Ako by mal introvert čeliť sociálnym potrebám dieťaťa?
Ahojte.... Ako ste riesili chodenie von s detmi?
Mam 4 rocneho syna, ktory je velmi priatelsky, miluje ludi.
Chodi do skolky, a chodim pre neho o 4tej.
Lenze, deti na nasej ulici chodia tiez von. Velakrat ich pocujem, tak sa snazim oddialit pozornost syna, aby ich nepocul...... 😕aby sme nemuseli ist este aj bon medzi ludi a deti.
Nehovorim, ze sme nezvykli, ale z 10x je to iba 1x. Aj to sa uz neviem dockat, kedy ideme dovnutra, lebo ti chalani z ulice sa salia. Z nicoho nic, ked uvidia mojho, zacnu kricat, pistat, lahnu si na zem, vsetko nicia, vyhadzuju piesok, alebo kamene mi zobral chlapcek pod brankou, Atd. Synovi sa samozrejme vsetky tieto sa pacia, stale sa na nich rehoce. Na mna je to vela. 😅
Ja s nim radsej ostavam doma po skolke, hrajeme sa, robime aktivity, teda venujem sa mu a nesedi pred tv. Alebo aj cez vikend, uz som ho aj odtrhla od kamosov s tym, ze ideme na zmrzlinu alebo hocikde. Samozrejme mu to zle padne, ale ked sme uz tam, tak sa tesi a nechce ist domov..... Mam pocit, ze ho strasne zatvaram. :(
Avsak, zaroven, chcem to nejak aj zmenit, lebo ved samozrejme, potrebuje aj kamosov......
A moj manzel je na tom este horsie, ako ja.
Vy ste sa nad tym ako preniesli, ak ste neradi vychadzali von?
Ja to mam opačne. Ja extrovert, dám sa do reči kľudne aj s čertom a môj syn skôr introvert. Pozre z balkóna a zahlasi: teraz tam nejdem, lebo sú tam deti. A mne je smutno. Ale pripisujem to aj tomu že nastúpil do kolektívu a par mesiacov na to začal kovid a zatváralo sa vsetko. Ale taký viac pricucnuty na nás dospelakov. Začína sa to lámať lebo ma v škole kamaratov
Mne je vasho syna luto, naozaj ho uzatvarate a riadne okliestujete detstvo, stane sa z neho to co z vas..prosim pracuj na tom a nechaj syna aby si prezil co ma
Bud rada, ze tvoj syn nema socialnu fobiu ako ty. Mame presne takuto susedu. Robime si z nej medzi sebou srandu, lebo hrozne vidno, ako sa vyhyba ludom. Vystupi z auta a hned uteka do domu. Na ulicu so svojim synom nikdy nesla(len jej muz stale) atd atd.
Bud rada, ze tvoj syn nema socialnu fobiu ako ty. Mame presne takuto susedu. Robime si z nej medzi sebou srandu, lebo hrozne vidno, ako sa vyhyba ludom. Vystupi z auta a hned uteka do domu. Na ulicu so svojim synom nikdy nesla(len jej muz stale) atd atd.
@nicegirl369 srandu?
preniesla som sa cez to tak, ze som s mojim deitatom chodila medzi deti. Praev preto aby na to bola zvyknuta, aby sa o par rokov nevyhovarala, ze je introvertka, co nemoze sa ist hrat s detmi von a bude mi sama cucat v detskej izbe. Nevidim dovod, ked sa deti vonku hraju, aby som dieta trhala na zmzlinu alebo niekam. Nech sa hraju s detmi, davat pozor mozes, vsak nik ti nekaze ze nie. A rovnako nemusis s nikym diskutovat a zabavat sa, aj ked si myslim, ze by ti to vobec neuskodilo.
To ze ste introverti, neznamena, ze mate dieta zatvarat doma... rovnako cukrikovat sa nemusis s kazdym, vsak robi niekto zle, tak povedat dietatu ze teta bude plakat? vsak normalne mu poviem "pocuj Ferko, nevyhadzuj tie kamene z tade, najdi si inu hru.. a toto uprac (to asi neuprace ale pokracovat nebude) "
Tebe sa nemusi pacit vsetko co deti robia, ak sa biju,a lebo nieco nicia, v klude ich mozes upozornit ako dospeli clovek.
