Ako by ste sa chovali k otcovi, ktorý je chorý?
Ahojte, chcela by som sa opýtať na váš názor. Ako by ste sa chovali k otcovi, ktorý je chorý. Má 61 rokov, rôzne operácie kĺbov, kolena pruhu, už nepracuje nemá peniaze. Roky nie sme v kontakte, sem tam si napíšeme už ani to nie. Keď som bola malá, cca do 7 rokov, sme mali dobrý vzťah, ľúbila som ho. Neskôr začal veľmi veľmi piť, celé detstvo som vyrastala s alkoholikom, ktorý dlhé roky pred mojimi očami týral moju mamu, aj psychicky, fyzicky, ťahal ju po bite za vlasy, keď sedela na záchode potiahol ju za vlasy a ťahal ju, kopal, stúpal po nej, predomnou ju fackal a znasilnoval. Vela krát som sa skoro pocikala od strachu, doteraz mam psychické problémy. Stále bola u nas polícia co sa stazovala na hluk, niekedy som ju anonymne volala ja, lebo som sa bála ze zabije mamu. Bála som sa chodiť domov, nikdy ma nepochvalil, ani raz v živote. Po stenách sme mali napísané nadávky krvou, co písala moja mama, asi jej uz vtedy preskakovalo. Ked sa rozviedli, čoskoro som sa od neho odsťahovala, to ešte on ako tak relatívne fungoval, mal prácu, pil hlavne cez víkendy, nasťahoval si tam fetacku, jej platil za sex aby mala na pervitin, polícia tam bola kazdy den, lebo sa hádali ona hulakala, správala pred dverami, aj s nim bola tehotná, isla na potrat, on bije každú ženu co tam ma. Susedia ho neznasaju. No na jednej strane mi je ho aj ľúto lebo viem ze je chorý, ze bol dôvod prečo začal piť
A teraz mas rodinu? Vlastne bývanie
@anachsunamon vlastne nie, ale áno, mam stále toho istého muža, uz manžela, co to cele prežíval so mnou, ako ja som viac menej v pohode az na tie psychické problémy, ale su ľudia čo su na tom horšie, zas nemám depresie že idem sa zabiť alebo co... Len ked mi otec píše na FB mi to sem tam napadne ze co s nim
Zablokuj si ho. Toje to najlepšie co mozes urobit. Inak ti ziadny psycholog ani nikto nepomôže. Stále ta budú jeho spravy zozierat
@anachsunamon uz som to aj urobila, asi som to potrebovala od niekoho počuť, resp prečítať si
Zabudni naňho. Venuj sa manzelovi a ludom co ta majú radi. Prajem nech si uz len stastna
@anachsunamon ďakujem veľmi, pekne, naozaj
Necitala som vsetky prispevky, ale:
to " nie je zlý" - no dala si sa oklamat. On je zly clovek, bezcitny, agresivny, teraz je "tichsie", lebo uz ma vazne podlomene zdravie. Realne mu nikdy nezalezalo na rodine, zene, vlastnych detoch. Vzdy mu bol blizsi alkohol a drogy...
Ja by som ho nelutovala. Ma to, co zil a kazdy ma svoju odmenu v zivote.
@zmrzlinka2021 drogy nebral, skôr veľa veľa alkoholu a áno uvedomujem si ze ze ma to co si zaslúžil, a tichšie nie je, u mna možno áno, no stále si tam vodí fetacky co bije a spia u neho, ked vytriezvie ich vyhodí a spia mu pred dverami, ja neviem prečo sa na neho susedia nesťažuju niekde ked im tak vadi.. Su to uz roky co k nemu pravidelne chodia policajti..
Aj nedávno keď bol ten boom o Tommym Kottym a tou jeho hlasovou správou som az mala par dni úzkosti z toho ako sa ma to bytostne dotýkalo, pritom som dávno pozerala jeden rozhovor s ním ake mal on detstvo, a tiez si myslím ze ma len chorú dusu... Co ho samozrejme neospravedlňuje
Prerušiť kontakty navždy. Ja by som toto nedokázala odpustiť. Veď ti zničil detstvo a doteraz si tým poznačená. Keď bol chorý, mal sa ísť liečiť a nie týrať ženu. Mne by sa takýto človek hnysil.
Robi to zlo naďalej. Od takého cloveka sa drž ďalej. Spôsobí ti to len bolest.
Strašne ... Prečo nesedí v base???????????
Úplne bez akýchkoľvek výčitiek svedomia sa na neho vy-ser. Môže byť chorý- každý môže byť v Tom veku chorý, ale že sa o neho nikto nechce starať, je len jeho a nikoho iného viny
Tvoj otec je psychopat a tyran. Stačila mi veta,že on sa voči tebe ničím neprevinil. To ako fakt? Nech ide do prdele!
