icon

Ako by ste riešili takýto problém s manželom?

danculik
17. mar 2012

Ahojte🙂 Chcem sa vás opýtať, ako by ste riešili takúto vec, možno pre niekoh banálna ale pre niekoho a niečo veľmi podstatná. Asi to začnem opisovať takto. Minulý víkend bol môj manžel na pive zo svojím kamarátom z detstva vlastne sú kamaráti až dodnes, poznám ho aj ja. Dohodli sa , že tento víkend by bolo fain, keby sme sa stretli a zašli na chalupu. Kamarát môjho manžela je rozvedený a má novú priateľku, takže by sme tam boli oni dvaja a my dvaja s našimi deťmi. Súhlasila som, však prečo nie, spoznám jeho priateľku, trošku vypadnem z bytu a zo stereotypu a taktiež sa spoznám lepšie z manželovým kamarátom, doteraz sa poznám len tak z rozprávania toho druhého, osobne som s ním nijakú dlhšiu debatu neviedla aj keď sme sa stretli...len také normálne otázky, typu ako sa máš ako sa dari atď.A vlastne doteraz manželov kamarát ani nemal o mne dobrú mienku, vďaka môjmu manželovi, ktorý na mňa iba "kydal"...že som zasa nervózna že ide na pivo, že išiel k nemu na chalupu sám a ostal tam aj cez noc, že kričím po deťoch, že som nervózna...atď...no jednoducho ja som tá zlá..a najhoršia. Tak som si povedala, no veď dobre napravím si to u teba, keď sa stretneme na tej chalupe , spoznáme sa bližšie...a sám uvidíš.
Lenže.....lenže v stredu prišiel ten zlom. Môj manžel od stredy iba do mňa vrta, aká som neschopná, ako všetko robím zle, deti su rozmaznané, zle ich vychovávam, a samozrejme čo bol klinec že som zlá matka..jednoducho ma len uráža, za všetko ma "buzeruje"..nič mu nie je dobré...a že sa mi ani nečuduje, že nemám dobrú mienku u jeho kamarátov...a pritom ja som v stredu mu nič neurobila...hovorim si ok, asi mal zly den...lenze to ako ma uraza ze ako zle vychovávam deti, že som zla matka sa ma nesmierne dotklo...potom vo štvrtok tiež začal do mňa sa navážať, prečo pchám do malej Imunoglukan, že nech si sama vytvorí imunitu, že nech sa jej o to telo postará...lenže to už nevidí že odkedy ho berie že bola iba 1x chorá...a začal to tým ,že som lenivá, že len aby dcera nebola chorá aby som ju nemusela mať doma aby bola školke a ja som bola doma iba s malym aby som mala pokoj..pritom celý týždeň som ju mala doma, lebo mala iba sopliky...a tak bolo tam ešte kopu vecí pre ktoré sa do mna navazal...a tak som mu povedala, že ja nikam nejdem, načo mam ist s človekom niekam odreagovať sa a zrelaxovať, keď na mňa iba nadáva, uráža ma..a hovorí o mne zlé veci?...hovoril mi, že to sú iba silné slová, že ja to neurobím , že som slaboch..proste ma tak začal deptať tými jeho rečami že až...a prišiel piatok večer, že ide ešte niečo dokúpiť na chalupu nejaké jedlo...tak že čo má kúpiť čo potrebujeme..tak som mu hovorila...a on hneď začal na čo ti to bude, načo ti je tamto...proste aj keby som chcela, nekúpil by..tak načo sa potom pýta??..a keď sa vrátil z nákupu tak začal do mňa, aby som konečne zvážila či tam pôjdem, lebo aby som si napravila "zlú povesť" u jeho kamarátov...