Podľa mňa to tiež nie je sociálna fóbia. Ale určite by som 4 ročného neupozorňovala štýlom teta bude plakať, to som nerobila ani ročnému dieťaťu. Normálne povedať, nevyhadzuj tie kamene. Keď sa chlapci zle správajú, tak zasiahnuť, proste nebije sa, nestrká sa. Vyhodili ho zo skrýše? Skús motivovať syna k tomu, nech im on povie, že takto sa to nehrá. Alebo vysvetliť. V živote sa stretne s horšími alebo lepšími deťmi. A doma sa porozprávať, mne sa nepáči, ako sa tí chlapci hrajú, vidíš, aj ich rodičia im dali na zadok, lebo sú neposlušní a nesprávajú sa pekne. Dohodnúť sa, že budete tam dovtedy, kým sa budú všetci aj spolu s ním pekne správať, inak pojdete domov alebo na iné ihrisko. Ja tiež neznášam nevychované deti a som introvert, ale premôžem sa. Pokiaľ by to bolo nadmieru a videla som, že to na malého zle vplýva, vhodil by som s ním radšej na iné ihrisko.
Ja na ihrisku hrám hru na mobile alebo čítam knihu. Samozrejme dozerám na syna ale nikdy som nebola taká že kecať s inými. Premôžem sa kvôli synovi, celú zimu sme sedeli dnu. A občas keď sa mi ozaj nechce sedieť na ihrisku ideme sa bicyklovať alebo na piknik. Ked náhodou sa niekto ozve taj zo slušnosti prehodím par viet, pozdravím samozrejme atď
Som introvert. Nemám rada ludi, najradšej som zatvorená doma. Ale rozhodne nechcem, aby tak dopadol aj moj syn. Takže sa premôžem kvôli nemu. Mysli na to, že jeho potreby sú dôležitejšie momentálne.
Syn chodí von výnimočne, rodičia asociáli a chlapec zbožňuje ľudí. Senom kŕm iné. :D
Pozri, ja dam pohlad naopak. Nerozumiem, co ti tu tie zeny pisu, ze POTREBUJE deti, kamaratov, ze z neho robis cudaka a co ja viem co.
Ma 4 roky a s detmi je 8 hodin denne. To je akoze malo? Aj ja s detmi po skolke travim cas SAMA. alebo s muzom. Normalne sme s nimi, ja nevidim jediny dovod, preco by 4r dieta, co bolo len pred rokom batola, malo travit s kamaratmi cas od 8 do 19. Pardon.
Autorka, uzivaj si poobedia so synom, uc ho, rozvijaj, hrajte sa spolu, budijte si vztah.
TY budes mat to, co ine nie. Funkcny vztah so synom. Lebo tie, co su denne po skolke na ihrisku, ten vztah so svojimi detmi nebuduju. Nemaju kedy. 5 dni v tyzdni vonku s detmi do vecera. Aj u nas rovnako, tiez deti po skolke hromadne na ihrisko, vsetky skoro. My ideme raz za cas. Mne je cas s detmi vzacny a nemienim ho plytvat s detmi, ktore sa nevedia navyse ani spravat. A s ktorymi ten neboracik, z ktoreho robis asociala, travil tesne pred chvilou 8mu hodinu dna. A ty ho chudaka chces v 9tej hodine izolovat 😁🤭
ja mám dvoch synov, jeden už je dospelý a jeden má 7 rokov. Nikdy som nezasahovala do hier detí a u chlapcov ani do postrkovačiek a bitiek medzi nimi . Ani som nerobila vedu ked sa vonku pobili , mali škrabance alebo modriny . Z môjho pohľadu sú to chlapci a takéto postrkovačky, ťahanie za tričko , naháňačky, bitky na zemi patria do ich mužského sveta. Nesmeli však bitky vyvolávať a ani ubližovať len tak z pasie. To by bolo veru zle u mňa. Spájanie chlapcov jeden voči druhému je normálne a aj žiadúce , robia to aj dievčatá ale sofistikovanie. Beirem to ako nácvik na normálny život .
ja mám dvoch synov, jeden už je dospelý a jeden má 7 rokov. Nikdy som nezasahovala do hier detí a u chlapcov ani do postrkovačiek a bitiek medzi nimi . Ani som nerobila vedu ked sa vonku pobili , mali škrabance alebo modriny . Z môjho pohľadu sú to chlapci a takéto postrkovačky, ťahanie za tričko , naháňačky, bitky na zemi patria do ich mužského sveta. Nesmeli však bitky vyvolávať a ani ubližovať len tak z pasie. To by bolo veru zle u mňa. Spájanie chlapcov jeden voči druhému je normálne a aj žiadúce , robia to aj dievčatá ale sofistikovanie. Beirem to ako nácvik na normálny život .
