Ako by ste riešili takýto problém s manželom?
Ahojte🙂 Chcem sa vás opýtať, ako by ste riešili takúto vec, možno pre niekoh banálna ale pre niekoho a niečo veľmi podstatná. Asi to začnem opisovať takto. Minulý víkend bol môj manžel na pive zo svojím kamarátom z detstva vlastne sú kamaráti až dodnes, poznám ho aj ja. Dohodli sa , že tento víkend by bolo fain, keby sme sa stretli a zašli na chalupu. Kamarát môjho manžela je rozvedený a má novú priateľku, takže by sme tam boli oni dvaja a my dvaja s našimi deťmi. Súhlasila som, však prečo nie, spoznám jeho priateľku, trošku vypadnem z bytu a zo stereotypu a taktiež sa spoznám lepšie z manželovým kamarátom, doteraz sa poznám len tak z rozprávania toho druhého, osobne som s ním nijakú dlhšiu debatu neviedla aj keď sme sa stretli...len také normálne otázky, typu ako sa máš ako sa dari atď.A vlastne doteraz manželov kamarát ani nemal o mne dobrú mienku, vďaka môjmu manželovi, ktorý na mňa iba "kydal"...že som zasa nervózna že ide na pivo, že išiel k nemu na chalupu sám a ostal tam aj cez noc, že kričím po deťoch, že som nervózna...atď...no jednoducho ja som tá zlá..a najhoršia. Tak som si povedala, no veď dobre napravím si to u teba, keď sa stretneme na tej chalupe , spoznáme sa bližšie...a sám uvidíš.
Lenže.....lenže v stredu prišiel ten zlom. Môj manžel od stredy iba do mňa vrta, aká som neschopná, ako všetko robím zle, deti su rozmaznané, zle ich vychovávam, a samozrejme čo bol klinec že som zlá matka..jednoducho ma len uráža, za všetko ma "buzeruje"..nič mu nie je dobré...a že sa mi ani nečuduje, že nemám dobrú mienku u jeho kamarátov...a pritom ja som v stredu mu nič neurobila...hovorim si ok, asi mal zly den...lenze to ako ma uraza ze ako zle vychovávam deti, že som zla matka sa ma nesmierne dotklo...potom vo štvrtok tiež začal do mňa sa navážať, prečo pchám do malej Imunoglukan, že nech si sama vytvorí imunitu, že nech sa jej o to telo postará...lenže to už nevidí že odkedy ho berie že bola iba 1x chorá...a začal to tým ,že som lenivá, že len aby dcera nebola chorá aby som ju nemusela mať doma aby bola školke a ja som bola doma iba s malym aby som mala pokoj..pritom celý týždeň som ju mala doma, lebo mala iba sopliky...a tak bolo tam ešte kopu vecí pre ktoré sa do mna navazal...a tak som mu povedala, že ja nikam nejdem, načo mam ist s človekom niekam odreagovať sa a zrelaxovať, keď na mňa iba nadáva, uráža ma..a hovorí o mne zlé veci?...hovoril mi, že to sú iba silné slová, že ja to neurobím , že som slaboch..proste ma tak začal deptať tými jeho rečami že až...a prišiel piatok večer, že ide ešte niečo dokúpiť na chalupu nejaké jedlo...tak že čo má kúpiť čo potrebujeme..tak som mu hovorila...a on hneď začal na čo ti to bude, načo ti je tamto...proste aj keby som chcela, nekúpil by..tak načo sa potom pýta??..a keď sa vrátil z nákupu tak začal do mňa, aby som konečne zvážila či tam pôjdem, lebo aby som si napravila "zlú povesť" u jeho kamarátov...že nech sa konečne ukážem aj v tom pravom svetle taká aká som...nech sa sami presvedčia...no bolo mi už aj do plaču...tak si hovorím načo tam ísť? prečo?...Prišla dneska sobota ráno...spravila som raňajky, najedli sme sa s dcerkou, maleho som nakojila...a že si idem spraviť kavu, pozreme ráno rozpravky..proste bola som v presvedčení, že nejdem...potom vstal manžel a že či sme pobalené..a ja že ja nejdem..nech ide sam a ked chce nech zoberie staršiu dcerku..a ona že bezo mna nejde..