icon

Aj vaši rodičia rozdávajú vaše veci?

21. nov 2024

Moja matka nikdy nebola matka roka ale nejak často sa mi u nej stáva že dá niekomu moju vec ktorú neplatila(som dospelá) a oznámi mi to až potom že či nevadí a keď jej poviem že vadí lebo som si tú vec kúpila preto lebo som ju chcela začne mi vyčítať že ona ma v detstve živila ale teraz by ma zaujímalo či aj vaši rodičia rozdávajú vaše veci?

Strana
z2
btus
21. nov 2024

nie, všetko je doma odložené, čo som tam nechala.

nynia
21. nov 2024

Nie, nikdy. Len matka nosí nejaké moje veci (ktoré ja už nie) ale to mi nevadí aspoň majú využitie a neležia len v skrini.

januska12323
21. nov 2024

Nie, iba z detstva.

michaela329
21. nov 2024

Nenechávala som u našich nič, čo by mi chýbalo, však tam už nebývam 🤷 Ostatné veci rozdali - aj kuchynskú linku, aj elektroniku, keď po mne prerábali bytovú jednotku. Veď to nie je moja svätyňa.

autor
21. nov 2024

@nynia To tiež vezme si z môjho oblečenia čo len chce a ja to potom hľadám aj mi to odmietla vrátiť

oceanahory
21. nov 2024

Nema moje veci ako rozdavat 😅 🤷. Vsetko co potrebujem mam u seba v byte a co som nechala v rodicovskom dome ma vobec netrapi, kludne moze rozdat.

vevesh
21. nov 2024

A ty s nou byvas ci su to veci, ktore si nechala v "detskej izbe" a mas vlastne byvanie? Ak som byvala doma, nie, rodicia nerobili nic s vecami. Po vystahovani sa ma spytali na tie, co si mysleli, ze boli dolezite. S podla nich nedolezitymi vecami urobili podla svojho uvazenia (predali, vyhodili, darovali...).

sissy27
21. nov 2024

z toho čo mám doma ani náhodou, veď ani nevie čo tam mám 😀 a z toho, čo ostalo v rodičovskom byte, tak sa vždy spýta, či to ešte plánujem využívať alebo to môže posunúť ďalej.

autor
21. nov 2024

@michaela329 Lenže ja som študentka a ona si len tak príde do mojej izby keď tam niesom a vezme čo len chce a niekomu to dá

michaela329
21. nov 2024

Tak potom má asi nejaký problém, nenechávaj si tam cenné veci.

kavasmliekom
21. nov 2024

Od 18 rokov nebývam s rodičmi. Dovtedy mi kupovali oni, aj ma živili, dá sa povedať, takže by na to mali právo, ale čo mi raz kúpili, to bolo moje, bez ohľadu, či to platili oni, či niekto iný. Nikdy mi nebrali veci bez toho, aby som o tom nevedela.

autor
21. nov 2024

@kavasmliekom od 16tich brigádujem

kavasmliekom
21. nov 2024

Tak si veci zamykaj, keď nechceš, aby ti ich brala.
Ja by som sa s mamou porozpravala.
Mami, prosím ťa, moje veci, ktire mam v izbe, potrebujem, budem nosiť, používať. Čo už nebudem chcieť, donesiem ti, môžeš to niekomu posunúť, ale bez môjho vedomia to nerob. Ja som si na to musela zarobiť, a viem, aké je to ťažké popri skole aj brigádovať, aby som to tebe mohla uľahčiť a nemala na mňa toľké výdavky. Tak prosím ťa aby si mi nabudúce dala vedieť, že niekto niečo potrebuje, pozriem, či sa nájde niečo, čo by dom mohla vytriedit 😀

betulinka1
21. nov 2024

Kup si skrinu, ktorú si budeš vedieť zamknúť. A mame povedz, že bude zamknutá a hotovo, že sa ti nepáči ak ti berie veci, ktoré si kúpis ty.

cacianka
21. nov 2024

otec ?
Niekto kto by bol pre ňu autorita a dohovoril jej ?

unicornlady
21. nov 2024

Nie, nedávala moje veci nikomu.
Druhá vec je tá, že moja sestra si zvykla bez dovolenia požičiavať moje veci (oblečenie, kozmetiku), keď som nebola doma (v čase štúdia na VŠ)

cimage
21. nov 2024

Zamkni izbu, ja nemam rada ked sa mi niekto hrabe v mojich veciach bez mojho dozoru.

