Ako by ste reagovali, keby vám mama nezavolala?
Ahojte. Pred mesiacom sme mali (podla mna mensiu hadku s mamou). Boli sme u nich na navsteve, prislo k hadke, odisli sme s tym, ze sme sa s muzom pozdravili. Odvtedy nie som s mamou v kontakte. Nakolko spravila ona chybu a ma povahu taku, ze vsetci su zli, len ona je ta najlepsia. Cakala som, ze sa to da do poriadku, ked mi zavola na meniny. Lenze ani nenapisala ani nezavolala a ani neprisla.
X: sestra aj muz vedia o aku hadku islo a su na mojej strane, ze mama urobila chybu. Len ma zaujima ako by ste to vnimali vy.
@gribka1 ja si myslim, ze teraz robi mrtveho chrobaka len kvoli tomu, ze raz ju ja budem potrebovat a ona mna nepotrebuje (tak ako sa vyjadrila aj o jej kamaratke).
Dalej: je normalne aby mama povedala (pred mojou sestrou a jej muzom), ze ona dcery nema, ze ona ma len zaťkov? Sestra ked musela odrobit babo kvoli vyvojovej vade v 16tt a asi cakala od mami nejaku podporu, tak jej odpoved bola: aj take veci sa stavaju?
Aj toto je normalne?
To len pre tie, ktore ste napisali vyssie, ze ci mi nevadi sa s mamou nebavit mesiac a ze je to moja mama, ktorej by som sa ja prva mala ozvat.
Len tolko k jej povahe.
*odrodit
Dievcata, co je toto za nazory? Vsak presne o to tej mame ide, aby zas ustupila ta dcera. Ved to su metody, ako dostat dceru pod kontrolu. Boze, a co ze je to jej mama? To si aj ta mama moze povedat, ze vsak je to moje dieta. A co ze je to detinske? A pre tu mamu to nie je detinske?
Ja mam iny nazor: Ty si mala prva meniny a mama ti mohla poslat aspon spravu, aj to je prvy krok k zmiereniu. Mama je stale ta starsia, skusenejsia, zrelsia, ma mat viac rozumu. Navyse, aj ked su vztahy obojsmerne, su to vzdy rodicia, ktori utvaraju ten vztah smerom k detom. Keby si bola drza, papulnata, vulgarna, tak je to ina situacia, ale ked pises, ze si bola vlastne v prave...
A čo tak pozvať ju na kávu - mami, mala som meniny, zastav sa na hodinku, dve....
My vulgarizmy nepoužívame. Keby mi blízky človek povedal, že som prij...a, ani by som tú sms k meninám nechcela. Nechcela by som od neho už vôbec nič. Ale u vás je to asi normálne.. či?
@lilitela vsak ale ked ju poznam a vidim, ze nie je moznost napravy tak bud akceptujem, ze matka je narcis a nema absolutne ziadnu emocnu inteligenciu, alebo teda ju nebudem kontaktovat a necham to tak. Ked mi nerobi dobre to ako sa sprava tak proste nebudemju kontaktovat a budem cakat, ze sa bude kontaktovat. Vsak v globale ma vacsiu pohodu ak ju nekontaktuje ako keby jumatka kontaktovala. Ale nebudem sa pytat ci je normalne ze jej matka nezablahozela na meniny - tak u jej matke to normalne asi je. Tak nech si uzije v klude svoje tehotenstvo
Autorka, tak to, že ti mama nezagratulovala, neposlala ani sms, je ten najmenší problém. To fakt chceš, aby ti poslala suché slová do vetra, ktoré pre ňu nič neznamenajú?
@biba_18 Však? Ja mám s mamou niekedy komplikovaný vzťah, sme totálne odlišné povahy, inak pozeráme na svet. Aj hádky boli. Ale vždy si to vyriešime. Ale každý rok vola presne o 17.00 na narodky, lebo v tom čase som sa narodila😀
@uzivajden25h aj jej mama si môže predstaviť, že dcéra tu zajtra už nebude, nikomu nič zlé samozrejme, ale žiaľ, mladý, starý, toto si nevyberá... bude aj ona do konca života hrdá, že si zničila vzťah s dcérou (viď ostatné odpovede autorky) a nebola sa jej schopná ozvať ani na sviatok, lebo ego?
