Aj podľa vás som sebecká?
Také nervy mám tento víkend na muža že až..
Každé ráno vstávam o 5-tej chystám ráno deti nosím ich do škôlky školy poobede vyzdvihujem ich, potom domácnosť úlohy variť pratat. Cez víkend vstávam o 6-tej nikdy nespím dlhšie nemôžem. Včera sme sa pohádali keďže som si dovolila odísť na večer od deti do mesta, stretla som sa s kamarátkou prežíva ťažké obdobie a chcela som ju trochu vytiahnuť von a rozveseliť. To sa mi aj podarilo len muž že som sebecka stále myslím len na seba a nie na deti ani naňho, že som ho nechala samého doma s deťmi a čo on má s nimi robiť doma.. Máme dvoch chlapcov 5 a 8 majú.
Dneska od rána prší tak ma lámalo poobede že som si ľahla na chvíľu a zaspala na hodinku. Muž zase že som sebecka špina myslím len na seba. Starší syn ma došol zobudiť že je hladný a či mu naberiem jesť. Cez týždeň bol doma bol chorý vracal som sa starala oňho, som rada že mu je lepšie a už chutí mu jesť.
No strašne ma hnevá mužove správanie. A toto sú len veci čo sa stali tento víkend, poslednú dobu stále niečo má proti mne a už neviem čo si o tom myslieť. Aj podľa vás som sebecka špina a myslím len na seba?
Par tipov:
-len občas má blbé reči - stopni ho s tým, že take vyjadrovanie sa ti nepáči, presun pozornosť na neho, nech hovorí o tom, čo ho trapi, nie o tebe aká si
- stále sa sťažuje na prácu že je unavený, potrebuje oddych; to je v poriadku, ale tu ten rozhovor nesmie skončiť, kedy a koľko času na oddych potrebuje, kedy teda pomôže s deťmi a v domácnosti, ty si tiež unavená, pracuješ, staráš sa a chces si rovnako oddýchnuť, ako sa viete dohodnúť, konkrétne časy a ich dĺžku
- on nikam nechodí a je spokojný. aj to je v poriadku, je to jeho voľba ako trávi svoj volny čas, či spi, nič nerobí a tak si oddýchne, tvojim rozhodnutím je zas to, čo robíš vo svojom voľnom čase ty a môže to byt diametrálne odlišne, ak ho využiješ aktivne
- skús zlepšiť komunikáciu, nevzdávať sa, vyjadriť pochopenie, na druhu stranu nájsť konkrétne dôvody, jasne a aplikovateľné riešenia
Par tipov:
-len občas má blbé reči - stopni ho s tým, že take vyjadrovanie sa ti nepáči, presun pozornosť na neho, nech hovorí o tom, čo ho trapi, nie o tebe aká si
- stále sa sťažuje na prácu že je unavený, potrebuje oddych; to je v poriadku, ale tu ten rozhovor nesmie skončiť, kedy a koľko času na oddych potrebuje, kedy teda pomôže s deťmi a v domácnosti, ty si tiež unavená, pracuješ, staráš sa a chces si rovnako oddýchnuť, ako sa viete dohodnúť, konkrétne časy a ich dĺžku
- on nikam nechodí a je spokojný. aj to je v poriadku, je to jeho voľba ako trávi svoj volny čas, či spi, nič nerobí a tak si oddýchne, tvojim rozhodnutím je zas to, čo robíš vo svojom voľnom čase ty a môže to byt diametrálne odlišne, ak ho využiješ aktivne
- skús zlepšiť komunikáciu, nevzdávať sa, vyjadriť pochopenie, na druhu stranu nájsť konkrétne dôvody, jasne a aplikovateľné riešenia
@tiika ale ona volny cas nema, neustale mu beha okolo zadku a stara sa o deti. ON nerobi doma nic okrem oddychu.
@tiika ale ona volny cas nema, neustale mu beha okolo zadku a stara sa o deti. ON nerobi doma nic okrem oddychu.
@natalka13 “Aj chodiť si môžem von len keď má blbu náladu tak povie poznámku že na čo idem von ..” asi teda nejaký ma. Áno, vela veci ohľadom starostlivosti prebrala a kvôli tomu, že sa nechce hadat to nerieši.
