icon

Aj podľa vás som sebecká?

8. jún 2025

Také nervy mám tento víkend na muža že až..
Každé ráno vstávam o 5-tej chystám ráno deti nosím ich do škôlky školy poobede vyzdvihujem ich, potom domácnosť úlohy variť pratat. Cez víkend vstávam o 6-tej nikdy nespím dlhšie nemôžem. Včera sme sa pohádali keďže som si dovolila odísť na večer od deti do mesta, stretla som sa s kamarátkou prežíva ťažké obdobie a chcela som ju trochu vytiahnuť von a rozveseliť. To sa mi aj podarilo len muž že som sebecka stále myslím len na seba a nie na deti ani naňho, že som ho nechala samého doma s deťmi a čo on má s nimi robiť doma.. Máme dvoch chlapcov 5 a 8 majú.
Dneska od rána prší tak ma lámalo poobede že som si ľahla na chvíľu a zaspala na hodinku. Muž zase že som sebecka špina myslím len na seba. Starší syn ma došol zobudiť že je hladný a či mu naberiem jesť. Cez týždeň bol doma bol chorý vracal som sa starala oňho, som rada že mu je lepšie a už chutí mu jesť.
No strašne ma hnevá mužove správanie. A toto sú len veci čo sa stali tento víkend, poslednú dobu stále niečo má proti mne a už neviem čo si o tom myslieť. Aj podľa vás som sebecka špina a myslím len na seba?

basulaak
8. jún 2025

Wau zijes s kusom hovna

autor
8. jún 2025
@goodidea

@mirage presne tak ja sa teším, keď manželka ide niekam s kamoškami,wellnes alebo len tak do mesta

@glorikarebeka Veru nebývam chorá max nádchu alebo kašeľ keď mám ale ozaj keby sa mi niečo stalo tak naša domácnosť by neprežil ani členovia.
@rejka7 Chlapci sú zlatíčka nemám s nimi problém len treba sa im venovať.
@olimuc Nie nemá nikoho to viem naisto, veď nikam nechodí v práci má mužský kolektív.
@eliska13 On robí na smeny ľahne si keď má nočnú a vtedy nikto není doma. A keď sobotu potrebuje vyspať sa po nočnej tak ja beriem chlapcov von. Nevynadala som mu ale pohádali sme sa samozrejme mu poviem si svoje aj keď nenadávam ale dávam mu najavo že takéto chovanie ku mne sa mi nepáči.
@goodidea Ja nemôžem len tak odísť sama von aj keď niekedy by mi to vpadlo vhod.

bludna
8. jún 2025

Ja si myslim, ze si nesebavedoma zena, ktora sa nevie zastat sama seba. A myslim, ze by si mala byt ovela viac sebecka. Nechapem, preco sa to vnima ako nieco negativne.

mira0611
8. jún 2025

Fu, autorka tvoj muz nasral aj mna.
On je asi ziarlivy, mozno si mysli, ze si mala stretko s nejakym chlapom.
Mam syna, keby toto povedal svojej zene, ja by som ho vyfackala!

letfenixa
8. jún 2025

V živote ma tak nikto nenazval a ak by mi tak povedal životný partner, sebe by som dala za vinu, že také hovado som si vybrala. A bolo by to posledné, čo by mi pivedal do očí, ďalšia komunikácia by prebehla už len cez rozvodoveho právnika.

tiika
8. jún 2025

Viem, že toto je MK a akým stylom sa tu odpovedá. Avšak skús si svoju reakciu premyslieť. Pokial sa pohádate a nenájdete k sebe cestu, nikomu tým nepomôžete. Pre teba je dôležité nastaviť si hranice, povedať jasne, čo chceš a potrebuješ, pre neho je dôležité zrozumiteľne vyjadriť to, čo mu prekáža.
Skús zachovat pokoj, alebo sa s ním porozpravaj neskôr, nevkladaj sa do role obete, neobhajuj sa, komunikuj priamo, hovor o sebe, sebavedomo avšak vludne.
Povedala by som, že vidíš, ze ho niečo trapi a je nahnevaný, avšak požadujes od neho, nech ta neuráža. Ak chce, môžete sa o tom porozprávať, ale slušne.
Predpokladam, že predtým než si išla von s kamoskou, tak si mu to oznámila. Vedel, že bude na deti sam. Sama vieš, že je to náročné, avšak zvládnuť sa to da. Môžeš mu pomôcť a poradiť, ak mu niečo konkrétne robi problém. Potrebuješ byt aj chvíľu sama, udržiavať priateľstva a očakávaš, že ta v tom podporí. Alebo by chcel nájsť iný čas, kedy budeš mat volny čas pre seba? To, že si unavená a trochu oddychnes predsa nie je sebecké. Je to predsa prirodzená reakcia, že si telo potrebuje odpočinúť a načerpať energiu. Je problém v tom, že muž očakáva, že len ty sa budeš sama starať o deti a domacnost? Zrejme by ste si tie predstavy mohli vyjasniť.

