Akceptovali by ste pitie vášho partnera?
Ahojte, akceptovali by ste ak by váš partner/manžel pravidelne pil tak každý druhý/tretí týždeň? S tým, že nie je vyslovene na mol ale vidno, že má vypité, náladu
1-2x v mesiaci si aj ja vypijem tvrdý alkohol. Nie veľa. Max 2-3 slabé drinky, kde je viac sladkej vody ako alkoholu. Priatel o tom vie a akceptuje to. Keby som chcela byť "v nálade " alebo sa opiť, tak by som toho musela vypiť viac.
@bessie12 tvoja vec, tvoj život ale tento model keby aplikujem na svoj prípad tak by mi vadil tiež a dosť
A čo by bolo pre teba ešte akceptovateľné? My to máme s mužom nastavene tak, že zhruba raz do týždňa ide on von, raz idem ja, niekedy ani to nie. Väčšinou si vtedy nejaké vínko pivko dáme. Niekedy si aj doma víno otvoríme, takže nám toto nevadí, neriešime to. Môj muž ak sa aj zdrží dlhšie, že už má takú spolocenskejsiu náladu, tak už deti spia keď pride, ani ho nevidia. Že sa mu bude ťažšie vstávať, jeho problém. Takže za mňa raz dvakrát do mesiaca posedenie s kamarátmi, byť aj do nálady ok. Bežná vec. Predpokladám že ten tvoj nezvykol a začal a tak je to pre teba veľká zmena. Mne by to v prípade ak by sa to nejak nestupnovalo nevadilo. Možno sa muž len potrebuje občas odreagovať, zabaviť s kamarátmi. A zrovna ti kamaráti sú asi takí, že čosi popiju, tak si dá aj on.
Vypit si raz za cas nie je zle, ale ked sa s tym prehana, tak to uz ano. Ja som dokonca akceptovala kazdodenne chlastanie mojho teraz uz ex partnera a neboli to len 1-2 drinecky, ale pol flase whisky a niekolko piv. Neviem co by si vtedy robila keby tvoj partner pil ako duha, ked ti vadi obcasne vypitie si a pritom to nie je ani na mol.
My si kľudne dáme aperitív alebo pohár vina k večeri ale občas večer digestive. Nie každý deň ale viackrát do mesiaca určite a nie sme alkoholici. Ale teda nie je to ani na nás vidieť. A hlavne keď si aj týždeň dva nič nedáme tak sa svet neruti a nie sme z toho nervózni. Ale opitých alebo pripitychh ľudí na ktorých to vidno nemám
Rada. Ak ti jeho pitie vadi treba sa s ním o tom porozprávať
@podmostom akceptovatelne by bolo pre mňa par krát za rok, s tým, že sa jedná o nejakú oslavu a dá si 1 2 pripitky niečoho jemnejšie a sporadicky pivo s kamarátom ale keby spolu trávime čas a predo mnou pije tak to by mi veľmi vadilo a keď sa niekto vie zabaviť, odreagovať s tým, že treba alko tak mi to príde ako úbohé 🤔
@bessie12 s takým by som nebola, a pre mňa osobne raz za mesiac nie je občasné pitie
@sense niečo som naznačila ale bolo malo, treba hlbší rozhovor
A podľa všetkého pil aj pred tým, len vtedy som to nespozoroval, lebo menej sme sa stretávali, tak.. 2 možno 3 krát do týždňa
Nie
pre mna a ako vidis aj pre inych to obcasne pitie je.
No vidis, ale laska je slepa a ked si zamilovana, tak vela veci akceptujes, ktore by si inak neakceptovala. Tiez som si kedysi povedala, ze mne sa nieco take stat nemoze. Ze nikdy by som nedovolila urcite veci a ako to dopadlo ?? Opak sa stal pravdou, takze nikdy nehovor nikdy.
Chlapom nemôžeš naznačovať, chlapom musíš otvorené povedať a priamo k veci
@bessie12 keby to viem na začiatku tak by som s takým nebola a raz som to zažila a aj takého co fajčil, lebo toto mi nejde akceptovať
moj ex aj fajcil nielen pil a agresivita voci mne, ktora sa prejavila neskor bola gratis. Vsetko som to akceptovala, lebo som bola zamilovala az po usi a neskor aj zmanipulovana
@bessie12 ja také našťastie nemám ale tie dva spomenuté prípady som zatrhla ešte na začiatku čiže som sa v úvodzovkách zachránila a terajší... No keďže stretávali sme sa tak 2x do týždňa tak som to nevedela až teraz keď sme sa začali vídať častejšie
pokial nechlasta denne a nie je na mol, tak by som to akceptovala. Ale sledovala by som ci sa to nahodou nestupnuje. Ak by zacal pit viac, tak by som ho kopla do zadku. Lebo aj vypit sa da normalne a slusne. Nemusi to byt ani do nalady. Kazdy musi poznat svoju mieru, kolko toho moze vypit a teda, kedy musi prestat pit. Moj terajsi vypije pivo a aj to 1-2 mozno max 3 rocne a len v lete. Inak nepije vobec.
