Ako balansovať prácu a starostlivosť o vnúčatá?
Mile damy,
s dcerou som mala dnes velmi skaredu vymenu nazorov, obvinila ma z velkeho sebectva, nakolko ako pracujuca babka nie som ochotna minut svoju letnu dovolenku na opateru jej synov, mojich vnukov, skolkarov. Udajne vsetky babky vnucata v lete strazia.
Prosim tie, ktore ste pracujuce a mate vnucata, minate svoju letnu dovolenku na strazenie vnucat? Moje kamaratky este vnucata nemaju alebo maju, avsak este v babatkovskom veku, tak sa nemam koho opytat. Ked sa vsak na tuto temu bavime, na rovinu povedia, ze nebudu minat letnu dovolenku na vnucata. Moj partner je na vysluhovom dochodku, svojich vnukov obcas strazi, jeho ex manzelka este pracuje a ta je s ich vnukmi minimum pocas leta.
Aby bolo jasne, svojich vnukov lubim, som s nimi casto, aj v lete ich bravam hocikedy poobede na kupko, zmrzku, do parku, aj na vikend na chalupu. V lete mam vsak len 12 dni dovolenky a mala som svoje plany, s kamaratkami aj s partnerom, chcem si oddychnut, mam narocnu pracu. Vnuci su mali a neposedni, nemozem si pri nich ani sadnut, stale ich musim mat na ociach, neoddychnem si pri nich.
@aurora33 tak vlastne dnešné babky boli neschopné keď dávali stále deti babkam. Aspoň to mi z toho vychádza. Najviac sa mi páči keď babka horekuje že vnúčatá nevidí alebo nemajú s ňou žiadny vzťah annevie si na ne spraviť áno čas. Príde ich pozrieť raz za 3 mesiace a tvári sa ako super babka.
@malasandrika ja sa ako babka vidím radšej s vnúčatami. Ja keď som bola malá bola som stále u babky či som bola chorá alebo boli prázdniny. Mne na nešťastie okolností zariadili to že nebudem potrebovať stráženie pre deti. Ale asi nechápeš že aj vnúčatá by radi išli na prázdniny k babke ale nemôžu babka má dôležitejšie záležitosti než vnúčatá . Tie chcú vidieť len keď im to vyhovuje. Dnešné babky deti dávali svojim mamám a svokram a vnúčatá postrážiť tiež nechcú lebo chcú mať kľud. Takže si krásne zariadili život , v podstate sa o deti ktoré mali v blízkej rodine sa vždy niekto postaral.
@30katrusa40 ked ti to tak vychádza, to je tvoj problém nie môj.
@30katrusa40 ja som matka, ktorá si zariadila veci tak, že nepotrebujem stráženie detí od babiek. Makala som na to, aby sme sa s dcérou mali dobre a k babkám dám dieťa nie preto, že musím, ale že dieťa chce a babky môžu.
Opakujem, dúfam, že mi na starobu bude dopriate zdravie a budem cestovať toľko, čo som aktuálne nemohla

@30katrusa40 ja a ani moje kamaratky.nestrazili babky. Byvali daleko a nie kazdy mal.auto rozvazat kazdu chvilu deti po babkach. A mne deti tiez nikto nestrazil. Chceli sme deti tak sme sa vedeli aj zariadit a nie vyplakavat potom ze nam nema.kto pomoct