betulinka1
8. jún 2025

No v prvom rade by som si vyprosila aby mi takto hovoril, to by bol vazny rozhovor. Na dalsi vikend by som mu oznamila, ze idem na welnes s kamoskou. O deti sa stara on. Ked pridem, nech je upratane ako ked som doma. A pokial sa neda do poriadku a nezačne nieco so sebou robit, tak si moze balit kufre. Naco by mi bol chlap, ked som vlastne na vsetko sama. A pekne bez omacky a v kludne by som mu povedala toto. Co sa tyka deti, maju 5 a 8. Detom vysvetlit, ze maminka sa nebudí. Rano vztah a zapni si telku. Ak si hladny, pytas od rodica co uz nespi. Nechodi sa za mamou, ktora spi. Mama sa nebudí, iba ak ide o zivot 🤣🤣🤣.

enmery
8. jún 2025

Ja len toľko, máš doma muža a syn budí Teba, aby si mu NALOŽILA jesť! To je konečná. A aby sa jeden "milujúci nesebecky nešpina otec" sťažoval, čo má robiť so svojimi deťmi doma, je fakt už vrchol ľadovca.

natalka13
8. jún 2025

Ty si prisla este v case ukladania deti?
Nabuduce bud do polnoci.
Ja idem s kamoskami aj na 5 dni z domu, ako by ma nazval tvoj muz si nechcem ani predstavit.

siska53
8. jún 2025

Mala si sa ho opytat, ci hovori o sebe. Nie ty, on je ta sebecka spina.

mikadooo
8. jún 2025

No, veď normálne sa s ním pobav, že kde je problém...?Podľa popisu napríklad netušíme, či chodíš do práce. Ale aj tak by som si vydupala chodenie von s kamoškami. Ak nechodíš do práce, možno ho to žere a takto sa to len prejavuje v jeho neadekvátnych reakciách. Takže si s ním normálne sadni a normálne sa s ním len, že ťa to zarazilo, ako vybuchol, príďte si bola unavená z ranného vstávania a chcela si si trošku zdriemnuť a nerozumieš, prečo si myslí, že je to sebecké, alebo čo sa vlastne deje. A skúsiť nedávať do toho emócie, skôr len teda zistiť, čo ho skutočne žere.

autor
8. jún 2025
@mikadooo

No, veď normálne sa s ním pobav, že kde je problém...?Podľa popisu napríklad netušíme, či chodíš do práce. Ale aj tak by som si vydupala chodenie von s kamoškami. Ak nechodíš do práce, možno ho to žere a takto sa to len prejavuje v jeho neadekvátnych reakciách. Takže si s ním normálne sadni a normálne sa s ním len, že ťa to zarazilo, ako vybuchol, príďte si bola unavená z ranného vstávania a chcela si si trošku zdriemnuť a nerozumieš, prečo si myslí, že je to sebecké, alebo čo sa vlastne deje. A skúsiť nedávať do toho emócie, skôr len teda zistiť, čo ho skutočne žere.

