icon

Ako by ste sa zachovali?

19. aug 2023

Chodievame často ku svokrovcom na záhradu aj s 2 malými deťmi,jasné že kričia ,vyvádzajú treba ich strážiť sú tam nebezpečná ...bazén,jazierko atď a vraj stresujem atď.ok možno niekedy ano ale nechať ich tak bez dozoru najmladší má 2! No a dnes som počula ako svokra vravela synovi...môjmu mužovi ..samým nám tu je lepšie...to ako keď tam nie som ja!!!! Ako by ste sa zachovali? Povedali by ste jej niečo?.Nešli tam už alebo nechať tak?.

zuzinka888
19. aug 2023

Su to tvoje deti, mas ich dve straz si ich ako oko v hlave. Lebo staci sekunda a mozes mat len jedno alebo ziadne. A tvoja svokra ti dalsie neporodi. Myslim,ze hovorim za vsetky mamky ktore prisli o dieta pri tragedii ci nestasti- kazda si zela jedine - vratit cas co i len o dve sekundy a zvratit to.

autor
19. aug 2023

@zuzinka888 veru tak

lukbe
19. aug 2023

@zorkahorka ved to je k téme,jasne,ze dieťa by tiež chcelo,ak vidí nanuk. Nechápem,načo ho dráždiť,ak má na orechy alergiu. To sa ti zdá v poriadku?

annm81
19. aug 2023

Samozrejme, toto je len poistka pre prípad, že dohľad nad dieťaťom aj zábrany k bazénu zlyhajú, nie ospravedlnenie, že dieťa môže ostať pri vode bez dozoru.

autor
19. aug 2023

@lukbe moja rec

h2
19. aug 2023

Ale veď ty si tam svoje deti určite strážiš a nenecháš bez dozoru.
Z toho, čo svokra povedala svojmu synovi, by som si nič nerobila. Nevieš ani, ako to myslela. Keď vás tam sama volá, tak jej tam určite nevadíte. Možno je to pre ňu náročnejšie, keď ste tam. To ale neznamená, že vás tam nechce.

dadis
19. aug 2023

No je rozdiel strazit a strazit. Ako mala, moja tea u babky neustale behala za dcerou a stale Aďaaa nechod tam, Adaaaa nechytaj to, Adaaaaa.. 7x za den ju prezliekala, s jedlom a pitim za nou po dvore behala 🙈...neznasali sme jej pritomnost..ja na deti tiez davam pozor, ale ticho som..som ten typ, co raz upozorni: Napriklad: Nechod blizko k jazierku, mozes tam spadnut. Potom ticho pozorujem. Spadne. Vyberiem. Poviem, no vidis, teraz sa musis ist prezliect. Bez dozoru by som tak male deti na dvore nenechavala.

lili929
19. aug 2023

@zorkahorka ja len tak na objasnenie, moja neter je alergicka na orechy. Raz svagrina jedla horalku. Zjedla ju a o nejaky cas dala neterke pusu. A ta mohla ist rovno do nemocnice, taka reakcia...

autor
19. aug 2023

@dadis tak zase až taký extrém nie som ale z očí ich ani na sekundu nespustim jej vadilo keď som povedala idem na wc dajte pozor tak pozerala ako puk

autor
19. aug 2023

@lili929 presne.tak

katarinka89
19. aug 2023

Chápem, každá matka by mala byť taká.....opatrnosti nikdy nieje dosť pri deťoch. Svokra nech si vravi co chce, ty sa tým netráp, obmedz návštevy a deti by som samé s mužom neposielala k nim. Pri takom type ľudí ako je tvoja svokra, sa môže kedykoľvek stac niečo veľmi nebezpečné a ty ako rodič si zodpovedný za svoje dieťa. Nestalo by mi zato prísť o dieťa koli ľahostajnosti svokry a jej blbý poznamkam.

