Aké sú možnosti striedavej starostlivosti pri vzdialenosti rodičov nad 100 km?
Ahojte,
mame taky pripad v rodine - matka odisla po 3r z domacnosti kde vychovavali dieta s jeho otcom, sucasny stav je - matka si vzala dieta bez suhlasu otca k jej rodicom a styk s otcom umoznuje podla nalady nepravidelne. vacsinou pod nejakymi vymyslenymi podmienkami ktore ak otec dietata nesplni neda mu ho.
pre otca je to po 3 rokoch narocne takto prist o kontakt so synom a mal by zaujem o striedavu starostlivost aby s nim mohol byt pravidelnejsie, mate niekto skusenost ci v takych pripadoch ak otec ma podmienky (domov kde predtym zili spolu, pracu atp.) ma pravo a realnu moznost na striedavu alebo aspon castejsi styk ako vikendy napriklad 8-12 dni mesacne, alebo ak takto matka unesie dieta bez suhlasu otca z domova a argumentuje ze s nou je dietatu lepsie a chce byt s nim, a aby otec dochadzal na vikendy/ poobede za synom - tak by to takto uznal aj sud alebo mal by otec dietata domoct si vacsie prava a neprist o syna.
dakujeme
Toto neprejde, to by právnik musel urobiť zázrak
@mi_ma258147 striedava ťažko, co taka mš ? 2 týždne bude v jednej a 2 týždne v druhej ?
A neviem ci sa presun v rámci SR považuje za únos.
@anonym_d2e4d7 ja mam kolegyňu, ktorej syn ma dverku týžden v školke v Ba a týzďen v škôlke na strednom slovensku. Áále rodičia sa dohodli
@mi_ma258147
Hnusná zlá matka ukradla dieťa. Dospelá žena ostala na dieťa sama a je nútená žiť znova u rodicov. Skvelému manželovi aj otcovi roka bráni v štipku so synom a vymisla si kraviny. Tatík je tak neschopný, že nie je schopný riešiť neprávosť súdnou cestou aj tu za neho píše maminka alebo sestrička.
No to bude chlap na pohľadanie!
A teraz tu o červenej ciapočke, hej?
Takmer žiadna princezná žena toto neurobí z dlhej chvíle, že by nuda nebola. A on chce dieťa vláčiť po rôznych škôlkach také malé a do....ť mu akú takú stabilitu áno? Ten chlap aj rozmýšľa či za neho všetko rieši ženská časť rodiny?
Toto funguje ako tak výlučne len u normálnych rodičov, ktorí sa vedia dohodnúť slušné. A nie s chlapom, ktorý potrebuje osobného hovorcu a sekretárku!
Ešte že v tomto prípade sudca bude mať súdnosť aj rozum.
A niečo mi hovorí, že sa nemýlim v odhadnúť otecka, v inom prípade sorry.
@mi_ma258147
Hnusná zlá matka ukradla dieťa. Dospelá žena ostala na dieťa sama a je nútená žiť znova u rodicov. Skvelému manželovi aj otcovi roka bráni v štipku so synom a vymisla si kraviny. Tatík je tak neschopný, že nie je schopný riešiť neprávosť súdnou cestou aj tu za neho píše maminka alebo sestrička.
Takmer žiadna princezná žena toto neurobí z dlhej chvíle, že by nuda nebola. A on chce dieťa vláčiť po rôznych škôlkach také malé a do....ť mu akú takú stabilitu áno? Ten chlap aj rozmýšľa či za neho všetko rieši ženská časť rodiny?
Toto funguje ako tak výlučne len u normálnych rodičov, ktorí sa vedia dohodnúť slušné. A nie s chlapom, ktorý potrebuje osobného hovorcu a sekretárku!
@svetlonos ty si nejaka zatrpknuta. Nic o nich nevies. A to ja som väčšinou na strane žien.
Viem o striedavké kde dieťa už chodí do školy a je 2t pri otcovi v jednom meste a škole a 2t u matky v inom meste a inej škole... Viac ako 100km sú rodičia od seba. Takže taka striedavka je možná.
Po 1 týždni by to bolo náročné aj pre dieťa preto majú 2t interval.
@svetlonos ty si nejaka zatrpknuta. Nic o nich nevies. A to ja som väčšinou na strane žien.
@anonym_9d75c4
Nie som zatrpknuta. Len čítam medzi riadkami. Možno sa mýlim ale veď mi povedz, ktorá žena toto urobí len tak? Veď zrovna na Sk je to pre samoživiteľka hrôza, pre matky des. Očr riešia, to málokto často akceptuje. A žiť dobrovoľne znova v detskej izbe tiež nie je sen matky. A ešte aj tu to rieši za otca niekto iný. Veď toto treba riešiť súdne, nie dohodou teda pokiaľ by on bol taký super. Tu mi to vyznieva, že je nejaký taký neschopný postaviť sa sám za seba. A mať takého chlapa, no zbohom. Tak preto môj komentár aký som napísala.
Striedavka musí byt prospesna v prvom rade pre dieťa
Striedavka musí byt prospesna v prvom rade pre dieťa
@anonym_494968 prave, a striedanie kolektívu v mš alebo ZŠ mi prospešné nepríde. 100km je dost ale nieje to na druhej strane zemegule. Rodicia musia nájsť spolu reč, ze sa rozišli je fajn, ale spája ich dieta. Tak by mali asi dospieť.
Kamarátka urobila toto isté, vratila sa domov k rodičom, vzdialenosť cca 150 km a sudkyňa jej nariadila deti voziť otcovi v piatok popoludní a v nedeľu popoludní si chodiť po ne. Samozrejme , na svoje náklady, pretože ona odišla z miesta, kde sa deti narodili a žili. Párkrát to otočila a dobrovoľne sa vrátila nazad a dohodla s ex o starostlivosti. Väčšinou sú deti u nej, ale on ich má viac nez 2 víkendy v mesiaci.
Treba si uvedomiť, ze deti nie sú majetok matky.
@mi_ma258147
@svetlonos mnohe zeny su len obycajne pomstychtive suky. Ja to vidim tak. To dieta ma 2 rodicov. Co niektore kravy stvaraju nie je normalne. Im by sa to nepacilo, keby to bolo opacne a muz by im uniesol dieta. A nase zakony su nahovno. Kym chlap caluje prachy, tak je dobry. Inak nie.
Viem o striedavké kde dieťa už chodí do školy a je 2t pri otcovi v jednom meste a škole a 2t u matky v inom meste a inej škole... Viac ako 100km sú rodičia od seba. Takže taka striedavka je možná.
Po 1 týždni by to bolo náročné aj pre dieťa preto majú 2t interval.
@zalka a vieš ako to to dieťa zvláda?
@svetlonos mnohe zeny su len obycajne pomstychtive suky. Ja to vidim tak. To dieta ma 2 rodicov. Co niektore kravy stvaraju nie je normalne. Im by sa to nepacilo, keby to bolo opacne a muz by im uniesol dieta. A nase zakony su nahovno. Kym chlap caluje prachy, tak je dobry. Inak nie.
@anonym_ac1d19
Ja neviem
Neviem si predstaviť vrátiť sa čo i len s jedným dieťaťom do detskej k rodičom a žiť na ich náklady. Neviem si predstaviť odísť od muža a byť na SK samoživiteľka, ale ani inde. Veď toto urobí len zúfalá žena, keď má sakra dobrý dôvod. Za tie roky som počula len o jednej, kde bol muž ok a ona úplná lenra aj ako matka. Mne príde divné chcieť byť sama na dieťa a aj finančne. Veď kto deti má, vie že toto nie je jednoduché rozhodnutie či? My sme s mm dvaja a niekedy oadame dole hudbou, tobôž byť sám. A tá finančná situácia je tiež na plač v prípade jedného rodiča. Preto mi to nepracuje. A žena, ktorá je mrcha a chce dobrému mužovi aj otcovi robiť naorieky, nie je úplne normálna. Aké veď v prvom rade hľadím má blaho dieťaťa. A pokiaľ bol ten chlap dobrý aj k nej, len sa nejak oddialili od seba, nerobila by toto, nemyslíš?
Len nepríčetný otec by toto robil kvôli svojmu egu. Chudák to dieťa. Žiť ako vandrak. Ale hlavne, že otecko spokojný. Veď kľudne nech žiada viac styku s cestuje 100km za dieťaťom on. A nie tyranizovst dieťa.
@mi_ma258147 a ako si ocinko toto cele predstavuje? Ze 2 týždne bude v 1 MŠ a 2 týždne v druhej? Podobne tomu bude aj v škole?
S týmto by som ja nikdy nesúhlasila. Ale na druhej strane ani nebránila v styku otcovi počas víkendov napríklad.
@mi_ma258147 a ako si ocinko toto cele predstavuje? Ze 2 týždne bude v 1 MŠ a 2 týždne v druhej? Podobne tomu bude aj v škole?
S týmto by som ja nikdy nesúhlasila. Ale na druhej strane ani nebránila v styku otcovi počas víkendov napríklad.
@anonym_9b8001
@anonym_cbaf04 a otec nie je rodic? Nemoze to dieta milovat? On nema svoje prava? Zeny im nechcu davat ich vlastne deti, ale alimenty sa im nehnusia. Ja by som zenam, ktore robia prieky, zrusila alimenty.
@anonym_9b8001
@anonym_cbaf04 a otec nie je rodic? Nemoze to dieta milovat? On nema svoje prava? Zeny im nechcu davat ich vlastne deti, ale alimenty sa im nehnusia. Ja by som zenam, ktore robia prieky, zrusila alimenty.
@anonym_ac1d19 alimentami myslíš tých smiešnych 200€ ktoré dávajú týmto oteckom roka na súde? Pripadne este chcú striedavku práve preto aby ani tých smiešnych 200€ platit nemuseli. Ae dietatu nekúpil ani bundu ci topánky, ze? A ked náhodou treba strojček na zuby, okuliare, a pod. tak to ani za boha? Prispievať na tábory detto? Nehovorim o takej OČR. Ano, sú ženy, ktoré robia napriek a s týmto ja nesúhlasím. Ale zase na druhej strane sú aj muži ktorí sa len oháňaju tým ze maju práva lebo sú predsa otcovia. Ale tie povinnosti už im nič nehovoria. Vo väčšine prípadov.
@anonym_cbaf04 vieš ty súhlasiť nemusíš, súd rozhodne a zvyčajne ked sa brániš súdnemu rozhodnutiu o striedavke tak dieťa by ti odobrali, a zverili plnú starostlivosť otcovi alebo nedajboh detskému domovu. Stálo by ti to zato?

@mi_ma258147 striedava ťažko, co taka mš ? 2 týždne bude v jednej a 2 týždne v druhej ?
A neviem ci sa presun v rámci SR považuje za únos.