že ona nechce ist ...potom prišiel za mnou manžel a povedal, ked uz nic urob to aspon koli nej...a naprav si povesť pred kamarátmi...tak som začala baliť oboje deti..manžel si sedel, len stále húdol do mňa kedy ich pobalím, kedy už pojdeme, nechce tam ísť večer...proste ešte aj ráno len čo otvoril oči ma buzeroval...a potom som kojila ešte maleho...uz chuda zaspal aj lebo bol od 6-tej hore a tak o deviatej uz chcel spat..a zacal preco ho davam spat...a ze kedy pojdeme..a ja mu hovorim a ty co sedis...vsak veci su pripravene daj ich aspon do tasky zbal ich..to hadam vies...este si ja zbalim veci a malemu na papanie flasky, kasicky..atd. Zasa zacal do mna sa navážať..tak som mu povedala že nejdem a basta...načo?..dcera začala vymýšlať že ani ona..tak manžel do mna sa pustil, nech si to napravím , nech u presvedčím aby išla že predsa JA jemu nebudem kaziť víkend..a chalupu..atď....nakoniec dcerka ani neviem čo jej nabulikal do hlavy že teda ide s ocom...tak jej nahádzal prichystané veci do tašky a šli..a samozrejme medzitým ako ich tam hádzal a kým odišli ešte mal poznámkny na moju adresu aká som ja ....Ja som ostala s malym doma...povedala som že nejdem...zniesol veci do auta..ešte sa vrátil potom po nákup..a neodpustil si poznámky...moji kamaráti rátali aj s tebou, nakúpili jedlo aj pre teba..a ja som taktiež nakúpil pre 5 osôb...hlavne že chľastu tam mali aj pre 10 osôb....myslím že tirezvy neostanú...len ja blbá by som skackala okolo deti,mužíček nech sa ma dobre...ale je mi z toho aj smutno...pretože tie jeho slová dosť boleli...a stále mi hovori ze ja len kricím...ale ja aj ked mu uz nieco poviem normálne čo sa mi nepaci tak uz do mna sa pusta ze ja kricim...uz tak somnou manipuluje že až...a teraz sa vás pýtam ako by ste to riešili? Šli by ste na tu chalupu za každú cenu, alebo ostali doma?...teraz už len hádať čo im manžel povedal, prečo som neprišla...určite im nahovorí somariny...ako ho poznám...aj mi je to ľúto, lebo mohla som zrelaxovať...ísť medzi ľudí...len čo ma trápi najviac, manžel zas bude vyzerať ako ten dobrý..a ja zasa tá zlá..ale pozadie celého problému nevedia...☹...čo by ste urobili vy? Ďakujem pekne
@danculik budem reagovať na úvodný príspevok, nemám čas prečítať 7 strán, len pár úvodných reakcií som preletela..
Môj názor je, že tvoj muž je strašný slaboch a má z teba poriadne mindráky. Súhlasím, že sa postaral o to, aby si na chatu nešla z jednoduchého dôvodu: bál sa, že jeho kamoši zistia, že je obyčajný klamár a nevďačník, ktorý si neváži ženu, ktorú doma má. Je opantaný strachom, pretože vidí, že si lepšia, zvládaš starostlivosť o deti, nepotrebuješ ho. Má z nejakého dôvodu pri tebe pocit menejcennosti. Nemusí to nijako súvisieť s tebou, možno je to chlap, ktorý by mal pocit menejcennosti z každej ženy, môže to prameniť v jeho detstve a vzťahu s jeho matkou, možno mu málo dôverovala a dávala mu pocítiť, že bez nej je stratený, a takto mu nevedomky podkopávala sebavedomie.
Bola by som však na tvojom mieste trošku ráznejšia a nenechala si na seba toľko kydať. Odmietla by som sa baviť o vykonštruovaných problémoch, ak by som videla, že do mňa rýpe bez príčiny, tak by som hrala obohranú platňu, opakovala to isté dokola, kým by neprestal. Skrátka snažila by som sa ho naučiť, že toto mu u mňa už neprejde, aby si dal pohov.
