Ako by ste reagovali, keby si váš syn nájde slobodnú matku s dieťaťom?
Dobrý deň, mám 23 rokov a mam synčeka dvojročného. Nejaký čas mam priateľa vo svojom veku, no jeho rodina sa nevie ,,prekusnúť,, cez to že si našiel matku s dieťaťom. Ja nič zlé na tom nevidím keďže som tiež nevyrastala v rodine s vlastným otcom. Malého ma rad a on jeho tiež. Ako by ste to brali vy, keby si vás syn nájde slobodnú matku dieťaťom? Celkom dosť ma zaujíma názor iných ludi 🤔
Môj strýko si našiel rozvedenú s dvoma deťmi. Ako reagovala jeho mama? Okamžite ich zobrala za svojich a od začiatku vzťahu bola tým deťom pravou babičkou. Ja som tak prakticky zo dňa na deň prišla k dvom bratrancom v podobnom veku a mala som ohromnú radosť, lebo som sa konečne celé prázdniny u babičky nenudila 😄
myslim, ze ak by som tu mamicku spoznala, nevadilo by mi to...dieta by som prijala v pohode, je to nevinny tvor. a asi by som sa tesila, ak by boli spolu stastna rodina
@lenka567899 ano existuju a verim tomu, ze nie som sama. Nastastie mame so synom rovnaky nazor
Tam je tak vela veci ktore sa musia vyjasnit, ze je to komplexnejsia otazka...ohladom byvania, prace, ex, vyzivne... vy tam mate viac toho co podla mna nesedi vzajomne a toto je len vyhovorka. Ty sama vies kde je pes zakopany a kde je problem...
A netvarme sa, ze kazdy bude meter skakat do vysoka od radosti lebo synator si nasiel slobodnu matku s dietatom ked napriklad aj samotny synator byva este vo svojej detskej izbicke u rodicov a ma problem s pracou alebo nieco take
Ze konplikacia navyse..
No ja som bola tiez slobodna matka s dvomi deťmi a priatelova mamina bola tiez zhrozená ze co si to nasiel ze on este deti nema a ze ci bude živiť cudzie decka... Po par mesiacoch zmenila nazor uz sme spolu 5 rokov a mame aj spoločnú dcérku ktora ma rok a pol... Nikto nerobi medzi deťmi rozdieli ani starý rodičia ani priateľ 🙂
No keďže ja ako slobodná mamička som sa privydala do rodiny kde si svokor vzal slobodnú mamičku, tak by som to brala úplne v pohode. Ba dokonca sa smejem že tu už bude nejaká rodinná tradícia 🤣
Ahoj, v dnesnom svete ked mlade baby maju 2 kila make up-u, umele riasy, nechty, vlasy, nafuknute pery, prsia a pracovat nechce ani jedna lebo si mysli, ze ak si da selficko na IG tak je cool a z toho sa uzivi. Ja, by som sa tesila, ze si nasiel normalnu babu, ktora je starostliva navzajom sa lubia a staraju sa jeden o druheho. Hlavne, nech nepije, nedroguje, nepodvadza a aby mojho syna nezneuzivala financne ani inak.
To je ine samozrejme ak syn by ju moj syn financne podporoval, lebo pomahat a podporovat je uplne ine nez financne zneuzivat niekoho.
Hlavne, aby to bolo uprimne.
...ze zbytocne zacina vztah s komplikaciou. Od toho ze "ty nie si jeho otec" cez "ty nie si moj otec" po "no a co ze nie si jeho otec?"
Mam v okoli takych chlapov, vzdy je to proste komplikacia. A hlavne ak ten druhy bio otec nejako funguje. Vtedy su tam ostre strety.
Tam kde biootec nema o decko vobec zaujem je to ovela jednoduchsie.
Mna slobodne mamicky dobre povyuzivali a to ani nie som chlap 😃 ale snazila by som moje kontrolky nechat vypnute az dokladneho spoznania dotycnej. Kazdy pripad je asi iny.
Uvidime co zivot prinesie.
Kazdopadne na moj vkus mas skoro dieta a teda ked dam na predsudky a predikcie, tak si mozno myslia ze si prilis vesela v rozkroku, ze ktovie odkedy a s kym si uz intimne zila a ze si budes chciet ich syna poistit dalsim dietatom...
Mozu ich napadnut rozne veci, co sa da pochopit. Jedine sa spoznat, to je cesta.
@babulkomale este 25 rokov dozadu bola svadba a dieta v 21 relativne ok, 30 rokov dozadu to bol standard. A dnes je zo zeny, co ma dieta v 21, radodajka.
paradne sa nam ten svet meni 🤔
záleží v akom veku by si syn našiel slobodnú matku - alebo matku s deťmi...
ak by mal 20 - 30 rokov - tak to je o ničom...v tomto veku si môže kľudne nájsť aj slobodnú bez záväzkov...
ak v 40+ - tak nech sa páči. bude to jeho starosť naťahovať sa s jej deťmi...
Samozrejme nechystám sa opatrovať žiadne vnúčatá - ani svoje , ani synom vyženené...
chcem si konečne už užívať POKOJ a KľUD na dôchodku...
@kaktusik007 kazdy mame tu hranicu inde. Aj moja mama sa mlada VYDAVALA, nie pelesila ked teda pises svadba, ale mna odhovarala od skoreho vydaja.
Inak by som to brala, keby mi 22 rocny syn doniesol domov slobodnu mamicku a inak keby mal napr. 33. Minimalne v tom prvom pripade by som od stastia urcite neskakala...
Ale mam v rodine pekne priklady toho, ako stari rodicia prijali do rodiny vyzenene vnuca a maju s nim pekny vztah. Takze to zas nepovazujem vadu charakteru.
