icon

Ako bojovať s prehnanou žiarlivosťou?

lartuna28
11. dec 2020

Ahojte,

už to ďalej nezvládam a potrebujem asi vážne pomôcť...s priateľom sme spolu skoro 5 rokov z toho už dva roky spolu žijeme. Prvý rok /dva bol na mňa priateľ veľmi žiarlivý. Sledoval všetko. Nemohla som už pomaly ísť nikde ani s kamarátkami. Po čase sa to samozrejme zlepšilo, začal mi veriť (alebo ja neviem čím sa to zmenilo).Lenže ako sme spolu začali spolu bývať, tak ,,prišla" tá žiarlivosť alebo ako to mám nazvať na mňa. Neviem už čo mám robiť. Musím sa priznať, že keď nebol kovid a mal niekam ísť (chata z roboty, večierok z roboty,) bezomňa tak išli na mňa hrozné stavy. Také stavy, že som mala celú noc triašku, omýšlam, vraciam, preháňa ma, plačem. Vždy sa snažím upokojiť tým, že veď ma miluje bývame spolu ale tie myšlienky a moje bludy sú naozaj silnejšie ako ja. Nemám ho z čoho upodozrievať lebo naozaj nechodí nikde, nefláka sa po nociach...Jedine keď niekam ide ako som spomenula sú to firemné akcie, ale vtedy som naozaj mimo. Vždy sa snažím niečim zabaviť aby som nemyslela na tie zlé myšlienky ale nepomáha to. Začínam sledovať už aj také veci komu dá lajk na instagrame, FB. Kto dá jemu lajk komu dá on follow. Milionkrat sme sa o tom bavili, ale on mi vždy povie, že nemám na tom nič zlé hľadať že sociálne siete sú na to aby sa ľudia pozerali. Nikdy z tých dievčat žiadnej nenapísal, ale mne to strašne vadí keď ich už len pozerá. Priznám sa, že nie raz som mu potajomky pozerala mobil (jasné nič som nenašla.) ale stále mi idú v hlave zlé veci (priam tie najhoršie). Vadí mi aj to keď si pridá nejakú svoju foto na príbeh
instagramu. Hneď si myslím, že to dáva preto aby si ho tie š***ky na instagrame pozerali, vypisovali mu, ale nie je to tak. Fotky má na instagrame väčšinu so mnou.

Inak máme úplne úžasný vzťah, nikdy som nemala pochybnosti, nikdy sa nehádame a keď aj ano tak je to kvôli mojej žiarlivosti....Miluje ma, vždy mi to povie a vždy mi aj povie, že keby ma chcel vymeniť tak so mnou už nie je, že by som tu nebývala. Ja mu toto všetko verím, ale ako sa mám zbaviť tohto hrozného upodozrievania? Neustále strachu keď niekam ide? Nechcem skaziť náš vztah kvôli žiarlivosti a hlavne obmedzovaní jeho slobody. Chcem aby mi prišlo normálne keď si bude písať aj s nejakou ženou. Mám pocit že sa s tými ženami neustále porovnávam a neprídem si pre neho dosť dobrá.

Veľmi pekne Vás prosím o cennú radu, prípadne čo mám robiť? mám navštíviť psychologa??? Ďakujem za radu 😢

Strana
z2
lartuna28
autor
11. dec 2020

@vilma7 môžem vás teda poprosiť kontakt?

annamarin
11. dec 2020

https://uloz.to/file/auBd2onA/miroslav-plzak-o-... skus si toto vypocut 😃 možno pomoze... dakedy davno som si to pustala a hneď si mi to pripomenula tým neopodstatnenym ziarlenim... 😃 jedna nahravka tam bola cisto len o tom (dúfam ze dobry link som poslala😂)

vilma7
11. dec 2020

@lartuna28 hypnos.sk Hypnotizer Miroslav Danaj.
Ja som išla kvôli mojim snom, mala som s ním jedno sedenie, ktoré u mňa problematiku vyriešilo. Ja ho určite odporúčam vyskúšať.

