Ako by ste reagovali?
S priateľom sme 10 mesiacov spolu. Poznám jeho rodičov ale skôr len tak formálne. Sme síce spolu už relatívne dlho, no keďže ja byvam s malým synom a on s rodičmi vo veľkom dome, tak sa navštevujeme malo a spoločný čas trávime na výletoch, v kaviarňach a pod. Proste na neutrálnych miestach.O minulosti sa samozrejme rozprávame, aj keď je pravda, že ja som mu o vzťahu s expartnerom povedala aj detaily, on svoj posledný vážny vzťah okomentoval tak všeobecne. Viem meno, viem odkiaľ bola, a viem, že koniec vzťahu pre neho znamenal koniec sveta. Priateľ má veľmi dobrý vzťah s mojim synom (4,5 roka). Hneď si ho vedel získať. Na prvom rande som sa ho spýtala, či má deti. Povedal, že dcéru. Keď som postrehli, že sa nestretávajú, spýtala som sa na to. Ale vraj je to komplikované. Včera mi povedal, že dnes by ma chcel niekomu predstaviť. Myslela som, že expartnerka s dcérou...no prišli sme na cintorín. Pred 6timi rokmi mali autonehodu...:( Popravde, ja ani neviem, či som mu niečo hovorila, ci som reagovala adekvátne. Neviem, nepamätám sa, lebo som bola v šoku. Na jednej strane som zmätená, že mi to doteraz nepovedal, na druhej chápem, že to asi nebolo jednoduché. Teraz si spájam rôzne veci, napr. keď som naposledy šla v noci z BA autom, aby som nemusela nocovat niekde v hoteli a byť bez malej. A pohádali sme sa, lebo sa mu to nepáčilo. Pre mňa drobnosť, no teraz chápem. Chápem aj to, že mi o tom nemusel hovoriť, kým si mnou nebude istý (možno). Ale cítim sa aj zranená, ze mi doteraz nedôveroval :( ako by ste na toto reagovali? A čo si myslíte o
Asi budem jedina ale mna by chlap co mi povie ze ma chce niekomu predstavit a potom ma zobral na cintorin kde lezi jeho ex a dcera tymto spravanim odradil. Nemam rada take teatralne typy. To ho vobec nenapadlo ze to neocakavas? Ze ta privedie do rozpakov? Co by sa mu stalo kebyze ti to normalne povie? Empatia 0 bodov
@tykat nie si jediná . Mňa by tiež dorazil na totalku spôsob, akým mi to oznámil. Ako viem že je to hrozná vec, čo sa mu stala, ale hroznejšie to už ozaj nemohol oznámiť. A zrejme vtedy šoféroval on, takže asi má s tým pomerne dosť problém, aj keď nemusí byť vôbec na vine.
Ty si sa zachovala správne, myslím že máloktorá by tam asi vedela niečo zo seba dostať. Šok poriadny.
@vilma7 nesoferoval on..
Myslim ze si reagovala uplne v poriadku. Bol to sok plus on ti to len potreboval povedat nepotrebuje tvoj nazor ci lutost. Niekedy je lepsie toho druheho len vypočut. A to si urobila. Nemusis za nim bezat a dalej sa v tom vrtat. Nechaj to tak chovaj sa ako vzdy , staci ze mu nerobis vycitky hoci nie si nadsena ze ti to povedal az teraz . Sama si pisala ze koniec vztahu bol prenho ako koniec sveta a teraz uz vies preco. Lebo to bol koniec sveta jeho rodiny. Ano 10m je dost dlha doba mohol to povedat skor ale neslo mu to. Bolo to moc bolestive. Ale zas nezijete spolu len randite tak tych 10m nie je Akoby ste spolu zili, Asi az teraz berie vas vztah trochu vaznejsie.
@miadi volal mi, poďakoval, že sa mi mohol zveriť, že asi vie, že mi spôsobil šok, ale že mi to už chcel povedať. Teda, že uz skôr . Najmä v tých situáciách, ktoré som ja zľahčovala, no nepovedal to práve pre ten môj postoj "Však sa nič nestalo, som dobrá šoférka" :/ A že mu neprišlo úplne ok oznámiť mi to na káve. Že sám by dnes zapáliť sviečku nešiel, preto to urobil takto. Ja to všetko už chápem, u mňa už šok prešiel. Len som sa potrebovala vyrozprávať..
Ďakujem vám všetkým za názory. Máte pravdu, každá v niečom. A áno, som možno sebecká, možno trochu egoista.
@svetlonos tebe ďakujem zvlášť♥️
Rado sa stalo ☀️❤️
Ono to možno nie je otázkou dôvery. Niektoré veci a zvlášť z chlapov lezú ťažšie von.