že nech sa konečne ukážem aj v tom pravom svetle taká aká som...nech sa sami presvedčia...no bolo mi už aj do plaču...tak si hovorím načo tam ísť? prečo?...Prišla dneska sobota ráno...spravila som raňajky, najedli sme sa s dcerkou, maleho som nakojila...a že si idem spraviť kavu, pozreme ráno rozpravky..proste bola som v presvedčení, že nejdem...potom vstal manžel a že či sme pobalené..a ja že ja nejdem..nech ide sam a ked chce nech zoberie staršiu dcerku..a ona že bezo mna nejde..že ona nechce ist ...potom prišiel za mnou manžel a povedal, ked uz nic urob to aspon koli nej...a naprav si povesť pred kamarátmi...tak som začala baliť oboje deti..manžel si sedel, len stále húdol do mňa kedy ich pobalím, kedy už pojdeme, nechce tam ísť večer...proste ešte aj ráno len čo otvoril oči ma buzeroval...a potom som kojila ešte maleho...uz chuda zaspal aj lebo bol od 6-tej hore a tak o deviatej uz chcel spat..a zacal preco ho davam spat...a ze kedy pojdeme..a ja mu hovorim a ty co sedis...vsak veci su pripravene daj ich aspon do tasky zbal ich..to hadam vies...este si ja zbalim veci a malemu na papanie flasky, kasicky..atd. Zasa zacal do mna sa navážať..tak som mu povedala že nejdem a basta...načo?..dcera začala vymýšlať že ani ona..tak manžel do mna sa pustil, nech si to napravím , nech u presvedčím aby išla že predsa JA jemu nebudem kaziť víkend..a chalupu..atď....nakoniec dcerka ani neviem čo jej nabulikal do hlavy že teda ide s ocom...tak jej nahádzal prichystané veci do tašky a šli..a samozrejme medzitým ako ich tam hádzal a kým odišli ešte mal poznámkny na moju adresu aká som ja ....Ja som ostala s malym doma...povedala som že nejdem...zniesol veci do auta..ešte sa vrátil potom po nákup..a neodpustil si poznámky...moji kamaráti rátali aj s tebou, nakúpili jedlo aj pre teba..a ja som taktiež nakúpil pre 5 osôb...hlavne že chľastu tam mali aj pre 10 osôb....myslím že tirezvy neostanú...len ja blbá by som skackala okolo deti,mužíček nech sa ma dobre...ale je mi z toho aj smutno...pretože tie jeho slová dosť boleli...a stále mi hovori ze ja len kricím...ale ja aj ked mu uz nieco poviem normálne čo sa mi nepaci tak uz do mna sa pusta ze ja kricim...uz tak somnou manipuluje že až...a teraz sa vás pýtam ako by ste to riešili? Šli by ste na tu chalupu za každú cenu, alebo ostali doma?...teraz už len hádať čo im manžel povedal, prečo som neprišla...určite im nahovorí somariny...ako ho poznám...aj mi je to ľúto, lebo mohla som zrelaxovať...ísť medzi ľudí...len čo ma trápi najviac, manžel zas bude vyzerať ako ten dobrý..a ja zasa tá zlá..ale pozadie celého problému nevedia...☹...čo by ste urobili vy? Ďakujem pekne