Ja mám pocit že ťa varí pomaly ako žabu...nebola by som s takým bude to len horšie
Keby ma môj partner volal sebecká ŠPINA, už by nebol mojím partnerom. Alebo by som mu dala riadny verbálny "preplesk", že by si uvedomil, že takto sa ku mne nemá správať. Najmä ak to nie je pravda. Ty sebecká nie si a určite nie špina, no vybrala si si sebeckú sviňu no.
@yelena159 Verbálny preplesk? Panvicou po hlave, nech sa mu v nej rozsvieti! A variť, prať, upratovať len deťom. O svoje nech sa stará sám, potom zistí, kto je sebecký.
@natalka13 “Aj chodiť si môžem von len keď má blbu náladu tak povie poznámku že na čo idem von ..” asi teda nejaký ma. Áno, vela veci ohľadom starostlivosti prebrala a kvôli tomu, že sa nechce hadat to nerieši.
@tiika ano ma volny cas ved aj knihu moze citat niekolko minut a muz jej to zacne vycitat👍
Nie autorka, nie si na tom ešte dobre. Si špina pre muža. Pre osobu, ktorá by Ťa mala chrániť, ľúbiť, rešpektovať, byť na Teba hrdý a podporovať Ťa. Vieš čo hovoria psychológovia a terapeuti o vzťahoch, kedy to už absolútne nemá zmysel zachraňovať a treba ísť od seba? Keď sa vo vzťahu začne ponižovať a stratí sa rešpekt. Máš rovnako choré kamošky, ako si aj ty. Tu chorú, nemyslím ako urážku. Je to fakt. Čítala som, že si vyrastala bez otca a nepoznáš, čo je to mať milujúceho otca. Teraz je jasné, prečo Ti tento chlap príde vlastne nie tak zlý. Hlavne, aby bol.
Syn sa raz takto bude správať k Tebe a bohužiaľ aj k svojej budúcej partnerke.
Ďakujeme, že si pripravená vypustiť do sveta muža odbavujúceho sa na slabšom, ktorý ide max do roboty a očakáva roztiahnuté nohy od ženy po jej 2 šichtách a ešte jej fajne vynadá. Predpokladám, že ak máš dcéru, presne takého partnera a život chceš aj pre ňu. Lebo kamošky to majú horšie.🤦♀️
Ty sa ešte neplačeš.
A súhlasím s komentárom, že Ťa vari ako žabu. Vyhľadaj si na nete, kto to robí a prečo a čo to znamená.
U nas to bolo presne opacne, ja som chodil do prace, po prichode som upratoval, varil, ucil sa s detmi. Kym boli mensie sa starala, ale poslednych 5 rokov ani navarit, ani oprat, ani nic. Takze som sa rozviedol a je mi lepsie samemu. aj tak som robil uz vsetko, takze sa pre mna nic nezmenilo. Ked ti partner v zivote nedava nic, tak ho naozaj nepotrebujes.
Autorka ta tvoja posledná odpoved, čo k tomu dodať. Nieje to až také zlé ked otec naschvál nenaloží jedlo vlastnému decku ale pošle ho zobudiť tu “sebeckú sviňu” aby to spravila ona.
Úplne normálna rodinka, nedeľná pohodička 😉
U nas to bolo presne opacne, ja som chodil do prace, po prichode som upratoval, varil, ucil sa s detmi. Kym boli mensie sa starala, ale poslednych 5 rokov ani navarit, ani oprat, ani nic. Takze som sa rozviedol a je mi lepsie samemu. aj tak som robil uz vsetko, takze sa pre mna nic nezmenilo. Ked ti partner v zivote nedava nic, tak ho naozaj nepotrebujes.
@milaaanko rozviedol si sa a deti si nechal žene ? Alebo máš striedavku ?