@maxik24 tiez sa cudujem, keby to boli decka vychovane, tak nepoviem, ale tu mam pocit, ze hocico lepsie ako nic.
a suhlasim aj s tym vzahom, syn ma teraz 7r a citim, ze sme spolu menej, tak sa snazim mat s nim aspon dve popoludnia cez pracovny tyzden take "nase", pripadne so starymi rodicmi, a tri su take, ze je v SKD, ma kruzok, ideme von s jeho kamosmi a pod.
@subartic ja len ze na toto mam diametralne odlisny nazor, podla mna ziadne bitky nie su ani normalne, ani ziaduce. ale fajn, ze pises, lebo aspon vidiet, ze mozeme mat na veci uplne odlisne pohlady 🙂
@maxik24 tiez sa cudujem, keby to boli decka vychovane, tak nepoviem, ale tu mam pocit, ze hocico lepsie ako nic.
a suhlasim aj s tym vzahom, syn ma teraz 7r a citim, ze sme spolu menej, tak sa snazim mat s nim aspon dve popoludnia cez pracovny tyzden take "nase", pripadne so starymi rodicmi, a tri su take, ze je v SKD, ma kruzok, ideme von s jeho kamosmi a pod.
@subartic ja len ze na toto mam diametralne odlisny nazor, podla mna ziadne bitky nie su ani normalne, ani ziaduce. ale fajn, ze pises, lebo aspon vidiet, ze mozeme mat na veci uplne odlisne pohlady 🙂
@deedol bavíme sa o chlapčenských prekáračkach , poštuchovaní a kľudne aj vzájomných zápaseniach . . Je to chlapčenské porovnávanie sily , súťaženie . Nerobme z chlapcov intelektuálov čo len čítajú a bavia sa distingovane , nezbavujme ich súťaživosti , rivality a priebojnosti .Práve vonku sa naučia fungovať v chlapčenskom kolektíve, Najstarší syn má 25 rokov, športoval a robil bojové umenia, je vysokoškolsky vzdelaný , kľudný a rozvážny a vyrastal tak ako som povedala. Máme medzi sebou veľmi dobrý vzťah . Druhý syn vyrastá rovnako v chlapčenskom kolektíve , vonku na bicykli , na preliezkach , a aj s modrinami , aj s plačom že sa pobil , aj s vyťahaným tričkom čo sa naťahovali keď sa medzi sebou nedohodli .
Nevychovávajme z chlapcov " hodného kluka " čo sa snaží každému vyhovieť , obzvlášť matke , lebo potom to nekončí dobre. Takýmto mužom často krachnú vzťahy , lebo sú tak otupený z ženských príkazov, zákazov že prestanú ženské reči a to už od partnerky úplne vnímať, alebo sa stávajú mužom čo si nevie nastaviť hranice a žena si ho preto postupne prestane vážiť.
@nicegirl369 tak srandu si z nej zrovna nemusíte robiť. Tiež by som si mohla robiť srandu zo susedy, ktorá sa pustí do reči úplne s každým a všade musí byť. Ale nepríde mi to vtipne. Proste je extrovert, ja introvert. Zi a nechaj žiť.
Pozri, ja dam pohlad naopak. Nerozumiem, co ti tu tie zeny pisu, ze POTREBUJE deti, kamaratov, ze z neho robis cudaka a co ja viem co.
Ma 4 roky a s detmi je 8 hodin denne. To je akoze malo? Aj ja s detmi po skolke travim cas SAMA. alebo s muzom. Normalne sme s nimi, ja nevidim jediny dovod, preco by 4r dieta, co bolo len pred rokom batola, malo travit s kamaratmi cas od 8 do 19. Pardon.
Autorka, uzivaj si poobedia so synom, uc ho, rozvijaj, hrajte sa spolu, budijte si vztah.