@mira0611 Nemá dôvod žiarliť veď počul keď som volala s kamarátkou.
@tiika Ozaj sa často sa rozprávame o všetkom ja nerada sa hádam som skôr kľudná povaha a viem sa prispôsobit ale čo je veľa to už je veľa aj na mňa.
@betulinka1 Na wellness s kamarátkou to nie to by už neprežil tak dlho som nebola nikde z domu max 2-hodin. Ja vstávam ráno vždy prvá tak automaticky chystám raňajky a ostatné.
@natalka13 Bola som vonku 2hodiny a večer som uložila deti spať, spánok je ďalšia kapitola u nás muž nevie uspať deti.
@mikadooo Samozrejme chodím do práce 8-hodin denne robím od 6,30 do 14,30 pracovná doba kvôli deťom aby som všetko stíhala. Už toto sa mu nepáči že robím len ranné a podľa neho ja v robote nerobím ale sa len prechádzam keďže upratujem a nosím obedy dôchodcom. Podľa neho to je nič, ale ja sa nabeham aj v práci aj doma rýchlo utekať pre deti úlohy navariť upratať stále v jednom kolotoči.

alenka58
8. jún 2025

ak je toto pravda čo píšeš tak urýchlene zapoj manžela viac do domácich prác a do starostlivosti o deti, aby si mala aj čas pre seba

alickapusinka
8. jún 2025

Príklad nedajbože skončiš s preťaženie v nemocnici.Tam TI tiež príde povedať že si sebecka špina.Hajzel skur...Načo TI take sebecke hovädo.ON je sebecký a raz by mi povedal že som špina tak by mal tašky zbalene pred dverami.Bože žena ved ON nema voči tebe žiadnu úctu a rešpekt.A mieniš s tým niečo robiť alebo len si napísala o radu.

kristinka92
8. jún 2025

Tak jeden večer a jedno rano z 365 si mala zmenu obvyklého programu, čo to zvyknes tahat ty a si za sebeckú?

Už len za tie blbe reči by si mu mala dať komplet na starosti deti a začať ti striedať- pondelok ty, utorok manzel…Hneď by sa prebudil

0kristina0
8. jún 2025

Prepac autorka, budem na teba hnusna, ale takych ako si ty nikdy lutovat nebudem. Co si si naucila to mas doma. Sama si zato mozes. Kde je napisane, ze zena musi vsetko?

procrastique
8. jún 2025

Skvele si si našla, gratulujem. Len si ho nechaj, aby zbytočne nemali viaceré od neho dodrbaný život. Bohate stačí, že tvoji synovia budú nejakým ženám ničiť život do budúcna.

tiezjedna
8. jún 2025

Nie si. Iba si si vzala debila. Častý jav tu na MK.

wayway
8. jún 2025

Otec tvojich deti je hnusny sebec, a nie ty. Co si ty nejaky otrok a spina? Prenho asi veru hej. Hnus. To chce radikalne riesenie a uvedomenie si svojej ludskej hodnoty.

lucimichi
8. jún 2025

Napíš návrh na rozvod a daj mu ho na stôl. Ak si necháš nadávať do sprostých a špín, bude to len horšie. Je to bezcitný sebec! Nebola by som s ním. Ja som dnes celý deň preležala v posteli a muž mi do špín lenivých nenadával.

karolinakr
8. jún 2025

vysvetlim ti to . lebo je zvyknuty, že robiš 98% prace, a on 2%--ked chceš od neho, aby robil 5% a ty 95% tak si sebecka špina a to neskušaj chcieť od neho 50:50% lebo bude volať policiu, frajerka budeš, ked ty budeš robiť 40 a on 60% toto je tvoj novy cieľ do noveho roku
a prepač, raz za rok mat povolene 2hodiny, teda neviem, ako to maju ine ženy v manželstvach, ale si jak vo väzení a to je obmedzovanie osobnej slobody

simca06022011
8. jún 2025

Na jeho vetu ze som sebecka svina, by som sa zdvihla a isla na vylet na tyzden. Jedina svina je on, leniva, neschopna nabrat dietatu tanier jedla. A ze nam co orbit doma jeden vecer s VLASTNYMI detmi? Tak to sa okrem ineho moze hanbit.
Su takyto chlapi, zena ma robit co oni povedia, doma nepohnu ani steblom travi, deti maju len na papiery viac menej... to treba utat od zaciatku a urobit si trosku poriadocek s panom tvorstva. A nechat ho s detmi castejsie :DDD On podla vsetkeho co pises, nevie nic, a z toho je tak flustrovany, ze tebe vyhadzuje na oci, ze nic nerobis

