Ako by ste brali situáciu, keby vám priateľova rodina hľadá robotu?
Na jednej strane oceňujem ich snahu ale na druhej majú ma za blbu? Viem si otvoriť internet a hľadať a aj hľadám a posielam životopisy. Som čašníčka hľadám niečo lepšie ale im to asi nie je dosť keď ma bombarduju inzerátmi. Neviem ako sa ohľadom toho cítiť
Nemyslím, že ťa majú za blbú. Proste ti chcú pomôcť
Veď im povedz, že hľadáš aj v inom odbore a v akom
A akú prácu si hľadáš, ak nechceš robiť čašníčku? Posielajú ti inzeráty, ktoré spĺňajú to, čo hľadáš? V každom prípade, asi majú záujem pomôcť, to sa v mnohých rodinách bežne robí. Ak s tým máš problém, tak si predpokladám svojprávna, takže normálne im povedz "ďakujem, neposielajte mi inzeráty, ja si to vyriešim sama". Alebo ignoruj, čo ti pošlú. Fakt nechápem, že takéto jednoduché veci si dospelé ženy nevedia odkomunikovať.
Je zaujimave, ze niektori ludia si vzdy z dvoch moznosti vyberaju tu horsiu. Co ak Tam maju radi a uplne normalne Ti chcu pomoct? Preco si hned myslis, ze Ta maju za neschopnu? Si neschopna?
Niektori ludia prave takto chcu pomahat. Sak im napis ze dakujem, pozriem... toto je pricina mnohych nedorozumeni so svokrovcami - oni si myslia, ze ja si myslim... nemyslia si nic, chcu asi len pomoct. Keby ta mali za blbu, ani by na teba neplytvali energiou
Možno si vztahovacna, možno ich syn zarába viac a nechcú, aby Ťa dotoval🙂možno Ti to chcú len uľahčiť...je veľa moznosti.Ak Ti to vadí povedz, že nech sa nehnevaju, ale nájdeš si sama
podla mna je to super ze ti chcu takto pomoct 🙂 netreba to brat hned negativne, vedia aj oni ze si vies otvorit PC a hladat, ale tak preco nie 🙂
Aj mne bývali svokrovci dohadzovali inzeráty a pýtali sa naokolo či nepotrebujú do zamestnania. A nakoniec mi švagriná dohodila prácu, kde som sa aj dobre cítila. A nemyslím, že to robila preto, že som bola neschopná, len malá širší okruh známych.
Stačí poďakovať za ochotu, nemusíš aj na každý inzerat reagovať, obzvlášť ak sú to pozície, ktoré by ti nevyhovovali
Asi tak nejak, podakovala by som im a nechala by som to tak. Ako mozno sa im podari ti najst nieco, o co by si mala zaujem a ty sama by si si ten inzerat nemusela vsimnut. Ako vobec to nemusia mysliet zle
Mozno budem jedina, ale mne by to tiez vadilo...citila by som sa ako nesvojpravna 🤷. Asi by som im vysvetlila, ze si naozaj nezelam, aby to robili.
Zrejme to ani nemyslia tak ako to ty berieš. Treba im povedať, že ti to príde akoby si bola neschopná, že nech ti neposielajú. Ale povedať im to normálne, aby sa ani oni a ani ty necítili blbo.
Pozri, prečítaj a možno ti podhodia aj niečo zaujímavé, čo ty na nete nenájdeš.
A ak sa v tom vrtaju až moc, tak asi nechcú, aby si žila na úkor ich syna.
Asi zalezi, ci je to jedina vec, v ktorej sa ti staraju do zivota. A dalej by som asi zvazila, ako ta pomoc vyzera - ak ti posielaju inzeraty, tak to asi ozaj nemusia, najmä ak by ta este potom dodatocne lustrovali, ze ci si reagovala na tie ich inzeraty - to uz ozaj asi robia skor kvoli svojej nude ako kvoli tebe. AK ale pomoc spociva v tom, ze sa ti popytaju po znamych a v okoli a ty mas dlhodobo problem pracu najst, tak to by som praveze ocenila.
Ako dlho si nevies najst pracu??
Kratka doba to asi nebude ked vedia, ze si nezamestnana a posielaju ti inzeraty.
Vies si otvorit internet tak potom preco stale hladas nieco lepsie?
Podla mna ti chcu len pomoct.. nic zle v tom nevidim.
na odlahcenie - bud rada, ze iba robotu, moja ex svokra hladala mojmu exmanzelovi novu zenu, kym sme este len spolu randili 😀 teraz si bucham hlavu, ze co som ju vtedy nepocuvla, nemusel byt moj exmanzel 😀
ja by som sa vôbec nehnevala... skôr naopak - myslela by som si že mi chcú pomôcť...
Poznám to , ked vedeli ze priateľ hľadá druhu robotu tak hneď toľko ponúk bez ohľadu nato ci ma záujem alebo nie ,smsky , hovory a detto keď ja som povedala ze chcem novú robotu hneď ze chod do Lidla alebo do Kauflandu tam ti bude super (nikdy v potravinách nerobili ) dobre vedeli ze stačilo mi raz v CBA a dik neprosím si také ponuky a nikto z nás nie je blbý ze si nenájdeme prácu. Treba ignorovať. 👌🙂
Z coho zijes ked nemas pracu? Mozno nechcu aby ta zivil priatel a naznacuju ze teda chod robit a hladat mozes aj popri praci.
sama pises, ze hladas nieco lepsie. tak ti chcu asi pomoct, ked ti to samej nejde.

nebrala by som to negatívne, oni sú asi tak zvyknutí "pomáhať" aj keď to nie je nutné, neznamená, že si pre nich neschopná...možno nakoniec dohodia nejakú fajn prácu