TY budes mat to, co ine nie. Funkcny vztah so synom. Lebo tie, co su denne po skolke na ihrisku, ten vztah so svojimi detmi nebuduju. Nemaju kedy. 5 dni v tyzdni vonku s detmi do vecera. Aj u nas rovnako, tiez deti po skolke hromadne na ihrisko, vsetky skoro. My ideme raz za cas. Mne je cas s detmi vzacny a nemienim ho plytvat s detmi, ktore sa nevedia navyse ani spravat. A s ktorymi ten neboracik, z ktoreho robis asociala, travil tesne pred chvilou 8mu hodinu dna. A ty ho chudaka chces v 9tej hodine izolovat 😁🤭
@maxik24 poznam ženu co tiez takto trávila čas len so svojim synom a teraz ked je väčší nema kamarátov a na mame je totálne závislý...treba nájsť zdravú rovnováhu. Ak uz trávi čas s deťmi okrem poobedia tak ok. Ale sú ženy ktore sú nonstop s tým dieťaťom a to je hrozne podľa mna. Len ony na to prídu až neskor.
Vsak pozdrav a nemusis s nikym komunikovat ak je ti to neprijemne. Pozeraj na deti ako sa hraju a hotovo. Alebo si vitaj, strikuj a jednym okom sem tam mrkni kvoli bezoe nosti.
@deedol bavíme sa o chlapčenských prekáračkach , poštuchovaní a kľudne aj vzájomných zápaseniach . . Je to chlapčenské porovnávanie sily , súťaženie . Nerobme z chlapcov intelektuálov čo len čítajú a bavia sa distingovane , nezbavujme ich súťaživosti , rivality a priebojnosti .Práve vonku sa naučia fungovať v chlapčenskom kolektíve, Najstarší syn má 25 rokov, športoval a robil bojové umenia, je vysokoškolsky vzdelaný , kľudný a rozvážny a vyrastal tak ako som povedala. Máme medzi sebou veľmi dobrý vzťah . Druhý syn vyrastá rovnako v chlapčenskom kolektíve , vonku na bicykli , na preliezkach , a aj s modrinami , aj s plačom že sa pobil , aj s vyťahaným tričkom čo sa naťahovali keď sa medzi sebou nedohodli .
Nevychovávajme z chlapcov " hodného kluka " čo sa snaží každému vyhovieť , obzvlášť matke , lebo potom to nekončí dobre. Takýmto mužom často krachnú vzťahy , lebo sú tak otupený z ženských príkazov, zákazov že prestanú ženské reči a to už od partnerky úplne vnímať, alebo sa stávajú mužom čo si nevie nastaviť hranice a žena si ho preto postupne prestane vážiť.
@subartic prosim, ani ty ma nepresviedcaj, ani ja to nerobim tebe. nech su aj ti nasi mali muzi v dospelosti rozni.
@maxik24 poznam ženu co tiez takto trávila čas len so svojim synom a teraz ked je väčší nema kamarátov a na mame je totálne závislý...treba nájsť zdravú rovnováhu. Ak uz trávi čas s deťmi okrem poobedia tak ok. Ale sú ženy ktore sú nonstop s tým dieťaťom a to je hrozne podľa mna. Len ony na to prídu až neskor.
@gerrwie_girl len tu ide presne o pripad, ze syn, 4rocny, je kazdy den neustale do tej 15 ci 16 medzi detmi. Preto nie je absolutne ziadna potreba ani pre neho ani pre autorku ako matku byt s tymi detmi dalsie 3 hodiny. Aj to dieta potrebuje vydychnut, mat klud, travit cas aj doma, a hlavne s rodicmi. To, ze vacsina dnesnych rodicov je s detmi po skolke realne na ihriskach az do vecera, je vec druha. Je to pohodlnejsie, lahsie, a este aj mozu debatovat s inymi rodicmi.
Moje deti boli vyhradne so mnou alebo manzelom do 3r, kym nenastupili do skolky. Samozrejme, navstevy s detmi atd, ale ziadne ihriska kutiky detske centra. Nepripadalo mi dolezite aby od 10m lezuna museli navstevovat detske kolektivy. Ono ale velmi zalezi, co s tym dietatom, ktore je s tebou nonstop, robis. Ja rozvijam, ucim, podporujem samostatnost. Ked nastupili do skolky, obaja rozpravali, jedli samostatne, nepouzivali kocik pol zivota, rok sa samostatne obliekali, atd. Boli velmi vyrazne pred ostatnymi 3rocnymi detmi, co sa samostatnosti tyka, toho, ako rozpravali aj rozmyslali. Ale ano, keby som si ich 3 roky drzala ako babatka, bolo by to presne tak, ako pises. Ono fakt nezalezi, ci je "len" s mamou, alebo vymeta ihriska od narodenia, zalezi, ako sa mu rodic venuje. Ako ho uci zodpovednosti a samostatnosti. A mne fakt vychadza, ze nijako, kedze na to rodicia nemaju cas. U nas mame dva take priklady - 4r deti, po skolke ihned ihrisko, domov vecer, teraz v lete vecierka neviem kedy.. A jedno za rohom dudel, ked padlo a oskrelo sa, druhe nosia v kociku, lebo nestihaju sa vychystat, ze to dlho trva kym mama nakrmi, oblecie.. 4 rocnu. Tak ked to tak dlho trva, este ju hodi do kocika aby boli rychlo v skole. Ale budovat zrucnosti, to vobec. Nie je priestor, nestiha sa, doma nie su "ani chvilu".
