Aké auto pre 5 člennú rodinu?
Zatial sme styria, ale planujeme byt piati 🙂 a chcela by som sa s vami poradit, ako riesite autosedacky pre tri deticky. Mame SUVcko, Nissan, ale tam nepomestime dozadu 3 autosedacky, ale s nasim autickom sa nechceme rozlucit... Mne sa tie rodinne auta tak nepacia ☹ ako to riesite vy?
Ja sa chystam za par mesiecov kupit peguot -Teppe vyborne rodinne auto pre viac ludi priestranny kufor nalozis tam batozinu pre celu rodinku je ako Van teraz mam Fiat-Fiorino tiez super dodavka pre rodinku ale zadne dvere su jedny pevne a to mi vadi potrebujem o trosku vacsi kufor takze moje vysnivane auticko je Peguot -Teppe ako stvoreny pre vacsiu rodinu urcite nebudes banovat prajem Vam vela stastnych kilometrov....
@digysa my mame ten grand voyager neskutocna spokojnost a neboj sa ho je skvely.ja som nas 2 roky nesoferovala lebo som sa bala radsej som chodila na opeli ale ten sa pokazil a musela som zacat soferovat chrysler a potom som si nadavala aka som bola koza ze dovtedy som s nim nesla 🙂
Ford S-max a uplne staci 🙂
@digysa skuste este tu toyotu...my sme boli maximaaaalne spokojni- aj priestorom, aj vybavou a aj pohodlnostou na dlheee cesty - velkostou su tie auta takmer rovnake (mozno par cm+/-) - (mne osobne vadia na chrysleroch sedadla, trochu neforemne , toyota ma pohodlne takmer ako medak...) 🙂
@digysa pekne auticko. Ale tie stredne sedadla nie su plnohodnotne, vsak? Zmestia sa vedla seba tri tucne 5bodove sedacky alebo dve vajcia a tucna sedacka? Neskusala si? asi nie, vsak?
@digysa @vevesh @briketa my sme sa rozhodli pre tu toyotu. Muz bol uz aj okukat, len sme nemali este cas pokecat. Prisiel dnes rano o 6 zo saudi, to bol len stres a zhon v dome. A v Saudi vyjde fakt za babku aj ked priratame este ca. 6000 € prevoz, prerobenie na plyn atd.
@justinka_l nam nestaci. Staci tak pre dve deti.
@yanni Na tie tri sedadla sa zmestia 3 tucne 5-bodove sedacky. Tie sedadla sa daju vytiahnut, posuvat, polohovat, dokonca aj od seba odtiahnut par centimetrov, cim vytvoria viac miesta. 3 Dospeli sa tam zmestia perfektne.
A ktoru toyotu ste si vybrali? Minivan alebo SUV. Ja som mala SUV ( ked sa pozries na predosle strany, tak tam mam obrazok) teraz ho ma manzel, tiez som mala mid size SUV -Mazda cx9, trojradovy ( na sk maju iba cx7) a tento rok sme v podstate nechali vybrat deti 😎 Im je v tom aute, ako v raji. 🙂
Ak by bolo na mne, tak ja si vyberiem UPLNE ine auto 😅 ale pockam par rokov, kym nevyrastu.
@zeytin ahoj ja mám CITROEN C4 Picasso je perfektné v plnej výbave mám automat velké vysoké pohodlné pre moju 5 členú rodinku idealne auto v predu máme dosť miesta a samozrejme aj v zadu 2 x autosedačka a náš 14 ročný syn má pohodlie plnohodnotné sedenie na dlhé traszy dostatok miesta velký kufor 2 zonová klíma nemenila by som
@yanni Minivian musi byt ovela lacnejsi ako SUV. Sequoiu poznam, je to SUV. Celkom dobre auto.
