Ako by mal introvert čeliť sociálnym potrebám dieťaťa?
Ahojte.... Ako ste riesili chodenie von s detmi?
Mam 4 rocneho syna, ktory je velmi priatelsky, miluje ludi.
Chodi do skolky, a chodim pre neho o 4tej.
Lenze, deti na nasej ulici chodia tiez von. Velakrat ich pocujem, tak sa snazim oddialit pozornost syna, aby ich nepocul...... 😕aby sme nemuseli ist este aj bon medzi ludi a deti.
Nehovorim, ze sme nezvykli, ale z 10x je to iba 1x. Aj to sa uz neviem dockat, kedy ideme dovnutra, lebo ti chalani z ulice sa salia. Z nicoho nic, ked uvidia mojho, zacnu kricat, pistat, lahnu si na zem, vsetko nicia, vyhadzuju piesok, alebo kamene mi zobral chlapcek pod brankou, Atd. Synovi sa samozrejme vsetky tieto sa pacia, stale sa na nich rehoce. Na mna je to vela. 😅
Ja s nim radsej ostavam doma po skolke, hrajeme sa, robime aktivity, teda venujem sa mu a nesedi pred tv. Alebo aj cez vikend, uz som ho aj odtrhla od kamosov s tym, ze ideme na zmrzlinu alebo hocikde. Samozrejme mu to zle padne, ale ked sme uz tam, tak sa tesi a nechce ist domov..... Mam pocit, ze ho strasne zatvaram. :(
Avsak, zaroven, chcem to nejak aj zmenit, lebo ved samozrejme, potrebuje aj kamosov......
A moj manzel je na tom este horsie, ako ja.
Vy ste sa nad tym ako preniesli, ak ste neradi vychadzali von?
@vanilka83 tak ako ludia nemaju radi ludi .. nieje dieta ako dieta .. proste niesom typ cloveka co sa bude rozplyvat nad kazdym deckom .. hlavne tym usoplenym uskriekanym a drzim .. to ze je niekto pod dajme tomu 5 rokov neznamnea ze ho bude mat kazdy rad ...
@ukgirls tak potom si sa nestala ešte naozaj matkou...lebo každá matka,ktorá má dieťa,je empaticka, vie sa vcítiť a miluje všetky deti na svete ako svoje vlastné.
@ukgirls tak potom si sa nestala ešte naozaj matkou...lebo každá matka,ktorá má dieťa,je empaticka, vie sa vcítiť a miluje všetky deti na svete ako svoje vlastné.
@vanilka83 to si kde vycitala taku blbost??? a ty si aka mater ze ides nazyvat druhe ze nimi niesu? nechaj si tieto svoje keci na nedelu do kostola alebo neaku nedelnu chvilku poezie a mna si nevsimaj -dakujem dovidenia
@dahra lenze chodit von s dietatom neznamena snad len chodit na ihrisko.. To ste fakt nikam nechodili? Prechadzka, kornutok zo zmrzliny, smetiarske auta, kniznica, odrazadlo, park, chrobacik, kvetinky.. K ziadnej z tych aktivit si nepotrebovala kontakt s ludmi, ak to bol pre teba taky zaberak. Ale toto, ze mamy povazuju za jedinu zmysluplnu vec vonku s dietatom som pochopila naplno pocas covidu. Tie sialenstva okolo toho, ze deti nemaju co robit, lebo ihriska olepene paskami.. My sme uplne v pohode pokracovali nasimi poznavackami prirody, sobotneho ranneho mesta, ked tam nikto nebol, zimnymi podvecernymi tmavymi sychravymi prechadzkami, alebo sme sadli do auta a odisli "mimo civilizacii", aj ked zrovna len kdesi za humna.. Rozvijali sme nase vtedy 1,5r dieta uplne bez problemov, kym ostatni sedeli zruteny doma pre telkou, lebo co ine, ked ihriska su zatvorene.. Tak rada by som, aby sa toto myslenie zmenilo. Aj tebe by bolo lahsie, keby si uz vtedy vedela, ze von nemusi znamenat na ihrisko.
Apominam na jednu diskusiu na IG asi pred rokom - mama pisala, aby poradili, co take s 1r dietatom podniknut, lebo ihriska ju nebavia, uz ma och akirat takndost, kazdy jeden den... Za mna sok, ze ti ludia ozaj netusia, ze s dietatom sa da robit milion veci
@maxik24 - chodila som predtým s kočíkom kočíkovať. Chodila som na nákup, vybaviť veci. Ale ihrisko bavilo moje dieťa. Mňa nie. Mňa ihrisko nelákalo ani ako dieťa. Na šmýkačku som v živote nevyliezla. V pieskovisku bol nebezpečný piesok v očiach. 🙂 V škôlke som si vždy sadla obďaleč a pozorovala, ako sa správajú iné deti. Bolo to bezpečné. Takže ja som opisovala len to, ako ma prekvapilo, že môjmu dieťaťu sa na ihrisku páči. Pretože pre mňa v jeho veku to bolo miesto, kam by som nešla.

@ukgirls ako niekto kto ma dieťa, nemá rád deti...introvert neintrovert-to sú len vyhovorky
@vanilka83 tak ako ludia nemaju radi ludi .. nieje dieta ako dieta .. proste niesom typ cloveka co sa bude rozplyvat nad kazdym deckom .. hlavne tym usoplenym uskriekanym a drzim .. to ze je niekto pod dajme tomu 5 rokov neznamnea ze ho bude mat kazdy rad ...