Strana
z7
davidka27
17. mar 2012

vieš čo ja mám takéto problémy každú chvílu je len na nás všetkých zvážiť čio takéto problémy sú sem tam, alebo stále a či sa potom oplatí v takýchto vzťahoch fungovať, ale určite by som tam išla čo ked sa opije a čo bude s dieťaťom, vieš akí sú chlapi debili...

viki2912
17. mar 2012

@danculik mna maju muzovi kamarati za sekerku a vies co...mam ich na haku....mam 1 dovod pre tory si ich nevazim...na chatu by som muza nepustila,ak hej,tak s malou...muzi su somari 😉

anaxamon
17. mar 2012

sice som sa kusok v tom texte stracala ale docitane
kedze pozname len tvoj uhol pohladu napisem to takto, to ze ti manzel kazdu chvilku za nieco vynada a v suvislosti s detmi takisto, je STRASNE smutne a vobec sa mi nepaci takyto chlap! Uz len koli tomuto pristupu ku tebe by si mala popremyslat ci je ok, ze je tam vasa dcera s nim sama a jeho kamosmi....stvorrocne dieta uz vnima velmi vela a aj tieto vase hadky...
nejdem vsak analyzovat vas vztah, pytas sa co s tou chatou....mala by si sa teraz zbalit aj syna a splasit niekoho kto vas tam odvezie, na prepadovku, aspon zistis co on nataral kamosom a budes mat novy pohlad na svojho muza a asi zas len horsi☹ co je sice nic moc ale dakedy je to prospesnejsie ako sa umarat hadkami a natahovackami, ktore nikam nevedu

viki2912
17. mar 2012

@danculik ale tie poznamky sa mi nepacia co pises..akoby ta provokoval,chcel sa ta zbavit ☹

simona112
17. mar 2012

@danculik No súhlasím s davidka27 hlavne čo sa týka tej malej. Ale inak v tvojom prípade myslím že si urobila aj dobre že si nešla. ešte by to nakoniec dopadlo, že by ťa začal znemožňovať pred kamarátmi a to by ťa aj trápilo aj by ti to bolo nepríjemné (zažila som niečo podobné) a na druhej strane zase tebe môže byť jedno čo si o tebe myslia jeho kamárati, lebo ty a tvoj manžel viete prečo to tak je a oni nevedia ten dôvod. Viem že to bolí, keď ti človek, čo ťa má milovať a podporovať povie vety typu si zlá matka a podobne. Ja som si také vypočula neraz. teraz je to trošku lepšie, ale nájdu sa chvíle, keď počúvam, toto si mohla povysávať pavučiny v rohoch izby (napríklad), tak poviem, však keď to vidíš, tak zober vysávač a urob niečo aj ty, však nie som predsa stroj a nemôžem všetko robiť na 100%. Ja som doma stále sama, máme dvojičky, veľmi živé a musím všetko zvládať. A ešte dokonca počúvať, ako ma buzeruje. Aj minule som počítala s tým, že je v práci dlho a že doma jesť nebude, tak som urobila granatír, deti ho lúbia ja tiež. A keď prišiel domov, tak som dostala hubovú polievku a poslala som ho najesť sa tam, kde mu viac chutí. Nešiel nikam samozrejme zjedol, to čo bolo navarené. Ale tiež ma to naštvalo, lebo som chcela len niečo narýchlo uvariť. Za to, že on musí mať pomaly stále mäso ja nemôžem

anaxamon
17. mar 2012

@danculik inak tiez ma napadlo ked som to citala tak ako pise @viki2912 ze tymi narazkami od stredy co do teba vyryval akoby chcel dosiahnut aby si na tu chalupu nesla....

januska191
17. mar 2012

no mam dost..... ako pisali kocky, urcite mu islo len o to, aby si na tu chatu nesla. Aby si nahodou pred jeho kamaratmi neprezradila aky v skutocnosti je, lenivy, vie len urazat, ohovat a kritizovat. Ze si ta vobec nezasluzi, lebo ty sa staras o dve male deti a on nevie, ake je to narocne. Zelam ti vela sily a energie..

voskovaeva
17. mar 2012

tiez mi to tak prišlo jako keby nechcel ab ysi s nim isla .Taketo chovani nema clovek ktori lubi.Dala bych mu to patricne najavo a na chatu by som isto nešla.Kašli na to čo im navravi 🙂 jak jsou normalni tak si urobia svuj usodok a jak su taky chrapuni ako tvoj muz tak by ta to vobec nemalo mrzet ako vyzeras v ich očiach. 🙂 Ti ktory ta poznaju vedia aka si 🙂

p.j.jacky
17. mar 2012

Nieje ta priatelka toho jeho kamosa ,nahodou milenka tvojho muza???