Tvoja mama má žiaľ, neskutočne ťažkú povahu. Kto nezažil, ani nemôže pochopiť a nie ťa ešte odsudzovať za to, že nevieš, čo sa patrí, keď sa takémuto človeku neozveš prvá...lebo je to predsa tvoja mama. No a? Ona má práveže od slušnosti míle ďaleko, sviatok si mala ty a nie ona, a nech je to medzi vami aké je, gratulovať sa má oslávencovi...skrátka elementárna slušnosť. Mama nech sa ofukuje a uráža ďalej, tak ako je zvyknutá.
Riešiš sprostosti. Nejaké gratulácie od človeka, ktorý má označí za prijebanú by som mala vieš kde.
inak dievčatá pre tie čo sa tu rozhorčujete nad tým že sa mame neozvala - ja mám s mojou mamou dobré vzťahy. nie je to super ako by som si predstavovala, stálo ma to veľa síl mať s ňou aspoň taký vzťah ako mám - ale toto máme vyriešené už dávno - keď ma raz tak z polosrandy zdrbala, že čo som za dcéra že som týždeň nezavolala ako sa má - ja jej na to: a ty si čo za matka keď si dcére nezavolala ako sa má? a boli sme si kvit ☺️ nikdy to nie je iba o jednej strane. a už vôbec to nemá byť automatické že dieťa je niečim povinné…
Fuha, autorka no ja ti rozumiem, toto je presne tá generácia, ktorá si myslí, že byť mamka / tatko stačí a máš ich len za toto na rukách nosiť. Vzťahy sa budujú, tvoria, pretínajú celý život. Ja som toho názoru, že ako sa kto správa ku mne, tak sa správam aj k nemu (hoci sa považujem za nekonfliktného človeka). Mám otca aj mamu s ťažkými povahami, veľakrát sa posekáme, chvíľu nebavíme, avšak v dospelosti je moja hranica tolerancie nižšia a nižšia a sprosté reči vrátim veľmi rýchlo ako bumerang, predsa len už nemám 5 rokov, ale som dospelá a rešpekt má byť obojstranný. Je na tebe, či si ochotná to tolerovať aj naďalej, urovnať to, resp držať vzťahy pro forma. To, že je mama, je jedna vec. Druhá vec je, že takéto hnusné správanie nemusíš tolerovať len preto, že je rodič a "ona je taká". Možno je aj taká, lebo jej nikto nič celý život riadne nepovedal a neupratal ju. Držím ti palce a prajem veľa trpezlivosti, lebo až príde bábätko, priprav sa na ešte väčší náklad sprostých rečí.
Pozri najlepsie bude ked prestanes ocakat nejake normalne a empaticke reakcie od mami, ked vies aka je, a co vsetko hnusne ti dokaze povedat, a ze ta nerespektuje. Tym skodis len sama sebe. Proste si povedz ano jej spravanie nie je normalne a ja uz ani necakam, ze sa to zmeni a zariadim sa podla toho. Padne ti kamen zo srdca, ked prestanes mat ocakavania.
S tým ako sa o nej vyjadrujes, nedokážem pochopiť načo si jej hovorila "tajomstvo " s tým ze si ho ma nechať pre seba, mala si si ho pre seba nechať ty a nebol by problém.
Mám mamu podobného kalibru (akurát, že vulgarizmy používa len zriedka). Tiež som vždy ustupovala a nakoniec zavolala a veď mama.... Moju hranicu dosiahla, keď mojej (vtedy) 16-rocnrj dvere povedala, že sa správa ako stetka, lebo bola s kamarátom v kine. Vtedy som drapla "decko", povedala, že my dve sme spolu skončili a bolo. Stretávame sa. Ale bavim sa s ňou maximálne o počasí a pri prvej blbej narážke odchádzam. Moje deti už neuvidi, na nich si žiadne svoje trafene hranice skúšať nebude. A po tých skoro troch rokoch mi je to už úplne fuk. Radila by som ti podobny krok.