Priznávam, v prvej chvíľke by som bola prekvapená , v druhej , ak by bolo dievca fajn , tak by mi to bolo jedno .
Konecne by mal dieta, bola by som stastna🙂🙂🙂 poradila by som Im,aby si spolocny zivot budovali postupne, aby si bol isty tym,ze bude dobry otec pre dieta, vzhladom na to, ze nie je vlastne-ale to len z ohladu na to male, keby sa na neho nafixovaloa nahodou by to nevyslo
Ja sa na to dívam tak, že keby mal 20 rokov, vadilo by mi to, radšej by som pri ňom videla mladé dievča bez záväzkov...Ak by však mal dajme tomu po 35, už by mi to až tak nevadilo a bola by som rada že nezostane sám. Pokiaľ by tá dotyčná bola slušná samozrejme.
vadilo. pretože krv nie je voda 🙊
Všetky ti tu napíšu ako by im to nevadilo, hlavne nech sú šťastní....lebo to nezažili.
Tam je dosť vecí ktoré si treba vydiskutovať, ale aj tak sa môžu zmeniť. Otec dieťaťa, vaše spoločné dieťa, vzťah dieťaťa s novým otcom v puberte, budú obidve deti vaše, alebo tvoje a jedno spoločné, financovanie....
Osobne nevidím veľký rozdiel v Tom,či slobodná ,či rozvedená mamička ..prečo by nemala mať šancu aj ona na šťastnú rodinu a muža ,čo ju bude milovať ..a zas ,prečo by on,nemal milovať a nemal by byť šťastný,so ženou,čo ho miluje len preto ,že už má dieťa ? Či je ,alebo nie je slobodná matka ,pre mňa nie je najdôležitejšie kritérium pre výber partnerky pre môjho syna .Dôležité sú pre mňa iné hodnoty ...Ak by som videla ,že je šťastný ,prečo nie a myslím,že ani nie je mojím poslaním,vyberať svojim deťom partnerov na život,žiť s nimi predsa budú oni .Mojim poslaním je ,byť im nablízku a pomáhať im,ak to budú potrebovať ,ale nie riadiť ich životy
Pre mňa je to to isté ako, keď si nájde niekto chlapa s deťmi. Malo by sa na to nahliadať rovnako.
@jan510 Tak môj brat si zobral ženu s dieťaťom. Ženu sme prekusli (keďže sme ju poznali), dieťa je doteraz našou normálnou súčasťou aj keď brat je už po rozvode. Teraz si zas našiel ženu s dieťaťom, a čo ti ja viem...druhýkrát ma to už tak k tomu nevlastnému neťahá. Ale v pohode. Zvládli sme to. Len sa smejeme, čo bude do tretice...
A inak presne 23 rokov male, keď sa oženil. Nadšení sme neboli, brali sa po roku a už čakali vlastné. Aj to dopadlo všelijak. Ale jeho život - jeho voľba. My sme to neriešili, vedel čo si myslíme, ale dali sme im šancu. Tak sa nečuduj, že možno.nie sú až takí nadšení, ale keď si budete pekne žiť, tak si určite zvyknú.
Mám 23 ročného syna ktorého som vychovala s druhým manželom. Ak by mi ťa doviedol musela by som byť riadne pokrytecká ak by som ťa neprijala. Ženy čo si podobným prešli a je nás myslím dosť majú iný pohľad na takúto vec. Čo sa týka rodiny tvojho priateľa tak tam uvidíš. No ak sa máte radi a veríte vo váš vzťah mali by to akceptovať aj druhí. Ale sme ľudia tak nie vždy prejdú takéto vzťahy s pochopením, no každý by mal uznať že dieťa za nič nemôže a že je ho treba milovať. Vlastné, nevlastné detstvo má len jedno.
@sense 😂 tomu poviem asertivita (reagujem na tvoju diskusiu o pase s nádejným svokrom). Presne, akoby sme všetci túžili po ich pase, mne je to napríklad srdečne jedno, hľadím len na to, čo sa viac oplatí v súvislosti s deťmi.
@babulkomale Preto ťa mama odhovárala od skorého vydaja, lebo mala osobnú skúsenosť, že asi by bolo bývalo lepšie sa pelešiť (krásne slovo mimochodom) a až potom si vybrať partnera. Nie sa vydať za prvého, čo šiel okolo 😃 Čím nechcem povedať, že také vzťahy vždy dopadnú zle, vôbec nie, len, že nechajme preboha už každého žiť tak, ako uzná za vhodné. Keď má žena dieťa v 21, pokojne to môže byť naivka, čo netušila, kde je sever a pri možno prvom sexe rovno aj otehotnela.
@zuzanalila20 à som povedala à dcéra ked bude chcieť keďže je tu narodená môže mať. Som povedala ze mne ta daraha byrokracia za právo voliť nestojí. Aj keď som tu polovicu svojho života. To už by som musela niekoho zabiť aby ma deportovali. A pred viac ako 20 rokmi by som to ešte chápala ze majú obavy ci nemám bočné úmysly ale v dnešnej dobe?
@sense No práve, keby bola Slovensko krajina tretieho sveta, tak by som im možno trochu aj rozumela. Ale bežný Slovák môže využiť ďaleko jednoduchšie cesty, ako žiť vo CH, ako sa vydať/oženiť so Švajčiarom. Veď koniec-koncov, keď ste sa s partnerom stretli, asi si nežila na ulici a nežobrala 😃 Aj ti na to svokor dačo povedal?

Keby si moj 23 ročny syn našiel matku s dietatom, nebola by som vobec spokojna.... iné by to možno bolo, keby bol ovela starší....