icon

Akceptujete mužovi chodenie do kasína?

wanda123
18. máj 2014

ahojte, chcem sa spytat na Vas postoj ku kasinu. akceptujete to manzelovi/partnerovi? moj muz ide do kasina raz za dva tyzdne, vracia sa rano v stave hroznom ... Snazi sa mi nahovorit, ze chodit do kasina je ok..ze vsak on nic zle nerobi..

Strana
z2
ellca123
18. máj 2014

nechcela by som byt vo vasej situacii ,
ten ktory "fici" na hazardnych hrach ,alebo na alkohole ci drogach ani nevie ze je zavislak -
mysli si - vsak len trochu,vsak len raz ,dva krat do tyzdna,to si zasluzim
ja som mala otca alkoholika

6969eva
18. máj 2014

Je to zlé. Zažila som to . Môj muž tiež podľahol kasínu a automatom. V tom čase začal s podnikaním a založil aj firemné veci v záložni, aby mal na hranie.Keď k nám začali chodiť zákazníci, pretože mu za tovar platili vopred, po svoje peniaze a po nich prišli aj prví exekútori, tak sme to vyriešili finančným vyrovnaním. Dá sa to aj v manželstve. Treba spísať vzájomnú dohodu na základe čoho sa to robí, my sme tam mali uvedené, že ide o výživné a ide o oddelenie majetku firmy od súkromného, ale myslím, že sa to dá aj bez nejakého dôvodu, trebárs, že ste sa rozhodli žiť finančne oddelene. Potom keď prišli ďalší exekútori, už nám na nič siahnuť nemohli. On dodnes pomaly spláca tie dlhy a už je to 20 rokov. A pokiaľ ide o hranie, s tým ani potom neprestal.Prehral byt, auto...také 3-4 milióny a ja som živila deti,seba a aj jeho, no a samozrejme tiež somj za to mohla, lebo doma to boli strašné nervy, veď si to asi vieš predstaviť...Potom som sa skontaktovala s Dr. Nábělkom z Banskej Bystrice, on sa venuje gamblerom a on mi odpísal, že taký človek sa ľahko nemení a pomôcť si môže len vtedy, keď prizná sám pred sebou, že je gambler a chce to zmeniť.Vôbec nie je rozdiel v tom, či hrá 1x alebo xxxkrát, ide o to nehrať vôbec.Poradil mi, aby som ho postavila pred nejaký existenčný problém, a tak som požiadala o rozvod. Vtedy som už totiž bola na tom zle aj ja, ustavične v napätí, kedy sa vráti, v akej nálade, čo bude...a od vyčerpania som takmer skolabovala. Musela som sa asi rok liečiť a tak som sa rozhodla, že buď -alebo. Rozviedli nás a on prestal, ale...!Ostali sme spolu, mali ďalšie dieťa a po 15 rokoch vyšlo najavo, že presedlal na inú závisloť- ženy.Až nedávno som sa dozvedela, že mal po celých tých 15 rokov vždy nejaké malé aj veľké vzťahy až sa teraz zamiloval. Ale odkedy to prasklo, tak už až taký zamilovaný nie je, chodieva diomov a chce naspäť, lebo len tu mu je dobre(vraj).Včera som sa dozvedela, že hrá stále, potajomky a stiahol tam aj ju. Takže dvaja gambleri. Keby som mohla vrátiť čas, tak by som sa potom rozvode s ním definitívne rozišla, nedala mu už druhú šancu a dnes by som spokojne žila. Mohla som si ušetriť kopu ďalších trápení. Rada na záver? Utekaj kade ľahšie, čím skôr, tým lepšie.

