Ako by ste reagovali na mamu?

27. máj 2022

Ako by ste reagovali alebo sa zmierili s tým že vás vlastná mama nemá rada .Jasné mám svoju rodinu deti manžela ale vždy to bola mama nech urobila čokoľvek vždy som si povedala nevadí ale ja už nemám ani po čom ísť domov .To že nemusí môjho chlapa som vedela už dávno neviem prečo ,vždy je a bol k nej slušný ale ok ale to že povedala že ona nemusí ani vlastnú dcéru má úplne dostalo .Ja viem porevala som si a život ide ďalej keď ona nepotrebuje mňa tak ani ja by som nemala ju. Má tri deti mňa a dvoch synov a vlastne ani brata nemusí všetko čo mala dala na najmladšieho syna majetok dom rodný všetko .Zmierili sme sa stým s bratom že ok mamine rozhodnutie nebudeme sa s mamou súdiť a pritom najmladší brat je darebák najvatsi .Mama ho veľakrát kryje a podporuje v klamstvách . Ja ani neviem čo chcem počuť čo si prečítať mala by som kašľať nato a venovať sa svojej rodine .Len sa k tomu vždy neak vraciam lebo predsa len je to mama.

elizabet173
27. máj 2022

je pochopiteľné, že sa k tomu vraciaš, že ťa to mrzí a že by si chcela mať s ňou iný vzťah. Mame by som svoje pocity opísala v liste, bez výčitiek, ale aby vedela, čo cítiš. Ak sa nič nezmení, odstrihni ju zo svojho života.

sasa1310
27. máj 2022

maminka si sama vybrala....ja osobne by som sa viac nestretávala a všetku svoju energiu by som venovala vlastnej rodine. Zbytočne sa zožieraš čo i len myslením na ňu. Nemysli na ňu a ži si svoj život. Možno raz na to sama príde a vytočí tvoje číslo a bude sama vyhľadávať tvoju blízkosť.

bloger
27. máj 2022

Je mi ľúto, že má mama k tebe taký postoj. Verím, že si časom uvedomí ako ťa potrebuje. Akú dobrú dcéru má.

pribinak
27. máj 2022

Niekedy sú cudzí ľudia viac ako rodina. Ja by som sa nenechala viac zdaňovať a ani by som nedovolila aby deti mali raky vzor. Prerušila by som kontakt

0silvia0
27. máj 2022

Akceptovala by som jej postoj a zariadila sa podla toho. Cize by som sa nevnucovala, ona sa rozhodla. Da sa nasilu udrziavat vztah? Neda, bolo by to cele umele a nasilu.

mandzula
27. máj 2022

Som toho nazoru, ze je totalny blud, ze krv nie je voda. Je. Ide o to, kto sa ako sprava a nie o to, kto je a nie je nasa rodina. Akurat, ze pri tej rodine to, pochopitelne, a zvlast pri mame, velmi boli, ked to nefunguje. Pokial si nie si vedoma niecoho, co by jej spravanie sposobilo, je to jej rozhodnutie, jej cesta a ty ju len musis akceptovat. Mamu si si nevybrala, svoju rodinu ano, to je tvoja cesta.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mandzula
27. máj 2022

@zoro9836 o genoch nepochybujem. Poukazujem na fakt, ze clovek nie je povinny snazit sa udrziavat vztahy s niekym len preto, ze je jeho pokrvna rodina.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mandzula
27. máj 2022

@zoro9836 presne tak, velakrat nas spolocnost prave na zaklade toho predpokladu tlaci do niecoho, co nefunguje, a o to viac sme potom sklamani. Plus clovek casto hlada chybu v sebe, hoci je prave na tej druhej strane.

kormino
27. máj 2022

Milá autorka,mne trvalo 30 rokov,kým som sa s tým zmierila,že ma vlastná matka nemá rada.Dostala som z toho panicku poruchu,dodnes navštevujem psychiatra.U nás je tiež preferovaný brat.Je to hrozný pocit,ale čo už,sustreď sa na vlastnú rodinu,robím to aj ja.Drzim palce🥰

tykat
27. máj 2022

Zmierila by som sa s tym. Od vztahu a stretavania by som nic neocakavala. Otazka aky vztah ma s vnucatami, ak dobry tak by som sa premohla na castejsi kontakt ak nie tak vianoce, velka noc, narodeniny, meniny a hotovo.

dagmarovita
27. máj 2022

Zabudla by som na taku matku úplne, nekontaktovala ju vobec, ani toho syna, tvojho brata, nech si ziju svoj zivot.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz