bývať u mojej babky. Po smrti babky potrebovala mama vyplatiť súrodencov, dvoch bratov vyplatila na zvyšok nemala tak si vzala pôžičku.
Otec sa však na každom kroku mstil mame za rozvod, tak prišla mama o prácu, privodili sa jej ďalšie zdravotné problémy, bola rok PN, ID nedostala je na úrade práce.
Nevedela splacať pôžičku tak sa rozhodla rodičovsky dom predať , aj predala za slušnú cenu. Po zaplatení pôžičky zostalo mame iba na 1zb byt. Mame sa ďalej zhoršuje zdravotný stav, má nevyliečiteľnu chorobu,žije iba z dávok. Pritom sa predáva aj nás dom, na ktorú majú naši hypo. Ten sa však ťažko predáva lebo dodnes nie je dokončený. Otec má riadnu prácu a predsa je mu všetko málo.
Má podľa vás môj otec šancu ?
Má nárok na vrátenie polovicu zaplatenej čiastky z úveru, ktorú splácali počas manželstva, ak mu z toho nič nedala. Všetko treba preukázať na súde, bločky, doklady, splatený úver, od kedy splácali atď atď. To, čo do toho vrazil, tak to hádam vrazili spolu, býval tam, užíval to. Či akože teraz žiada peniaze za omietky? Či chladničku?
Otec nemal žiadne peniaze z dedičstva, pred svadbou toho tiež veľa nenadobudol, lebo len,skončil školu potom bol na vojne. Mama brala pôžičku po rozvode.
Otec nemal žiadne peniaze z dedičstva, pred svadbou toho tiež veľa nenadobudol, lebo len,skončil školu potom bol na vojne. Mama brala pôžičku po rozvode.
@anonym_autor počas manželstva nič nesplacali? Nebrali spoločný úver, ani žiadnu pôžičku?
Je tu skupina pravne poradenstvo, tam ti poradia odbornici.
Mam ale z prispevku pocit, ze zast voci otcovi ovplyvnuje tvoj usudok. To ze on pracuje a mama je na ID, je absolutne irelevantne, on voci nej nema ziadne povinnosti
pocas manzelstva ale boli peniaze spolocne a ak zarabal aj jeho isli na pozicku /uver ... takze nie na vsetko ale cast z toho narok ma .. vsetko nie z dovodu,ze aj on vyuzival byt
@anonym_autor počas manželstva nič nesplacali? Nebrali spoločný úver, ani žiadnu pôžičku?
@anonym_b81d5d veď píšem, majú spoločné hypo na náš dom, ktorý sa tiež predáva ,len nie je dokončený. On chce peniaze konkrétne z maminho rodičovskeho domu. Dom na ktorý brali spolu hypo je úplne iná vec to teraz neriešim, to predaju zaplatia hypo a zvyšok ak zostane to si rozdelia.
pocas manzelstva ale boli peniaze spolocne a ak zarabal aj jeho isli na pozicku /uver ... takze nie na vsetko ale cast z toho narok ma .. vsetko nie z dovodu,ze aj on vyuzival byt
@anonym_627642 mama brala tú pôžičku po rozvode,už som to sem písala, žiadne jeho peniaze nešli na manimu pôžičku, spolu splácali hypo na náš dom,ale to je ina vec
@anonym_627642 mama brala tú pôžičku po rozvode,už som to sem písala, žiadne jeho peniaze nešli na manimu pôžičku, spolu splácali hypo na náš dom,ale to je ina vec
@anonym_autor ak niečo splácali v manželstve , tak z toho má nárok na polovicu. Nič iné
Je tu skupina pravne poradenstvo, tam ti poradia odbornici.
Mam ale z prispevku pocit, ze zast voci otcovi ovplyvnuje tvoj usudok. To ze on pracuje a mama je na ID, je absolutne irelevantne, on voci nej nema ziadne povinnosti
@anonym_94f51d a prečo chce peniaze zaminho dedičstva? Teraz môže chcieť mama peniaze z otcovho dedičstva?
To že dal otec opraviť niečo na dome, a zaplatilo za zo spoločného,ale sakra on tu tiež býval, keď mu za to mama má zaplatiť tak tu býval zadarmo 25 rokov?
@anonym_94f51d a prečo chce peniaze zaminho dedičstva? Teraz môže chcieť mama peniaze z otcovho dedičstva?
To že dal otec opraviť niečo na dome, a zaplatilo za zo spoločného,ale sakra on tu tiež býval, keď mu za to mama má zaplatiť tak tu býval zadarmo 25 rokov?
@anonym_autor myslim ze velku sancu nema, to by musel mat doklady o uhrade a dokaz ze to islo z jeho penazi mimo manzelstva. Polovica domu ktory maju hypo je napolovicu. Ten povodny po babke sotva nieco preukaze.
Má šanci získať polovicu hodnoty rekonštrukcie, ktorá sa robila na dome počas manželstva. Nepotrebuje dokazovať, že to bolo z jeho peňazí, počas manželstva sa robila zo spoločných BSM.
Má šanci získať polovicu hodnoty rekonštrukcie, ktorá sa robila na dome počas manželstva. Nepotrebuje dokazovať, že to bolo z jeho peňazí, počas manželstva sa robila zo spoločných BSM.
@anonym_690622 ešte by mal dokázať že sa nejaká rekonštrukcia robila ...
@anonym_autor a tú spoločnú hypotéku kto spláca?
@anonym_autor samozrejme, keďže mama súrodencov vyplácala počas manželstva, tak tie časti, ktoré odkúpila od súrodencov, odkúpila spolu s manželom v čase manželstva, čiže spadali do BSM. Peniaze z predaja domu neboli súčasťou maminho dedičstva. Boli súčasťou predaja spoločného majetku (okrem tej časti, ktorú zdedila tvoja mama)
@anonym_690622 a kto urcí hodnotu rekonštrukcie s pred 25 rokov?, veď to že spravili spolu kúpeľnu pred mojím narodením, to od vtedy bolo súce.na ďalšiu rekonštrukciu
@anonym_autor samozrejme, keďže mama súrodencov vyplácala počas manželstva, tak tie časti, ktoré odkúpila od súrodencov, odkúpila spolu s manželom v čase manželstva, čiže spadali do BSM. Peniaze z predaja domu neboli súčasťou maminho dedičstva. Boli súčasťou predaja spoločného majetku (okrem tej časti, ktorú zdedila tvoja mama)
@sasa1310 mama nevyplacala súrodencov pocas manželstva. Mama nenadobudla žiadnu casť domu kúpou ani darovaním, iba zdedila casť počas manzelstva.
@anonym_autor a tú spoločnú hypotéku kto spláca?
@1andrea111 tu nejde o spolocnú hypo. Šlo ako samostatné podanie na súd . Nemiešajme jablká s hruškami
Na zdedené nárok nemá, ostatné je všetko na polovicu. Nepleť sa do toho a nechaj to na súd.
@sasa1310 mama nevyplacala súrodencov pocas manželstva. Mama nenadobudla žiadnu casť domu kúpou ani darovaním, iba zdedila casť počas manzelstva.
@anonym_autor mama by mu mala vypočítať nájom za tie roky čo tam býval.
Matkina rodina mu dala strechu nad hlavou, keď nemal kam ísť s mladou rodinou a on si nárokuje na jej dedičstvo, takto sa zachová len bezcharaktrný človek.
@anonym_autor a časť po bratoch ako získala teda? Kúpnou zmluvou.
@sasa1310 všetko kúpila po rozvode.
@anonym_autor mama by mu mala vypočítať nájom za tie roky čo tam býval.
Matkina rodina mu dala strechu nad hlavou, keď nemal kam ísť s mladou rodinou a on si nárokuje na jej dedičstvo, takto sa zachová len bezcharaktrný človek.
@anonym_75bd7a do bodky súhlasím . Som z otca sklamaná
Na zdedené nárok nemá, ostatné je všetko na polovicu. Nepleť sa do toho a nechaj to na súd.
@januska12323 nemám sa.pliect do toho či spraví otec z mama bezdomovca? Ešte mu mám.k tomuto býku aj tlieskať?
Zrejme u vás sa to tak robí. Gratulujem
@sasa1310 všetko kúpila po rozvode.
@anonym_autor však ale vyššie píšeš, že nenadobudla žiadnu časť domu kúpou ani darovaním a teraz, že kúpila po rozvode. Tak ako to je? Od toho sa všetko odvíja. Lebo aj keď ho kúpila po rozvode, ale ešte neprebehlo majetkove vyrovnanie, tak evidentne to platila ešte zo spoločných peňazí. Teda bude musieť mama dokázať na súde odkiaľ mala peniaze na vyplatenie bratov
@anonym_autor však ale vyššie píšeš, že nenadobudla žiadnu časť domu kúpou ani darovaním a teraz, že kúpila po rozvode. Tak ako to je? Od toho sa všetko odvíja. Lebo aj keď ho kúpila po rozvode, ale ešte neprebehlo majetkove vyrovnanie, tak evidentne to platila ešte zo spoločných peňazí. Teda bude musieť mama dokázať na súde odkiaľ mala peniaze na vyplatenie bratov
@sasa1310 nenadobudla žiadnu casť počas manželstva.,iba tú časť čo zdedila
Len komentujete bezhlavo ale aj čítate s porozumením?
@anonym_autor ja viem, ja sa bavím o tej časti čo odkúpila. Dôležité je z akých peňazí to platila. Ty bezhlavo píšeš
@sasa1310 predsa z peňazí ktoré zarobila, mama pracovala po rozvode v zahraničí vo vedúcej na manažerskej pozícii. Predtým bola iba asistentka.
@sasa1310 predsa z peňazí ktoré zarobila, mama pracovala po rozvode v zahraničí vo vedúcej na manažerskej pozícii. Predtým bola iba asistentka.
@anonym_autor no hurá, to mám odkiaľ vedieť, že "predsa z peňazí, ktoré zarobila"? Chceš rady a si prchká. Tak keď vie preukázať, že to boli iba jej peniaze, tak ok. Nemala by mu nič z toho dávať. Rekonštrukciu, keď vie dokázať, tak nech dokáže, aj tak nedostane z toho plnú sumu. Okrem toho aká bezdomovkyna? veď majú ešte spoločný dom na hypo, ktorý sa predáva, tak aj tam niečo dostane. A to, čo ostane, môže predsa dať jemu a sú vyrovnaní. Nestaraj sa do toho, na to sú právnici a oni dvaja

ma pravo ziadat o cast pozicky kt splacali pocas manzelstva a ak preukaze ze do domu vrazil peniaze kt nadobudol pred svadbou alebo dedenim ci darovanim len jeho osobe ...