zuzikkaa
17. mar 2012

@danculik to je co za cloveka??? a preco si vlastne s nim??? ak je pravda co pises... isto by som sa nenechala zhadzovat a ponizovat,,sak nech sa aj on zapoji do vychovy ked si taka neschopna... ved aj deti vidia ako sa k tebe chova a nebudes mat zachvilu ziadnu autoritu!!! 😒
ja by som mu teda ani malu na tu chatu nedala, ved chlapi sa ozeru a co???
a ked sa mu nepaci,by som mu povedala ze nech si ide byvat s kamaratmi hrdina ked oni su dokonali a ty ta hlupana neschopna...
a ty mu akoze na taketo reci aj nieco povies ci len cusis a ides sa do kuta vyplakat?? ja by som to veru nezniesla a dobre mu nahresila 😠 😠 😠

wieruss
17. mar 2012

@danculik on na teba kyda svojim kamaratom a to je akoze podla neho ok ??? 😠 nech sa na mna nehneva nik, ale toto by skusil chlap len raz, co sa deje doma za dverami je kazdeho vec, ak sa mu nieco nezda ma si to vydiskutovat s tebou a nie ta ohovarat pred druhymi chlapmi, ved tym zhadzuje nielen v prvom rade seba a samozrejme teba ..ak o tom nahodou nevie, tak mu to povedz!! toto by si ziaden normany chlap nedovolil, ohovarat takto hnusne svoju zenu pred "kamaratmi"

space1
17. mar 2012

@danculik fú tak si mi dala zabrať, takýto román 🙂 nemôžeme vedieť , čo cíti on a prečo sa tak správa, viem pochopiť ako ťa to trápi a bolí ,ale v prvom rade by som sa s ním o tom porozprávala...ja neviem, možno sa cíti byť odstrčený, žiarli, keďže máte malé bábo a všetku pozornosť venuješ deťom a on sa potrebuje zviditeľniť, aby si mu venovala pozornosť.. večer si unavená a nemáš ani chuť....ja by som určite na tú chatu išla, asi by som nebola spokojná keďže zobral malú a kopec alkoholu...druhá vec je, že na tej chate sa možno obaja porozprávate je to iné prostredie a možno to pomôže , po ďalšie bude rodina pokope.. on nakoniec chcel aby si šla ,aj ťa čakal a tie poznámky kolo toho no hold...to si musíš vyrozprávať s ním a nie s nami..urob ako myslíš a hlavne ako to vnútorne cítiš...daj vedieť ako to dopadlo..pekný víkend.. 🙂

sandracs
17. mar 2012

Súhlasím s väčšinou príspevkov. Mám pocit, že niektorí muži si založia rodinu, ale sami ešte nedospeli. Aby si si TY napravila reputáciu u jeho priateľov..!?! Normálny chlap by mal dať do nosa takému "kamošovi" čo sa naváža do jeho ženy. To mu nedochádza, že tým že kydajú na teba urážajú aj jeho?

tynamartina
17. mar 2012

prepáč , ale obdivujem ťa že necháš zo sebou takto zametať. Keby sa môj muž takto ku mne správal tak už tu nebýva buď on alebo ja. Si jeho žena a nie jeho slúžka a si matka jeho detí a nie opatrovateľa. Máš svoje povinnosti ale máš aj svoje práva a tak isto ich má aj on. To že je žena na materskej neznamená že iba ona vychováva deti,keď sa mu nepáči nech ti s tým pomôže,keď je taký múdri. Inak aj mne sa zdá že ťa provokoval aby si nešla. To sa s tebou tak baví bežne? alebo nastal nejaký zlom? S jeho kamarátmi sa netráp nech si myslia čo chcú sú to cudzí ľudia takže ti to môže byť jedno.Ja by som na tú chatu nešla ale nepustila by som s ním ani malú. Toľko môj názor.