lindous
21. nov 2024

Nie a ani si to neviem predstaviť, ako študnetka som bývala až do 25 doma, stále tam mám nejaké veci a neexistuje, že mama by mi niečo vzala a to ani z vecí, ktoré mi kúpila a darovala ona... ak nepomôže rozhovor, aký bol navrhnutý vyššie veľmi vhodne (ktorý by som inciovala mimo tej situácie, kedy sa to zrovna stane), tak fakt jedine veci zamykať a asi čím skôr hľadať možnosti ako sa osamostatniť, jedna vec je že o tie veci prídeš a daruje, ale už len ten zásah do súkromia a že sa ti v nich v pohode hrabe by mi vadil... také extrémnejšie riešenie, keď už fakt nebudeš vedieť ako to riešiť, môžeš kontaktovať ľudí, ktorým to rozdá pokiaľ vieš a povedať im ako to je, myslím, že jej tým spravíš celkom hanbu a nabudúce si to rozmyslí...

vilma7
21. nov 2024

Daj na dvere nápis: zákaz vynášania mojich veci bez môjho súhlasu!!!!

sidicek
21. nov 2024

Ak vieš komu to dala ,tak by som si to pýtala naspäť. Nemá.ona nejakú diagnózu? Žijete samé len vy dve ? Robi to aj niekomu inému ?Rozdáva aj svoje veci?

autor
21. nov 2024

Aj keď sme boli niekde v obchode a ja som stála niekde v rade (ona nič nekupovala)iba ja tak pre do mňa púšťala ľudí 🤔aj takých čo mali viac vecí ako ja a ešte mi povedala že veď my sa nikam neponáhľame pustila iba jedného alebo dvoch nezávislých od seba ľudí(alebo teda rodinu ak boli spolu) nestalo sa že by predomňa pustila kompletne všetkých čo stáli v rade ale často to robila asi tak 20krát ročne

autor
21. nov 2024

@kavasmliekom To nefunguje miliónkrát som to skúšala myslí si že keď je matka že môže všetko

ajsha123
21. nov 2024

Pytala si sa, či aj nám rozdávali rodičia naše veci. Tak nie, toto určite nie je prirodzené správanie matky... Nepoviem, keby si u nej už niekoľko rokov nebývala, no ani by si si nebrala svoje veci - a ona by chcela upratať, uvoľniť miesto.... To je iné. Ale ak si študentka a vynáša z izby Tvoje veci, nie je to prirodzené správanie. Buď je psychicky narušená, alebo si niečo na Tebe kompenzuje, čo prežila za mladi.... Neodpísala si, či bývate len samé dve.... Sú s otcom spolu? Nemá nejakú zlosť na otca, Ty sa naňho podobas a ubližuje Ti takto vedome? Viem, že to asi nezmenís, ale potom už zostáva len kúpiť skriňu na zamykanie alebo sa odsťahovať....

guudy
21. nov 2024

My skladujeme este aj drevene vlaciky v garazi, co sa ich 21 rocne dieta odmieta vzdat😅. Nikdy sme nic nevyhadzovali, akurat sme parkrat poprosili, aby si dieta vytriedilo vlastne veci, ked sa obcas vyskytne na Slovensku ;)

lenvam
21. nov 2024

Nemá aké. Keď som sa odsťahovala šlo všetko so mnou. Jej dom nieje moje skladisko.

lanstouran
21. nov 2024

To čo si kúpila dcéra tak to je jej ale keď ešte bola dieťa tak určite som rozdala hračky oblečenie veď Kim budú mať vlastné deti tak určite budú chcieť iné.

tiezjedna
21. nov 2024

Neviem si predstaviť, že by som čokoľvek dcérine vzala a niekomu to dala...

janababana
21. nov 2024

A nepredava tie veci? Nechce sa mi verit, ze by len tak darovala, ked asi sama nema dost (kedze berie veci studujucej brigadujucej dcere). Smutne toto, brat vlastnemu dietatu veci, obzvlast ak si to same zaplatilo…

autor
21. nov 2024

Pamätám si keď som bola malá mala tak 5/6 rokov boli sme s mamou v parku mali sme v takej nádobe koláčiky striedali sme sa pri jedení(každá si dala jeden a potom si dala druhá a tak to pokračovalo )mama zjedla svoj koláč v nádobe ostal posledný môj v tom parku bol asi o 2 roky starší chlapec ktorého sme poznali z videnia (on ani jeho rodičia nám nikdy nič nedali neboli to naši dobrý známi)a moja mama mu ponúkla môj koláč (ja som mala na ten koláč obrovskú chuť)on ho samozrejme chcel (bol to výrazne tlstý chlapec)pamätám si ako mi to bolo ľúto a on ho spokojne jedol

ajsha123
21. nov 2024

Máte zvláštne vzťahy, akoby Ti mama vedome ubližovala. Nie je to v poriadku

Strana
z2