seva22
19. aug 2023

Suhlasim s @katarinka89 , ja som tiez typ matky ktora ani 4,5 rocnu nemecha samu dlhsie nez pol minuty doma,nieto este vonku…s muzom si to vysvetlite,hlavne aby vy dvaja ste mali v tom jasno, ze bezpecnost deti je prvorada a to co si mysli svokra je vedlajsie…ak tvoj muz si tiez mysli ze prehanas tak to potom je uz na dlhsiu debatu s nim,zelam vela stastia

lilizzachy
19. aug 2023

Ak majú taký benevolentny prístup k stráženiu deti , ani by som tam deti nepustila. V dedine pri nás sa 10 ročné dieťa utopilo vo vani keď bolo u babky. Nevieme čo sa stalo možno sa pošmykla kto vie... Fakt stačí sekunda a nešťastie je na svete ... A potom by som chcela vidieť hrdinku svokru...čo by potom povedala...škoda že tu nebola ich matka dala by na nich pozor... Bože tie svokry a niekedy aj matky akoby zabudli keď mali malé deti ...či ony sa o nich nebáli? Bolo im jedno? Nechápem. Určite nevychovala tvojho muža pri bazéne a jazierku či to majú tak dlho?

lujza123
19. aug 2023

Proste si ten typ prehnane starostlivej maminy co moze ist druhým dosť na nervy. Ved skus sa trochu ukludnit, jasne ze deti treba strážiť, ale dá sa to aj potichu, bez zbytočného stresovania.

lilizzachy
19. aug 2023

@lilizzachy https://najmama.aktuality.sk/clanok/4u6scON/lek...

Pustí jej nech si vypočuje od lekára ako sa dieťa utopi za pár sekúnd + že niet na prevenciu... Na mňa muž tiež niekedy pozerá že preháňam...radšej budem 100x preháňať ako potom plakať nad "rozliatym mliekom"..

kandelabra
19. aug 2023

Mna by nestvalo co svokra povedala pre to, ze jej akoze "vadis" ty... stvalo by ma to preto, lebo mi z toho vyznieva, ze ked je tam tvoj muz s detmi sam, tak pravdepodobne deti vypustia na zahradu a oni dvaja si sedia a rozpravaju sa. Jasne ze potom ked tam prides ty, davas pozor, deti aj napomenies a hovoris im, co ano a co nie, a este chces aj od svokry s muzom, aby dali na chvilu pozor, tak im to narusuje ich klud a pohodu nicnerobenia, co maju ked tam nie si. Ja by som sa po tomto ale sialene bala o deti, lebo bohvie kto na ne dava pozor a ako, a vlastne ci vobec. Muz ti podla mna pravdu nepovie co sa tam deje bez teba, hlavne ak je toho nazoru ako svokra, ze prilis panikaris.

mrva
Autor odpoveď zmazal
apolka77
20. aug 2023

Ak si nepočula celý rozhovor tak veta " samým nám je tu lepšie " je len vytrhnutá z kontextu. Možno vôbec predtým nerozprávala o Vás a možno to vôbec nie je tak ako si myslíš a domyslas. Je to tak typické v mnohých rodinách potom je nedorozumenie, napätie a teraz budeš urazená atď atď a bla bla....čo tak v kľude si to prebrať so svokrou. Keď nabudúce budete piť kávičku tak sa spýtať čo je vadí a že si to začula či myslela teba a že chápeš ak tam chodíte často že jej to môže vadiť...na čas zredukuj návštevy a uvidíš či jej chýbate...možno bola len unavená z deti hluku a vtedy človek povie...a zas vyjadrili len svoje pocity takže nič zle...je to jej dom..sadni si s ňou a úprimne v kľude a s láskou sa s ňou porozprávaj ako to je...a rešpektuj .

janage
20. aug 2023

Kde je akákoľvek voda, bez debaty oči prilepiť na deti. Tá alergia má zaujala. Ako bude dieťa fungovať v škôlke? Keď vadí, že niekto pri ňom je niečo orechové?

