Aj podľa vás som sebecká?
Také nervy mám tento víkend na muža že až..
Každé ráno vstávam o 5-tej chystám ráno deti nosím ich do škôlky školy poobede vyzdvihujem ich, potom domácnosť úlohy variť pratat. Cez víkend vstávam o 6-tej nikdy nespím dlhšie nemôžem. Včera sme sa pohádali keďže som si dovolila odísť na večer od deti do mesta, stretla som sa s kamarátkou prežíva ťažké obdobie a chcela som ju trochu vytiahnuť von a rozveseliť. To sa mi aj podarilo len muž že som sebecka stále myslím len na seba a nie na deti ani naňho, že som ho nechala samého doma s deťmi a čo on má s nimi robiť doma.. Máme dvoch chlapcov 5 a 8 majú.
Dneska od rána prší tak ma lámalo poobede že som si ľahla na chvíľu a zaspala na hodinku. Muž zase že som sebecka špina myslím len na seba. Starší syn ma došol zobudiť že je hladný a či mu naberiem jesť. Cez týždeň bol doma bol chorý vracal som sa starala oňho, som rada že mu je lepšie a už chutí mu jesť.
No strašne ma hnevá mužove správanie. A toto sú len veci čo sa stali tento víkend, poslednú dobu stále niečo má proti mne a už neviem čo si o tom myslieť. Aj podľa vás som sebecka špina a myslím len na seba?
Takze ja som muz a poviem ti,ze detom ranajky,desiatu chysta manzelka.(Aj veci rano skoly a podobne) Ale 90% ich do skoly a zo skoly beriem ja. Ulohy s nimi robievame na striedacku.(Tiez mame dve deti)O domacnost sa starame obaja. (Predsa dat veci do pracky,susicky,umyvacky dokaze hocikto...aj ine) Dokonaly nie sme urcite ale ked mame konflikt tak urcite mimo deti a nikdy by sme si nepovedali spina leniva alebo ine hovadiny. Moj nazor je taky, ze si si ho rozmaznala a mas problem. Snaz sa nechavat nieco robit aj jeho, aj tvojich synov nejake drobnosti postupne. Urcite odporucam hlavne deti ucit samostatnosti lebo, aby dospely nevedel veceru nachystat detom(respektive iba nalozit na tanier) to uz co je? A este aj tebe bude nakoniec zakazovat chodit niekam von lebo on je domased.
Aj keď som muž, tak nechápem jeho správanie
Stále hovorím, že ak nechceš pomáhať neoper, nenavar a nebodaj ešte aby si mu naložila jesť. By som mu povedala ešte len teraz budem sebecka sviňa. To len uvidíš. A aby ma nepustil von. Alebo pustil a potom toto EE. A že sa nevie postarať o svoje vlastné deti 🤣 no hanba. Dva krát v týždni miláčik bude zumba, alebo maľovanie, v sobotu večer dve hodiny kamoška ( dajme tomu každá druhá, alebo podľa toho aký máte program) koniec hlásenia, by som mu povedala
Nevie uspavat deti😁 on si nevie umyt zuby obliect pyzamo a citat? Vrat ho mamicke🙈
Teraz vazne, on ti nema co zakazovat ist mimo dom. Neopijas sa neberes drogy o deti domacnost sa staras. NiE SI JEHO MAJETOK.
?????? Á opytam sa priamo neho, a ty si konc šulin?!
Sebacka je tvoja zena? Jediny sebec tu si ty! Su to VAŠE deti to znamena ze starat sa mas aj ty, cize.ak je tvoja zena K.O lebo stava tak.skoro rano a predpokladam ze ked je hore ty sladko este odfukujes a.prdis do paplonu! Sa zobud ty inteligent! A ze isla do mesta? A? Hadam nema gulu na kotlinu priviazanu ku sporaku!
A rocny ze budi tvoju zenu aby mu nabrala jedlo na tanier?! Šije ti starky? Mam ovela mladsie deti a toto dokazu samy, vedia otvorit chladnicku nabrat si a aj pouzit mikrovlnku! Krista boha
Autorka:
1. keď ti nadáva, tak aj ty mu vynadaj aby vedel aké to je, keď niekomu prischne nadávka.
2. A čím skôr ho začni cvičiť. Zákazu čo i len trochu zhadzovať svojucpracu lebo zrušis prácu a bude sa aj o teba starať.