Pozor na deti.. všetko vnímajú, hlavne staršia dcéra, ak ťa ponižuje pred ňou je to veľmi zlé pre jej budúce vzťahy s mužmi. Vyrastá v prostredí v ktorom vidí, že je normálne, ak muž ženu ponižuje, že tá žena si to nechá a takto to má vlastne byť. Automaticky môže k sebe potom priťahovať podobných chlapov, lebo toto je to, čo sa naučí v detstve, to bude potrebovať aj v dospelosti. Ale to už predbieham, len upozorňujem na to, že deti by sme mali chrániť za každú cenu.
Podľa tvojho opisu tvojho chlapa by skrotila tzv. žena-sekera 😀 keby mal vedľa seba ženu, ktorá by mu párkrát poriadne vynadala až by bol zelený, tak by si nabudúce možno rozmyslel, či sa mu oplatí rýpať. Ale pokiaľ nezažije takýto protiúder, bude pokúšať donekonečna.
No a na záver - keď ti znova bude hovoriť o pokazenej reputácii a podobných drístoch.. môžeš mu povedať, že ti je srdečne jedno, čo si o tebe myslia JEHO kamaráti - oni si možno totiž myslia úplne niečo iné o čom je on presvedčený /ako kamaráti ho zrejme dobre poznajú/. A pokiaľ ťa nepoznajú, tak tú reputáciu ti pokazil jedine on..
A odpoveď: nie, na chatu by som určite nešla.
@danculik sice uz je to neaktualne,ale ja by som nesla uz len kvoli detom nie... male polrocne ...by ma aj porazilo na chate s malou ked mala pol roka.... a uz uplne pri 5tich ludoch co ako vravis by boli opiti... navyse co je teba po tom ze co si o tebe myslia jeho kamosi...ved ako pises ani sa s nimi nestretavas... mozu ti byt uplne ukradnuti ...ja osobne keby mi muz rozpraval ze "pod si vylepsit povest pred mojimi kamosmi" tak ho poslem rovnou ciarou niekam... ved kto ti pokazil povest?? on! tak nech ti ju vylepsuje on... robit zo seba tajtrlika niekde aby si sa ukazala ako pekna a krasna tam kde na teba kydaju? naco??
pekne sa zamysli ci je k tebe stale taky hnusny a radsej ries jeho spravanie voci sebe a nie nejakych trapnych kamosov...
..ahojte tak prispievam po dlhej dobe, nejak som nestihala sa venovat netu, bolo kopec inej práce... 🙂 no zial s mojim manzelom to je stale to iste..on proste neupusti zo svojho, len svoje si hudie ...ja uz nemam na to nervy...robi take podrazy az to boli...a na jeho kamaratov z vysoka kaslem...a to ze sme sa rozpravali ani nepomohlo...robi si aj tak po svojom..ja ho uz ignorujem vo viacerych veciach...uz som rezignovala da sa povedat...teraz ako bola Velka noc, tak sa stretol s tymi jeho uzasnymi kamaratmi..a zasa tam padlo, ze sa pojde na chatu...ked mi to hovoril, som si pomyslela svoje, bola som ticho...myslim ze je zbytocne niekam chodit, ked vas tam manzel bude iba ponizovat...a co sa tyka jeho spravania sa ku mne..nezmenilo sa to vobec...este by som povedala ze si robi co chce a hlavne vsetko bude tak ako on chce...a ked mu aj poviem svoj nazor, nenecha ma dohovorit, skace mi do reci ..a vobec neberie moj nazor a urobi si rozhodnutie aj tak sam za seba...uz ho mam plne zuby...napriklad teraz momentalne co tak vo mne vrie je to, ze mame ist na buduci piatok na oslavu 60-tky jeho ujovi..co je fain...lenze ta oslava je v piatok o 17:00 iba zacina...je to niekde v restike, kde bude sa hrat na harmonike, spievat, pit..jest...a hrat bowling...a ked som mu povedala, ze mi jediny mame 2 male deti 5 rocne a 7 mesacne...tak ze by bolo lepsie ich nechat niekomu postrazit