lartuna28
autor
11. dec 2020

@vilma7 ďakujem krásne

trisha72knr
13. dec 2020

Ja si nemyslím ani, že si chorá ani že je to tvoja chyba. Pôsobíš na mňa milo a zraniteľne, nie ako chorá harpia. Psychológ ti pomôže nájsť príčinu tvojej žiarlivosti, ktorú môžeš mať uloženú v podvedomí a instagram a fotky sú iba spúšťače tých potlačených pocitov alebo traumy. Nedáva ti pocítiť, že nie si dosť dobrá alebo nehovoril často o iných, bývalých ženách z jeho života? Dáva ti dosť pocítiť, aká krásna a výnimočná si? Neviem ako zlé sú tvoje myšlienky a nechcem ti dať chrobáka do hlavy, pravdepodobne na instagramové fotky žiarliť nemusíš, ale aj tak.. Ak sa preto hádate a tie ženy na tých sociálnych sieťach nič neznamenajú, prečo potom opakovane lajkuje tie fotky a sleduje stále tie profily a vôbec... Stalo by sa mu niečo vážne, keby si ten účet vymaže alebo vytvorí nový, kde bude sledovať iba pracovné veci a mať iba kolegov a prácu? Alebo nestačí mu fb, kde má iba rodinu a kolegov? Fakt mu tie babi zato stoja? Nerozmýšľaš vôbec zle dievča.
A ešte jedna vec. Prestaň si čítať články o žiarlivosti. Moc sa budeš stotožňovať s tým, čo ani nemusí platiť na teba a vytvoríš si falošnú predstavu o tom, kto vlastne si. Pritom ty možno problém nemáš, ale ho ma on.

annamarin
13. dec 2020

@trisha72knr Práveže ziarlivcom ustupky žiarlivosť len zhoršia. Aspoň ja som bola ten prípad. 😃

lartuna28
autor
14. dec 2020

@trisha72knr práveže toto mi nikdy nepovedal, nikdy ma nezhodil. Vždy má práveže pochváli keď niečo dobre navarím že som šikovná, keď niekam ideme že som krásna. A o bývalých sme sa nikdy nebavili, vždy mi povedal že nemám riešiť minulosť a blbosti. On ich moc nelajkuje, ale to je v mojej hlave že napríklad keď dá aj nejakú fotku na instagram kde nie sme spolu, tak mi ide hlavou že to dáva určite kvôli tým kravám aby si mysleli že je sám, aby ho lajkovali atd. On ani veľa profilov báb nesleduje. Sem tam nejaka. Ale napríklad keď vidím že dal inej lajk strašne má to rozčúli. Veľakrát aj pozerám, či nedal niekomu follow alebo jemu či niekto nedal doslovne sliedim. Vždy za tým hľadám jedno- že čo ak si s niekym píše , čo ak sa mu nejaka tam páči. S týmto si neviem pomôcť. Chcem mu začať veriť, nekontrolovat ho. Strašne sa pre to trápim. Nechcem byt takáto, lebo viem že vzťah nám to pokazí. 😓😓 on bol na začiatku vzťahu takýto - možno druhý rok vo vzťahu alebo prvý neviem už presne. Tiež toto strašne riešil. Potom ho to dako prešlo a teraz už posledný rok skoro dva riešim toto ja. Asi je fakt najlepšia možnosť psychológ však? 😓😓 ale bojím sa že jemu to nebudem takto vedieť povedať ako keď to sem píšem

moonlight1210
14. dec 2020

@lartuna28 napadlo ti niekedy aj v case, ked ste este spolu nezili, zeby si sa mala nejak pokusit dostat k jeho kontam a skontrolovat ho? ci vtedy si nad tym vobec neuvazovala.

trisha72knr
15. dec 2020

@lartuna28. Možno trpíš aj nejakou úzkosťou a v podstate máš obavy z toho čo bude a tvoje sebavedomie nie je dosť vysoké, aby si verila tomu, že to zvládneš, keby ten katastrofický scenár, ktorý si si vytvorila sama v svojej hlave, nastane. Určite nie si chorá. Keby si chorá, tak ti psychológ nepomôže už, jedine psychiater, ale ty to nemáš také. Najbližšie, keď zase chytíš tú úzkosť a nutkanie googliť si diagnózu alebo jemu sliediť instagram, tak rovno napíš psychológ ja neviem Nitra alebo odkiaľ si a hľadaj čísla, recenzie... Zabiješ čas a ešte si aj nájdeš pomoc. Dve muchy jednou ranou. Určite si normálna, ale hento ti pomôže. A to ti píšem z vlastnej skúsenosti, lebo mám presne toto isté.

epipipi
12. aug 2021

@jana_eyre_2 ahoj môžem sa opýtať ...či potom všetkom to môže byť ok? Ja som v rovnakej situácii priznávam sa že ziarlim.

Je možné aby to bolo ok,také ako predtým .bojím sa že manžel sa na mňa bude stále dívať už ináč 😭😭

Strana
z2