3. Pravidelná odchod z domu si s ním dohodni...ale nepros!
4. Počas spánku musí sa komplet postarať o deti
5. Porozprávaj s jeho rodičmi ohľadom jeho práce v domácnosti a starostlivosti o deti
6. Akýkoľvek urobí neporiadok, nechaj ho pravidelne variť.
Takto sa prirodzene človek cvičí. Nič nie je dokonalé od začiatku. Pochval ho a uprac okolo neho.
Môj manžel uvarí a tiež urobí veľký brajgel ale ja som vďačná, ze máme uvarené načas ...a radšej po ňom upracem. On je vďačný, že jeho pomoc vítam a pomôžem upratať lebo on sa v tom stráca.
Takto budeš učiť aj deti s trpezlivosťou. Lebo práve to je kameňom úrazu niektorých matiek, že oni vedia najlepšie alebo vidia v učení stratu času. Áno je to strata času, ale po určitom čase zbierať ovocie.
7. Modlila sa za rodinu a manželstvo, keď si veriaca a najlepšie spolu s manželom.
@mantilka presne presne zober mi fungujeme pol na pol, obaja pracujeme, mame sebe smeny protilahle.
Kto ma odpo vezie deti do skolky poroby doma ide do prace, ten co ma rannu ide pre deti, da im jest robi snima potrebnu agendu, okupe, uspava...vykend ak nerobim (predavacka, kazdy druhy mam volno, ak nie tak do 12h pracujem) su prace podelene ,mne ostava len logopedia a zehlenie, pripadne co, nestihol zrobit nez ja pridem a on, odchadza na svoju pracu. Nedela vsetko spolocne...
ty nie si manzelka matka a rovmocenna partnerka ale sluzka detom otrok domacnosti a uplna handra pre muza.. moj je s detmi casto sam odkedy som sa vratila do prace a presne chapem preco ludom vyliezaju oci a pytaju sa ma kde mam deti a ci ich strazi tato.
Nie nestrazi je rovnako rodic ako ja.ked pridem domov riady su v umyvacke deti okupane v pyzamach v posteliach ulohy napisane hracky upratane a ja mam na stole veceru.to je manzelstvo partnerstvo a rodinny zivot. vidim sice kvapky vody na zrkadle ze uteraky su zavesene po sirke nie po dlzke a hracky prehadzane s knizkami ale to absolutne nie je podstatne.
toto co mas ty je na zaplakanie a obavam sa ze to casom bude este horsie..
@alenka58 Ja sa ho snažím zapájať len on stále sa sťažuje na prácu že je unavený a keď chcem niekam ísť sama alebo príklad prečítať si knihu tak jeho reči že čo som to za matku keď všetko mi je prednejsie než deti a rodina.
@alickapusinka Čo mám s tým robiť, on dobre vie že nemám kam ísť s deťmi tak si ku mne dovoľuje.
@kristinka92 On robí na smeny týždeň keď má poobednú tak fungujem sama s deťmi, keď má nočnú tak cez deň spí a poobede oddychuje lebo ide na ďalšiu nočnú tak chce kľud doma a keď má rannú tak povenuje sa deťom.
@0kristina0 Ja som si ho nenaučila no uznaj keď žena je doma na RD tak robí doma všetko a chlap je zvyknutý že dôjde z roboty do hotového. Potom keď aj žena pracuje tak už ťažko nastaviť pravidlá keď jedna strana nemá moc záujem.
@lucimichi To není také jednoduché rozviesť sa.
@eliska13 Lebo tak sme sa dohodli po RD že nájdem si prácu na rannú aby som mohla deti obriadit škôlka škola a všetko okolo toho aby si on nemusel zmeniť prácu.
@lujza123 Neviem ako uspavaju iný ale áno treba dohliadnuť večer na sprchovanie umývanie zubov a ostatné všetko. Nestačí zaveliť ľahni si a spí ja im čítam rozprávku alebo číta starší mladšiemu a ja som pri nich, potom sa ešte rozprávame a po čase sa vytratim z detskej izby. A ony manžela vôbec neposlúchajú behajú po dome a nie a nie ísť do postele. Mimochodom obslúžiť sa starší vie jednoduché veci ako vybrať si jogurt z chladničky vybrať si príbor ale včera sme mali kura pečené a to treba odrezať odobrať si od kostí to ešte nerobí sám.