Boze, to je ale chuj🤦♀️ on ocividne este netravil s detmi sam cas dovtedy, kym si si dovolila ist s kamoskou von? Co ma on s detmi robit? ved su to aj jeho deti! Kludne ich mohol vziat niekam von, alebo aj doma im vymysliet program. Mne pride, ako keby ani nebol ich otec. Lebo otec deti v tom pravom zmysle slova by sa nielenze vynasiel, co bude s detmi robit, ale este by svojej zene aj doprial, aby isla s kamoskou na kavu pokecat. Ty niesi väzeň, aby si si pytala od neho povolenia a ani na vojne, aby si si pytala opušťák. A ze si sebecka spina? Tak zacni varit, prat, atd len pre seba a deti a potom spozna, co je ta sebecka spina. Praveze mne on pride ako chuj, ktory si ta ale ze ABSOLUTNE nevazi ako svoju zenu, ked ta dokaze takto ponizovat ..by som mu paprce polamala a nech sa o neho stara jeho mamicka. Sebecky je on, ale keby len to-zijes s toxickym clovekom, ktory chce byt nad tebou, teba zhadzovat, aby si hladkal ego na jeho zakomplexovanost! Naozaj tuzis po takomto zivote s nim do konca zivota? Co bude z tvojich synov,ked uz teraz urcite neraz vidia ako sa ich "otec" sprava k mame? Chces, aby raz toto aplikovali na svojich partnerkach a kym opustia hniezdo tak na tebe?lebo ked budu starsi kludne sa moze stat,ze budu kopirovat "otca" a budu ta aj oni ponizovat. Z mojho pohladu by si mala odist aj s detmi kym nie je neskoro aj na ich vyvin v ramci myslenia a aby prezili stastne detstvo. Nenechaj sa zhadzovat takym kretenom,lebo casom to moze kludne stupnovat aj za ine veci. Daj si odpovede na otazky ohladne dobra deti a podla toho sa rozhodni. Drzim ti palce🍀
Som v šoku. A potom, že prečo sa dejú rozvody...... tak máš despotu a to sa iba zhoršuje a bude, zlepšovať sa nebude nič, plus zlé sa bude lepiť aj na deti a môžu mať zlé pohľady buď na teba alebo na muža, podľa toho, aký je muž aj manipulátor. On zrejme nadšený z tých detí nebude, skôr mu ukrutne prekážajú v jeho živote a ty tam máš byť ako pestun pre nich doslova 7/24 , s nim sa počítať vôbec ani nemá. Prekážať mu musíš aj ty a je poriadne alergický na teba, keď to tak vyzerá, ze by sa ti malo dostať nejakej pomoci alebo niečoho iného. Okrem iného, ty keď si už špina, nejaká iná už musí byť aj miláčik a drahusik, potom sa presne pre takychto vychcancov deju rozvody a stále sa to krúti všetko dokola a dokola. Celý životný kolobeh. Prajem ti nejakú peknú budúcnosť, ktorá ťa neviem za akých podmienok postretne, nemaj strach, že pri nom budeš ježibaba, špina, a kadečo ešte a budeš len ty vždy ta zla, ako inak, a tu peknú budúcnosť postretnes, keď nad tým poriadne porozmyslas, že ako sa to dá.
Boze, to je ale chuj🤦♀️ on ocividne este netravil s detmi sam cas dovtedy, kym si si dovolila ist s kamoskou von? Co ma on s detmi robit? ved su to aj jeho deti! Kludne ich mohol vziat niekam von, alebo aj doma im vymysliet program. Mne pride, ako keby ani nebol ich otec. Lebo otec deti v tom pravom zmysle slova by sa nielenze vynasiel, co bude s detmi robit, ale este by svojej zene aj doprial, aby isla s kamoskou na kavu pokecat. Ty niesi väzeň, aby si si pytala od neho povolenia a ani na vojne, aby si si pytala opušťák. A ze si sebecka spina? Tak zacni varit, prat, atd len pre seba a deti a potom spozna, co je ta sebecka spina. Praveze mne on pride ako chuj, ktory si ta ale ze ABSOLUTNE nevazi ako svoju zenu, ked ta dokaze takto ponizovat ..by som mu paprce polamala a nech sa o neho stara jeho mamicka. Sebecky je on, ale keby len to-zijes s toxickym clovekom, ktory chce byt nad tebou, teba zhadzovat, aby si hladkal ego na jeho zakomplexovanost! Naozaj tuzis po takomto zivote s nim do konca zivota? Co bude z tvojich synov,ked uz teraz urcite neraz vidia ako sa ich "otec" sprava k mame? Chces, aby raz toto aplikovali na svojich partnerkach a kym opustia hniezdo tak na tebe?lebo ked budu starsi kludne sa moze stat,ze budu kopirovat "otca" a budu ta aj oni ponizovat. Z mojho pohladu by si mala odist aj s detmi kym nie je neskoro aj na ich vyvin v ramci myslenia a aby prezili stastne detstvo. Nenechaj sa zhadzovat takym kretenom,lebo casom to moze kludne stupnovat aj za ine veci. Daj si odpovede na otazky ohladne dobra deti a podla toho sa rozhodni. Drzim ti palce🍀
@tiika Presne tak ja som kľudná povaha keď vidím že muž nemá záujem o isté činnosti tak to spravím ja, ja mu nebudem prosikat že urob toto urob hento a potom hádať sa že to nespraví.
