icon

Ako by ste reagovali, keby vaši rodičia uprednostňovali súrodenca pred vami?

5. jún 2022

Ahojte ako by ste reagovali ,keby vaši rodičia stále uprednostňovali súrodenca pred vami ?
Mám švagrinú ktorá stále klame naozaj z jej 10 slov v nie je pravdive ani jedno , neraz sme to odhalili..aj rodičia...
Ja sa proste snažím ako viem , žijem kľudný rodinný život (klop klop klop) ,máme svoje deti , obaja pracujeme aby sme zabezpečili deti , robíme čo môžeme obaja...žijeme pre nás ...
Ano máme svoje chyby ,kto nemá ? Ale , je nám veľa vycitane ako sa držíme v ústraní ,zle je , pochvalime sa niečim ,ešte horšie...
Minule sme kúpili novu výrivku( obyčajnú nafukovačku), a bolo nám vytknute že sme im ani nepovedali že sme si kúpili ...pred tým som si chcela kúpiť karavan , povedala som a švagriná išla hneď mojej mame žalovať že som namyslená.ze.mame kopu peňazí , že ako rozhadzujeme ..ani tak dobre ani tak ..potom mi mama plakala do telefónu že aká som mrcha...že sa pred nimi vyvysujem, ...že sme niečo viac....že či sa teraz cítim dobre

Ja zato ale nemôžem že majú dlhy z automatov , exekúcie a musia živiť svoje deti.podnajmi .a naši ich chránia ako oko v hlave ...
Nad nich není , stále ich chvália , stále rozprávajú ale majú šikovné deti (neberiem im to ),vedia básničky a bla bla...
Nemôžem zato priznám sa škrie ma to ...a keď im poviem , že prečo ich vychvaľujú do nebies keď svojim deťom takto skazili život tak nemám vraj žiarliť ...môžem sa snažiť koľko chcem ...keď som si kúpila psa za pár tisíc eur ani som im nechcela povedať , keď vyzvedala povedala som , skoro ma zabila že psov sú plné útulky atď...
Najnovšie už drzim hubu ale zas je zle že nič nepoviem ...

Strana
z2
loginexistuje
5. jún 2022

ste rodina miesto kde sa nemas pretvarovat tak proste na rovinu rodicom povedz ze si neprajes taketo komentare ze vas nezivia a do vasich financii je ich nic a rovnako ani tvoja svagrina ani brat nema co riesit a ak bude pindat povedat zarob si a nediskutovat viac

makova333
5. jún 2022

Autorka: "naši by v živote nedovolili aby sme sa odstrihli od nich" A co s tym maju vasi?

autor
5. jún 2022

@loginexistuje vieš čo minule chceli požičať peniaze , jasné nemali sme problem , mysleli sme že detom na jogurty alebo banány , ešte muž hovorí že šak nemusia to ani vracať nech dajú deťom ...a oni. Si zato šli kúpiť cigarety 🤷🤦 ja som myslela že má roztrha

autor
5. jún 2022

@makova333 moja mama je názoru ,že rodina musi držať pokope stoj čo stoj

komplikovana
5. jún 2022

treba akceptovat situaciu taku aka je - ani rodicov ani brata so svagrinou nezmenis. Ako sa hovori, treba zacat od seba. Nauc sa komunikovat tak, aby si chranila seba a svoju rodinu. Vsetko sa da aj v slusnej rovine, nielen vykrikovat. Ak by brat znovu bliakal, tak mu povedz, ze ak nema normalne a vludne slovo, nech radsej ani nehovori. Potom sa otocit a ist si po svojom. Rodicom povedat, ze si dospela, a robis veci podla vlastneho rozumu. Treba sa odosobnit, lebo potom skodis aj sebe.

loginexistuje
5. jún 2022

zmen to co mozes seba a svoje spravanie nemas 10 aby si sa zodpovedala mame a nechapem navo im poziciavas ak tak kupim jogurty a ovocie a dam detom ale kes ani omylom takym osobam

natalinka25
5. jún 2022

Pes pár tisícovy to je aký 😁😁?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
5. jún 2022
tosomja
5. jún 2022

Ja nevravím, že nemajú. Ale že sú skromnejší a nepotrebujú sa tým chváliť a možno očakávajú len nejakú malú pozornosť a vďaku od teba...

autor
5. jún 2022

@tosomja Oni sa v prvom rade informujú že čo koľko stálo , keď sa nepochválim zle je ak áno že poviem toto sme kúpili , tak je ešte horšie...neviem ako to myslíš...nežijú skromné ani moji rodičia , tam je jediný problém že švagriná proti mne ide ..

makova333
5. jún 2022

A co ked si to mysli tvoja mama? Si nesvojpravna? Treba sa spravat dospelo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tosomja
5. jún 2022