@lujza123 Nie nebije ani není agresívny len občas má blbé reči. Financie mám svoj účet a svoju výplatu aj manžel svoju ale financujeme deti a domácnosť spolu. S rodinou sa navštevujeme normálne aj sa obliekam čo sa mi páči. Aj chodiť si môžem von len keď má blbu náladu tak povie poznámku že na čo idem von na čo za kamarátkou že on nikam nechodí a je spokojný.
@tiika Ja aj poviem nie ale on stále že robí na smeny a potrebuje mať oddych. Alebo mi povie že veď aj on robí toho dosť a ja mu nič nepomáham.
@saxana000 To u nás nehrozí aby zobral deti von niekam sám alebo doma porobila niečo sám od seba.
Zišlo by sa mu pripomenúť,že je tiež rodič,ktorý sa má podieľať na výchove a starostlivosti...nie si sebecká a špina už vôbec nie....žiadna matka si nezaslúži takéto slová 🙉
By som mu povedala že je neschopak čo sa nevie postarať o vlastné deti keď ty si prec..začni chodiť von častejšie aj každý druhý deň nech si zvyká + to nie sú až také malé deti takže by sa mal zvládnuť postarať
Keď má poobedne tak kľudne môže nejaké dní deti vychydtat a zaviesť do škôlky/ školy on a keď má nočné no nech pospi do 14 a potom môže fungovať pri nich aspoň 2 3 h ...ako ja fakt nechápem čo to za exemplár zase bože.
Nie ste sebecka,ste len človek, ktorý potrebuje občas vystúpiť zo stereotypu,kto to nechápe a vyčíta Vám to, ten asi ozaj myslí len na seba a svoju pohodu
Autorka, všetko sa dá. Podľa tvojich odpovedí iba nechceš, máš v sebe tento trpitelský syndróm alebo čo to je. Za stav aký máte doma si z veľkej časti môžeš sama. Tým ako vnímaš samu seba, ako si neveríš a nemáš sa rada. Lebo keby sa mas aspoň trosku rada vieš ze aj ty si zaslúžiš oddych a muza ktorý si ta bude vážiť.
Áno mas kam ist, mas pracu aj veľké deti kľudne si môžeš vziat podnajom. Nehovorím ze to máš hneď spraviť, ale aspoň dať manželovi pocítiť ze vas môže stratiť. Ľudia si k nam dovolia iba to, co im dovolíme. A ty mas latku veľmi nízko ked niekomu dovolíš parazitovať na tebe a ešte aj do svíň nadávať.
Nie, nie všetky ženy na rodičaku robia doma všetko, obzvlášť nie tie s viacerými detmi. Minimálne o tie deti sa muži starajú ked prídu z prace, okúsi, prebalia, vezmú von, do skolky kým je mama s menším doma . Cez víkend pomôžu z domacnosťou, aspoň drobnosti typu naložiť umývačku, vyniesť smeti, spravia nákup.
Postrážia deti, lebo ženy na rodicaku občas potrebujú aj čas sami na seba, svoje hobby…
Niektorí sami od seba, niektorích treba viac zapájať a pripomínať a hlavne ked vidím ze je to lenivý pako co ma len využíva nebudem si s ním robit ďalších potomkov ani s ním existovať v jednej domácnosti.
Otec je veľmi dôležitý v živote deti. Ale skutočný otec, ktorý sa im venuje, naučí ich chlapské veci a aj to ako sa ma muž správať k žene a deťom ktorých miluje, nie hentaká atrapa ktorá sa len presúva po dome a vkuse len oddychuje.
Ty si vyrastala bez otca ? Či podobne bol/nebol ako teraz tvoj muž?
Ked moj muz je v praci,som uplne stratena
.V tedy viem,ze si neoddychnem.Cakam vzdy nanho ako na zazrak🙂.Ked pride z prace,idem si pospat.Aj postel mi prichysta,vie,ze ma to nabije...este ma aj pohladka a prikryje.On poobede nikdy nespi ale ja som tak naucena,neviem bez toho existovat.Potom som opat ako znovuzrodena a moze oddychovat zase on.Pri malom babatku a 7 rocnej dcerke sa to ani inak neda,musi strazit aj on,aj ked chodi do prace.Ale on to robi rad,rad ma vystrieda.Zboznuje svoje deti❤️A moc dobre vie,ze to nemam lahke,ze nie som na dovolenke.Nestalo sa ani raz,zeby padla jedina vycitka z jeho strany.Ty mas proste debila...
