Aké svokry budete vy?
Resp. Ake babky by ste chceli byt? Aj keď je to ďaleka budúcnosť, mnohé z nás sa nimi raz stanú.
Aké by ste chceli byt?
Mnohé z vás máte zle vzťahy so svokrami, podľa toho, čo čítam v diskusiách a ani im radi nenechávate deti, a ak ani, lebo “musíte”. To znamena, že vy ako babky a svokry budete od svojej nevesty čakať to iste? Budete súhlasiť, keď vám nevesty donesú vnúča raz za rok? Budete tak spokojne, lebo vy ste už deti mali a na vnúčatá tým pádom máte nárok len pozerať z diaľky? Ako to vnímate?
Ďakujem 😊
Budem rozmyslat nad tym akou babkou by som chcela byt od PRVEHO MOMENTU kedy mi moje dieta ukaze svojho partnera / partnerku, vela zien to totiz tak nerobi a to su prave tie toxicke svokry ktorym chodi vnuca iba 1 do roka 😉
Vieš čo. Ak moja nevesta nebude chcieť mi nechávať vnúčatá, budem to rešpektovať. Základom je pre mňa rešpekt. Budem rešpektovať jej názor a to isté očakávam ja od nej. Problém väčšiny "zlých" svokier je, že jednoducho nerešpektujú, ale idú si svoje. Moja svokra je našťastie zlatíčko. Aj keď s mnohým nesúhlasí, nekecá nám do výchovy, ale podáva to vo forme návrhov, ktoré si môžeme a nemusíme vziať k srdcu. Takisto ja jej nekecám do toho, keď kúpi svojmu dvojmetrovému synčekovi slipy 😉.
@elbartoslava ak sa ti chce, skúsiš to prosím viac vysvetliť? Veľmi tomu nerozumiem. Ďakujem ❤
Tak hlavne sa nebudem spravat tak ako moja svokra :D
My sme športovo založená rodina. Takže ja sa veľmi teším ako budem s vnúčatami lyžovať, korčuľovať, plávať, turistikovat, cestovať k moru... veľmi sa teším na nás spoločný caa, že si to uzijeme ako s mojimi chalanmi... viem, že budem veľmi napomocna
Vobec netuzim po vnucatach, moja dcera deti neznasa, takze tazko povedat, ci ich vobec niekedy bude mat. "Svokra" som uz teraz a vysvedcenie mi "zatko" dava take, ze sa mu od nas nechce ist domov.
úcta, rešpekt, dialóg a kompromisy sú potrebné vo všetkých vzťahoch. Pochybujem, že sa dožijem dôchodku. S vnúčatami pomôžem občas rada, ale neplánujem nahrádzať im rodičov. Ale keď si predstavím, že mám 65-70r., chodím do práce a poobede alebo cez víkendy mi prinesú zopár vnúčat, lebo rodičia si budú chcieť zájsť do kina alebo na romantickú večeru, a ešte mi do toho vyhubujú, že nemám dokonalý poriadok alebo že som nenavarila správne jedlo, asi ich vypoklonkujem...
@denisa0504 super napísané, moje slová, tak by sa mali chovať všetci starí rodičia.
Nechcem byť svokra 😂👍👉
Želám si byť rovnakou svokrou, akou svokrou je moja mamina.
S tým dôchodkovým vekom, kým do neho pôjdem, budem ešte určite pracujúca, takze asi nebudem mať možnosť si užiť na 100% vnúčatá. Aj keď som typ, ktorý si rad hľadá aktivity, takze možno vikendy, neviem… ale mám tri baby, ak budú mat predispoziciu tiež na dvojičky, tak sa nezastavím 😀 pokým bude zdravie sluzit, bude sila a energia, tak kľudne všetky vnúčatá k sebe pozhŕňam na stráženie. Aspoň bude veselo.
@elizabet173 jedinečný kus. Toto sa neskutočne dobre číta
Chcem byť svokra ktorá sa nebude pchať deťom bez pozvania a očakávať,ze ich život sa točí len okolo mňa, nebudem im brat dieťa, keď budú mať dieťa a budú potrebovať pomoc rada uvarím, donesiem, ale nechám im čas aby sa s bábätkom zoznámili a nechať ten čas pre nich nebudem im organizovať život a brat ako samozrejmosť,,veď ale zajtra sa vidíme,, ... vnucencom budem hovoriť,že majú tú najlepšiu mamu a treba ju poslúchať, nebudem im ničiť vzťah rodič-dieťa. Nebudem nasilu vnucencom hovoriť,,oooo nechceš ísť ku mne? Nechceš dat pusu?ty nelubis babku,, ... takže áno úplný opak. Už teraz u nas zasievam súdržnosť
@elbartoslava Toxicke svokry su skor tie ktore tyzdenne chodia neveste nepozvane, vnucuju svoju pritomnost, vnucuju svoje nazory, nasilu sa chcu zapajat tam kde nevesty nechcu aby sa zapajali atd. To je ovela vacsie peklo.
Neviem, aká budem svokra. Ale rada by som bola takou svokrou, ako som mala ja. ❤️
Ak moje 2. dieťa /1. sa s najvacsou pravdepodobnostou neozeni) pojde v slapajach svojho otca a prve dieta bude mat v 44 rokoch, tak ja budem mat vtedy 84 rokov alebo budem ta "najlepsia" svokra ---studena 🙈

-nebudem bankomat
-nebudem opatrovateľka
-nebudem kuchárka
-vždy budem milovať svoje dieťa a báť sa o svoje dieťa čo moja nevesta pochopí až keď sa sama stane mamou lebo to je neprenositeľná skúsenosť
.... ej asi nie dobrá 😀