Chcela som napísať niečo iné,ale bolo by to veľmi hlúpe. Toto co si ty popísala vyššie sa odpustiť nedá nikdy! Pretože chlap sa tak nechová k žene. Mal si nájsť seberovneho a toho tĺcť a kopať. Primitiv zakomplexovaný.
Bože ako som sa vytočila!
@kristinapetronela neviem, to nie je Otázka na mna. Koľkokrát k nám prišli policajti ktorých som anonymne volala, videli ze je opitý, mama od krvi, ja vyplasena.vypytali si OP, povedali nech nerusi nočný klud a hotovo. Preto neznasam policajtov, teda okrem iného.
@lilyianka kľudne si mohla napísať co si chcela, potrebujem asi cim viac vidieť od iných ľudí taky názor. Odkedy som založila túto diskusiu som si ho aspon blok la
@kristinapetronela policajti nic nerobia, to by musel manzelku zabit aby zacali cosi robit. Bohužiaľ je to tak
Neexistuje lepší nápad než aby sa človek s psychickými problémami staral a človeka s ešte vačšími psychickými problémami.
@ckocka ja mam úzkosti a socialnu fóbiu, uplne dobre zvládam bežny život, prečo si myslíš ze by som niekomu nezvládla napríklad nakúpiť ci upratať?
Autorka,
pýtas sa ako by sme sa chovali k takemu cloveku ako je tvoj otec.
Za mna: bočila by som od neho, nedala mu ani jedno euro a ked zomre, dam ho maximalne spolopolnit - toto si splnim a koniec pribehu.
Ty mas pocit, ze si mu nieco dlzna?
Nečítala som to celé, ale predpokladám že prinajmenšom časť z tvojich problémov má povod v detsve, presnejšie v tom ako sa doma otec správal. Akokolvek vychádzať s psychicky narušeným človekom je nápor na nervy úplne zdravého človeka, čo ti potvrdí každý kto to zažil. Ak je to ešte k tomu povodca tvojho trápenia, fakt máš pocit že je reálne s ním normálne komunikovať a pomáhať mu?
Skús sa spýtať nejakého psychológa alebo terapeuta, čo ti na to povie.
@ckocka časť? Podľa mna 90%,samozrejme, s psychológom budem preberať aj toto. Naozaj ďakujem za všetky odpovede, aspoň potvrdili to co som si aj myslela
Ahoj, ak ti je luto ho odstrihnut a nechat bez pomoci, napisala by som mu nieco v zneni: otec, v zivote si mi velmi ublizil, vela som kvoli tebe trpela, spraval si sa horsie ako zviera, ublizoval si mojej mame a ja som sa na to musela pozerat.
Teraz vidim, ze nic z toho nelutujes ani si neuvedomujes, ako velmi si mi ublizil, akym zlym otcom si bol. Kedze tvrdis, ze si sa voci mne neprevinil, budes mi ublizovat aj nadalej a to ja nechcem. Pokial nepochopis a neolutujes hrozy, ktore si sposobil, nemozem sa s tebou kontaktovat.
Určite by si zvladla mu nakupit, upratat ako pises. Ale naco? Aby si za tvoje peniaze a snahu priviedol dalsiu lahku zensku do bytu kde ju ztlcie? A ty zasa nabehnes upratat? Nerob to! Znicis sa a nestojí ti to za to.
Uplne by som takehoto cloveka odrezala od seba. Uplne. Zablokovala vsade, vymazala zo svojho zivota. Bez lutosti. ak by chcel nieco zlepsit na sebe, urobil by to. Nevie, nechce, nemoze... ty nie si aj v dospelosti povinna trpiet. Ako si kazdy zivot zariadi tak ma. Popravde ja sa divim, ze po tom co ti robil v detstve si ho po odstahovani sa daaavno nevyskrtla zo svojho zivota
@janetinka27 veľmi pekne, ďakujem. Snáď naberiem odvahu a napíšem mu presne toto. Teda ked si ho od blokujem
@anachsunamon mas pravdu, ďakujem
@simca06022011 vyskrtla, no tak na 95%. Ale mas pravdu, ďakujem.
Ani mu nic nepis, nechaj ho zablokovaneho. Ak by ti nejako niekde napisal, potom mu to napis

@anachsunamon nie, oni zomreli dávno dávno, nikdy som nikoho nemala. S otcom som takto bývalá pol roka potom moja budúca svokra povedala nech idem k nim, no tam to bol ďalší príbeh sam o sebe