Mal by ku mne prísť na prevychovu. Hneď y ho prešlo ze si sebecká. Ja som teraz na 4 dní odišla a pristel je doma so synom sam. Šla som na dovolenku týždňov keď mal malý par mesiacov, pravidelne aspoň na 2 dní odchádzam preč, mávam migrény a také ze som odpalena celý deň, točí sa mi hlava ze sa neviem pohnúť, keď som chorá vie ma to zväčša úplne odpáliť lebo keď už tak poriadne, u nás perie polovička 99% času, navarí, uprace, príde z prace a venuje sa malému, uspava ho večer väčšinou on, kúpe ho tiež on väčšinou, toto sú také ich veci, malý mu pomáha s čím môže aj keď sme u babky q to ma krpec 2 roky. Nikdy ho neodozenie a váži si čas s nim. Doslova si to užíva. On je sebec
Autorka, všetko sa dá. Podľa tvojich odpovedí iba nechceš, máš v sebe tento trpitelský syndróm alebo čo to je. Za stav aký máte doma si z veľkej časti môžeš sama. Tým ako vnímaš samu seba, ako si neveríš a nemáš sa rada. Lebo keby sa mas aspoň trosku rada vieš ze aj ty si zaslúžiš oddych a muza ktorý si ta bude vážiť.
Áno mas kam ist, mas pracu aj veľké deti kľudne si môžeš vziat podnajom. Nehovorím ze to máš hneď spraviť, ale aspoň dať manželovi pocítiť ze vas môže stratiť. Ľudia si k nam dovolia iba to, co im dovolíme. A ty mas latku veľmi nízko ked niekomu dovolíš parazitovať na tebe a ešte aj do svíň nadávať.
Nie, nie všetky ženy na rodičaku robia doma všetko, obzvlášť nie tie s viacerými detmi. Minimálne o tie deti sa muži starajú ked prídu z prace, okúsi, prebalia, vezmú von, do skolky kým je mama s menším doma . Cez víkend pomôžu z domacnosťou, aspoň drobnosti typu naložiť umývačku, vyniesť smeti, spravia nákup.
Postrážia deti, lebo ženy na rodicaku občas potrebujú aj čas sami na seba, svoje hobby…
Niektorí sami od seba, niektorích treba viac zapájať a pripomínať a hlavne ked vidím ze je to lenivý pako co ma len využíva nebudem si s ním robit ďalších potomkov ani s ním existovať v jednej domácnosti.
Otec je veľmi dôležitý v živote deti. Ale skutočný otec, ktorý sa im venuje, naučí ich chlapské veci a aj to ako sa ma muž správať k žene a deťom ktorých miluje, nie hentaká atrapa ktorá sa len presúva po dome a vkuse len oddychuje.
Ty si vyrastala bez otca ? Či podobne bol/nebol ako teraz tvoj muž?
@lujza123 👌
prihlás sa do zámeny manželiek
No nie si sebecka, si hlúpa
Ja by som mu povedala, ze takeho muza nechcem a odidem s otazkou, kolko chce vyzivne 😂
akože ked robiš full servis pri praci, nema ťa čo nazyvat sebeckou špinou, lebo sebeckym je on...bude s tebou točit ako s otrokom
sama si napisala, že si prispôsobiva, ale to maš byt voči niekomu, kto to oceni..bude vyžadovat stale viac a viac, lebo vie, že si to môže dovoliť, drži ťa ako vo väzení
handrou po papuli a nie toto !
na rukach by ťa mal nosiť
zamysli sa sama nad sebou
Čo také robil on, keď si bola veste s kamoškou? A on nevie nabrať jedlo? Tak si ho naučila od zaciatku, full servis jemu aj deťom. Už by som si každý víkend ľahla zdriemnuť a nech sa venuje deťom on.
akože ked robiš full servis pri praci, nema ťa čo nazyvat sebeckou špinou, lebo sebeckym je on...bude s tebou točit ako s otrokom
sama si napisala, že si prispôsobiva, ale to maš byt voči niekomu, kto to oceni..bude vyžadovat stale viac a viac, lebo vie, že si to môže dovoliť, drži ťa ako vo väzení
handrou po papuli a nie toto !
na rukach by ťa mal nosiť
zamysli sa sama nad sebou
@lujza123 Z môjho platu by som podnájom sama neutiahla a prečo by som mala odísť, ja som spokojná so svojím životom mám 2 krásne deti svoje zázemie mám tu prácu kamarátov dom prečo by som mala vzdať sa všetkého kvôli mužovi. Určite sú ľudia na tom čo žijú oveľa horšie než ja. Len občas už ziram čo ten môj stvára a je mi z toho smutno.