U vas kolko vyjde ta Honda Odyssey? Ja mam Touring a nasa vybava bola za $46 000. PRe americanov je to dost vela na minivan. To sa daju kupit uz slusne SUV za taku cenu. Ale musim uznat, ze to auto ozaj vypada dobre a je velmi family friendly pre mnohopocetnu rodinu. Su tam take prokotiny ako navigacny, telka, pandora radio, dokonca ma aj hard disk, ze si zo svojho pocitaca/telefonu mozes stiahnut pesnicky, cele CD-ka, filmy...a mas to ulozene priamo v aute... No tej elektronickej vybavy je tam pozehnane. 😉
my mame 7miestnu toyotu corollu verso. tri deti, tri autosedacky, bez problemov sa zmestia. vzadu tie posledne sedacky sklopene a vozime tam kocik. dokonca na nom chodime aj na dovolenku na svk (2500km) a tento rok sme brali aj aupair a zmestili sme sa bez problemov. muz za volantom, aupair vpredu, stredny rad dcera v podsedaku, ja v strede a najmladsi vo vajicku, uplne vzadu prostredny syn v sedacke. ked posuniem to dcerine sedadlo dopredu, tak sa mi tam zmesti este aj kocik, a to ho nemame zrovna najmensi. ak by sme chceli vacsie auto, tak to uz jedine rovno mikrobus 😀
Opel Zafira Tourer 7 miestny 🙂
@digysa v Europe tu Odyssey nedostat. Ani na objednavku. Musis si len v Amerike kupit a priviezt. Takze neviem co by to tu stalo. Ale urcite drahe. Muz to kukol vcera na Honda webke v Saudi, ale tam nie su ceny, tak im napisal. Tak som zvedava co odpisu. Buduci tyzden zase leti, tak si to pojde okuknut priamo k predajcovi. Inak ta touring je super. Sme to vcera kuk v internete. Ze vraj telka, hihi. Mne sa len tie sedadla pacia. To s tym pusuvanim je fakt genialne. Booooze len strasne dlhe je. No uvidim, mame teraz dva v uzsom vybere.
Naša topka je momentálne 7 miestny Fiat Freemont,kopu miesta.
my mame Ford S-Max, tri oddelené sedadlá vzadu, výborná sportreba, veľa miesta aj v kufri a nádherný design 🙂
@alexis617 ahoj, a tie zadne sedadla ovplyvnia nejak aj priestor na nohy pri prednych radoch, alebo len na tych zadnych radoch je to take obmedzene? my to chceme hlavne kvoli tomu ze nas bude coskoro 5 a ked niekam pojdeme a budeme chciet zo sebou zobrat aj babku aby sa pomestila. cize vyuzivat to budeme minimalne, mozno 2x do roka, ale proste aby taka moznost bola...
Ahojte 🙂
mozem sa pridat ? Tiez hladame tatosa pre 5-clennu rodinku, kedze sa coskoro opat rozrasieme ... pozrela som auta, co ste tu spominali a vecna skoda, ze na SVK ich nezozenieme .... ta honda vyzera super ... aj toyota 🙂
aaale z toho, co je u nas dostupnejsie, co poviete na land rover discovery ?
@libka1 posledné 2 sedadlá je minimálny priestor na nohy pre malé deti dospelý sa nevojde a 3sedadlá sú komfortné každé sa dá osve posúvať a čo som ja videla tiež automaticky nastaviť teplota posledné prídavné su na sklopenie dopredu a je menší kufor pre mňa čo som potrebovala vočík sa to zdalo tesné preto sme zvolili menšie 5 miestne sedenie neviem si predstaviť dať drobcou do zadu na perídavné sedenie lebo stále niečo chcú piť papať vreckovku cikať poznáš to aj pre bezpečnosť nárazu zozadu pri 5 mám aj bočné airbagy mám 2 predné 2 bočné v predných sedačkách 2 vo hornej výstuži a 2 v zadných sedadlách dokopi 8 😀 len dúfam ,že ich tam ozaj dali ako píšu to mám hotové obrnené vozidlo 😀 😀 😀 kde sa na mňa hrabe papa mobil 😀 😀 😀

@valy Uz som ho dnes videla. Je to dost male auto pre nas. Po technickej stranke a po vybaveni je to fakt spicka, ale ja este asi par rokov potrebujem auto, ktore mozem uplne "zahnusit" (chapes deti).
BMW, alebo Audi kupim asi az ked deti podrastu.