eliska13
8. jún 2025

Keď robí na smeny prečo nechodí vyberať deti?To znamená, že má niekedy aj voľno a ty môžeš ísť von.Ved nie si doma reťazou priviazaná asi nikdy nič nemusel a takto to potom vyzerá.Teraz vieš a záleží na tebe ako sa zariadis ďalej.Chodila by som viac von a nechala niektoré veci nanho

lujza123
8. jún 2025

Ako si si vychovala tak máš 🤷🏼‍♀️ Aj starého aj mladých.
Najväčší bizár je to ze “ich nevie uspať” 😂😂😂 To sa nejako špeciálne uspavaju hypnózou či ich ešte kojíš ? Ved tak veľké deti stačí usmerniť, možno na mladšieho dohliadnuť v kúpeľni, dočistit zuby a šup do postele, pusa a dobrú noc. Možno rozprávku prečítať ked sú zvyknutí, co špeciálneho s nimi robíš ?
A 8 ročný chlapec by si už jedlo mal vediet ohriať, naložiť sám alebo aspoň jogurt z ladnicky vziat, chlebík natrieť maslom, nie ist budiť mamu, tie deti treba aj trochu učiť samostatnosti nie krúžiť jak helikoptéra okolo nich

Akože fakt na zamyslenie celé toto tvoje obskakovanie všetkých. To chceš takto žiť do konca života? Synovia vyrastú budeš skákať 3 dospelým okolo zadku a ešte ta budú aj urážať po vzore otecka🤦‍♀️

Ale to si musíš sama uvedomiť kde robíš chybu, kde si nechala sebeuctu.

januska12323
8. jún 2025

Že občas spraví kakao 🙄 to myslíš vážne? Čiže si doma váľa šunky a všetko doma robíš ty, áno?

cimage
8. jún 2025

Nevie co ma robit s vlastnymi detmi? To ako fakt? Toto sa spyta muz, otec, ktory o svojej zene povie, ze je sebecka svina? To by videl co je sebecka svina a pravidelne by som odchadzala z dobu, kludne aj na noc, bez pripravy jedla. Nech sa postara pan dokonaly.

lujza123
8. jún 2025

Autorka on ťa doma bije, je agresívny ? Bojíš sa ho pre niečo? Kričí po tebe často? Obmedzuje ta aj v iných oblastiach okrem chodenia mimo dom, môžeš mať vlastne financie, môžeš sa stretávať s rodinou, obliekať si co chceš?
Podľa mňa si v toxickom vzťahu a útechu si našla v prehnanej obetavosti a starostlivosti o deti.
Neviem či si sa prišla len posťažovať alebo to chceš aj riešiť, ale nikto by nemal takto žiť a hlavne vychovávať v takomto prostredi deti

mantilka
8. jún 2025
@pasomnica

A teraz napíš, čo robil on, kým ty si bola vonku alebo spala.

@pasomnica určite ani palcom nepohol len čakal ako vstane/príde a riadne jej naloží. Divím sa, že mu to dovolí.
Ukázala by som mu leniví špinu....potom by len očami guľal.

tiika
8. jún 2025

Možno blbá otázka. Ale prečo robíš takmer všetko sama? Fakt by ma zaujímal dôvod.
Vieš ono to ma vždy dve strany. Nedokážeš povedať nie alebo máš pocit, že všetko musis robiť sama? Neváži si, čo všetko robíš, to je zrejme.

saxana000
8. jún 2025

ty nie si manzelka matka a rovmocenna partnerka ale sluzka detom otrok domacnosti a uplna handra pre muza.. moj je s detmi casto sam odkedy som sa vratila do prace a presne chapem preco ludom vyliezaju oci a pytaju sa ma kde mam deti a ci ich strazi tato.
Nie nestrazi je rovnako rodic ako ja.ked pridem domov riady su v umyvacke deti okupane v pyzamach v posteliach ulohy napisane hracky upratane a ja mam na stole veceru.to je manzelstvo partnerstvo a rodinny zivot. vidim sice kvapky vody na zrkadle ze uteraky su zavesene po sirke nie po dlzke a hracky prehadzane s knizkami ale to absolutne nie je podstatne.
toto co mas ty je na zaplakanie a obavam sa ze to casom bude este horsie..