Ja som vyrastala bez otca sama s babkou neviem čo to má spoločné so mnou.
@alenka58 Zámeny manželiek rada pozerám no ja by som tam nešla nie som povaha čo by sa ukazoval v telke. A muž to isté, on hovorí že tam môžu ísť len hlupáci že normálny človek sa tak nestrapnuje pred celým Slovenskom.
@karolinakr Rozmýšľam nad tým často ale keď sa rozprávame s kamarátkami není to také zlé, ony majú často aj väčšie problémy než ja, majú tichu domácnosť alebo sa hádajú každý deň ja som na tom ešte celkom dobre.
Noooo, keď to nie je až také zlé, tak problém vyriešený. 😉 Možno si na to pomenovanie sebeckej svine aj časom zvykneš. Lebo on sa kvôli tebe veru meniť nebude.
ty máš tak nízku sebaúcu, že ked ti nakope zadok, ty sa mu ešte podakuješ
myslím, že po tom poslednom komente:
"Rozmýšľam nad tým často ale keď sa rozprávame s kamarátkami není to také zlé, ony majú často aj väčšie problémy než ja, majú tichu domácnosť alebo sa hádajú každý deň ja som na tom ešte celkom dobre."
nemá zmysel ešte niečo dodávať, baby uzatvorte diskusiu, a venujte energiu inde, nie je to tak zlé vlastne
...
A ty si po práci nepotrebuješ oddychnut? Vieš o tom že zo seba robíš len handru? Nič viac. Je to smutne. Tvoje deti vlastne učíš, že žena je len ďalší spotrebič do domácnosti. Veľmi smutne.
este by ma zaujimalo ako reagujes na tieto jeho reci, ze co si to za matku... ako pride a zacne on do teba? ako to konci? dufam ze sa nezdvihnes a neutekas lietat okolo jeho zadku... aby mal dobry pocit.
Horsie sa ma uz len ta, ktoru muz bije.
Ty si uvedomujes, ze on ta nepusti samu mimo dom? Tvoje deti maju viac slobody ako ty.
Ze robis sluzku? Lebo milostivy nerobi nic?
Najhoršie je, že tí tvoji chlapci to vidia a už teraz sa k tebe správajú ako ku handry. Zobudiť mamu a pýtať ju, aby naložila tanier. Otec nenaloží, ani 8 ročný si nenaloží, ani tomu 5 ročnému nenaloží otec alebo starší brat. Smutné. Si a navždy budeš podriadená chudera pri tako hovädu a takto sa budú k tebe správať aj deti, keď budeš stará.
@rejka7 presne mňa syn v živote neprišiel zobudiť ešte ako malý ma pozakryval " maminka spinkaj" a ako 8 ročný už vôbec, to si už dávno vedel nabrať sám.

Autorka:
1. keď ti nadáva, tak aj ty mu vynadaj aby vedel aké to je, keď niekomu prischne nadávka.
2. A čím skôr ho začni cvičiť. Zákazu čo i len trochu zhadzovať svojucpracu lebo zrušis prácu a bude sa aj o teba starať.
3. Pravidelná odchod z domu si s ním dohodni...ale nepros!
4. Počas spánku musí sa komplet postarať o deti
5. Porozprávaj s jeho rodičmi ohľadom jeho práce v domácnosti a starostlivosti o deti
6. Akýkoľvek urobí neporiadok, nechaj ho pravidelne variť.
Takto sa prirodzene človek cvičí. Nič nie je dokonalé od začiatku. Pochval ho a uprac okolo neho.
Môj manžel uvarí a tiež urobí veľký brajgel ale ja som vďačná, ze máme uvarené načas ...a radšej po ňom upracem. On je vďačný, že jeho pomoc vítam a pomôžem upratať lebo on sa v tom stráca.
Takto budeš učiť aj deti s trpezlivosťou. Lebo práve to je kameňom úrazu niektorých matiek, že oni vedia najlepšie alebo vidia v učení stratu času. Áno je to strata času, ale po určitom čase zbierať ovocie.
7. Modlila sa za rodinu a manželstvo, keď si veriaca a najlepšie spolu s manželom.