Nie si egoista len ten sok .. mela si pocit ze ti klamal. Ale to nie je taky sok ako ked mi ex priatela kamoska po 2r co som ich poznala na party prekecla ze bola jeho prva laska 🤣Ja som cely cas nemala tusenie ze oni mali vztah.. jeho prva pusa prvy sex prva laska. Vsetci to vedeli len Ja nie. A to nie som ziarlivka Moj vztah k nej to nezmenilo bola uplne fajn ale on mi to mal povedat davno. Tu sa to da pochopit ze to nevedel skor povedat. Ale to nie je tema na party medzi kamosmi ze .. jeho mrtva zena a dieta .. ludia predpokladali ze o tom vies. A zas jeho rodicia pri jednom kratkom stretnuti .. bolo by divne Keby vytahovali minulost.
Smrť partnerky a zároveň aj dieťaťa je obrovská životná trauma a trvá veľmi veľmi dlho sa s tým ako tak zrovnať.... schválne som použila slovo zrovnať, lebo vyrovnať sa s tým nedá. Musel to byť pre teba naozaj veľký šok...muselo to byť pre neho veľmi ťažké hovoriť o tom. Určite mu to nemaj za zlé...je to naozaj veľmi ťažké... jednoducho potreboval čas, aby o tom dokázal hovoriť.
Môj priateľ je vdovec, ostal sám so synom, povedal mi to hneď, lebo on je naozaj otvorený, ale táto udalosť jeho život veľmi ovplyvnila a do určitej miery stále ovplyvňuje..
@miadi keď sa spätne vrátim k návšteve jeho rodičov, vtedy som si myslela, že som im nezapasovala asi úplne, aj keď boli zlatí. Usmievali sa, boli milí. Ale niečím zvlastni...a zrejme to bol akýsi druh smútku. Ale o minulosti sme sa nebavili, skôr o tom, kde pracujem, čo rodičia, aký je syn, ako sa volá a pod. A popravde, keby mi to povedali oni, vtedy by sa ma to asi dotklo...Priateľ ma k nim už potom nezavolal, ja som to rešpektovala.
To nemusi byt ze si im nezapasovala . Asi to bolo zvlastne pre nich.. ze ich syn mà znamost si mama single Mozno rozvedena a ich vnuca na cintorine. Nie ze by si stym nieco mala alebo nieco bolo zle na tvojej strane. Len nie si ona ich nevesta Tak Mozno z nich isiel divny pocit ktory Nebol osobny proti tebe len tou situaciou..Mozno ta uplne v pohode prijmu ked sa budete ako par citit na takom leveli . Ale zatial Mozno lepsie ze si vztah nekomplikujete dalsimi ludmi ..
Musel to byť obrovský šok pre teba. A pre neho tiež to muselo byť veľmi ťažké ti to povedať. Jeho manželka a dcéra budú navždy jeho súčasťou, musí ho to veľmi bolieť, to sú veci, s ktorými sa človek vyrovnáva aj celý život. Tá jeho rana je naozaj hlboká. Ale našiel v tebe dôveru, že sa ti s tým zdôveril. Zrejme cíti, že sa môže o teba oprieť. Neboj sa, reagovala si skvele, svoj prvotný šok si mu vysvetlila. Myslím, že od teba nič špeciálne nečaká, má ťa rád, chce aby si bola pri ňom a cíti potrebu zdieľať s tebou veci ktoré prežíva, teda aj svoju bolesť. To mu poskytne trochu úľavu a aj ty mu budeš lepšie rozumieť.

Ako by som regovala? Asi by som ten prival slz len tak lahko nezastavila… Ani by ma nenapadlo mat mu to za zle alebo sa citit dotknuta, ze mi to nepovedal. Namiesto toho aby si hladela na seba, uvedom si radsej, ako muselo byt a je jemu.
Je mozne, ze sa mu strach vratil. Nasiel teba a ma pekny vztah s dietatom. To, ze ti to vobec povedal ber sko prejav dovery. Mozno aj nechcel, aby si v nom videla nezodpivedneho otca, pretoze planuje buducnost s tebou a tvojim synom 🙂
Ked sme s muzom zacali chodit, bavili sme sa na zaciatku o minulych vaznych vztahoch. Tiez to velmi nerozpitvaval. Povedal, ze boli spolu dva roky, otehotnela, tesili sa a planovali svadbu. Raz bolo treba ju niekde odviest a on musel robit. Poprosil kamarata aby ju zaviezol. Niekto do nich nabural, ona zomrela. Trvalo mu viac ako sedem rokov, kym sa z toho dostal. A to nepatri zrovna k precitlivelym ludom, berie smrt sko sucast zivota. Neber to od neho v zlom ani nebud zmetena, on voci tebe nic zle neuronil. Kazdy preziva a spracovava taku hroznu tragediu inak. Prajem vam krasny naplneny vztah 🙂