@maxik24 jej. ❤️❤️❤️velmi pekne dakujem za tento koment.
Davam update. 😀Vcera som bola s nim vonku teda.... Prisla som a jedna z mamiciek mi hobori, MNE, ktora nechodim von, ze.... Postrazis mi maleho prosim? Hned sa vratim. Vsak jasne, chod. Ja ze na max 10 minut. Ona sa normalne vratila po cca 1 hodine. 😀😀😀 ale syn sa citil dobre. ❤️
Neviem ako ty, ale ja to mám podľa mňa ako generačnú záťaž, boli takí starí rodičia, rodičia, ja to nechcem preniesť na syna, takže sa prekonávam aj keď mi to nie je príjemné. Je veľmi spoločenský, ľudí berie tak prirodzene ako vzduch okolo, nehanbí sa, je milý, zlatý, komunikatívny, nechcem to v ňom potlačiť.
Ako dieťa som bola introvert, s nikým som sa nerozprávala. Ani v škôlke, len som pozorovala deti. Pre mňa to bol strach z ľudí. Ale nútila som sa prekonať to neskôr ako SŠ. Nechcela som byť ako rodičia. Ale stále nie je pre mňa prirodzené ísť von medzi ľudí. Keď sa mi narodil prvý syn, tiež som nechodila von, lebo som vyrástla na dedine a nikdy som nevidela moju mamu s nami na nejaké ihrisko ísť, takže mi to ani len nenapadlo. Lenže bývali sme v meste a svokra ako človek z mesta ho vzala von, keď už začal chodiť. Videla som, že sa mu to páči. Tak som to začala robiť aj ja. Najhoršie na to bolo, keď sme došli na ihrisko a syn, len čo vedel rozprávať, postavil sa doprostred a zakričal: Kto chce byť môj kamoš? Všetky oči na nás, ja by som sa skryla najradšej. 🙂
Ako dieťa som bola introvert, s nikým som sa nerozprávala. Ani v škôlke, len som pozorovala deti. Pre mňa to bol strach z ľudí. Ale nútila som sa prekonať to neskôr ako SŠ. Nechcela som byť ako rodičia. Ale stále nie je pre mňa prirodzené ísť von medzi ľudí. Keď sa mi narodil prvý syn, tiež som nechodila von, lebo som vyrástla na dedine a nikdy som nevidela moju mamu s nami na nejaké ihrisko ísť, takže mi to ani len nenapadlo. Lenže bývali sme v meste a svokra ako človek z mesta ho vzala von, keď už začal chodiť. Videla som, že sa mu to páči. Tak som to začala robiť aj ja. Najhoršie na to bolo, keď sme došli na ihrisko a syn, len čo vedel rozprávať, postavil sa doprostred a zakričal: Kto chce byť môj kamoš? Všetky oči na nás, ja by som sa skryla najradšej. 🙂
@dahra lenze chodit von s dietatom neznamena snad len chodit na ihrisko.. To ste fakt nikam nechodili? Prechadzka, kornutok zo zmrzliny, smetiarske auta, kniznica, odrazadlo, park, chrobacik, kvetinky.. K ziadnej z tych aktivit si nepotrebovala kontakt s ludmi, ak to bol pre teba taky zaberak. Ale toto, ze mamy povazuju za jedinu zmysluplnu vec vonku s dietatom som pochopila naplno pocas covidu. Tie sialenstva okolo toho, ze deti nemaju co robit, lebo ihriska olepene paskami.. My sme uplne v pohode pokracovali nasimi poznavackami prirody, sobotneho ranneho mesta, ked tam nikto nebol, zimnymi podvecernymi tmavymi sychravymi prechadzkami, alebo sme sadli do auta a odisli "mimo civilizacii", aj ked zrovna len kdesi za humna.. Rozvijali sme nase vtedy 1,5r dieta uplne bez problemov, kym ostatni sedeli zruteny doma pre telkou, lebo co ine, ked ihriska su zatvorene.. Tak rada by som, aby sa toto myslenie zmenilo. Aj tebe by bolo lahsie, keby si uz vtedy vedela, ze von nemusi znamenat na ihrisko.