jaskolka
20. aug 2023

2 ročne (aj staršie, ak nevie dobre plávať) nemá pri bazéne ci robiť bez dozoru. To bez debaty. Voľakedy je fakt pravda ze tak veľmi sa to nebralo, často deti behali ladetade po vonku aj celé dni, po poli po lesikoch, ale zároveň bolo oveľa viac ťažkých úrazov ba aj úmrtí. U svokry na dedine sa pred rokmi utopil 3 ročny chlapec, rodiča ho pustili len tak vonku, nech si pobeha, len so staršou sestrou - dievča malo 6,čiže tiež malé dieťa. Šli ku potoku, bolo práve po silných dažďoch. Chlapec sa nešťastne smykol, spadol.... Našli ho po pár dňoch asi v 5 dedine, kam telíčko už odniesol prúd...
Ďalším sa stalo, ze 5 ročnú kopol kôň v stajni. Skončila na vozíku, predtým veselé zdravé dievčatko,po tom ležiace nehovoriace stvorenie. Tiež dieťa bez dozoru, samo na dvore. A určite ešte XY podobných veci sa stalo.
Čiže opatrnosti nikdy nie je dosť

bublinka1426
20. aug 2023

su to tvoje deti a mas za ne zodpovednost.
muzovi povedz ze si neprajes aby deti boli u nich bez dozoru.
daj si hlavne pokec s muzom. ak je na tvojej strane, tak navstvey tam sa obmedzia.

autor
20. aug 2023

@janage všetci sú oboznámený v škôlke ,v kuchyni sa nesmú vôbec používať...vraj je teraz veľa alergikov a je to drahé a aj dostanú darček napr čoko atďda sa to do skrinky a rodičia to potom dávajú ! A samozrejme v skrinke bude mať moje dieťa epipen! A dithiaden atď. Už s tým majú skusenosti

autor
20. aug 2023

@jaskolka áno vždy dávať pozor

janage
20. aug 2023

Tak to je potom v pohode, máte šancu, že vekom sa to zlepší? Lebo z môjho megauvedomeleho dieťa(nemala až také stavy) sa na ZŠ stal "ochutnávač" a tam je to podľa mňa v praxi neustrážiteľné. Ja napr bežne dávam aj orieskove veci na desiatu. A to sú škola, kde sa integrovali deti už dávno, od cukrovkarov po vozičkárov.
Beriem, že ešte je to veeelmi ďaleko, ale naozaj ma to zaujalo. Či to dieťa potom ma asistenta čo naň dozerá, či sa očakáva, že spolužiaci na 1.st. už budú takí uvedomelí a budú sa obmedzovať.

nelili1978
20. aug 2023

Neurazaj sa, skús zvolniť....možno by si jej mohla pomôcť v kuchyni, alebo dať si s ňou kávičku a deti nechať na manžela. Skus byt so svokrou kamoška, nehladaj len to zlé

autor
20. aug 2023

@nelili1978 vždy jej pomáham aj v kuchyni a inde,sme boli kvázi kamošky ale párkrát klamala a ja také kamošky nepotrebujem!! Áno zvoľniť by som mala no neviem😢

jenny3128
20. aug 2023

Ja pri mojej povahe by som tam už nešla ..lebo by som sa cítila nechcena tam a to by ma nepustilo...

klarolinne
20. aug 2023

Ale samozrejme, že treba strážiť deti, je v poriadku, že si opatrná a starostlivá. Každá mama sa o dieťa bojí. Ale píšeš, že muž často chodí s deťmi k svokre sám. Stalo sa niekedy niečo, kvôli čomu musíš mať reálne strach? Ideš na wc, netreba ich upozorňovať ako sopliakov aby dohliadali na deti, veď keď tam nie si tiež to robia. Takže ja chápem, na jednej strane, že dozeraš na deti, druhá, že napomínaš dospelákov. Uvoľní sa. Buď na záhrade, sleduj deti pri hraní ale jedným očkom čítaj knihu napríklad, a relaxuj.

autor
20. aug 2023

@klarolinne áno stalo sa pár krát a aj to zatajili kým deti nepovedali ....napr popálili si ruky na krbe atď ,modrinu a malý pár neriesim ale popaleneinruka sa zabrániť dalo ja by som ich tam nepustila napríklad

dadis
20. aug 2023

vidim problem v tebe @autorka..akoze z popalenia a modrin robis cirkus??