sashabb
17. mar 2012

@p.j.jacky mňa toto tiež napadlo 😒
@danculik no, maš to ťažké, ale osobne by som sa s prepáčením na všetkých vy@rala a nie že maš isť na chatu aby si si napravila reputáciu??? to čo je preboha? Tak on na teba kydá pred svojimi kamarátmi a ty si máš ísť napraviť povesť? Takého chlapa len nakopať!!! 🙄

jankaja
17. mar 2012

@danculik nerozumiem tomu, prečo by si si mala naprávať reputáciu u jeho kamarátov. Tvoj manžel snáď vie, aká si a prečo je s tebou a to, aký názor majú na teba jeho kamaráti, by pre neho nemalo byť dôležité. Okrem toho, tú negatívnu reputáciu, čo by si si akože mala naprávať, u nich vyvolal on, čo je tiež pre mňa nepochopiteľné. Keď s niekým som, tak na neho nekydám ani pred kamošmi, ani pred rodinou.

monhla
17. mar 2012

Tiež súhlasím s babami - akú reputáciu si máš napraviť?!? - tú ktorú Ti urobil on?!? Ak by si nejakí kamaráti môjho muža o mne mysleli len to najhoršie - tak by už neboli jeho kamaráti - buď by ich zmlátil, alebo by som mu nedovolila sa s nimi stretávať. Nedaj sa obrať o sebaúctu od nikoho - ani od manžela!!!

pralinka25
17. mar 2012

ako pisu dievcata prve co ma napadlo pri tvojom prispevku este predtym ako som sa dostala k reakciam ostatnych bolo ze jemu celu tu dobu islo o to aby ta znechutil a aby si nesla.
a aj sa mu to podarilo. popravde necudujem sa ti ze sa ti ist nechcelo a ani neviem ci by to malo zmysel mozno by si sa tam trapila este viac. ale z nejakeho dovodu on nechcel aby si tam bola.
a to ze na teba kyda pred kamosmi svedci len o nom nie o tebe. lebo vynasat veci zo vztahu na verejnost je ubohe ci uz su pravdou alebo nie.
na jednej strane mne osobne by to nedalo a sla by som tam spravbit prepadovku asi ale na druhej tiez neviem ci by mi to stalo za to.
tiez by som ho skor nakopala ako s nim zila.

edie63
17. mar 2012

Ku mne keby sa moj manzel takto spraval... no neviem ci by sme boli este manzelia... A inak preco by si si mala "napravit povest pred jeho kamaratmi"? Akym pravom rozprava on o tebe zle veci? Jasne, ze v kazdom manzelstve su nezhody, hadky, problemy, ale tie by sa mali riesit v ramci manzelstva/ rodiny a nie s kamaratmi a nie takymto sposobom, ze on im o tebe narozprava same zle veci (a tym padom ta ponizuje podla mna) a este ty to mas ist napravit. 😲 Ja by som taketo spravanie od mojho manzela netolerovala, ale som si ista, ze by mi to nikdy neurobil, tak, ako ani ja by som to neurobila jemu (takto rozpravat, nadavat a este za tvojim chrbtom ta ponizovat a ohovarat a nedat ti moznost sa k tomu vyjadrit a predstavit ta ako zlu matku a zenu). A este k tvojej otazke: ja by som s nim nesla na chalupu a nepustila by som s nim ani dceru, nech sa trosku uvedomi a kaslala by som aj na jeho kamosov (su to ubohi ludia, ked nemaju inu temu na rozpravanie len to, ako sa ty spravas a ci robis). Drzim palce, aby sa vase problemy cim skor vyriesili. 🙂

meusicka
17. mar 2012

@danculik hmm tak suhalsim s babami a hlavne mi pride divne ze si s nim pustila dcerku .... to by som ja urcite neurobila. ako pise anaxamon... sup pobalit sa, splasit niekoho a odist tam za nimi. ak pre nic ine, tak doviezt domov malu. ktovie co tam robia a ako sa o nu postara tvoj muz.