Ja s mojou povahou by som k niečomu takému ani nedošla, ale už keď sa to tak pokazili, nechala by som ju kým by ona niečo nepotrebovala. S každým by som komunikovala, ale s ňou nie,
vnimala by som to tak, ze sa este hneva, je urazena atd...su 2 moznosti...1. neriesila by som to, 2.zavolala mame a dala vztahy do poriadku...ide o to, aky je vas vztah...ci ti je to jedno, ci chces mat s nou dobry vztah aj dalej...
no precitala som, ze sa vyjadruje, ze nema dcery...tak v tom pripade by mi vobec nevadilo ze sa neozvala a bolo by mi to uplne jedno. Bratova svokra je taka...vase deti, vy sa starajte...nepomahala im s detmi vobec a to byvaju spolu v dome a teraz sa cuduje, ze o nu nemaju vnucata zaujem...
Čítajúc čoho všetkého je tvoja mama schopná...ani by mi tá gratulácia nechýbala. Hraj chrobáka aj ty.
Ked mama ignoruje, vzdy to boli a aj ked sa odstrihnes, budu to cele roky, kym sa s tym akotak vysporiadas a niekedy sa to mozno ani nepodari uplne. Ale asi netreba ratat s tym, ze ona sa zmeni a docvakne jej. Dokonca cas aj prekruti tu pravdu, ako to vtedy bolo. Drz sa zvysku rodiny a ak mas fajn svokrovcov, snad ti to aspon trosku vykompenzuju.
Tak draha autorka, svoju pri----nu mamu - ako ta ona vola, posli uplne kludne a s prehľadom do .... !
Ja sa nehrám na cti otca matku svoju aj keď ti seru na hlavu a teririzuju ta!
Na kiu Máriu si jej vibec povedala o tehotenstve, keď vieš dobre aká je??? Si jej mala povedať, že si proste pribrala a chuti ti sladke, štítna žľaza atd. Nala by si po starostiach!
A zrusila by som s nou kontakt! To načo takáto osoba hnusna zákerná v zivote?
Toto je síce tvoj bio rodic ale nič viac. Zrus kontakt a nenechaj sebou mávať ako kusom handry. Ukáž jej hranice a budeš mat kľud.
Nepotrebujem ani vestecku guľu aby som vedela, ze zomrie sama a bez jediného priatela. Tu ja nemám ospravedlnenie ani pochopenie. Hnusna zakeracka, to sa eliminuje zo zivota aj samé, fuj hnus.
Stavam sa na stranu autorky,,necitala som komentare ostatnych, ale vsetky prispevky autorky a sudim, ze jej mama nevie co toto slovo obnasa.
Je mi to luto, je to detinske,hlupe spravanie,,ked mna rodicia rania niecim, snazim sa to len tak hodit za hlavu, ze je to len malickost a vlastne si zato mozem sama..vztahy su komplikovana vec,,
Ak si doteraz vydrzala bez jej pritomnosti od tej hadky, pokracuj, a nepocitaj snou ani pri inych prilezitostiach,,ak vzdy ty prijdes s prosikom a snahou o udobrenie, tak to zasa spravi znovu,,pocit vytazstva je to co chce za kazdu cenu

Predstav si že mama by v noci skonala. Predpokladám že do konca života by si bola hrdá, že si sa jej neozvala prvá. Si obyčajný kupec. Kupcis aj so vzťahmi, iba keď sa bude správať tak ako chces ty, zaslúži si tvoju pozornosť a naopak je to to isté. Je mi ľúto že hlavne mladí ľudia sa nevedia prekonať. Ale kupcenie k iným a hlavne rodičom im ide úplne najlepšie zo všetkého