@enmery Z každého vzťahu po čase sa vytrati láska no pred Bohom sme si sľúbili v dobrom aj v zlom tak beriem to tak že teraz je ťažšie obdobie keď sú deti malé a keď vyrastú bude viac času aj viac oddychu.
@motylik2559 Málokedy trávi s deťmi čas keď je väčšinou v robote a cez víkend buď robí niečo alebo si chce oddýchnuť alebo chodíme na výlety a nie sme doma. Ale vie s nimi zahrať sa vyšantiť sa len sám mi povie že to už není preňho že sa cíti staro a unaveno venovať sa im.
vobec sa z kazdeho vztahu nevytrati laska... to z kade mas taky blud?
Nesuhlasim s tvrdením, že z každého vzťahu sa po čase vytratí laska. Sú vzťahy, kde laska časom rastie.
No keby mám doma takého ako ty tak láska by s auz dávno vytratila..to nevidíš že si slúžka a domáci spotrebič?
aha vytratila sa laska a muz sa carovne zmeni zamiluje lebo deti budu mat 15-18rokov? nie nebude to tak, muz aj deti budu stale iba natahovat ruky - mama podaj urob navar vyzehli!!!
Prepáč, u vás láska nikdy nebola. Máš po boku chudáka, ktorý sa na Tebe tak fajne v dobrom a zlom vyvýyšuje, ako každý pokazený kus a vieš čo?Nič nebude lepšie, naopak, bude horšie. Načo si založila tému?Keďže špina je podľa Teba prejav lásky a rešpektu. Dúfam, že deti zdrhnú od vás čo najskôr a potom možno pochopíš, čo si im urobila.
Som sa dobre zabavila....čo si si vychovala,to máš,aby si 8.rocne decko nevedeli nabrať jedlo,aby som kvôli dvom zdravým deťom cez víkend vstávala o šiestej,aby mi muž nadával do sebeckých,lebo ... Gratulujem,dobre si si vychovala. Tu tlapkanie,že muž je sviňa nepomôže. Máš šancu aspoň deti trochu k samostatnosti vychovať,chlapa môžeš skúsiť.
Kolko ma tvoj muz rokov?
Nechceš sa hadat, si pokojná povaha. Určite to ma svoje výhody. Zároveň to neznamena, že nemôžeš byt asertivna, stanoviť si hranice, trvať na uspokojovaní aj svojich potrieb.
To všetko môžeš robiť stále aj s rešpektom voci tomu druhému, no i voci sebe. Nemusíš byt agresívna, hadat sa, ide to aj bez toho.
Možno to vyzerá, že to u vás zatiaľ funguje. Avšak uvedomujes si, kam ste sa to tvojim defenzívnym postojom dotiahli? Všetko robíš takmer sama, starostlivosť o deti aj domacnost. Muž si to neváži a nemá k tebe uctu a respekt. A bude to horšie. Pridajú sa k nemu deti a budú od teba vyžadovať stále viac, pričom tebe začne vadit, že si ta tiež vôbec nevážia. (Ak sa to už nedeje..) Problém budeš hľadať v nich. Lenže ako to, že to zašlo takto ďaleko? Ty si tomu významne prispela a to tým, že je pre teba ľahšie neriešiť, ustúpiť, podvoliť sa, urobit veci za druhého, radšej ídes na doraz svojich síl a možnosti a je to pre teba pohodlnejšie než vziať odvahu a postaviť sa za seba. Neviem, či sa teraz cítiš šťastne. No pokial to bude pokračovať ako opisuješ, čoskoro sa to zmení. Nie je dobre si niečo nahovárať, klamať samu seba. Je lepšie sa pozrieť pravde do oci a niečo s tým urobit. Mne sa zdá, akoby si to však nechcela vidieť a priznať si aká je realita. Je možné, že je pre teba až príliš bolestivé…?