Apominam na jednu diskusiu na IG asi pred rokom - mama pisala, aby poradili, co take s 1r dietatom podniknut, lebo ihriska ju nebavia, uz ma och akirat takndost, kazdy jeden den... Za mna sok, ze ti ludia ozaj netusia, ze s dietatom sa da robit milion veci
@dahra lenze chodit von s dietatom neznamena snad len chodit na ihrisko.. To ste fakt nikam nechodili? Prechadzka, kornutok zo zmrzliny, smetiarske auta, kniznica, odrazadlo, park, chrobacik, kvetinky.. K ziadnej z tych aktivit si nepotrebovala kontakt s ludmi, ak to bol pre teba taky zaberak. Ale toto, ze mamy povazuju za jedinu zmysluplnu vec vonku s dietatom som pochopila naplno pocas covidu. Tie sialenstva okolo toho, ze deti nemaju co robit, lebo ihriska olepene paskami.. My sme uplne v pohode pokracovali nasimi poznavackami prirody, sobotneho ranneho mesta, ked tam nikto nebol, zimnymi podvecernymi tmavymi sychravymi prechadzkami, alebo sme sadli do auta a odisli "mimo civilizacii", aj ked zrovna len kdesi za humna.. Rozvijali sme nase vtedy 1,5r dieta uplne bez problemov, kym ostatni sedeli zruteny doma pre telkou, lebo co ine, ked ihriska su zatvorene.. Tak rada by som, aby sa toto myslenie zmenilo. Aj tebe by bolo lahsie, keby si uz vtedy vedela, ze von nemusi znamenat na ihrisko.
Apominam na jednu diskusiu na IG asi pred rokom - mama pisala, aby poradili, co take s 1r dietatom podniknut, lebo ihriska ju nebavia, uz ma och akirat takndost, kazdy jeden den... Za mna sok, ze ti ludia ozaj netusia, ze s dietatom sa da robit milion veci
@maxik24 pardon za preklepy, nevidim si dobre na displej na slnku 🤣
@maxik24 ale co by nevedeli ,len sa im nechce 🙂
Ja sa tiež s cudzími nebavím 🤭 ale po škôlke sme bežne isli na ihrisko (máme to cestou,nie vždy sa tomu dalo nejako vyhnúť) aj na hodinu,dve tri...a nie kvôli mne ,ale že deti chceli sa ostať hrať,pohojdat,povedať a vôbec im nevadilo,že tam stretli kamošov zo škôlky s ktorými boli pol dňa ,asi im aj málo bolo 🤣🤣🤣 niekedy bolo fajn keď začalo pršať a museli sme ísť skôr preč 😂😂 a vzťahy s inými deťmi som riešila tak pohľadom z lavičky,nech sa učia medzi sebou riešiť veci

@beata_k áno, odmieta, pretože má sociálnu fóbiu. Keby bola iba introvert, tak si vie povedať, že idem a hotovo. Ale ak má sociálnu fóbiu, tak z komfortnej zóny s veľkou pravdepodobnosťou nevyjde sama. Čiže ak chce pomôcť sebe a hlavne dieťaťu, čo by ako matka mala chcieť, tak musíš začať pracovať na sociálnej fóbii. Môže to skúsiť sama, tým, že si čo to o tom naštuduje a ak jej to samej nepôjde, tak smer psychológ. A jej muž tiež. Pretože píše, že muž je na tom ešte horšie. Takže chudák dieťa, ak s tým rodičia nič neurobia.
Ja vôbec nechápem prečo sa ľudia presťahujú do satelitov a potom sa sťažujú že nemajú súkromie, nič tam neni, iba dom na dome.
@melanta neviem či je to fóbia ale tiež neznášam kopec deti na jednom mieste, mne žerie nervy ako vrieskajú. Kde som vyrastala vedľa boli 2 ihriská a škôlka a škola..... ooooo celé dní vrieskania. Doteraz neznášam ihriská 😂