icon

Aká je šanca zverenia dcéry do opatery otca?

sandyl07
22. apr 2020

Dobrý večer. Potrebovala by som poradiť ohľadom zverenia dieťaťa do opatery otca. Po narodení dcérky sme bývali spolu u jeho rodičov. Už pred pôrodom to nebolo ideálne, ale nemala som kam ísť tak som s malou musela zostať u nich.Mame tam s malou aj trvalé bydlisko.Prejdem k problému. Pred asi dvoma týždňami nás aj s malou vyhodil na ulicu. Momentálne sme u môjho otca. A môj bývalý sa mi začal vyhrážať že mi vezme malú. Vraj ma ide dat na súd. Tak on nás najprv vyhodí a potom si nárokuje na dcéru o ktorú sa ani nestaral. Iba ja. Jeho mama mi pomáhala. Mam strach že mi vezme malú 😭 Chcela by som vedieť aká je šanca že mu ju ozaj zverina. Pretože je v lepšiej finančnej situácii ako ja. Lenže je preukázateľne fetak a vie to o ňom celá dedina. Dokonca aj jeho mama aj sestra, brat mi to do svedčia. Oni sa ho tiež boja. Pomohli mi aby som odišla lebo sa už nemohli pozerať ako ma stále iba bije zatiaľ čo ja sa starám o dieťa. Prosím poraďte mi. Je šanca že by mu ju naozaj zverili? Je mi s toho smutno. Je mojím všetkým. A ona sa ho boji tiež. Ma len 6 mesiacov alee vidím ako reaguje keď ho vidí. Mam o ňu strach..

Strana
z2
maciatkolulu
11. máj 2020

@sandyl07 tvoj otec sa ako policajt, bývalý, pozeral na to ako mu dcéru nejaký debil otlka roky, pripadne po pôrode???? Tebe jeho mama a sestra pomohli s odchodom a pritom vás vyhodil? Nejako to nesedí, lebo bud ta vyhodil, alebo si odišla a pomáhali ti. V podstate to je jedno, dieťa ti nevezme skoro určite a to či pôjdu jeho matka a sestra proti nemu aj na súde by som si 100%ista nebola, ale to nič nemení na to., že ti malú nedajú do starostlivosti. Na súd si mala hneď podať ty a riešiť aj výživné.

sandyl07
autor
31. máj 2020

@lucka222 Si veľmi milá 💗 Aspoň jedna z mála ktorá poradí bez toho aby ťa ohovorila ako nejakú nezodpovednu osobu. Ďakujem Ti krásne

Strana
z2