@tiika ano ma volny cas ved aj knihu moze citat niekolko minut a muz jej to zacne vycitat👍
@natalka13 skôr som chcela poukázať na to, že každý ma inú predstavu o tom, ako tráviť volny čas a nie je v poriadku to tomu druhému vyčítať.
Druha vec je, že ho ma malo, ako si to správne podotkla. To tu vidíme všetci a je nám to jasne. To je samozrejme dôležité tiež riesit.
Nechceš sa hadat, si pokojná povaha. Určite to ma svoje výhody. Zároveň to neznamena, že nemôžeš byt asertivna, stanoviť si hranice, trvať na uspokojovaní aj svojich potrieb.
To všetko môžeš robiť stále aj s rešpektom voci tomu druhému, no i voci sebe. Nemusíš byt agresívna, hadat sa, ide to aj bez toho.
Možno to vyzerá, že to u vás zatiaľ funguje. Avšak uvedomujes si, kam ste sa to tvojim defenzívnym postojom dotiahli? Všetko robíš takmer sama, starostlivosť o deti aj domacnost. Muž si to neváži a nemá k tebe uctu a respekt. A bude to horšie. Pridajú sa k nemu deti a budú od teba vyžadovať stále viac, pričom tebe začne vadit, že si ta tiež vôbec nevážia. (Ak sa to už nedeje..) Problém budeš hľadať v nich. Lenže ako to, že to zašlo takto ďaleko? Ty si tomu významne prispela a to tým, že je pre teba ľahšie neriešiť, ustúpiť, podvoliť sa, urobit veci za druhého, radšej ídes na doraz svojich síl a možnosti a je to pre teba pohodlnejšie než vziať odvahu a postaviť sa za seba. Neviem, či sa teraz cítiš šťastne. No pokial to bude pokračovať ako opisuješ, čoskoro sa to zmení. Nie je dobre si niečo nahovárať, klamať samu seba. Je lepšie sa pozrieť pravde do oci a niečo s tým urobit. Mne sa zdá, akoby si to však nechcela vidieť a priznať si aká je realita. Je možné, že je pre teba až príliš bolestivé…?
@natalka13 Má 45
@tiika Chlapci sú zlatíčka poslúchajú dobre sa učí starší, vediem ich aby boli samostatný v rámci veku aby po sebe upratali a tak. To že v nedeľu starší chcel aby som odkrojila z kuraťa to neberiem ako niečo zlé, aj keď vedia sa obslúžiť aj sami ale krájať s ostrým nožom im ešte nenechám. Ako som písala som kľudná a pokojná povaha dá sa povedať že som aj šťastná mám všetko, krásne deti strechu nad hlavou mám čo jesť dobrú prácu dobrý kolektív, kamarátov svoje koníčky. Len občas manžel do toho ideálu nezapadá alebo kazí mi to svojimi rečami.
Tvoj chlap nemá ruky že keď oddychujes nevie nabrať vlastnému synovi jesť?
Mala som kolegynu, muz doma nepohol prstom, kazde vianoce dostala nejaky zlaty sperk / podla neho to su dobre ulozene peniaze/ a ona vzdy len poznamenala, ved ma nebije🙈
Fúha, tieto odpovede. Si stratený prípad. Aby otec nechal budiť matku,lebo synček chce kuriatko a ona ho nenechá robiť s nožom. Otec asi doteraz nevie pracovať s nožom. Pokojne klam samú seba, raz Ťa to dobehne.
A ja Ti ešte poprajem večné zdravie. Pretože keby si nebodaj ťažko ochorela alebo mala nehodu, to by si ešte len kukala, čo za lenivú špinu si bez 0 podpory. K tomu Ti prajem večnú mladosť, aby si stihala jeho velicenstvo obskakovať. A chlapci zlatíčka?Počkaj si🙂
Veď aj Tvoju muž je top muž podľa Teba,aj keď si preňho menej ako toaletný papiera a vec, ktorú použije a ma mu slúžiť.
Tebe to asi nikdy nedôjde, tak Ti prajem aspoň to pevné zdravie navždy, inak si skončila.✊️
@karolinakr svätú pravdu si napísala.
@laurika999 😄 som to zmazala, to je beznádejný prípad

Za mna, najvyssi cas, zamysliet sa ci takto chces prezit zvysok zivota.