Tak im nabudúce odpovedz, že zadarmo to to nikto nedá, tak si za to musela zaplatiť 🤔

kandelabra
5. jún 2022

Keď brat začal pindať na auto, že vidno kto tu má peniaze, mala si mu povedať, že keby nepreflákal na automatoch, mohol mať aj on. Ale chápem, že človek na takéto veci niekedy ani nevie ako reagovať, hlavne keď je to rodina a závideli by pomaly aj chorobu... Nikto nie je povinný počúvať takéto reči, však si tie peniaze hádam nenakradla, ale poctivo zarobila. Udržiavať dobré rodinné vzťahy je jedna vec, ale rýpu oni, a to by som aj rodičom vysvetlila. A takisto nie si povinná sa spovedať z toho, čo ťa koľko stálo. Keď už sú takí neodbytní vymyslela by som si nejakú somarinu podľa hesla na sprostú otázku sprostá odpoveď (môj otec hovorieval - peniaze, chleba nechceli) a nech ich aj porazí, že sa nič nedozvedeli. Nemusíš prerušiť vzťahy, ale isté svoje súkromie si chráň. A švagrinej sa pri najbližšej takejto príležitosti na rovinu spýtať: čo, zas závidíš?

nikdenikto
5. jún 2022

A prečo im hovoríš sumy, čo koľko stojí? Mňa keď sa niekto spýta čo to stálo, poviem "peniaze, chleba nechceli". Ďalej by som doplnila že to sú naše peniaze - zarobené, nikomu sme neukradli od nikoho si nepozicali. To uz kde sme toto aby mi niekto vykrikoval že som si kúpila nove auto 🙈

jakoma
5. jún 2022

@kaktusik007 aj moj uprednostnovany brat bol v detstve par rokov tak chory,ze si neboli isti,ci to da,asi to ma suvislost.

kormino
5. jún 2022

Nie vždy rodičia uprednostňujú zraniteľnejšieho,alebo neschopnejšieho surodenca.U nás sme boli na rovnakej úrovni a predsa brat dostal od malička všetlo a ja nič.On sa odo mňa dobrovoľne odstrihol pred20 rokmi asi preto,aby som nevidela do ich čachrov machrov.Teraz to už absolútne neriešim,20 rokov som sa z toho dostávala aj pomocou psychiatričky.Teraz matku raztýždenne navštívim na pol hodinu,rozprávame sa o počasí a varení.Všetky zlé veci,ktoré so mnou robila som pochovala v sebe a starám sa hlavne oto,aby som ja a moja rodina bola v pohode.Ale je to teda beh na dlhé trate a veľmi bolestivý.

dagmarovita
5. jún 2022

Ja osobne to beriem ako nespravodlivosť, krivdu.

lukina20
5. jún 2022

Druhych nezmenis, jedine co vies zmenit je tvoj postoj k nim…
Nevesaj ani bratovi, svagrinej a uz vobec nie rodicom iste veci na nos, aby sa nahodou pred bratom neprekecli…
A za mna osobne by som ich strpela vo svojej pritomnosti, len ked to bude nevyhnutne. Inak si treba toxickych ludi drzat co najdalej od tela. V prvom rade musis byt v pohode ty a tvoja rodina.

miadi
6. jún 2022

Ked bude brat ci svagrina ci rodicia pindat ze co ste si zas kupili ze je vidno kto mà $ .. tak len povedz s usmevom “ kto umy ten umy kto neumy ten čumi . “ ( zlate ceske prislovie Neviem ake y|I tam mà byt 🤣) a vobec nie ste rodina co drzi spolu nemate dobre vztahy. Ste len falos fraska hadky nelaska. A mama ti nedovoli sa odstrihnut ? Co mas 5r ? Tvoj zivot tvoja volba. Ja by som ti dopriala aj helikopteru zaparkovanu na dvore a druhych mozes kaslat ..

kaktusik007
6. jún 2022

@miadi je tam makke 🤦‍♀️ kdo umi ten umi a kdo neumi ten cumi ;)

miadi
6. jún 2022

@kaktusik007 ten face palm si si mohla odpustit vy googlit si to moze kazdy co mà cas😜 nie som češka a na Svk nezijem pol zivota Takze gramatiku neriešim a napisala som ze Neviem ake I y tak uplne zbytocne to riesis 🤦‍♀️ posielam Aj Ja tebe pre radost 😘Mozno si to za pamatam kto umi ten umi .. a ked nie ziadny rozdiel to neurobi Moja slovanska gramatika je 💩😜

vroni
7. jún 2022

Nuž, milému bratovi by som s láskou povedala, že keby s uctyhodnou manželkou rozmýšľali aspoň trochu hlavičkami a nie pohlavným ústrojenstvom, nemali by exekúcie, päť detí a stále finančné suchoty. A ze sa o vlastných financiách nebudem spovedať. Ani jemu ani rodičom a už vobec nie švagrinej. A bolo by vymaľované.

katkaaaaaaaaaaaa
28. júl 2022

Dáš pokoj máš pokoj 🤷🏻‍♀️ Nerieš svagrinu ži si svoje a hotovo. Najlepšie

Strana
z2