pralinka25
17. mar 2012

no to je dalsia vec ak tam brali tolko alkoholu no neviem neviem.

sandracs
17. mar 2012

@danculik na tvojom mieste by som stanovila pevné hranice odkiaľ- pokiaľ, a čo už rozhodne nebudem tolerovať. Ak ti má kto postrážiť deti, navštívila by som manželskú poradňu, alebo psychológa, najprv sama a potom ak bude ochotný aj manžel. Čím skôr to urobíš, tým väčšia šanca na záchranu Vášho manželstva. Ak si naozaj dovolí k tebe všetko to čo si popísala, môže sa stať že sa táto situácia bude stupňovať. Mal by pochopiť, že už prekročil hranice, lebo to už nieje len "hádka" o tom že každý máte iný názor na Imunoglukan.

danculik
autor
17. mar 2012

@davidka27 tak o dieta, sa zasa postara,on v tomto viem ze je dobry, ked ma na starosti dieta sa kontroluje...inak by som tam dceru nepustila...

danculik
autor
17. mar 2012

@viki2912 ..no vsak aj o mne si to myslia...a asi este aj horsie veci...ale s tym asi nespravim uz nic...muz na chate aj s malou, len doteraz sa od rana neozval ci vobec tam dosli...asi ma svoju hrdost a hra sa ze on nic neurobil...

danculik
autor
17. mar 2012

@anaxamon ...myslim , ze o tej prepadovke by asi bolo zbytocne..., asi by to neviedlo nikam..a mozno aj ano, a odhalila by som znova nieco co by som asi nechcela...lepsie radsej nevidiet....si myslim...

danculik
autor
17. mar 2012

@januska191 ...no tiež ma to napadlo ze on asi ani v podstate nechcel aby som tam isla s nim, ale len aby som ho ja mohla pustit a ked nejdem tak nejdem on je rozhodnuty ze ide a basta...a ja som zasa ta zla , tvoja chyba ze si nesla ...ale naco by som tam isla aby ma tam pred nimi zhadzoval?..ponizoval?...to by bolo naco dobre?...samozrejme ze ja by som bola ta zla, lebo by som sa s nim hadala...a on svatec!

danculik
autor
17. mar 2012

@voskovaeva ...ved mna aj mrzi ze som chcela aby ma spoznali lepsie nez len to co rozprava moj muz....ale urcite by to manzel vzal vo svoj prospech keby som tam sla...zhadzoval by ma pred nimi a to by dopadlo este viacej zle ako to je teraz..

timona
17. mar 2012

proste chlapi sú hajzly, mam pocit, ze su len na to, aby trápili svoje partnerky....

danculik
autor
17. mar 2012

@zuzikkaa ...tak na tej chate je len manzel, dcera a jeho kamarat s frajerkou, tak o malu sa nebojim...manzel sa zasa o dceru viem ze postara, mam to odskusane, inak by som mu ju nedala...ano snazim sa mu na tie reci nieco povedat, reagovat..ale je to marne...on ma vzdy potopi...a ked aj nieco poviem...mi povie ze hovorim iba blbosti...a aj tak to dopadne len tak ako on chce...a len to co on hovori je pravda...

danculik
autor
17. mar 2012

@space1 ...ostala som doma...keby tak velmi prevelmi chcel...tak po prve keby sa navazal do mna iba dneska rano pri baleni..tak fain pochopim to,povznesiem sa nad to... lenze on uz 4 dni predtym sa do mna navazal...a urazal ma...takze to menilo celu situaciu...a keby tak velmi chcel , pomohol by mi s balenim....a on len sedel a cakal....a keby uz tak velmi chcel, tak by prisiel za mnou a aspon niecim by presvedcil..ale on nic..uplne nic...co mam ja z toho ze rodina pokope, ked by aj tam ma urazal a zhadzoval??..a vecer by patril jeho kamosovi , pivu..a ja s detmi uspavat...

Strana
z7