Ja nie. Za mňa má každý dospelý človek piť alkohol len do tej miery, do ktorej ho znáša. Byť viditeľne pod vplyvom drogy (áno, alkohol je droga), aj keď je to len vysmiata naladicka, nepovažujem za niečo normálne a od svojho partnera očakávam, že vie, kde je jeho hranica 🙂 a samozrejme to platí aj pre mňa, takže sama viem, že mi stačí deci vína a nebudem za každú cenu piť s niekým zarovno pol litra, len zato, že on zvládne viac a ja chcem byť tiež kul 😄
Opitost by mi vadila aj keby sa to stane len raz
Akceptujem na oslave párkrát za rok prípitok, jeden možno dva poháriky a také, že s kamarátom, keby sporadicky, že 1 pivo v pohode ale inak nie, ja osobne dám len dokopy 3 možno 4 krát za rok malý prípitok s niečím jemným
A celkovo keď ma vypite hoc len trochu, tak to, že pil mi ako také nevadí ale nedokážem si s ním dat pusu ani nič, proste musím mať trochu odstup, ale keď sú moje alebo jeho narodeniny alebo výročie tak vtedy si také nedávame vôbec lebo nedokázala by som s nim mat nejaké maznanie, pusa a tak
Az sa divim, co tu citam. Ako akceptovala? Co muz je tvoje decko? Ze mu mas co “akceptovat”….jednoducho sa s tym musis zmierit, ak on tak chce fungovat….ja mam niekedy pocit ze tu niektore mate muzov za deti, ktorym musite rozkazovat/ zakazovat/ prikazovat a oni sa maju podriadit…
K tvojej otazke- nevidim na tom nic zle.
Ja nerozumiem, na čo sa pýtaš iných, či by to akceptovali, keď ty to akceptovať nemieniš a máš v tom jasno. Proste ho prenechaj inej, ktorej to vadiť nebude.
No, ako tu citam, tak teda oci riadne otvaram. Potom sa cudujeme, preco je tu tolko alkoholikov. A neskor vyplakavanie, ako sa to zraaazu zvrtlo a ani nechapete preco, ved len som ho nekomandovala, nie je to moje dieta a doma alkoholik ako vino.
Pre autorku. Neakceptovat. Netreba byt uplny abstinent, ale popijanie viackrat do tyzdna nie, teraz trosku, potom trosku viac, ... a potom uz len oci pre plac.
Ty máš tú toleranciu v tomto nízku a teda asi by ste sa mali o tom úprimne porozprávať, lebo u teba je to dosť zásadná vec. Je ale možné že bude dosť prekvapený, že čo od neho vlastne chceš, aj ja by som bola, byť na jeho mieste. Ale ak ta má rád, aj ty jeho, je vám spolu dobre, nejaký kompromis zrejme dokáže urobiť, ale asi to bude čakať aj od teba. Málo si tu o vás napísala, ťažko hodnotiť celý vzťah. Píšeš ale že zatiaľ len randite. To on niekedy na stretnutie s tebou prišiel už v takom pripitom stave? To by vadilo aj mne. Ja už som s tým svojim pomaly 20 rokov, už to vnímam inak, nevadí mi že semtam niečo vypije, po toľkých rokoch viem, že problémy s alkoholom on nemá žiadne. Ale teda povedz rovno tomu tvojmu, že nedokážeš chlapa ani pobozkať, pritulit sa keď vieš že niečo pil, nech vie na com je... No držím vám palce teda.
@mk1111111111 ale on nepopija viackrát do týždňa, ale jeden dvakrát za mesiac.
Nie
@podmostom Ja by som s kompromisom nemala problém, nejak si pohovoriť o tom, a opakovane som to z neho citila ked sme sa stretli a potom som sa pýtala a on odpovedal, aj jeho kamarat mi to potvrdil a ano prišiel ku mne v takom stave a aj ked som išla k nemu domov tak videla som pri koši fľaše aj citiť to bolo
Mne osobne by to nevadilo....za mňa je vpohode dať si raz za čas v meste drink, posedieť pri dobrej večeri s vínom, vypiť si na firemnej/rodinnej akcii.
Všetko však v rozumnej miere a nie pravidelne, človek sa musí vedieť potom spráť, byť na druhý deň schopný normálne fungovať.
Tu ma napadá otázka... Kto potom robí tu ročnú spotrebu alkoholu na Slovensku, keď nikto z Vás neakceptuje pitie alkoholu. A to sa bavíme raz za mesiac...?????
😁
Ak je to pre niekoho v pohode tak dobre, že si daju pri večeri alebo tak, našťastie u nás sa toto nedeje.
Ale chodiť pravidelne každý druhý/tretí týžden mi príde veľa, keby je to sporadicky, že občas, parkrat za rok tak dobre, jedno možno dve piva, alebo nejaká oslava dobre ale to je niečo čo by sa dalo zrátať na prstoch ruk, a toto je moje akoby trošku pravidielko, že nech sa to dá zrátať na prstoch ruk, alebo je to číslo okolo počtu prstov na rukách

@elizabet173 Sú aj taky... I keď mne už aj raz za mesiac vadí