kiki68
19. máj 2014

zacinam mat dojem,ze gambling je este horsi ako alkohol. Ja som mojho ex strasne prosila aj za jeho rodinu aby sa zmenil,ze spravim co mu na ociach vidim,ale nech s tym prestane,ze je to cinnost,co ruinuje jeho celu rodinu. Nedal si povedat a viem,ze polovica z jeho rodiny je na praskoch,aby to vydrzali a on je stale ako kral,vobec si to neuvedomuje.
Najradsej by som tieto kasina, automaty, online hry zakazala. Viem,ze statu z toho tecu strasne peniaze a mafii tiez. Ale ze to nici cele rodiny, to je to najhorsie. A pritom tie herne su vsade. Ja odkedy som mala toho ex,tak si to nejak podvedome vsimam ( ono to bol ten strach,ze kde prideme je o par metrov herna a mohla som cakat,ze sa tam vypari) A je toho neuveritelne vela. Naco je to vlastne dobre? proste mesta by to mali zakazat, viem,ze mozu,ale maloktore to aj spravia. Ved lud je biedne na tom a oni to este podporia.
Sorry za takyto vylev,ale strasne ma to stve 😒

bosoriak
19. máj 2014

@kiki68 Gambling je horsi ako alkohol. A zakazanim niecoho sa este nikdy nic nevyriesilo. V Amerike bol kedysi zakazany aj alkohol a situacia sa zmenila len k horsiemu. Ked ludia chcu, tak si svoju drogu najdu. Ide o to, aby nevinni rodinni prislusnici netrpeli s nim.

@wanda123 Jedine, co sa vacsinou da urobit, je odstrihnut ho od penazi. Sem-tam sa podari, ze sa ten clovek uvedomi. Ale vacsinou ide o ten horsi koniec, ze sa zruinuje financne, zadlzi sa, zacne kradnut, az nakoniec skonci v base (v lepsom pripade). Je len na tebe, ci si vies predstavit takyto dalsi zivot s nim.

veva123
19. máj 2014

Necitam.celu diskusiu, ale velku pravdu pisu baby, riesit to
a cim skor! Sama som pracovala v kasine popri VS a videla som tam tie pripady, viem, ze gamblerstvo polozilo financne a psychicky inych panov, ktori na tom boli financne naozaj dobre. Zrusenie BSM neodkladaj, lebo ti pride jedneho dna exekutor a na ucte ti bude nechavat len zivotne minimum.... Ono dlhy sa robia velmi rychlo, v pripade zavislosti nie je problem napoziciavat v nebankovkach a pod....

charlie1980
19. máj 2014

Co by som spravila ja ....? Zbalila sa a odisla. Lebo by som sa bala, ze ak sa nezbalim cim skor s dietatom ja, tak ma onedlho vylozia na ulicu. Toto lepsie nebude. Riesit co najskor.

gabriellka1
20. máj 2014

@wanda123 zacnem asi týmto že pracujem ako krupierka v kasíne a za žiadnych okolností by som to neakceptovala. Z toho čo vidím v práci poviem len toľko že vždy sa to začína nevinne a potom to ide stale do väčších extrémov o takých prípadoch by som vedela veľmi veľa rozprávať takže ak nechces aby zničil ziviot sebe a celej vašej rodine zabrán tomu ak sa to este dá...

wink5
22. máj 2014

@wanda123 ahoj, mam za sebou manzelstvo s gemblerom. Som uz rok rozvedena a zostala som sama, ked mal moj syn dva mesiace. S odstupom casu viem, ze to bolo to najlepsie co som mohla urobit a som opat stastna. Nechcem tym povdat, ze rozvod je jedine riesenie. V kazdom pripade ale zacni jednat. Podla tvojich slov je tvoj manzel pravdepodobne gembler. Skus si precitat clanok: Ako zistiť, či žijete s gamblerom?
http://nehraj.sk/pribuzni/36-caste-otazky/410-z...
Ak si sam neprizna svoju zavislost a nepodstupi co najskor liecbu bude sa to len zhorsovat. Neznici ale iba seba, ale vsetkych okolo a ty budes prva. Co najskor ries zrusenie BSM. O vasich spolocnych dlhoch sa porad s pravnickou, ale ries hlavne to, ze tvoj manzel moze kedykolvek urobit podstatne vacsie dlhy ako je vasa hypoteka na byt.

menonema90
10. máj 2024

Hoci je toto diskusia z pred 10 r., strašne by ma zaujímalo ako si dopadla @wanda123

Strana
z2