a mi pojdeme na tu oslavu, lebo trepat sa tam s dvoma detmi ktore uz o 19-tej pomaly ukladam na spanok mi pride trochu drsne pre ne...a manzel povedal, ze nie ze tam pojdeme vsetci...a o 19-tej pojdeme domov..lenze aky ma vyznam ze ja tam pridem na zaciatok oslavy a o dve hodky sa zdvihnem a odidem?...a navyse co tam budu robit tie deti??ved tam starsia dcera sa bude nudit...a maly co?...mudra svokra nahuckala manzela, vsak si ho popodavame na rukach, trosku pojdeme s nim vonku..neboj sa vydrzi...no mna skoro svaclo o zem ked som to pocula...len aby mojho syna kade kto si daval na ruky a podaval ho ako horuci zemiak a potom ked bude revat dame mame...a ked budem s nim chciet is o dve hodky domov , tak sa budu nam na pozerat ako na blbu..a samozrejme manzel ich v tom podporuje...a este mi povedal, ved dobre ked bude zle pojdeme domov..alebo ty pojdes domov a ja tam s malou ostanem este...proste mojmu manzelovi ide len o to ako a kde si vypit a o ostatne sa nestarat...proste on je uplne chory...a neorzmysla...a este mi to pride tak, ze ked nemoze strazit jeho mama nase deti, lebo ona bude na oslave, tak ich nemoze strazit nikto...to kde sme???..proste s nim sa dohodnut neda...tak som rozmyslala , ze tam nepojdeme vobec..ale o tom ani manzel nechce pocut...tak mi poradte co robit?..uz ma fakt privadza ten moj manzel niekedy az do krajnych sil...a uz nevladzem...jednoducho ja nemozem urobit aby detom bolo dobre...ale aby jemu bolo dobre...a ak nahodou sa opovazim urobit nieco inak ako on povie..tak je zle...a ohovori ma pred celou rodinou..a ked zacnem otvarat tuto temu tak sa o tom ani nechce bavit..lebo na vsetko ma hned odpoved a bude to tak ako on povie..a este poznamenal ak bude zle tak ty pojdes s detmi domov a ja tam ostanem...tak naco sa tam mam potom trepat a zbytocne stresovat deti a seba??? ta oslava je mimo bydliska..asi 15 km od nas...cize sa tam da jedine dostat autom....poradte mi prosim ako to riesit?
@danculik no ja by som to riešila tak, že by som išla na oslavu aj s deťmi, neviem, či manžel šoféruje, ale ak áno, máš vyhraté, nech tam idete všetci a o siedmej prídete domov- všetci!!!! Ty nešoféruj, keď máš vod. preukaz, zabudni ho doma, priprav sa na to, že malý ti bude plakať, bude tam šum, hudba, cudzí ľudia... Alebo by som zavolala svokre, že keď toto vymyslela, či nemôže ísť potom s deťmi domov ona a ty tam ostaneš na zábave. A nech ju porazí, keď nie je normálna.
Ináč si nemyslím, že aj keď sa o siedmej chytíte a pôjdete domov, niekomu to bude vadiť. S malým dieťaťom je to úplne normálna vec.
Ja sice deti nemam, ale viem, ze moj chlap by toto neurobil a ani keby mal decko tak by sa neopil, moja sestra ma maleho syna a moj svagor je ako jeho druha matka, aj ked medzi sebou maju partnerske problemy, nikdy by sa nebala nechat maleho s nim a on by sestre nevykrikoval taketo veci. Chyba je len v prioritach. Ked sa chlap rozhodne robit nervy svojej zene kvôli kamaratom tak je to debil, ktory nema normalny hodnotovy rebricek. Ale nie su vsetci chlapi taki.

@koniarova ...nove?...tak už sa rozprávame ale iba ohľadom detí, čo a ako treba urobit, spravit a nakúpiť..taký normálny rozhovor o nás dvoch ešte zatiaľ nebol...chystáme sa na to cez víkend, tak sama som zvedavá, čo z toho celého vznikne..